Skocz do zawartości

Zdjęcie

Radom,Starachowice,Skarżysko i okolice

286 odpowiedzi w tym temacie

#261 sosha07

sosha07
  • Użytkownik
  • 193 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 maj 2013 - 21:54

U mnie jak wspomniałam przestało zliczać przewyższenia, ale poza tym ok. Ale nie trudź się Robo bo już mam kilka tras, jak będę miała jakieś wątpliwości to będę dopytywać kiedy będę już na miejscu czyli w 2połowie tygodnia.
W ogóle raz jeszcze dzięki wszystkim za pomoc :)
Faramir a w jakim czasie te 17razy podjechałeś??

#262 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 26 maj 2013 - 22:04

Pytaj śmiało, a swoją drogą będę próbował.
Albo spróbuję opisowo z linkami do Google Map.

"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen

#263 Michal46

Michal46
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 maj 2013 - 22:27

Cytat

A jakie trasy cię interesują ?
Nie przeszkadza Ci ruch samochodowy, czy raczej szukasz spokoju ?
Co prawda jeśli nie wyjedziesz na drogi krajowe, np. na 7-kę (E77), to ruch nie jest zbyt uciążliwy, ale mało dróg ma oddzielone pobocza i niestety na tych główniejszych (np. Przysucha - Szydłowiec), trzeba uważać na samochody. I wdychać spaliny. Stan tych dróg jest dość dobry i ciągle się poprawia.
Jeśli natomiast szukasz dróg o małym ruchu samochodów, to trzeba zjechać w boczne drogi, prowadzące przez te niestety, jak mówisz wyludnione wioski. Tutaj można spotkać asfalt w całkiem niezłym stanie (nie zajeżdżony przez TIR-y), ale i bardzo zaniedbane odcinki, od lat nieremontowane, z nawierzchnią, chropowatą, lub dziurawą.

Drogi krajowe w Polsce w dość dobrym stanie? :roll:

#264 Faramir

Faramir
  • Użytkownik
  • 238 postów
  • SkądWierzbica

Napisano 27 maj 2013 - 13:48

Cytat

Faramir a w jakim czasie te 17razy podjechałeś??

Nie miałem jeszcze wtedy komputera pokładowego to Ci nie powiem.
Pamiętam tylko, że najlepszy mój czas to 2min 43s na tej górce (od znaku przy którym zaczyna się konkretne nachylenie do przystanku przed kościołem na szczycie).

Ale szczerze, to nie polecam Ci katować jednego podjazdu jak przyjeżdżasz na kilka dni. Lepiej korzystać z pustych dróg w dobrym stanie, których tutaj nie brakuje. Szczególnie, że przyjeżdżasz z dużego miasta. Różnica jest ogromna i fun z jazdy wielki po takiej zmianie.
Przyjemnego zwiedzania.

#265 Faramir

Faramir
  • Użytkownik
  • 238 postów
  • SkądWierzbica

Napisano 30 maj 2013 - 22:12

Jeździ ktoś, coś jutro?

#266 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 30 maj 2013 - 22:21

Cytat

Jeździ ktoś, coś jutro?

Ale co, na rowerku wodnym ? :-D - Już obsychało, aż tu u nas przylało i grad przeszedł.
Dobrze, że dzisiaj nie zdążyłem wyjechać.

#267 Gosc_gargamel2013_*

Gosc_gargamel2013_*
  • Gość

Napisano 31 maj 2013 - 15:44

Wczoraj udało mi się przed tą burzą gradową uciec, poszła prosto na Końskie. (70km nikogo nie spotkałem)

Do Faramir; jeździmy i próbujemy pobić twój rekord pod Hutę ;) niezawsze sprawdzam forum po 23. Jeżdzę, jak jestem Sz-cu głównie po 17 (obowiązki).

#268 COST

COST
  • Użytkownik
  • 282 postów
  • SkądRADOM

Napisano 31 maj 2013 - 21:14

zapraszam na treningi ekipy 3R

https://pl-pl.facebo...157337007658154

#269 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 04 czerwiec 2013 - 20:54

No i jak, udało sie komuś pojeździć w miniony długi weekend ?
sosha07, - byłaś w Chlewiskach, podjeżdżałaś pod Hutę ?

U mnie schemat powtarzał się praktycznie codziennie: rano pogoda zapowiadała się nieźle, wiec czekałem, aż asfalt przeschnie po wieczornej ulewie z dnia poprzedniego, a po południu przychodziła chmura i lało.

