Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jaki rower do 1500zł.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1187 odpowiedzi w tym temacie

#361 jarek996

jarek996
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • SkądMALM�

Napisano 15 lipiec 2009 - 16:17

wojtek10611, ja mam 181 i jezdzilem na 54 ( teraz 55 ). Reszte dobierasz dlugoscia mostka i wysokoscia sztycy. Koledzy wyzej pisza wyraznie ( i ja sie przylaczam ) ; 56 jest na Ciebie ZDECYDOWANIE za duza. STAS ma ( z tego co na forum "wyczulem" ) wieloletnie doswiadczenie ( w tym zawodnicze ) , wiec staraj sie troszke tego doswiadczenia "skubnac" ( masz to GRATIS ! ).

P.S. Boonen ma chyba 190 ( albo jeszcze wiecej ) , a rame ma 56 !!!!!
P.S.2 Nie ma gorszego widoku ,j ak kolarz na ZA DUZEJ ramie :-D
P.S 3 Cavendish po raz kolejny....

#362 Gosc_wojtek10611_*

Gosc_wojtek10611_*
  • Gość

Napisano 15 lipiec 2009 - 16:47

jarek996, to czemu gościu który sprzedaje rowery 21 lat ma 175 i jeździ na 56 ?

Armstrong ma 178 i jeździ na 58 ! więc ?

#363 jarek996

jarek996
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • SkądMALM�

Napisano 15 lipiec 2009 - 16:59

W ten sposob to mozemy rok dyskutowac. Prosiles o porady i WSZYSCY pisza , ze jest za duza . Znam takich co maja 172 i jezdza na 56 , ale po co ??? Wygladaja komicznie i ich pozycja pozostawia wiele do zyczenia... Ta rama jest poprostu na Ciebie za DUZA. Poczytaj w sieci rekomendacje do Twojego wzrostu . 99% z nich bedzie to 54.

Gdzie to wyczytales ( o 58 Armstronga) ???

Jesli rama na fotce ma 58 , to znaczy ze facet ktory sprzedaje rowery ma racje....
Wg mnie ma ona MAX 54 ( jest to co prawda lekki sloping , ale virtual bylby ok. 54 )....

Oto link do zdjecia :
http://autobus.cycli...l_view_2alt.jpg
A to , ze ktos cos sprzedaje 21 lat , nie znaczy jeszce , ze sie na TYM zna....
Znam wiele restauracji istniejacych od lat , a serwujacych NIEJADALNE potrawy. Ktos tam jednak przychodzi , daje sie nabrac i tak sobie one istnieja...

#364 Marco665

Marco665
  • Użytkownik
  • 178 postów
  • SkądWarszawa / Koszalin

Napisano 15 lipiec 2009 - 18:36

jarek996, 54 była dla Ciebie niewygodna, a 55 już tak? to znaczy, że centymetr potrafi zrobić tak dużą różnicę?

#365 yaro0001

yaro0001
  • Użytkownik
  • 23 postów
  • SkądKowary

Napisano 15 lipiec 2009 - 19:57

Mam radę dla wszystkich szukających rowerka nowego i szukających na allegro. Znam ten ból bo sam szukałem i zajęło mi to miesiąc codziennego wertowania ofert. I niepozorna aukcja http://allegro.pl/it...40_dodatki.html okazała się strzałem w dziesiątkę. Rower ma przejechane ze 300 km, żadnej ryski jest na gwarancji jeszcze 2 lata, cena 1900 zplus buty szosowe. Po prostu na zdjęciach czasem nie widać tego co w rzeczywistości. Co tu dużo mówić jest nowy praktycznie. Obejrzałem, zrobiłem rundkę i już wiedziałem, że jest mój. I po roku jazdy na używanym Bianchi choć w doskonałym stanie, teraz wiem co znaczy idealny stan. Koledzy szukajcie cierpliwie.

#366 jarek996

jarek996
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • SkądMALM�

Napisano 15 lipiec 2009 - 22:18

Marco665, ja nie pisze , ze byla niewygodna. Poprostu rower ktory teraz mam ma inna rozmiarowke ( nieparzysta ) . Tak jak napisalem , ten cm mozna nadrobic ( lub skrocic ) mostkiem , a wys. sztyca. Dalem tylko przyklad , ze przy moim wzroscie spokojnie 54 juz wystarczy ( a on przy 175 pcha sie w 56 )

#367 Gosc_wojtek10611_*

Gosc_wojtek10611_*
  • Gość

Napisano 15 lipiec 2009 - 22:27

jarek996, nie pcham się tylko pytałem się o radę, co innego wy mówiliście co innego ten gościu.

nowa porcja ofert :D

http://allegro.pl/it...an_idealny.html

http://allegro.pl/it...dx.html#gallery

http://allegro.pl/it...ez_minimum.html

http://allegro.pl/it...ace_880_16.html

http://allegro.pl/it...ko.html#gallery

#368 jarek996

jarek996
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • SkądMALM�

Napisano 15 lipiec 2009 - 22:35

przepraszam wojtek10611, zle sie wyrazilem...

