Skocz do zawartości

Zdjęcie

Radom,Starachowice,Skarżysko i okolice

286 odpowiedzi w tym temacie

#161 Faramir

Faramir
  • Użytkownik
  • 238 postów
  • SkądWierzbica

Napisano 13 czerwiec 2012 - 22:23

To ja chyba pognam na mosir w weekend ;-)

#162 Bartheart

Bartheart
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 czerwiec 2012 - 19:35

Dzień dobry,

czy może ktoś ma w planach pokręcić się w okolicach Szydłowca w sobotę?
Będę w okolicy, więc można byoby zrobić jakąś grupkę.

pozdrawiam

#163 Andy777

Andy777
  • Użytkownik
  • 83 postów
  • SkądPrzysucha

Napisano 14 czerwiec 2012 - 20:01

Witaj Bartheart....
Dziś jechałem taką trasę: KLIKNIJ TUTAJ

W sobotę zapewne to samo, więc możemy się gdzieś po trasie złapać. Podjazd od Szydłowca przez Aleksandrów na Hutę, to najwyższe wzniesienie w mazowieckim. W moim przypadku do nakręcenia 80 km, dwa przyjemne, dość długie podjazdy + sporo zjazdów.
Znasz te tereny, czy będziesz pierwszy raz ??

#164 Bartheart

Bartheart
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 czerwiec 2012 - 07:13

Brzmi sensownie.
Trochę już kręciłem w tych okolicach, także podjazd pod Hutę znam
Dystans nie przeraża :)
O której planujesz wyjazd?
Rozumiem, że startujesz z Przysuchy?

pozdrawiam

#165 Andy777

Andy777
  • Użytkownik
  • 83 postów
  • SkądPrzysucha

Napisano 15 czerwiec 2012 - 20:43

Bartheart, mogę wyjechać o 14:00 z Przysuchy. Byłbym na 14:40 w Aleksandrowie na skrzyżowaniu HUTA, CHLEWISKA, SZYDŁOWIEC (jak dojadę bo koła dalej te same). Daj znać czy dasz radę.
bicicleta, Faramir, a co Wy na to ?? Może się zbierze większa grupa ??

#166 Faramir

Faramir
  • Użytkownik
  • 238 postów
  • SkądWierzbica

Napisano 15 czerwiec 2012 - 20:53

bicicleta będzie chyba na wyścigu. Ja dzisiaj dałem w palnik i jutro zrobię sobie jakąś lekką jazdę przed mosirem w niedzielę, więc też odpadam.
Miłej traski ;-)

#167 Bartheart

Bartheart
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 czerwiec 2012 - 22:16

ok, myślę że dam radę.
Umówmy się zatem 14:40 +/- 10min w Aleksandrowie.
Przy sprzyjających wiatrach się spotkamy.
Chyba nie powinniśmy mieć problemów, żeby się rozpoznać... :)
Do zobaczenia

#168 Andy777

Andy777
  • Użytkownik
  • 83 postów
  • SkądPrzysucha

Napisano 16 czerwiec 2012 - 08:32

Faramir, nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale jeśli tak, to musisz rozjeździć kaca. Przerabiałem, pomaga :)
Bartheart, no to 14:40 +/- 10min w Aleksandrowie pod sklepem.
Do zobaczenia!

#169 Faramir

Faramir
  • Użytkownik
  • 238 postów
  • SkądWierzbica

Napisano 22 czerwiec 2012 - 12:57

bicicleta jedziesz na mosir w niedziele?

#170 bicicleta

bicicleta
  • Użytkownik
  • 364 postów
  • SkądRadom

Napisano 22 czerwiec 2012 - 16:14

Tak przyjadę. Jutro wieczorem też coś pewnie przejadę w okolicach Kowali, robię tam ostatnio takie 5km pętelki żeby parę razy zrobić górkę w Kowali w stronę Rudy. Jak chcesz możemy się umówić wtedy jeden wiraż po zjeździe z wyjazdem na główną można wzajemnie asekurować.

#171 Faramir

Faramir
  • Użytkownik
  • 238 postów
  • SkądWierzbica

Napisano 23 czerwiec 2012 - 15:04

Dzisiaj już odpadam, właśnie wróciłem z św.krzyża, wyszło 140 km więc zasłużyłem na regeneracje. Jutro się pewnie zobaczymy na zbiórce.

#172 bicicleta

bicicleta
  • Użytkownik
  • 364 postów
  • SkądRadom

Napisano 23 czerwiec 2012 - 22:26

No to nieźle, rozumiem, że męczysz górki przed Pętlą B. Ja jeszcze nie wjeżdżałem na ŚwK, ale w przyszłym tygodniu lub w następnym treningowo przed PB pojadę. Ja dziś krążyłem na wspomnianej wcześniej pętli z górką w Kowali. Będę jutro na zbiórce.

#173 bicicleta

bicicleta
  • Użytkownik
  • 364 postów
  • SkądRadom

Napisano 24 czerwiec 2012 - 19:52

Dzisiejsza trasa z Radomia - http://www.brytonspo...kView?id=672151 – czas wycieczki jest mylący bo licznik wyłączyłem dopiero po 5 h, trasa przejechana w niespełna 3 h. Kierunek klasycznie na południe, może trochę dalej niż zwykle, w stronę pagórków Skarżyska i Wąchocka. Całkiem żwawo przez ponad 90 km, ponad 10 osobowa grupa nieznacznie się po drodze przerzedziła, były ucieczki, pod koniec w całości kręciliśmy już od Mirca do Wierzbicy, gdzie był rozjazd w różnych kierunkach. Faramir, dobrze jechałeś pod Pogorzałkę, byłeś pierwszy jak widziałem, dobry prognostyk przed PB, dobrze, że kontuzja już zaleczona i zrekonwalescezjowana.

#174 Andy777

Andy777
  • Użytkownik
  • 83 postów
  • SkądPrzysucha

Napisano 02 lipiec 2012 - 08:33

Koła gotowe. Jestem do dyspozycji jakby co!

#175 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 02 lipiec 2012 - 19:37

Cytat

Koła gotowe.

A na jakie się zdecydowałeś ? składane ?

Czy ktoś z udzielających się w tym temacie, dzisiaj ok. 16.00-17.00 zjeżdżał z Huty w kierunku Szydłowca ?

Ja niestety jechałem autem i zazdrościłem.

"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen

#176 Andy777

Andy777
  • Użytkownik
  • 83 postów
  • SkądPrzysucha

Napisano 02 lipiec 2012 - 22:22

Zakupiłem DURA ACE C24 w firmie gdzie serwisuje rower. Znają moje problemy i ręczyli za te koła, a ja wierzę temu człowiekowi.
Zakładam iż ja zjeżdżałem z Huty. Robiłem ten podjazd dziś trzy razy w godzinach o których piszesz, a nikogo innego nie spotkałem.
Byłem w błękitno - różowym stroju LAMPRE.

#177 bicicleta

bicicleta
  • Użytkownik
  • 364 postów
  • SkądRadom

Napisano 03 lipiec 2012 - 00:11

Andy777, jak mniemam trenujesz na tej Hucie przed TdPA?
Chętnie bym się przyłączył ale w tym tygodniu trudno mi się konkretnie umówić.

#178 Faramir

Faramir
  • Użytkownik
  • 238 postów
  • SkądWierzbica

Napisano 03 lipiec 2012 - 16:49

Ja aktualnie mieszkam w Wiśle więc odpadam.

#179 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 03 lipiec 2012 - 20:53

Cytat

Byłem w błękitno - różowym stroju LAMPRE.

Zgadza się - miło poznać.
Ja podróżowałem granatowym VW Caddy. Miałem zatrąbić, ale pomyślałem, co będą ludzi straszył :-D

Pytanie - robisz ten podjazd od strony Antoniowa, czy na szczycie koło kościółka robisz nawrót ?- za Hutą niestety psuje się nawierzchnia. A czy jeździcie w kierunku Majdaki - Rędocin ? Tamtędy nigdy nie jechałem i nie wiem jaki tam jest asfalt.

"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen

#180 Andy777

Andy777
  • Użytkownik
  • 83 postów
  • SkądPrzysucha

Napisano 05 lipiec 2012 - 09:07

Cytat

Pytanie - robisz ten podjazd od strony Antoniowa, czy na szczycie koło kościółka robisz nawrót ?- za Hutą niestety psuje się nawierzchnia. A czy jeździcie w kierunku Majdaki - Rędocin ? Tamtędy nigdy nie jechałem i nie wiem jaki tam jest asfalt.

Najczęściej jadę od Przysuchy do Chlewisk i podjeżdżam przez Aleksandrów, Hutę aż na Majdanki i następnie zjazd. Robię podjazd 2 - 3 razy i zjeżdżam przez Aleksandrów do Szydłowca a następnie do Przysuchy. Często zjeżdżam tak jak piszesz na drugą stronę góry, przez Rędocin do Płaczkowa, później do Bliżyna i stąd robię kolejny fajny podjazd po Majdów, przez Ubyszów i dalej do Szydłowiec -> Przysucha. Trasa jest bardzo dobra, tylko miedzy Majdankami a Rędocinem trzeba zwolnić bo jest około 400 - 500 m słabej drogi. Zjazd z Majdowa również nie za ciekawie, ale nie ma tragedii.
Możemy się umówić na tą trasę razem z bicicleta i Faramir, jak wróci z Wisły.
Kiedyś wspólnie jechaliśmy i tempo było zacne.

Od strony Antoniowa bardzo rzadko jadę. Czasami zjeżdżam na dół do Niekłania i robię podjazd po Odrowąż a stąd dalej do Samsonowa/Zagnańska. Tak jak piszę niezbyt często bo jakoś dróg odstrasza, szczególnie jak się ma takie problemy z kołami jakie miałem ja.

Przez ostanie 4 sezony, jeszcze jak jeździłem na crossie, często byłem w okolicach Końskie/Stąporków/Gowarczów, ale w tej chwili mi się nie zdarza, bo asfalt od Przysuchy do Ruskiego Brodu to po prostu koszmar.

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy