Radom,Starachowice,Skarżysko i okolice
Started By
Faramir
, 11 Mar 2012 14:36
286 replies to this topic
Posted 26 July 2012 - 19:24
Nie mam sprecyzowanego dnia wyjazdu. Po prostu czekam na optymalny, bezdeszczowy dzień.
TdP nie jechałem finalnie.
BTW w najbliższą sobotę 28 lipca czasówka TOUR DE MAZOVIA w Szydłowcu.
Ogólnie cały szydłowiecki weekend 27-29 lipca to rowerowe święto.
Podaję linka:
http://www.szydlowie...wiec-2012q.html
TdP nie jechałem finalnie.
BTW w najbliższą sobotę 28 lipca czasówka TOUR DE MAZOVIA w Szydłowcu.
Ogólnie cały szydłowiecki weekend 27-29 lipca to rowerowe święto.
Podaję linka:
http://www.szydlowie...wiec-2012q.html
Posted 05 August 2012 - 20:51
Dzisiejszy MOSiR w Radomiu: http://www.brytonspo...kView?id=943195
Tylko 5 zawodników, w szerokim przedziale wiekowym, na oko od wnuczka do dziadka. Trasa zaplanowana na ok. 100 km. i takowy wykon, przy silnym wietrze, który przynajmniej trochę chłodził, bo temp. w okolicy 30. Na mijanej późnoletniej plaży nad Zalewem Domaniowskim tłok i fajne widoczki no ale jak to mówią nie dla kolarza plaża.
Tylko 5 zawodników, w szerokim przedziale wiekowym, na oko od wnuczka do dziadka. Trasa zaplanowana na ok. 100 km. i takowy wykon, przy silnym wietrze, który przynajmniej trochę chłodził, bo temp. w okolicy 30. Na mijanej późnoletniej plaży nad Zalewem Domaniowskim tłok i fajne widoczki no ale jak to mówią nie dla kolarza plaża.
Posted 07 August 2012 - 10:16
Hej kolarze amatorzy!
Czy ktos wybiera sie na trening w dniach 8-11 sierpnia w okolicach Kielc? Przyjezdzam z Gdanska do rodziny na kilka dni z moja kolarzowka i bede bazowal w Lacznej. Lubie solo akcje ale byloby bardzo milo poznac brac rowerowa w swietokrzyskim i razem pojezdzic.
Nie jezdze regularnie i wykrecenie 150km jest dla mnie wysilkiem ale dalem rade w tym roku bez problemu wjechac na kilka +2000m przeleczy w Alpach.
rower Fontana 10ultegra,mavic cosmic. pogoda zapowiada sie idealna
po powrocie do Gdanska biegne maraton solidarnosci wiec nie chce sie wypalac na rowerku. Mozemy urozmaicic trening kapielami w jeziorku w Lacznej albo na Stawkach. +u mnie stacja odzywcza, koktajle bananowe, ZAPRASZAM!
marcin
Czy ktos wybiera sie na trening w dniach 8-11 sierpnia w okolicach Kielc? Przyjezdzam z Gdanska do rodziny na kilka dni z moja kolarzowka i bede bazowal w Lacznej. Lubie solo akcje ale byloby bardzo milo poznac brac rowerowa w swietokrzyskim i razem pojezdzic.
Nie jezdze regularnie i wykrecenie 150km jest dla mnie wysilkiem ale dalem rade w tym roku bez problemu wjechac na kilka +2000m przeleczy w Alpach.
rower Fontana 10ultegra,mavic cosmic. pogoda zapowiada sie idealna
po powrocie do Gdanska biegne maraton solidarnosci wiec nie chce sie wypalac na rowerku. Mozemy urozmaicic trening kapielami w jeziorku w Lacznej albo na Stawkach. +u mnie stacja odzywcza, koktajle bananowe, ZAPRASZAM!
marcin
Posted 08 August 2012 - 16:27
Cześć veganrider,
Mam zamiar wybrać się w ten piątek na Św. Krzyż, już od jakiegoś czasu to planuję, jeszcze nie byłem tam rowerem a podjazd jest ponoć fajny. Łacznie pojeżdżę jakieś 100 km w tych okolicach. Jestem z Radomia a to nie świętokrzyskie :-) więc przyjadę do Skarżyska pociągiem ok. 10.00. Jeśli jesteś zainteresowany wspólna jazdą to daj znać.