Ja bym osobiscie bral Wilierka. Piekna wloska maszynka do tego na Campie ( moze nie najwyzszej , ale Campa to Campa ) , ladne kolorki , fajne kola no i Twoj rozmiar !!!
Tylko widze , ze nie ma ceny . Ciekawe za ile gosciu chce oddac. BH tez niczego sobie. Tylko w Szwecji nie mozna jezdzic na BH. Bo znaczy to w BröstHallare ( w skrocie BH ) , czyli ; BIUSTONOSZ :-)

#369 Gosc_wojtek10611_*

Gosc_wojtek10611_*
  • Gość

Napisano 15 lipiec 2009 - 23:20

jarek996, też własnie bym isę najbardziej do willera skłaniał bo dużo dobrego o nim słyszałem ale coś czuje pojdzie powyżej 2,5 baniek ;/ ale poprobujemy nie ma minimalnej wiec za tyle ile wylicytuje pojdzie zobaczymy :). ciekawe nie wiedzialem o tym BH xD

#370 wunderfaust

wunderfaust
  • Użytkownik
  • 459 postów
  • Skądz neta

Napisano 16 lipiec 2009 - 10:37

próbuj próbuj chłopie .. jak nie wyjdzie to może spraw sobie takiego Pelikana
http://www.allegro.p...?item=641854538
jak chłopaki z Łowicza będą grali meczyk w noge to podjedziesz teamowym bolidem tak że piłkarzykom oczy bielmem zajdą :-D :-D :-D

A na poważnie to zastanów się też nad tym BH - jeśli to M to na ciebie będzie dobry . Kiedyś to był hit w tym kraju i te rowery sprzedawały się jak świeże bułki . Powód? Niska cena ówczesnymi czasy. Dlatego też sprzedajacemu nie bedzie raczej zależało na negocjowaniu grubych tysięcy za rower który nowy kosztował bodaj 2300. rower niezły - jakością nie odbiegający za bardzo od innych markowych w podobnym segmencie. łatwo upgradowalny. niektórzy go tu mają wiec może się wypowiedzą.
Dla niektórych piasta pod Shimano i łapy campy to wada. Dla mnie zaleta bo kasety shimanopodobne sa generalnie słabszej jakosci ale łatwo dostępne, pełno tego na allegro i można łatwo samemu składac a tak to szukaj sobie Campy albo zamów zamienniki Miche u Olscha . Wybór należy do ciebie. ja przejdę chyba na to rozwiązanie shimanopodobne mimo ze mam komplet veloce ale kaseta już się kończy a dzis takich dobrych jak w 97' to już nie robią nawet w Campie.
Pozdro. Wilier pójdzie dość drogo przypuszczam bo bajerancki sprzęt co by nie powiedzieć. A po tym co Sapa wczoraj w tdf pokazał to przebitka pewnie bedzie taka że ho ho :mrgreen:

#371 fan911

fan911
  • Użytkownik
  • 280 postów
  • SkądŁódź / Łowicz

Napisano 16 lipiec 2009 - 10:42

Wilier pójdzie dość drogo przypuszczam bo bajerancki sprzęt co by nie powiedzieć. A po tym co Sapa wczoraj w tdf pokazał to przebitka pewnie bedzie taka że ho ho :mrgreen:

Hehe, dobre :D

Wilier pójdzie powyżej 1500 zł na pewno. I ja też przychylam się do BH, chociaż dla mnie osobiście to marka dosyć egzotyczna, chociaż powszechnie uznana no i... ściga się :-)

#372 Gosc_wojtek10611_*

Gosc_wojtek10611_*
  • Gość

Napisano 16 lipiec 2009 - 10:46

fan911, wunderfaust, że pójdzie drogo to ja wiem ale ponad 1500 jeszcze mogę trochę dać może coś załatwie kasy przez te dni jeszcze to koło 2 tyś może go kupił bym jakby się udało ;] no a jak nie to już napisalem do gościa do tego z BH za ile by chcial go i zobaczymy ;]

#373 wunderfaust

wunderfaust
  • Użytkownik
  • 459 postów
  • Skądz neta

Napisano 16 lipiec 2009 - 11:04

Wilier pójdzie powyżej 1500 zł na pewno. I ja też przychylam się do BH, chociaż dla mnie osobiście to marka dosyć egzotyczna, chociaż powszechnie uznana no i... ściga się :-)

ten rower to bh w teamowych barwach Liberty Seguros. na takich jeździł Heras, beloki, contador, baranowski.. he he.. no może trochę lepszych. sam kiedyś chciałem kupić bo cena przystępna ale pewien guru rowerowy naciągnął mnie na coś takiego http://www.troc-velo...-1-1-222898.htm
i bardzo sobie chwalę choć nie jest bez wad bo swoje lata ma w sumie

#374 tymon

tymon
  • Użytkownik
  • 168 postów
  • SkądPiekary Śląskie

Napisano 16 lipiec 2009 - 11:12

wunderfaust, w momencie ogarnęła mnie zazdrość jak zobaczyłem tą ramę...gratuluję.

