Skocz do zawartości

Zdjęcie

Lidl - oferta rowerowa

353 odpowiedzi w tym temacie

#61 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 maj 2012 - 19:47

pampers do kremu musi być specjalny, niestety wszystkie popularne sie nie nadają !

Adrianna , no weź przestań, tyłek, a face to face to źle ? ;-)
poza tym w gatkach rowerowych na wypadzie nie widać :roll:

3/4 gatki Cie obcierają?? miałem to samo niestety modle 3/4 od Mike'a jest fatalny

a propo Lidla, kupiłem kiedyś rekawiczki, biała owijka ?? w czasie jazdy zrobiła sie czarna, rękawiczki farbowały, .

Okulary modele sprzed roku sprawują sie dobrze do dzisiaj, w sezonie od kwietnia do września praktycznie codzienna jazda

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#62 danek

danek
  • Użytkownik
  • 608 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 09 maj 2012 - 20:34

A jest gdzieś temat o kremach :D?? bo taką tajmnicą owiane są Towje posty :D sorki za ot

#63 Adriana

Adriana
  • Użytkownik
  • 122 postów
  • SkądOświęcim

Napisano 09 maj 2012 - 20:42

u mnie wchodzi w gre tylko face to face :P tyłek po ślubie :P Nie no spox... święta nie jestem... ale mam zasady i staram się ich trzymać :)

Spodnie ok, tylko szwy łączące wkładkę z gaciami mnie obtarły, mam wyrysowaną wkładką na tyłku, haha. smiesznie to wygląda :D

Ło matkooo

#64 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 maj 2012 - 20:48

Adriana, jak ubierzesz majtki (zwłaszcza bawełniane) i na nie spodnie z wkładką, to podczas wysiłku z majtek zrobi się mokra szmata i dopiero obetrze Ci tyłek :-(

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#65 Adriana

Adriana
  • Użytkownik
  • 122 postów
  • SkądOświęcim

Napisano 09 maj 2012 - 21:25

acha, szkoda, bo troche mi nie w pyte aby jeździć bez majtek :D

#66 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 maj 2012 - 22:00

[quote name="Adriana"]u mnie wchodzi w gre tylko face to face :P tyłek po ślubie :P Nie no spox... święta nie jestem... ale mam zasady i staram się ich trzymać :)

Spodnie ok, tylko szwy łączące wkładkę z gaciami mnie obtarły, mam wyrysowaną wkładką na tyłku, haha. smiesznie to wygląda :D

dawaj foteeeeeee

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#67 Adriana

Adriana
  • Użytkownik
  • 122 postów
  • SkądOświęcim

Napisano 10 maj 2012 - 05:39

nieeeee. oszczędzę wam tego widoku :D Cellulit rozstępy... ;) lepiej sobie pooglądajcie wyretuszowane dupcie w necie. Na pewno ładniejsze od mojej :P

#68 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 10 maj 2012 - 07:53

Nie wiem jakiej jakości są te Lidlowskie gacie, ale skoro Cię obcierają (podejrzewam, że w pachwinach i okolicach) to znak, że albo są dosłownie do dupy, ewentualnie dobrałaś zły rozmiar, ewentualnie źle je założyłaś przez co źle się ułożyły na ciele i powodowały obtarcia. Powiedz jeszcze czy to wersja szelkowa czy bez, bo jeśli bez to owe złe ułożenie jest wielce możliwe.

Co do odparzonych pośladeczków - tu problem jest już bardziej złożony, bo pytanie co jest złe - spodenki czy Twoje pośladki, a może siodełko ;) Możliwe, że powód obcierania przełożył się na odparzanie, bo jeśli owe gatki nieprawidłowo "pracowały" przez cały czas to powodowały tym samym mikroobtarcia i podrażnienie skóry stąd taki efekt.

