Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy golicie nogi ?

700 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy golicie nogi ? (722 użytkowników oddało głos)

Czy golicie nogi ?

1. Głosowano Tak (232 głosów [31.91%])

Procent z głosów: 31.91%

2. Głosowano Nie (495 głosów [68.09%])

Procent z głosów: 68.09%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#561 netta1987

netta1987
  • Użytkownik
  • 301 postów
  • SkądAugustow/ Białystok

Napisano 12 maj 2012 - 09:01

ta gęsia i szczypanie była tylko po pierwszym razie a teraz już jak systematycznie golę to zajmuje mi to 5min na obie nogi :P ani jednego zacięcia (mydełko i dobra maszynka [piszczele mam tak poobijane że sam się dziwie że nie tnę się podczas golenia]) ja robię ten "zabieg" kompleksowo broda nogi i pachy (3 różne ostrza do maszynki) bo mniej więcej co 3 dni się golę czasem pod pachami jeszcze nie widzę potrzeby ale profilaktycznie za jednym zamachem :)

#562 ditom

ditom
  • Użytkownik
  • 193 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 maj 2012 - 09:28

No spoko. Ja dopiero drugi raz się ogoliłem i będę to robił co tydzień żebym nie miał tyle roboty . Za balsam podziękuję ponieważ nie cierpię tego typu specyfików :mrgreen:

#563 netta1987

netta1987
  • Użytkownik
  • 301 postów
  • SkądAugustow/ Białystok

Napisano 12 maj 2012 - 10:25

jak nie zależy ci na idealnie gładkich nogach możesz robić jak mój kolega maszynka do włosów i na "0" czyli zostawiasz jakieś 0,5mm włoski jak się nie przyjrzy ktoś to nie zobaczy różnicy a zalety niemal wszystkie całkowicie ogolonych (mnie osobiście tygodniowy już drażni bo na spodenkach czuję włoski i już nie nakładają się tak gładko)

#564 Adriana

Adriana
  • Użytkownik
  • 122 postów
  • SkądOświęcim

Napisano 12 maj 2012 - 10:29

Ale temat no :D

No to ja też się pochwalę, że gole nogi, pachy i no wiecie to co w majtkach :P
Na pachy zafundowałam sobie depilację laserową :P miałam dopiero pierwszy zabieg, na drugi jadę teraz 16 maja do Krakowa do L- Studio. Jak faktycznie będą efekty to zrobię sobie jeszcze bikini :D

#565 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 12 maj 2012 - 11:14

adriana, na bikini ponoć dobra depilacja brazylijska.. Slyszalas? :P

#566 myrcin

myrcin
  • Użytkownik
  • 68 postów
  • SkądSzczytno

Napisano 12 maj 2012 - 11:18

Może zostańmy przy goleniu nóg.

#567 wojtekmtb

wojtekmtb
  • Użytkownik
  • 367 postów
  • Skądmazury

Napisano 12 maj 2012 - 11:37

Na pachy zafundowałam sobie depilację laserową :P miałam dopiero pierwszy zabieg, na drugi jadę teraz 16 maja do Krakowa do L- Studio. Jak faktycznie będą efekty to zrobię sobie jeszcze bikini :D

Napisz czy rzeczywiście włosy nie odrastają, bo sam też myślę o laserze.
Rozmawiałem z jednym chirurgiem to mówił, że wystarczą dwa zabiegi i na pewno włosy nie odrosną ale coś mi się nie chce wierzyć bo słyszałem, że po kilka razy trzeba robić - a to trochę kosztuje :-(

A właśnie jakie ceny w Krakowie bo ja mogę zrobić obie nogi za 450zł, pachy 150zł, bikini 250zł (chociaż może faceta więcej skroją niż kobietę za bikini :lol: )
Ceny myślę że są dobre :-D

#568 Adriana

Adriana
  • Użytkownik
  • 122 postów
  • SkądOświęcim

Napisano 12 maj 2012 - 13:16

hej.
Usuwanie jak i odrastanie to bardzo indywidualna sprawa. Zdarza się, że w ogóle nie da się usunąć. I nie jest to na całe życie, włosy wcześniej czy później mogą odrosnąć. Może to być za 2 lata a może za 10 - to też bardzo indywidualne.
Wszystkie informacje znajdziesz w necie.
Z tego co kojarzę to faktycznie facetów czasem drożej biorą np za nogi, plecy... No wiadomo, z natury jesteście bardziej owłosieni :P

Ja jeżdżę z koleżanką. Ona po pierwszym zabiegu zauważyła różnicę, ja nie specjalnie. Przy pierwszym usuwane jest 30% owłosienia, a że nie jestem bujnie zarośnięta (przynajmniej to się Bogu w mojej osobie udało) to efekt mniejszy. I do tego mam jasną karnację i jasne włosy, a to usunąć najtrudniej. najłatwiej ciemne włosy na jasnej karnacji.
Dwa zabiegi na bank nie wystarczą, czasem musi być ich znacznie więcej.

Jeśli chodzi o ceny to polecam oferty na groupon- ie, my tak znalazłyśmy tą i miałyśmy za 259 zł 6 zabiegów na wybraną część ciała.

#569 Dromik

Dromik
  • Użytkownik
  • 494 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 12 maj 2012 - 14:00

Mi się nie chce golić twarzy i jestem cały czas zarośnięty, a co dopiero nogi, chyba bym umarł.