Pozdrawiam.

#375 Gosc_wojtek10611_*

Gosc_wojtek10611_*
  • Gość

Napisano 16 lipiec 2009 - 15:27

zapytalem o ramę i otrzymałem taką odpowiedz chodzi o tego BH

"
witam,
wysokosc 55cm dl 58cm, rower jest kupiony na uzytkownika 180cm"

noi co teraz zrobić ? :) czy ten rowerek dalej by byl na mnie dobry ?

#376 wunderfaust

wunderfaust
  • Użytkownik
  • 459 postów
  • Skądz neta

Napisano 16 lipiec 2009 - 15:45

nie byłby dobry.. to rozmiar L. będziesz leżał na nim a po godzinie jazdy plecy będziesz miał jakby przebiegło po nich stado słoni. Po prostu rowery dobiera się po to żeby nie nabawić się schorzeń kręgosłupa miedzy innymi. Musisz pamietac ze trudno nabyć mostek pięciocentymetrowyna przykład. bierz to pod uwagę.
Dla ciebie max to 54cm w poziomie. ostatecznie możesz dodac centymetrowy margines ale to i tak za dużo. Już dostatecznie ta sprawę Ci wyjaśniono. ELka z BH absolutnie nie dla ciebie.Zresztą w ramach wiekszosci producentów będziesz się mieścił w rozm M a nawet S czasem. W klasycznych ramach masz mieć 53-54 w poziomie - koniec i kropka chyba ze chcesz sobie zrobic niedobrze i lubisz cierpieć na rowerze. Poza tym rowery ze sterami ahead mają już przycięte rury sterowe - najczęsciej wg upodobań pierwszego użytkownika i nikoniecznie musi Ci to odpowiadać. ja na przykład lubie kierownicę mieć trochę wyzej ze wzgl na niezbyt duże rozciągniecie pleców i ich lekką kontuzję. nie mógłbym jeździć z mostkiem przy samych sterach - zwłaszcza gdybym wział małą i niską rame.

#377 Gosc_wojtek10611_*

Gosc_wojtek10611_*
  • Gość

Napisano 16 lipiec 2009 - 16:02

wunderfaust, to zostaje tylko willera wyczaić :(

#378 Gosc_wojtek10611_*

Gosc_wojtek10611_*
  • Gość

Napisano 16 lipiec 2009 - 16:08

Oprócz willerka najnowsza oferta świeża jak bułeczka

http://allegro.pl/it...xt.html#gallery

co myśliscie mi się zajebiście podoba cos tanio mi się wydaje rama stary model no ale cannondale :D pisze o rozmiar :D jak tak to git xD

#379 wunderfaust

wunderfaust
  • Użytkownik
  • 459 postów
  • Skądz neta

Napisano 16 lipiec 2009 - 16:15

1. wilier- gdzie ma te 54? w pionie czy poziomie?. zakładam że w poziomie ale warto się upewnić żeby potem nie okazało się że będziesz wyglądał na nim jak narciarz zjazdowy. za tydzień będzie grubo ponad 1500
2. cannondale... za wysoko mierzysz. canoon na 105 za 1500??? bez kół i widelca chyba. ale możesz spytac za ile. może jakiś nietutejszy albo inna niezguła i sprzeda tanio

moja rada. jak już chcesz coś markowego to jak nie masz kasy to szukaj czegoś na xenonie Campy. nie emusi zaraz być Cannondale (marzenie większosci forowiczów zresztą). może skoncentruj się na jakichś używanych Meridach na przykład. Felt, Focus, Poison. Za włoskie i amerykańskie rowery płaci się dość dużo niestety

#380 Gosc_wojtek10611_*

Gosc_wojtek10611_*
  • Gość

Napisano 16 lipiec 2009 - 16:18

wunderfaust, willera rama ma 54cm.

cannon jest cały tylko takie ma wady:

"Rama bez pęknięć i wgniotów

W kilku miejscach na lakierze są zrobione zaprawki

Porysowane klamki, korba

Stery chodzą ciężko więc raczej do wymiany

Tylna obręcz w jednym miejscu pęknięta przy otworze na nypel (zbyt duży naciąg szprychy) mimo to można śmigać" więc to jest do naprawienia