Jump to content

Photo

Lidl - oferta rowerowa

353 replies to this topic

#101 Alex2310

Alex2310
  • Użytkownik
  • 170 posts
  • SkądCzarne/Szczecinek

Posted 30 June 2012 - 12:55

Dzięki Jark! Kopia będzie ;)

#102 KubaG

KubaG
  • Użytkownik
  • 278 posts
  • SkądKrk

Posted 02 July 2012 - 09:42

Pulsometr już mam, szybko rozgryzłem co i jak działa, czekam aż asfalt wyschnie i bede testował w terenie. To co mi się narazie nie podoba, to to, że na podstawie wagi,daty urodzin, wzrostu pulsometr sam wyliczył mi tętno maksymalne (50% mam na pulsie 103, więc 100 wychodzi około 206 ). Niby jest jakiś sygnał jak się osiąga 100%, ale liczę na to, że jak pulsometr mi obliczył HRmax 206, a ja dojdę podczas jazdy do 207, to poprzeczka się podniesie o to jedno uderzenie :)

Punkt drugi: pompka. Za 18 zł zaryzykowałem. Ten srebrny metalowy drut podczas pompowania wygiąłem. Jest on bardzo miękki, ale przez to da się do przywrócić do pierwotnego stanu. Pompka faktycznie pompuje do max 7 bar, więcej nie wyciśnie. W moim egzemplarzu jest małą dziurka w plastikowej obudowie pod mocowaniem wężyka, przez co powietrze delikatnie ucieka, ale napompowanie opony do 7 bar to minuta roboty, więc ta dziurka nie powoduje dużych strat. Myślę, że kilka kropel "Kropelki" i dziurka powinna być zatkana na amen.

#103 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Gość

Posted 02 July 2012 - 09:52

KubaG, max jest stały bez różnicy ile wykręcisz. Zmień wiek, wagę tak aby max się zgadzał i po problemie.

#104 KubaG

KubaG
  • Użytkownik
  • 278 posts
  • SkądKrk

Posted 02 July 2012 - 09:58

Najpierw zobaczę jaki max wykręce i co się pojawi na pulsometrze, jak nie będzie chciał współpracować, to będę kombinował z zaniżeniem wieku. Jednak wydaje mi się, że wraz z czasem działania, przy pulsie np. 70, zmieniał się % maxa, ale może mi się wydawało. Jeszcze 15-20 minut i drogi powinny być suche i wtedy się wszystko okaże.

#105 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Gość

Posted 02 July 2012 - 10:26

KubaG, wydawało ci się :) na pulsometrze pojawi tyle ile wykręciłeś, ale ustawiony max się nie zmieni.

#106 Pirx

Pirx
  • Użytkownik
  • 269 posts
  • SkądKlucze

Posted 02 July 2012 - 10:30

W opisie jest "indywidualne ustawianie stref wysiłku", więc pewnie da się ustawić również i to. W mojej dość wiekowej Sigmie FitWatch jest też możliwość zmiany stref z Hrmax włącznie, ustawiam sobie według zaleceń z badań i jest dobrze.

#107 netta1987

netta1987
  • Użytkownik
  • 301 posts
  • SkądAugustow/ Białystok

Posted 02 July 2012 - 11:21

ktoś patrzył na stojak serwisowy bo nie wiem czy jechać zobaczyć czy se odpuścić

#108 przygrze

przygrze
  • Użytkownik
  • 11 posts
  • SkądGrębocice

Posted 02 July 2012 - 13:17

ktoś patrzył na stojak serwisowy bo nie wiem czy jechać zobaczyć czy se odpuścić

Ja go sobie kupiłem i powiem szczerze, że przy tej cenie, nie warto kombinować ze składaniem stojaka we własnym zakresie, bo wyjdzie podobnie, jak nie drożej, a co do wykonania nie mam zastrzeżeń. Zobaczę jak się spisuje w sobotę, bo wtedy będę miał czas na pogrzebanie przy rowerze.

Pozdrawiam
Grzegorz

#109 Stormik

Stormik
  • Użytkownik
  • 228 posts
  • SkądKoźle/Opolskie

Posted 02 July 2012 - 14:06

przygrze

Ja go sobie kupiłem i powiem szczerze, że przy tej cenie, nie warto kombinować ze składaniem stojaka we własnym zakresie, bo wyjdzie podobnie, jak nie drożej

Zależy jakiego stojaka :P I gdzie się kupuje (i czy w ogóle trzeba kupić). Jak się ma sprzęt to na 100% taniej wyjdzie samemu zrobić. Bo jak się ma już sprzęt to zawsze kilka rurek lub czegoś podobnego się znajdzie i niekiedy nie trzeba nawet nic kupować :-P Wystarczą chęci i sprzęt :mrgreen: np. http://allegro.pl/ni...2459215559.html lub ten z lidla
Nawet gdyby trzeba było kupić materiał to i tak się opłaca samemu zrobić ;-)

