Lidl - oferta rowerowa
Napisano 09 maj 2012 - 19:47
Adrianna , no weź przestań, tyłek, a face to face to źle ? ;-)
poza tym w gatkach rowerowych na wypadzie nie widać :roll:
3/4 gatki Cie obcierają?? miałem to samo niestety modle 3/4 od Mike'a jest fatalny
a propo Lidla, kupiłem kiedyś rekawiczki, biała owijka ?? w czasie jazdy zrobiła sie czarna, rękawiczki farbowały, .
Okulary modele sprzed roku sprawują sie dobrze do dzisiaj, w sezonie od kwietnia do września praktycznie codzienna jazda
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 09 maj 2012 - 20:42
Spodnie ok, tylko szwy łączące wkładkę z gaciami mnie obtarły, mam wyrysowaną wkładką na tyłku, haha. smiesznie to wygląda
Ło matkooo
Napisano 09 maj 2012 - 20:48
http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera
Napisano 09 maj 2012 - 22:00
Spodnie ok, tylko szwy łączące wkładkę z gaciami mnie obtarły, mam wyrysowaną wkładką na tyłku, haha. smiesznie to wygląda
dawaj foteeeeeee
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 10 maj 2012 - 07:53
Co do odparzonych pośladeczków - tu problem jest już bardziej złożony, bo pytanie co jest złe - spodenki czy Twoje pośladki, a może siodełko
Ja powiem tak: mam gacie Nalini - niby wysoka półka itd, ale na początku różowo nie było, nie było wcale wygodnie, nie było idealnie, zdarzały się obtarcia i odparzenia, coś zawsze przeszkadzało itd. Juz myslałem, że spodenki są do dupy, az tu nagle, zmieniłem siodło, przyzwyczaiłem do niego tyłek (jakieś pól roku
Tak więc proponuję sprawdzić wszystkie elementy otaczające Twoje skromne pośladki
PS. co do kremiku to skiknij do apteki, zapodaj sobie puszeczkę Sudokrem'u i smaruj wrażliwe na obtarcia i odparzenia okolice przed założeniem gajtków i jeździj bez majtków oczywiście
Napisano 10 maj 2012 - 08:32
Moim zdaniem dobrałaś zły rozmiar, albo co gorsza wzięłaś męskie gacie
Pozdrawiam
Grzegorz
Napisano 10 maj 2012 - 08:34
Kumpel tak zrobił i ma zakrwawione krocze...zapodaj sobie puszeczkę Sudokrem'u i smaruj wrażliwe na obtarcia i odparzenia okolice przed założeniem gajtków i jeździj
Sudokrem zmiękcza skóre i w opisany przez Ciebie sposób można się nieźle załatwić. Dochodzi do tego to, że za gruba warstwa będzie blokowała pocenie i oddychanie skóry.
Sudokrem świetny po jeździe ale nie polecałbym przed.
Napisano 10 maj 2012 - 08:49
i jak na razie , wszystko jest ok ... standard mój to , 60-80 km dziennie (co dwa /trzy dni dzień lub dwa , przerwy) i weekendowe, jeden lub dwa wypady
na poziomie 120-180 km
tu, dużym problemem jest przyzwyczajenie swoich 4 liter do siodełka
i stosowne ubranka, w tym nie pomogą
oczywiście poobcieranie się spowodowane szwami
to inna bajka
jarek ;-)
Napisano 10 maj 2012 - 08:51
Kumpel tak zrobił i ma zakrwawione krocze...zapodaj sobie puszeczkę Sudokrem'u i smaruj wrażliwe na obtarcia i odparzenia okolice przed założeniem gajtków i jeździj
Sudokrem zmiękcza skóre i w opisany przez Ciebie sposób można się nieźle załatwić. Dochodzi do tego to, że za gruba warstwa będzie blokowała pocenie i oddychanie skóry.
Sudokrem świetny po jeździe ale nie polecałbym przed.
Sam krem raczej takiej masakry nie zrobił, wiesz każdy przypadek jest inny, ale uważam, że warto być cierpliwym i testować każde rozwiązanie. Ja dochodziłem prawie cały poprzedni sezon do tego by wyzbyć się dupowatych dolegliwości i się udało. Ja od czasu do czasu sobie przejade owym kremikiem po pośladkach przed jazdą oczywiście i nie mam zmasakrowanego krocza
Napisano 10 maj 2012 - 08:53
Niby produkt zawiera lanolinę, ale chyba w śladowych ilościach.
Zawiera za to tlenek cynku który ma właświości wysuszające, a chyba nie o to chodzi.
Porównajcie skład produktu Decathlonu (nie stosowałem) oraz rzeczonego Sudocremu
Moim zdaniem, w lekkich przypadkach wystarczy na pośladki po prysznicu zastosować jakikolwiek dobry produkt nawilżający (balsam do ciała, krem z wit. A, itp.). Natomiast obtarcia już po 20-30km dyskwalifikują spodenki!
http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera
Napisano 10 maj 2012 - 09:20
I nie polecam kupować w aptece, bo straszna drożyzna, na allegro można kupić duże opakowanie ściąganie z UK, które w porównaniu kosztuje duuuużo taniej.
pzdr
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Napisano 10 maj 2012 - 13:54
No ale to raczej mało związane z lidlowską ofertą jest? Jeśli gacie na szwach obcierają to do wyrzucenia (szwy powinny być płaskie), , dobrać dobre i już. Niekoniecznie z lidla. A na pewno i koniecznie z szelkami ;-).
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 10 maj 2012 - 19:18
Szwy nie obtarły w pachwinach, tu spoko. Obtarły już właściwie tu gdzie wychodzą na tyłek, praktycznie w miejscu na którym się nie siedzi... Ruch nogami powodował że obcierały.
rozmiar wzięłam XS, obawiałam się ze S się rozciągnie i będą za duże, a material elastyczny więc bez problemu wcisnęłam dupsko w te.
może ja mam po prostu bardzo wrażliwą pupcię ;P
Napisano 11 maj 2012 - 06:55
Obtarły już właściwie tu gdzie wychodzą na tyłek, praktycznie w miejscu na którym się nie siedzi... Ruch nogami powodował że obcierały.
Pytanie pomocnicze: spodenki z szelkami, czy z gumą w pasie? Bo jak z gumą, to sama się prosiłaś o cierpienie, ból i tak dalej (zwłaszcza jeśli dobór był rozmiarem w dół).
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750