#570 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 postów
  • SkądPruszków

Napisano 12 maj 2012 - 14:58

Nogi mam zarośnięte jak małpa. Pomijając już to, że nie wygląda to PRO to po prostu upierdliwe jest wyplątywanie 1500 muszek z włosów na nogach po powrocie z roweru. Zakładanie spodenek kolarskich na takie włochate kulasy też bywa problemtyczne. Na kwestie estetyczne nie zwracałem uwagi, masaży nikt mi po każdym treningu nie robi, ale 2 pierwsze powody sprawiły, że postanowiłem ogolić nogi.
Niestety dostałem jakiejś paskudnej, swędzącej wysypki. Nie wiem czy to podrażnienie czy reakcja alergiczna. Za parę dni spróbuje pozbyć się włosów bez maszynki i kremów :evil:

#571 Adriana

Adriana
  • Użytkownik
  • 122 postów
  • SkądOświęcim

Napisano 12 maj 2012 - 15:08

może miałeś tępą maszynkę, tak się wtedy robi w miejscach gdzie skóra jest delikatniejsza. Albo wrastają ci włoski pod skórę, co też jest bardzo możliwe.
Jak nie nawilżasz nóg przed goleniem np, kremem do golenia, lub golisz całkiem na sucho tez wyskoczą paści.
Ewentualnie polecam kremy do depilacji typu veet lub z bielendy. Jak golę maszynką bikini to mam skórą podrażnioną a jak kremem to jest spoko :D gładka, delikatna skóra, i włoski nie wrastają :D

#572 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 12 maj 2012 - 17:59

Temat robi się na tyle interesujący, że może zaczniemy się chwalić obrazkami :D

outoftimeman - jeśli to był Twój dziewiczy rejs z maszynką w krzaczki to pewnie podrażniłeś sobie skórę, stad pewnie masz tą wysypkę, a ta wyspaka to nic groźnego, za kilka dni Ci zejdzie i przestanie swędzić. ;)

nawiasem mówiąc to nie ma nic bardziej budującego jak tekst dziewczyny: masz gładsze nogi od moich ;D

#573 mikka

mikka
  • Użytkownik
  • 176 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 maj 2012 - 18:20

dziewiczy rejs z maszynką w krzaczki

:D to ci się udało :)

#574 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 postów
  • SkądPruszków

Napisano 12 maj 2012 - 22:16

Owszem dziewiczy, ale jestem alergikiem i wysypka mi się paprze już 2 tydzień. Zostają po niej trudno gojące się rany. Taka moja przypadłość, ukąsi mnie komar, robi mi się wielki bąbel na pół nogi i paprze się miesiąc. Dlatego ważne są dla mnie rady osób mających jakieś tam doświadczenie w goleniu, a jeszcze lepiej kogoś o podobnie wrażliwej skórze jak moja ;-)

#575 wojtekmtb

wojtekmtb
  • Użytkownik
  • 367 postów
  • Skądmazury

Napisano 13 maj 2012 - 12:38

Jeśli masz aż tak wrażliwą skórę, że po goleniu robią Ci się rany to raczej powinieneś odpuścić sobie golenie, ewentualnie możesz maszynką do włosów przystrzyc.

#576 Damiano

Damiano
  • Użytkownik
  • 321 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 13 maj 2012 - 13:01

outoftimeman - jesli ta wysypka to są rzeczywiście wrastajace włoski to może pomocny będzie krem Keranorm. Jednym z jego zastosowań jest przeciwdziałanie wrastaniu włosków i tworzeniu się ciemnych krost.

http://torebka.kafet...de=view&id=4276

#577 wojtekmtb

wojtekmtb
  • Użytkownik
  • 367 postów
  • Skądmazury

Napisano 13 maj 2012 - 18:01

Damiano, jak dla kolegi mają wrastać włoski jeśli on się dopiero raz ogolił i do tego maszynką :-/

włosy wrastają jeśli przez długi czas depilujemy (wyrywamy) a nie golimy ;-)

#578 Adriana

Adriana
  • Użytkownik
  • 122 postów
  • SkądOświęcim

Napisano 13 maj 2012 - 18:03

ja depiluje kremem i nie wrastają

#579 Freeq

Freeq
  • Użytkownik
  • 400 postów
  • SkądZ żyta

Napisano 13 maj 2012 - 19:02

Adriana to się tak nazywa krem do depilacji, ale krem nie depiluje, tylko chemicznie jakby rozpuszcza włoski, nie wyrywasz ich wtedy.
Poza tym raz próbowałem kremem, ale jedna tubka nie starczyła nawet na dwie nogi, może dlatego że mam długie i dość duże nogi, więc była duża powierzchnia. Poza tym nie usunął wszystkich włosków. Wiadomo kobiety mają delikatniejsze włoski, nie to co męskie kędziory i łatwiej jest kremowi poradzić sobie z nimi.
Kiedyś depilowałem, ale musiałem siedzieć ze 2h nad jedną nogą przeżywając przy tym katorgę i co dziwne po mniej więcej tygodniu włoski były już widoczne. Chyba jednak mój nożny zarost jest zbyt silny na depilator :->

#580 Adriana

Adriana
  • Użytkownik
  • 122 postów
  • SkądOświęcim

Napisano 13 maj 2012 - 19:13

wiem na czym polegaja kremy. No i faktycznie może są mało ekonomiczne :/
Jak nie lubicie depilatorów to zostaje jedynie klasyczna maszynka.
Można jeszcze spróbować tych maszynek elektrycznych do golenia twarzy, jednak golić trzeba by częściej, w zależności od tępa wzrostu.

Cierp ciało jak żeś chciało ;P

Dodaj odpowiedź