Mam zamiar wybrać się w ten piątek na Św. Krzyż, już od jakiegoś czasu to planuję, jeszcze nie byłem tam rowerem a podjazd jest ponoć fajny. Łacznie pojeżdżę jakieś 100 km w tych okolicach. Jestem z Radomia a to nie świętokrzyskie :-) więc przyjadę do Skarżyska pociągiem ok. 10.00. Jeśli jesteś zainteresowany wspólna jazdą to daj znać.
Posted 09 August 2012 - 21:32
Może się jutro spotkamy na ŚwKrzyżu. Ja koło 10 wyjeżdżam z Ostrowca trochę się pokręcę przez Św Katarzynę i poźniej w kierunku Św Krzyża
crankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru
Posted 10 August 2012 - 07:10
^ potwierdzam, remont
crankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru
Posted 10 August 2012 - 22:43
Thx za inf. Na miejscu spytaliśmy i dało się objechać ten remontowany kawałek, tj. jadąc od skrzyżowania Bodzentynie na Nową Słupię, mimo inf., że droga zamknięta, w miejscowości zdaje się Dąbrowa skręca się w lewo, cały czas jest przyzwoity asfalt, który po paru zakrętach i km doprowadza do miejscowości Serwis na trasie Starachowice - Nowa Słupia.
Posted 11 August 2012 - 09:08
hej,
niestety nie mam na wiosce internetu. dopiero teraz sprawdzilem u znajomych w Kajetanowie neta.
wiec dolacze sie do was w Cedzynie (na krzyzowce ,skret do cmentarza) o 12ej.
wczoraj wykrecilem 110km, przewczoraj 120 ale jeszcze zostalo troche sil i ochoty do jazdy. pieknie sie tu jezdzi. szosy bez dziur, czasem rowny jak stol..
do zobaczenia w Cedzynie, bede na czarnej "Fontana"
marcin 796 342 039
niestety nie mam na wiosce internetu. dopiero teraz sprawdzilem u znajomych w Kajetanowie neta.
wiec dolacze sie do was w Cedzynie (na krzyzowce ,skret do cmentarza) o 12ej.
wczoraj wykrecilem 110km, przewczoraj 120 ale jeszcze zostalo troche sil i ochoty do jazdy. pieknie sie tu jezdzi. szosy bez dziur, czasem rowny jak stol..
do zobaczenia w Cedzynie, bede na czarnej "Fontana"
marcin 796 342 039
Posted 11 August 2012 - 09:31
Aura nie dopisuje i nie zacheca dzis do wyjazdu z domu. Czarna chmura wisi nad Kajetanowem. Tych w Bodzentynie i na Sw Krzyzu pewnie juz zmoczylo. Ja nie mam ochraniaczy na buty ani pelerynki wiec raczej sie nie wybiore daleko. Jak sie poprawi pogoda to troche gorek zalicze w Lacznej i jutro wracam na stopa do Gdanska. Zapraszam do Italii:) tam mozna regularnie jezdzic na rowerku przez caly rok, trenowac podjazdy w Alpach.
bedzie mi milo jak ktos sie odezwie na komorke to bedziemy w kontakcie i sie odezwe jak wroce do Lacznej (zostawie tu mojego scigacza bo drugi czeka na mnie w Udine)
milego weekendu
marcin
796 342 039
bedzie mi milo jak ktos sie odezwie na komorke to bedziemy w kontakcie i sie odezwe jak wroce do Lacznej (zostawie tu mojego scigacza bo drugi czeka na mnie w Udine)
milego weekendu
marcin
796 342 039