Ja powiem tak: mam gacie Nalini - niby wysoka półka itd, ale na początku różowo nie było, nie było wcale wygodnie, nie było idealnie, zdarzały się obtarcia i odparzenia, coś zawsze przeszkadzało itd. Juz myslałem, że spodenki są do dupy, az tu nagle, zmieniłem siodło, przyzwyczaiłem do niego tyłek (jakieś pól roku :D) i nagle się okazało, że spodenkom nic nie dolega ;)

Tak więc proponuję sprawdzić wszystkie elementy otaczające Twoje skromne pośladki :)

PS. co do kremiku to skiknij do apteki, zapodaj sobie puszeczkę Sudokrem'u i smaruj wrażliwe na obtarcia i odparzenia okolice przed założeniem gajtków i jeździj bez majtków oczywiście ;) Krem jest bardzo gęsty przez co fajnie się nanosi i nie znika jak nivea poza tym idealnie chroni skórę przed wszelkimi mechanicznymi atakami ;)

#69 przygrze

przygrze
  • Użytkownik
  • 11 postów
  • SkądGrębocice

Napisano 10 maj 2012 - 08:32

Ja na swoich gaciach z Lidla przejechałem już kilkaset kilometrów, niby to nie jest dużo dla kogoś, kto uprawia kolarstwo, ale ja jeżdżę na krótkich dystansach w granicach 20 km, gdyż na więcej nie pozwala mi brak czasu. Mogę jednak stwierdzić, że jazda z gaciami z Lidla a w normalnej bieliźnie, to niebo i ziemia. Komfort jazdy jest nieporównywalny jak dla mnie, oczywiście na korzyść gaci z wkładką. Nigdy wcześniej nie jeździłem w bieliźnie kolarskiej, ale jedno wiem na pewno, już więcej nie pojadę na dłuższy wyjazd bez bielizny przystosowanej do roweru.
Moim zdaniem dobrałaś zły rozmiar, albo co gorsza wzięłaś męskie gacie ;)

Pozdrawiam
Grzegorz

#70 Skywalker

Skywalker
  • Użytkownik
  • 166 postów
  • Skądpodhale

Napisano 10 maj 2012 - 08:34

zapodaj sobie puszeczkę Sudokrem'u i smaruj wrażliwe na obtarcia i odparzenia okolice przed założeniem gajtków i jeździj

Kumpel tak zrobił i ma zakrwawione krocze...
Sudokrem zmiękcza skóre i w opisany przez Ciebie sposób można się nieźle załatwić. Dochodzi do tego to, że za gruba warstwa będzie blokowała pocenie i oddychanie skóry.
Sudokrem świetny po jeździe ale nie polecałbym przed.

#71 jark

jark
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 10 maj 2012 - 08:49

mam kilka tych Lidlowych spodenek , w tym długie
i jak na razie , wszystko jest ok ... standard mój to , 60-80 km dziennie (co dwa /trzy dni dzień lub dwa , przerwy) i weekendowe, jeden lub dwa wypady
na poziomie 120-180 km

tu, dużym problemem jest przyzwyczajenie swoich 4 liter do siodełka
i stosowne ubranka, w tym nie pomogą
oczywiście poobcieranie się spowodowane szwami
to inna bajka

jarek ;-)

#72 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 10 maj 2012 - 08:51

zapodaj sobie puszeczkę Sudokrem'u i smaruj wrażliwe na obtarcia i odparzenia okolice przed założeniem gajtków i jeździj

Kumpel tak zrobił i ma zakrwawione krocze...
Sudokrem zmiękcza skóre i w opisany przez Ciebie sposób można się nieźle załatwić. Dochodzi do tego to, że za gruba warstwa będzie blokowała pocenie i oddychanie skóry.
Sudokrem świetny po jeździe ale nie polecałbym przed.

Sam krem raczej takiej masakry nie zrobił, wiesz każdy przypadek jest inny, ale uważam, że warto być cierpliwym i testować każde rozwiązanie. Ja dochodziłem prawie cały poprzedni sezon do tego by wyzbyć się dupowatych dolegliwości i się udało. Ja od czasu do czasu sobie przejade owym kremikiem po pośladkach przed jazdą oczywiście i nie mam zmasakrowanego krocza ;)

#73 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 maj 2012 - 08:53

Chyba głównym zadaneim Sudocremu jest tworzenie bariery przed moczem i kałem występującym w pieluszkach niemowlaków, które raczej nie wiercą się w pieluszce aż tak jak rowerzysta na siodełku.

Niby produkt zawiera lanolinę, ale chyba w śladowych ilościach.
Zawiera za to tlenek cynku który ma właświości wysuszające, a chyba nie o to chodzi.
Porównajcie skład produktu Decathlonu (nie stosowałem) oraz rzeczonego Sudocremu

Moim zdaniem, w lekkich przypadkach wystarczy na pośladki po prysznicu zastosować jakikolwiek dobry produkt nawilżający (balsam do ciała, krem z wit. A, itp.). Natomiast obtarcia już po 20-30km dyskwalifikują spodenki!

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#74 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 maj 2012 - 09:20

Sudocrem nie jest na wkładkę, a na skórę i na mnie działa prawidłowo :)
I nie polecam kupować w aptece, bo straszna drożyzna, na allegro można kupić duże opakowanie ściąganie z UK, które w porównaniu kosztuje duuuużo taniej.
pzdr

#75 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8638 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 10 maj 2012 - 13:54

No i nie na miejsce styku skóra-wkładka, tylko tak jak Radello napisał - żeby uchronić przed wilgocią. Dobra wkładka powinna wilgoć odciągnąć, a nie trzymać blisko skóry. Ja czasami stosuję sudocrem, ale na... rowek między pośladkami, bo z tego miejsca wkładka nie ma możliwości odciągnąć wilgoci. A mam dość delikatną skórę.

No ale to raczej mało związane z lidlowską ofertą jest? Jeśli gacie na szwach obcierają to do wyrzucenia (szwy powinny być płaskie), , dobrać dobre i już. Niekoniecznie z lidla. A na pewno i koniecznie z szelkami ;-).

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#76 Woland

Woland
  • Użytkownik
  • 49 postów
  • Skądfrom hell

Napisano 10 maj 2012 - 17:54

Są jeszcze do dostania te "słynne" pompki Lidlowe?

#77 Adriana

Adriana
  • Użytkownik
  • 122 postów
  • SkądOświęcim

Napisano 10 maj 2012 - 19:18

hej.
Szwy nie obtarły w pachwinach, tu spoko. Obtarły już właściwie tu gdzie wychodzą na tyłek, praktycznie w miejscu na którym się nie siedzi... Ruch nogami powodował że obcierały.
rozmiar wzięłam XS, obawiałam się ze S się rozciągnie i będą za duże, a material elastyczny więc bez problemu wcisnęłam dupsko w te.

może ja mam po prostu bardzo wrażliwą pupcię ;P

#78 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 10 maj 2012 - 21:12

Proponuję kupić inne gatki i zapytać co na to dupcia ;)

#79 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8638 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 11 maj 2012 - 06:55

Obtarły już właściwie tu gdzie wychodzą na tyłek, praktycznie w miejscu na którym się nie siedzi... Ruch nogami powodował że obcierały.

Pytanie pomocnicze: spodenki z szelkami, czy z gumą w pasie? Bo jak z gumą, to sama się prosiłaś o cierpienie, ból i tak dalej (zwłaszcza jeśli dobór był rozmiarem w dół).

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#80 Adriana

Adriana
  • Użytkownik
  • 122 postów
  • SkądOświęcim

Napisano 11 maj 2012 - 18:51

gumka w pasie. W lidlu nie było z szelkami :P
Nigdy nie pomyślałam o tym żeby kupić z szelkami, nie sadziłam że sa wygodne.
Mam jeszcze krótkie gatki z 4f też bez szelek i są spoko.

Dodaj odpowiedź