Tylko w niedzielę zaliczyłem jazdę.

#270 Faramir

Faramir
  • Użytkownik
  • 238 postów
  • SkądWierzbica

Napisano 04 czerwiec 2013 - 21:08

Ja tam jeździłem codziennie ;-)

#271 sosha07

sosha07
  • Użytkownik
  • 193 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 czerwiec 2013 - 21:30

Wiesz odpuściłam w dużej mierze zw względu na pogodę, ale nie tylko.. W sumie nie żałuję, stary mi mówił że pogoda była słaba, w Warszawie troszkę lepiej było i udało mi się trochę km po suchym przejechać.
Ale spoko jeszcze przetestuje te Wasze traski, w sumie za 2tyg mogę jechać na weekend, ale nie wiem czy mi się na 2dni opłaca, a kolejny "dłuższy weekend" szykuje się dopiero w sierpniu.. Zobaczę jeszcze.. Dam znać jak wpadnę to może się pod kogoś podłącze na jakąś trasę

#272 konradek__

konradek__
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • SkądPoland

Napisano 07 czerwiec 2013 - 09:59

Witajcie,
Wybieram się w Góry Świętokrzyskie potrenować trochę podjazdy na szosie (mogą być długie, ale tych nie wiele, więc sztywne sztywne sztajfy też są ok). Szukam trasy z możliwie największą ilością metrów w pionie do pokonania na dystansie 100-130km.
Bazując na poprzednich postach z tego tematu wyrysowałem sobie taką traskę. Na 105km jest ok. 1500m w pionie.

http://www.gpsies.co...fbhmzszwywditpw

Wyrysowana palcem po mapie. Nie znam tych terenów. Mam nadzieję, że track w całości po asfaltach. Mogą być dziurawe, dam radę.

Czy sądzicie, że wykorzystałem teren jeśli chodzi o podjazdy? Może coś można zmienić i dodać ze 100-200m w pionie (?)

A może trasa do kitu i można coś dużo lepszego wymyślić? Chętnie posłucham różnych sugestii.

Dzięki wielkie,
Konrad

#273 Cycling

Cycling
  • Użytkownik
  • 119 postów
  • SkądGóry Świętokrzyskie

Napisano 07 czerwiec 2013 - 14:09

W samym Bodzentynie masz tzw. górkę miejską - wyjazd na Kielce, po prawej komis TIR - po lewej ulica asfaltowa do samego lasu, gwarantuję że nie zapomnisz końcówki tego podjazdu

Druga podobna w okolicach Krajna (też przy wyciągu) będziesz się tam kręcił - odcinek Krajno-Zagorze (początek podjazdu) do Krajno Pierwsze (szczyt)

Z Brzezinek możesz jechać na Klonów tam jest podjazd może nie ostry ale długi i po ładnym asfalcie, potem na Gózd (tu możesz zaliczyć podjazd Występa i pojechać do Łącznej tzw. by-pass - droga za S7 - równoległa z podjazdami) i w prawo na górkę w Łącznej. Jak zjedziesz z górki to przed stacją benzynową w prawo - podjazd i dalej pod torami, za torami w lewo na Zaskale (podjazd) , Wiącka (krótko i sztywno) i do Bodzentyna już płasko. Tu wjedziesz za rzeczonym komisem, dajesz prawo, uliczka w lewo i na koniec masz wisienkę na torcie. Tylko nie wstawaj w końcówce bo koło się ślizga.

Wieczorem jak wrócę z treningu wrzucę to na gps i dam Ci tu link.

albo masz teraz - zmiana od podjazdu pod Św. Kaśkę

http://www.gpsies.co...gtdtsxojqoxbknw

tylko jest mały błąd na mapie, bo w kierunku Bęczkowa wcześniej jest skręt drogą w prawo, a ślad idzie w dół jakoś bez sensu i nie mogę tego poprawić.

#274 konradek__

konradek__
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • SkądPoland

Napisano 11 czerwiec 2013 - 11:37

Dzięki za sugestię. Dołożyłem Twoją część i tak wyszło 1900m przewyższenia na 128,9km. Całkiem nieźle:)
Co prawda fragmentami trasa jest nieco poplątana, ale ufam, że wspomagając się nawigacją, większość uda się przejechać.

Tak się prezentuje traska po zmianach:
http://www.gpsies.co...mmbiqrfmecvdnzs

W ten weekend będę w Wilkowie. Trasę zamierzam objechać w sobotę, start w miarę wcześnie, ale bez przesady: 9.00. W niedzielę chcę zrobić parę rundek na trasie MP Mastersów w Strawczynie.

Gdyby ktoś był chętny - zapraszam na wspólne kręcenie.

pozdrawiam,
Konrad

#275 muszek

muszek
  • Użytkownik
  • 16 postów
  • SkądKozienice

Napisano 11 czerwiec 2013 - 12:12

Cytat

Witajcie,
Wybieram się w Góry Świętokrzyskie potrenować trochę podjazdy na szosie (mogą być długie, ale tych nie wiele, więc sztywne sztywne sztajfy też są ok). Szukam trasy z możliwie największą ilością metrów w pionie do pokonania na dystansie 100-130km.
Bazując na poprzednich postach z tego tematu wyrysowałem sobie taką traskę. Na 105km jest ok. 1500m w pionie.

http://www.gpsies.co...fbhmzszwywditpw

Wyrysowana palcem po mapie. Nie znam tych terenów. Mam nadzieję, że track w całości po asfaltach. Mogą być dziurawe, dam radę.

Czy sądzicie, że wykorzystałem teren jeśli chodzi o podjazdy? Może coś można zmienić i dodać ze 100-200m w pionie (?)

A może trasa do kitu i można coś dużo lepszego wymyślić? Chętnie posłucham różnych sugestii.

Dzięki wielkie,
Konrad

Witam jestem z okolic Kozienic
od dwóch lat jeżdżę mniej więcej tą rundą. Trasa jest kapitalna
polecam zwłaszcza podjazd pod Hutę Szklaną (miejscami 13%) dojazd do Kakonina (9%) oraz sam wjazd na Święty Krzyż 7-9 % pozdrawiam Mariusz

#276 bicicleta

bicicleta
  • Użytkownik
  • 364 postów
  • SkądRadom

Napisano 16 czerwiec 2013 - 16:38

Stosunkowo długo nie byłem po MOSiR-em ale dzisiaj przy takiej pogodzie trudno było nie przyjechać na zbiórkę, tym bardziej, że jak się okazało, peleton liczył aż 21 osób, gratka nie lada! Rozwija się Sunday cycling. Trasa nakreślona bez niepotrzebnych detali „na Majdów” i odjazd. Jeszcze ulicach tempo ok. 40 km/h, nie inaczej na „7” mimo wiatru od czoła, do Szydłowca mała selekcja, potem większość skręca w prawo do miasta, parę osób pozostaje jednak na obwodnicy, być może z powodu braku opisu trasy na początku. Za Szydłowcem tempo rośnie, jednak już nie tak jak na „7” bo nachylenie drogi też rośnie stale, na szczyt w Majdowie dojeżdża w głównej grupie ok. 10, potem zjazd do Bliżyna i tu nie wiadomo czy dalszy ciąg selekcji czy też wybór wariantu trasy na Skarżysko, albo wspomniane braki w detalach trasy, sprawiły, że grupka jadąca w kierunku na Stąporków zmniejszyła się do 5 osób. W Bliżynie z naprzeciwka mijaliśmy grupę kilkunastu 10 kolarzy, tu też się rozwija Sunday cycling. Dalsza trasa biegła przez podjazd do Huty, Szydłowiec, Jastrząb, Rudę Wlk. i Kowalę.
http://www.brytonspo...View?id=3432415

#277 Faramir

Faramir
  • Użytkownik
  • 238 postów
  • SkądWierzbica

Napisano 22 czerwiec 2013 - 15:56

Jutro jest mosir o 10. Ja wyjeżdżam z Wierzbicy koło 9.20.

#278 Faramir

Faramir
  • Użytkownik
  • 238 postów
  • SkądWierzbica

Napisano 23 czerwiec 2013 - 20:49

Panowie i Panie, jeździ ktoś jutro?

#279 afro

afro
  • Użytkownik
  • 89 postów
  • SkądWarszawa/Radom

Napisano 24 lipiec 2013 - 07:13

hej, jeżdzi ktoś z Radomia ?

#280 Faramir

Faramir
  • Użytkownik
  • 238 postów
  • SkądWierzbica

Napisano 30 lipiec 2013 - 20:55

No właśnie, jeździ ktoś teraz, na tygodniu?

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy