Jump to content

Photo

Czy golicie nogi ?

700 replies to this topic

Poll: Czy golicie nogi ? (722 member(s) have cast votes)

Czy golicie nogi ?

1. Voted Tak (232 votes [31.91%])

Percentage of vote: 31.91%

2. Voted Nie (495 votes [68.09%])

Percentage of vote: 68.09%

Vote Guests cannot vote

#541 bicicleta

bicicleta
  • Użytkownik
  • 364 posts
  • SkądRadom

Posted 11 May 2012 - 09:54

no a później jedzie taki nózia ogolona a ryj zarośnięty

Rozwijając to motto :-) , chodzi o to, że całość jest ważna. Gładkie nogi to tylko fragment fajnej kolarskiej estetyki, podobnie jak niezapuszczony rower, czysty, jakoś dobrany strój, no i szeroko rozumiana higiena. Poniekąd to wyraz szacunku do innych na szosie.

#542 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1,415 posts
  • Skądłódź

Posted 11 May 2012 - 09:57

bicicleta, dokładnie jak piszesz :)

u2250y2014v3.gif

#543 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2,190 posts
  • SkądOzorków k/Łodzi

Posted 11 May 2012 - 10:01

Już kiedyś wspominałem, że golę. Odkąd wróciłem na rower po długiej przerwie nie wyobrażam sobie nie golić nóg w "sezonie". Zimą to co innego, jakoś mi to nie przeszkadza i wiadomo dlaczego.
Co do nieogolonych nóg zawodników podczas startów...no cóż, nie podoba mi się owłosienie na ich nogach. Ale w życiu nie pomyślałem o jednym lub drugim: pedzio itp. Każdy robi jak uważa, ten się wstydzi, ten nie lubi, ten nie chce i tyle.

Teraz z innej beczki. Żona nie bardzo jest za tym abym golił nogi. Delikatnie powiedziawszy, niespecjalnie jej się to podoba. Jednak o kolarstwie wie na tyle sporo, że jest w stanie zrozumieć ten "zabieg". Nigdy nie usłyszałem od niej coś obraźliwego na ten temat. Czasami sobie zażartuje i to wszystko...

Parę słów o tym jak to widzi najlepsza przyjaciółka mojej żony. Jak w sezonie widzi moje zgrabne, opalone i ogolone nogi (nie lubię słowa "zgrabne" używanego w stosunku do płci brzydkiej, ale tak, mam zajebiaszczo zgrabne nogi jak na faceta i jest mi z tym całkiem OK :P ) to po prostu wymięka. Jeszcze jak przyjadę z treningu i ona czasami jest na kawie to nie może oderwać ode mnie wzroku. Uwierzcie mi, że jakbyście ją zobaczyli to zaczęli byście golić nogi ;-)

Do czego zmierzam? Są babki, którym się to podoba, są takie które aby to określić to użyją najgorszych z możliwych słów. Tak już z płcią piękną jest...

Odnośnie męskości...no cóż, można ją udowodnić w inny sposób (choćby w łóżku ;-)). Wyjścia ??? Kiedy facet (kolarz) na spacerze z rodzinką latem/wiosną jest ubrany schludnie i powiedzmy elegancko to też może wyglądać męsko i nikt nie zwróci uwagi na ogolone nogi. Poza tym, ile mamy na świecie chłopów, którym włosy na nogach najzwyczajniej w świecie rosnąć nie za bardzo chcą....jedyny problem to jest opalenizna, która rzuca się w oczy (w zależności od tego jak się ubierzemy, szczególnie latem) ale to już inny temat...

Pozdrawiam ogolonych i tych nieogolonych :-)
A tych, co uważają, że my, ze ślicznymi, ogolonymi nóżkami nie jesteśmy męscy NIE POZDRAWIAM.

#544 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Posted 11 May 2012 - 10:29

no a później jedzie taki nózia ogolona a ryj zarośnięty

Rozwijając to motto :-) , chodzi o to, że całość jest ważna. Gładkie nogi to tylko fragment fajnej kolarskiej estetyki, podobnie jak niezapuszczony rower, czysty, jakoś dobrany strój, no i szeroko rozumiana higiena. Poniekąd to wyraz szacunku do innych na szosie.

Chcesz mi powiedzieć że jak cały jestem ogolony, a tylko brodę mam to Cię nie szanuję?XD

myrcin- moje zwracanie uwagi na słowo ryj ma ma celu zwrócenie uwagi jak się do siebie odzywamy, co to ma być w ogóle?, lumpy z pod centralnego są dla siebie grzeczniejsi i bardziej tolerancyjni niż co poniektórzy "kolarze" tutaj.

#545 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1,552 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 11 May 2012 - 10:51

'nie lubię słowa "zgrabne" używanego w stosunku do płci brzydkiej,'

mówisz o sobie tylko rozumiem ?? masz jakies kompleksy??
Ja sie nie uważam 'brzydkim'.. Mów za sie ;)

#546 Faramir

Faramir
  • Użytkownik
  • 238 posts
  • SkądWierzbica

Posted 11 May 2012 - 10:57

mówisz o sobie tylko rozumiem ?? masz jakies kompleksy??
Ja sie nie uważam 'brzydkim'.. Mów za sie ;)

Boże, jaki narcyzm.
O kobietach mówi się 'płeć piękna' więc czasami na zasadzie przeciwieństwa w stosunku do facetów używa się 'płeć brzydka'.

#547 bicicleta

bicicleta
  • Użytkownik
  • 364 posts
  • SkądRadom

Posted 11 May 2012 - 11:06

Chcesz mi powiedzieć że jak cały jestem ogolony, a tylko brodę mam to Cię nie szanuję?XD

Hm, no co mam powiedzieć, nie znam Cię osobiście, nie widziałem ale zakładam, że mnie szanujesz nosząc brodę, która pewnie pasuje do całości będąc elementem wizerunku.
Mnie chodzi o to, że w każdym środowisku jest pewien dress code, ogólnie przyjęte zasady wyglądu, dające poczucie wspólnoty i odrębności od innych grup i rozmawiając o goleniu nóg mówimy o tych zasadach.

#548 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Posted 11 May 2012 - 11:12

w temacie dobrze wyglądających nóg ogolonych i opalonych miałem rok temu śmieszną sytuację:) 11% tłuszczu, łyda wyrzeźbiona w miarę, siedzę sobie w pracy i czuje że coś mnie smyra po łydzie, patrze a tu nowa koleżanka z pracy której nie przyuważyłem nie mogła się powstrzymać i musiała sobie po-dotykać XD
taka mała anegdotka w sprawie, nie pamiętam czy dawno dawno temu jej tu nie przytaczałem

#549 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2,567 posts
  • SkądOpolskie

Posted 11 May 2012 - 11:15

Już kiedyś wspominałem, że golę. Odkąd wróciłem na rower po długiej przerwie nie wyobrażam sobie nie golić nóg w "sezonie". Zimą to co innego, jakoś mi to nie przeszkadza i wiadomo dlaczego.
Co do nieogolonych nóg zawodników podczas startów...no cóż, nie podoba mi się owłosienie na ich nogach. Ale w życiu nie pomyślałem o jednym lub drugim: pedzio itp. Każdy robi jak uważa, ten się wstydzi, ten nie lubi, ten nie chce i tyle.

Teraz z innej beczki. Żona nie bardzo jest za tym abym golił nogi. Delikatnie powiedziawszy, niespecjalnie jej się to podoba. Jednak o kolarstwie wie na tyle sporo, że jest w stanie zrozumieć ten "zabieg". Nigdy nie usłyszałem od niej coś obraźliwego na ten temat. Czasami sobie zażartuje i to wszystko...

Parę słów o tym jak to widzi najlepsza przyjaciółka mojej żony. Jak w sezonie widzi moje zgrabne, opalone i ogolone nogi (nie lubię słowa "zgrabne" używanego w stosunku do płci brzydkiej, ale tak, mam zajebiaszczo zgrabne nogi jak na faceta i jest mi z tym całkiem OK :P ) to po prostu wymięka. Jeszcze jak przyjadę z treningu i ona czasami jest na kawie to nie może oderwać ode mnie wzroku. Uwierzcie mi, że jakbyście ją zobaczyli to zaczęli byście golić nogi ;-)

Do czego zmierzam? Są babki, którym się to podoba, są takie które aby to określić to użyją najgorszych z możliwych słów. Tak już z płcią piękną jest...

Odnośnie męskości...no cóż, można ją udowodnić w inny sposób (choćby w łóżku ;-)). Wyjścia ??? Kiedy facet (kolarz) na spacerze z rodzinką latem/wiosną jest ubrany schludnie i powiedzmy elegancko to też może wyglądać męsko i nikt nie zwróci uwagi na ogolone nogi. Poza tym, ile mamy na świecie chłopów, którym włosy na nogach najzwyczajniej w świecie rosnąć nie za bardzo chcą....jedyny problem to jest opalenizna, która rzuca się w oczy (w zależności od tego jak się ubierzemy, szczególnie latem) ale to już inny temat...

Pozdrawiam ogolonych i tych nieogolonych :-)
A tych, co uważają, że my, ze ślicznymi, ogolonymi nóżkami nie jesteśmy męscy NIE POZDRAWIAM.

Kolejne słuszne podsumowanie tego tematu. Najśmieszniejsze jest to, że faceci oceniają innych facetów poprzez pryzmat ogolonych nóg. Chłopy, nie zachowujcie się jak p***y bez jaj, bo gadanie o tym przyprawia o mdłości.
Owszem każdy ma inne podejście do estetyki, moje podejście do lajkry i włosów jest afee, po prostu lajkra i owłosienie do siebie nie pasuje to też nie ważne czy jeździsz rowerem w lajkrze, czy pływasz czy co kolwiek innego robisz w lajkrze najlepiej nie robić tego w futrze.

W ogóle biorąc pod uwagę miano sportowca to ogolone ciałko jest czymś pozytywnym w aspekcie jego ogólnego wyglądu i zachowania higieny. Prosty test na wyobraźnie: wyobraźcie sobie kulturyste całego świecącego, ogolonego i wysmarowanego czekoladą i obok niego takiej samej postury kulturysta z zarośnietą klatą, krzaczorami na rękach i nogach, który jest blady jak dupa kolarza - nawet męska wyobraźnia nakazuje zamykać oczy na tego drugiego, nie wspominając o reakcji kobitek. Owszem są jedne co lubią krzaczory, są drugie które się ich brzydzą i tak se możemy pogadać o wszystkim. Są brunetki, są blondynki.
Dlatego dla mnie kluczowa sprawa przy goleniu nóg (i innych małopopularnych zabiegów): nie robimy tego dla innych tylko dla siebie. A ze sie komus to nie podoba to niech nie patrzy, a jak sie komus podoba to niech się nawet slini tylko skromnie i nie po nodze ;)

#550 ditom

ditom
  • Użytkownik
  • 193 posts
  • SkądKraków

Posted 11 May 2012 - 12:52

Właśnie się ogoliłem i mam z 20 zacięć od maszynki xD

#551 Alex2310

Alex2310
  • Użytkownik
  • 170 posts
  • SkądCzarne/Szczecinek

Posted 11 May 2012 - 13:36

goliłeś się po pijanemu ? nóg jeszcze nigdy nie goliłem, jak zagłębie się bardziej w kolarstwo to na pewno nie raz nie dwa :-) narazie mi to nie potrzebne .

nie robimy tego dla innych tylko dla siebie

święte słowa :) Nobla mu ! niestety Ci inni niekiedy tego nie szanują, gdyby np. taki ja przyszedł z ogolonymi nogami do szkoły to starszy rocznik i pustaki z mojego śmiali by się. Ch** z nimi ! u mnie w klasie też jest pare takich gwiazdeczek które śmiałyby się z tego, ale za to koledzy więdzą co robię i było by im to obojętne.

Podsumowując : TEMAT RZEKA

#552 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 11 May 2012 - 16:43

Trzeba było najpierw nogi potraktować maszynką do strzyżenia a dopiero później maszynką do golenia !

#553 Gosc_Spalacz_*

Gosc_Spalacz_*
  • Gość

Posted 11 May 2012 - 16:45

Najbardziej śmieszą mnie te głębokie posty na ten temat, tutaj nie ma o czym dyskutować, na prawdę...
Golenie nóg to nie parafilia, objaw jakiegoś buntu, to jedynie wygoda i estetyka. I jak ktoś nie potrafi tego uszanować, to najprawdopodobniej jest zakompleksionym dupkiem, który by się dowartościować poszukuje u innych odmienności i się z tego śmieje, taka mentalność w naszym ciemnogrodzie. Z tego co wiem, to pedały (wobec dewiacji nie mam żadnej tolerancji) nie golą nóg, więc takie porównania są kompletnie z dupy.

#554 ditom

ditom
  • Użytkownik
  • 193 posts
  • SkądKraków

Posted 11 May 2012 - 16:58

Zadam dziwne pytane xD Czy po ogoleniu ( OGOLENIU nie depilowaniu) nóg jak macie ,,gęsią skórkę" to szczypie Was skóra . Ja za chwilę dostanę od tego szału xD

#555 Gosc_Spalacz_*

Gosc_Spalacz_*
  • Gość

Posted 11 May 2012 - 17:07

Pewnie podrażniłeś bo masz delikatną skórę, przejdzie - polecam jakiś balsam/oliwkę, pomoże.

#556 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 posts

Posted 11 May 2012 - 20:40

tak a propos golenia :D można od 1 min włączyć :P

max dst:

412 km Kraków - Warszawa (2020)

#557 PsYhOl

PsYhOl
  • Użytkownik
  • 1,064 posts
  • SkądBrzesko

Posted 11 May 2012 - 21:30

Wilier, jako ciekawostka - wystarczy dopisać &t=1m0s do linku.

Ja osobiście nie golę nóg i nie razi mnie to u innych - czasami zażartuję, że ktoś jest pro, a ja dalej totalna amatorka ;> Uważam, że jest to kwestia indywidualna każdego z osobna i jeśli chcecie, jest Wam z tym wygodniej, możecie golić.

Ja bym się chyba źle(a raczej dziwnie) czuł z ogolonymi nogami, ale pod pachami w tamtym roku się przełamałem i raz w tygodniu się przeciągnę maszynką, bo komfort jest dużo większy. Poza tym nogi, to nie pachy, a ja jestem leniwy i nie chciałoby mi się 15 minut skrobać maszynką co 3 dni - wolę się ten czas wyleżeć w gorącej wodzie ;)

Co do gojenia się ran przy owłosionych nogach, to miałem po wypadku dość mocno rozprute podudzie i nie chcieli mi tego zszywać. Rana się nie jadziła, bo się dbało o jej higienę. Jedyny problem był ze zrywaniem lepca i później wolałem zakładać dość duży kawałek gazy i daleko od rany kleić lepcem, a na koniec dwa lekkie owinięcia bandażem, żeby się trzymało. Można więc sobie z tym poradzić i z owłosionymi nogami ;]

#558 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1,552 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 11 May 2012 - 21:32

Ja bym się chyba źle(a raczej dziwnie) czuł z ogolonymi nogami, ale pod pachami w tamtym roku się przełamałem i raz w tygodniu się przeciągnę maszynką, bo komfort jest dużo większy. Poza tym nogi, to nie pachy, a ja jestem leniwy i nie chciałoby mi się 15 minut skrobać maszynką co 3 dni - wolę się ten czas wyleżeć w gorącej wodzie ;)

pachy też tak golę, co parę dni.. zupełnie lepsze "higieniczne" uczucie..

a co do golenia nóg, to u mnie to własnie jest podczas kąpieli w gorrrrącej wodzie ;) i chciałbym się uwinąć w 15min z dwoma nogami :D marzenia xD

#559 KubaG

KubaG
  • Użytkownik
  • 278 posts
  • SkądKrk

Posted 11 May 2012 - 21:43

Zadam dziwne pytane xD Czy po ogoleniu ( OGOLENIU nie depilowaniu) nóg jak macie ,,gęsią skórkę" to szczypie Was skóra . Ja za chwilę dostanę od tego szału xD

Ja nie mam gęsiej skóry, jakoś instynktownie po ogoleniu nóg używam balsamu który używam też do twarzy. Jak gole pod włos, a potem idzie balsam to nogi mam gładsze niż dziewcznyny.

#560 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 11 May 2012 - 21:50

tak a propos golenia :D można od 1 min włączyć :P

dobre hehe, biedna dziewczyna :-)))

Reply to this topic