Czy golicie nogi ?
Napisano 12 maj 2012 - 09:01
Napisano 12 maj 2012 - 10:25
Napisano 12 maj 2012 - 10:29
No to ja też się pochwalę, że gole nogi, pachy i no wiecie to co w majtkach
Na pachy zafundowałam sobie depilację laserową
Napisano 12 maj 2012 - 11:37
Na pachy zafundowałam sobie depilację laserową
miałam dopiero pierwszy zabieg, na drugi jadę teraz 16 maja do Krakowa do L- Studio. Jak faktycznie będą efekty to zrobię sobie jeszcze bikini
Napisz czy rzeczywiście włosy nie odrastają, bo sam też myślę o laserze.
Rozmawiałem z jednym chirurgiem to mówił, że wystarczą dwa zabiegi i na pewno włosy nie odrosną ale coś mi się nie chce wierzyć bo słyszałem, że po kilka razy trzeba robić - a to trochę kosztuje :-(
A właśnie jakie ceny w Krakowie bo ja mogę zrobić obie nogi za 450zł, pachy 150zł, bikini 250zł (chociaż może faceta więcej skroją niż kobietę za bikini
Ceny myślę że są dobre :-D
Napisano 12 maj 2012 - 13:16
Usuwanie jak i odrastanie to bardzo indywidualna sprawa. Zdarza się, że w ogóle nie da się usunąć. I nie jest to na całe życie, włosy wcześniej czy później mogą odrosnąć. Może to być za 2 lata a może za 10 - to też bardzo indywidualne.
Wszystkie informacje znajdziesz w necie.
Z tego co kojarzę to faktycznie facetów czasem drożej biorą np za nogi, plecy... No wiadomo, z natury jesteście bardziej owłosieni
Ja jeżdżę z koleżanką. Ona po pierwszym zabiegu zauważyła różnicę, ja nie specjalnie. Przy pierwszym usuwane jest 30% owłosienia, a że nie jestem bujnie zarośnięta (przynajmniej to się Bogu w mojej osobie udało) to efekt mniejszy. I do tego mam jasną karnację i jasne włosy, a to usunąć najtrudniej. najłatwiej ciemne włosy na jasnej karnacji.
Dwa zabiegi na bank nie wystarczą, czasem musi być ich znacznie więcej.
Jeśli chodzi o ceny to polecam oferty na groupon- ie, my tak znalazłyśmy tą i miałyśmy za 259 zł 6 zabiegów na wybraną część ciała.
Napisano 12 maj 2012 - 14:58
Niestety dostałem jakiejś paskudnej, swędzącej wysypki. Nie wiem czy to podrażnienie czy reakcja alergiczna. Za parę dni spróbuje pozbyć się włosów bez maszynki i kremów :evil:
Napisano 12 maj 2012 - 15:08
Jak nie nawilżasz nóg przed goleniem np, kremem do golenia, lub golisz całkiem na sucho tez wyskoczą paści.
Ewentualnie polecam kremy do depilacji typu veet lub z bielendy. Jak golę maszynką bikini to mam skórą podrażnioną a jak kremem to jest spoko
Napisano 12 maj 2012 - 17:59
outoftimeman - jeśli to był Twój dziewiczy rejs z maszynką w krzaczki to pewnie podrażniłeś sobie skórę, stad pewnie masz tą wysypkę, a ta wyspaka to nic groźnego, za kilka dni Ci zejdzie i przestanie swędzić.
nawiasem mówiąc to nie ma nic bardziej budującego jak tekst dziewczyny: masz gładsze nogi od moich ;D
Napisano 12 maj 2012 - 22:16
Napisano 13 maj 2012 - 13:01
http://torebka.kafet...de=view&id=4276
Napisano 13 maj 2012 - 19:02
Poza tym raz próbowałem kremem, ale jedna tubka nie starczyła nawet na dwie nogi, może dlatego że mam długie i dość duże nogi, więc była duża powierzchnia. Poza tym nie usunął wszystkich włosków. Wiadomo kobiety mają delikatniejsze włoski, nie to co męskie kędziory i łatwiej jest kremowi poradzić sobie z nimi.
Kiedyś depilowałem, ale musiałem siedzieć ze 2h nad jedną nogą przeżywając przy tym katorgę i co dziwne po mniej więcej tygodniu włoski były już widoczne. Chyba jednak mój nożny zarost jest zbyt silny na depilator :->
Napisano 13 maj 2012 - 19:13
Jak nie lubicie depilatorów to zostaje jedynie klasyczna maszynka.
Można jeszcze spróbować tych maszynek elektrycznych do golenia twarzy, jednak golić trzeba by częściej, w zależności od tępa wzrostu.
Cierp ciało jak żeś chciało ;P