Lidl - oferta rowerowa
Posted 15 March 2012 - 22:31
Posted 15 March 2012 - 23:16
Wydawało mi się, że prawo Unii Europejskiej gwarantuje coś innego.
Posted 16 March 2012 - 08:05
Mi się wydaje, że nie ma takiego prawa co do zwrotu bo to chyba dotyczy tylko ukrytych wad a nieodpowiedni rozmiar nią nie jest. Jedynie przy zakupie na odległość np przez internet przysługuje zwrot w ciągu 10 dni bez podania przyczyny.Nie wiem czy możesz ją zwrócić, bo tam w lidlu panują jakieś dziwne zasady. Ja kupiłem m.in. spodenki. Nie wiedziałem jaki rozmiar wybrać, więc postanowiłem, że wezmę M a w razie czego to mam paragon i wymienię te gacie na rozmiar większy. Zapytałem panią czy w razie pomyłki mogę je wymienić. Dostałem odpowiedź taką, że wymienić owszem mogę, ale zwrócić już nie.
Wydawało mi się, że prawo Unii Europejskiej gwarantuje coś innego.
A co do Lidla to zakupiłem wczoraj tam bidon termoaktywny i ponad godzinę trzymał ciepło a dłużej nie wiem bo skończyła mi się w nim woda :mrgreen: Także wydaje się dobry w takiej cenie i nie cieknie.
Posted 16 March 2012 - 11:21
Jakbyś czytał inne wątki, a nie tylko o zakupach w Lidlu, to byś wyczytał, że akurat pompki stacjonarne są do bani. Wielu użytkownikom (w tym piszącemu) się popsuły po niedługim czasie. Polecam lekturę -> http://www.forumszos...ic.php?p=190569krzysztof1985, Twoja osobista opinia to Twoja sprawa, ale jeżeli nie jest potwierdzona praktyką to lepiej zachowaj ją dla siebie. Zbyt wielu mamy teoretyków.
Szkoda że rowerów nie ma w Lidlu, też byś kupił? Sam fakt, że trzeba szukać poprawnie wykonanego egzemplarza dla mnie dyskwalifikuje produkt. Kup jeden markowy produkt (pomacać w sklepie nie wystarczy) i się na własnej skórze przekonasz, że nie różni się od Lidlowego tylko napisem ;-)Ja z Lidla mam kask, bluzę, koszulkę, kurtkę i rękawiczki, jeszcze pompkę. Sprawa wygląda bardzo prosto, trzeba wybierać dokładnie egzemplarz. Zdarzają się wykonane niedokładnie, z wadami. Jeżeli jednak wybierzemy już dobry egzemplarz to długo posłuży. Cały zestaw kosztował mnie tyle co markowa koszulka, więc nawet jeżeli okres użytkowania będzie nieco krótszy to cena i tak wszystko równoważy. Nie mam też jakiegoś ciśnienia na napisy Craft, Santini czy Mavic więc mi taka oferta odpowiada. Rozwiązania technologiczne również takie jak w drogich ciuchach, zapewne gorszy materiał ale tego nie wiem. Bluza po sezonie jest jak nowa, chociaż była wielokrotnie prana (trochę napis odblaskowy się starł). Kask jest całkiem fajny, chociaż mi nie dokońca pasuje kształt, ale wiadomo, to zależy od budowy czaszki. I światełko, które jest bardzo dobrym pomysłem, i naprawdę poprawia widoczność na drodze.
Rozumiem, że nie każdego stać na porządną odzież, niczego w tym nie ma złego. Ale nie piszcie, że Lidl odpowiada jakością markowym produktom, jeżeli z takimi nie mieliście do czynienia.
http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera
Posted 16 March 2012 - 18:11
krzysztof1985, Twoja osobista opinia to Twoja sprawa, ale jeżeli nie jest potwierdzona praktyką to lepiej zachowaj ją dla siebie. Zbyt wielu mamy teoretyków.
Wiesz zakupilem tam troche rzeczy i wiem mniej wiecej jak to wyglada , jakosciowo dobrze ze napisales ze niektore produkty sa wykonanie niedokladnie .
Lidl cudow nie ma odnosnie takich marketowych spedow roznego rodzaju szpejow market ALDI tez ostatnio zwiol pompki i innne akcesoria powiem tak lepiej dolozyc kilka zl i kupic cos orginalnego a nie marnowac pieniazki na towar miernej jakosci pozdrawiam ;-)
Nie czas na wywody w stylu co dobre itp , poprostu podoba ci sie dany towar to go kupuj , ale pozwol sie innym wypowiedziec i tyle peace ;-)
Posted 16 March 2012 - 20:44
Posted 16 March 2012 - 21:34
Gosc_dominik28382_*
Posted 16 March 2012 - 21:38
Polecam
Gosc_solid_crank_*
Posted 17 March 2012 - 20:59
Posted 18 March 2012 - 20:16
widać ta co masz to jakaś inna niż oferowana w bieżącym roku bo ta co ją kupiłem nie dawała rady nawet do 7barów, wisiałem na uchwycie i nic nie dobiło. :roll:Mam pompkę z lidla kupioną rok temu, spokojnie idzie pompować nawet 10 bar, więcej nie próbowałem. W tym roku kupiłem tylko dwie pary rękawiczek, są tanie i wytrzymałe.
Posted 18 March 2012 - 22:58
PS. W instrukcji pisze że max to 8 bar a manometr jest na 16 :roll: