Lidl - oferta rowerowa
Napisano 02 lipiec 2012 - 09:42
Punkt drugi: pompka. Za 18 zł zaryzykowałem. Ten srebrny metalowy drut podczas pompowania wygiąłem. Jest on bardzo miękki, ale przez to da się do przywrócić do pierwotnego stanu. Pompka faktycznie pompuje do max 7 bar, więcej nie wyciśnie. W moim egzemplarzu jest małą dziurka w plastikowej obudowie pod mocowaniem wężyka, przez co powietrze delikatnie ucieka, ale napompowanie opony do 7 bar to minuta roboty, więc ta dziurka nie powoduje dużych strat. Myślę, że kilka kropel "Kropelki" i dziurka powinna być zatkana na amen.
Napisano 02 lipiec 2012 - 09:58
Napisano 02 lipiec 2012 - 13:17
Ja go sobie kupiłem i powiem szczerze, że przy tej cenie, nie warto kombinować ze składaniem stojaka we własnym zakresie, bo wyjdzie podobnie, jak nie drożej, a co do wykonania nie mam zastrzeżeń. Zobaczę jak się spisuje w sobotę, bo wtedy będę miał czas na pogrzebanie przy rowerze.ktoś patrzył na stojak serwisowy bo nie wiem czy jechać zobaczyć czy se odpuścić
Pozdrawiam
Grzegorz
Napisano 02 lipiec 2012 - 14:06
Zależy jakiego stojakaJa go sobie kupiłem i powiem szczerze, że przy tej cenie, nie warto kombinować ze składaniem stojaka we własnym zakresie, bo wyjdzie podobnie, jak nie drożej
Nawet gdyby trzeba było kupić materiał to i tak się opłaca samemu zrobić ;-)
Napisano 02 lipiec 2012 - 19:22
Napisano 02 lipiec 2012 - 19:28
Napisano 16 sierpień 2012 - 13:49
No fakt dyskryminacja ja wolałem bez szelek ... ;-)no ale wygląda na to że te męskie sa z szelkami a damskie bez... dyskryminacja...
Używał ktoś tych kurtek Sofshell z lidla i wie jak się sprawują w porównaniu z "normalną" odzieżą kolarską? Ta panna na zdjęciu fajnie w niej wygląda bo jest dość ciekawie skrojona jak na lajtowe cywilne przejażdżki mogła by być. Mi ta zielona się bardziej podoba bo bardziej widoczna... ale damska :-P
PS. Jest nawet Fanclub Lidla :mrgreen: http://fanlidla.pl/c...,okazje,w,Lidlu
Napisano 16 sierpień 2012 - 21:47
Napisano 16 sierpień 2012 - 21:53
A mnie najbardziej interesuje pompka --> http://www.lidl.pl/c...index_29401.htm
Ja kiedyś kupiłem w Lidlu pompkę, po kilku użyciach zaczęła przepuszczać, a pompowałem nią tylko zwykły rower do 4atm.
Napisano 16 sierpień 2012 - 22:04
Ale identyczną jak podlinkowana przeze mnie powyżej??A mnie najbardziej interesuje pompka --> http://www.lidl.pl/c...index_29401.htm
Ja kiedyś kupiłem w Lidlu pompkę, po kilku użyciach zaczęła przepuszczać, a pompowałem nią tylko zwykły rower do 4atm.
Napisano 16 sierpień 2012 - 23:11
- Damskie kalesony zazwyczaj producenci robią bez szelek. Dlaczego? Nie wiem. Może to kwestia biustu i szelki by były niewygodne? Zauważcie, że damskie z szelkami mają zawsze jakieś wymyślne kształty tych szelek.
- Kurtki wyglądają fajnie. Na zdjęciach. Mam nadzieję jednak, że w realu równie fajnie się będą prezentować. Miałem w ręce kilka kurtek z lidla - wiatrówki do biegania, i niestety z bliską wychodzą jakieś niedoróbki. Krzywe szwy, wystające nitki. Męska kurtka niestety była workowata, bez fasonu. Ale to było dawno, do biegania i inny materiał. Zobaczymy.
- co do pompki. Jakby sie dobrzy przyjrzeć to nie różni się ona specjalnie od tej poprzedniej podłogowej. Tylko kolor zmienili z nijakiego na czarny. Kształt, plastiki, uchwyty itd są takie same. Wielu się już żaliło, że pękła, że puszcza, że ją rozjeb@ło...tu jest loteria. Moja na początku też była jakaś lewa. Tego samego dnia wymieniłem i od (chyba) roku pompuje po 9barów w oponach i szytkach. Nie jest to żaden cud, ale za 30zł nie ma co narzekać.
- coś od siebie. Wiele osób tutaj na forum narzeka/ło na drętwienie palców u nóg w spd ...warto moim zdaniem przyjrzeć się również tym wkładkom z aktualnej oferty. Być może również zarzucą uszczelniaczem - mam już 2 spray i polecam - raptem jakies 12zł.
edit: ładne wkładki wyświetlają się nad opisem siodełka. Te wkładki za 8zł to szajs...