#110 pawelek_G

pawelek_G
  • Użytkownik
  • 177 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 02 July 2012 - 19:22

Powiem mi ktoś jak zmienić szkła w tych plastikowych okularach lidlowskich? Kupiłem ze względu na bezbarwne szkła, przydają się w pochmurne dni, co by robale w oczy nie właziły, ale jak je zmienić. Jak mocniej pocisnę to je przełamę w pół i będzie po okularach.

#111 maccacus

maccacus
  • Użytkownik
  • 494 posts
  • SkądSzczecin

Posted 02 July 2012 - 19:28

pawelek_G, to te bryle z otwartymi oprawkami za 20 zł? Jeśli tak to po prostu odginasz oprawki do góry jednocześnie próbując wyciągnąć szkła w dół. Oprawki są bardzo elastyczne w miejscu brwi więc się nie połamią. Szkiełko powinno ładnie "wykliknąć" się z opraw.

#112 pawelek_G

pawelek_G
  • Użytkownik
  • 177 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 02 July 2012 - 19:33

Tak to dokładnie te okulary. Dzięki, faktycznie działa :)

#113 czester_

czester_
  • Użytkownik
  • 428 posts
  • SkądWarszawa / Wola

Posted 16 August 2012 - 09:11

Od 23.08 tydzień rowerowy w lidlu. Fajne ceny zobaczymy jak z jakością. Spodnie z szelkami za 49zł softshell brzmią ciekawie. Jeśli wkładka będzie taka jak ostatnio grzech nie kupić do tyrania:)

LIDL

#114 Adriana

Adriana
  • Użytkownik
  • 122 posts
  • SkądOświęcim

Posted 16 August 2012 - 13:29

no ale wygląda na to że te męskie sa z szelkami a damskie bez... dyskryminacja...

#115 Gosc_Witek R._*

Gosc_Witek R._*
  • Gość

Posted 16 August 2012 - 13:39

kurtki (zwłaszcza czarna) wyglądają ciekawie

#116 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 posts
  • SkądPTB

Posted 16 August 2012 - 13:49

no ale wygląda na to że te męskie sa z szelkami a damskie bez... dyskryminacja...

No fakt dyskryminacja ja wolałem bez szelek ... ;-)

Używał ktoś tych kurtek Sofshell z lidla i wie jak się sprawują w porównaniu z "normalną" odzieżą kolarską? Ta panna na zdjęciu fajnie w niej wygląda bo jest dość ciekawie skrojona jak na lajtowe cywilne przejażdżki mogła by być. Mi ta zielona się bardziej podoba bo bardziej widoczna... ale damska :-P

PS. Jest nawet Fanclub Lidla :mrgreen: http://fanlidla.pl/c...,okazje,w,Lidlu

#117 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1,761 posts
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Posted 16 August 2012 - 21:47

A mnie najbardziej interesuje pompka --> http://www.lidl.pl/c...index_29401.htm

#118 iotr

iotr
  • Użytkownik
  • 175 posts
  • SkądSzymiszów

Posted 16 August 2012 - 21:53

Ja kiedyś kupiłem w Lidlu pompkę, po kilku użyciach zaczęła przepuszczać, a pompowałem nią tylko zwykły rower do 4atm.

u14939y2012v4.gifu14939y2013v3.gifu14939y2014v4.gif

#119 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1,761 posts
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Posted 16 August 2012 - 22:04

Ja kiedyś kupiłem w Lidlu pompkę, po kilku użyciach zaczęła przepuszczać, a pompowałem nią tylko zwykły rower do 4atm.

Ale identyczną jak podlinkowana przeze mnie powyżej??

#120 carloss

carloss
  • Użytkownik
  • 461 posts
  • SkądKraków/Bronowice

Posted 16 August 2012 - 23:11

No to po kolei.

- Damskie kalesony zazwyczaj producenci robią bez szelek. Dlaczego? Nie wiem. Może to kwestia biustu i szelki by były niewygodne? Zauważcie, że damskie z szelkami mają zawsze jakieś wymyślne kształty tych szelek.

- Kurtki wyglądają fajnie. Na zdjęciach. Mam nadzieję jednak, że w realu równie fajnie się będą prezentować. Miałem w ręce kilka kurtek z lidla - wiatrówki do biegania, i niestety z bliską wychodzą jakieś niedoróbki. Krzywe szwy, wystające nitki. Męska kurtka niestety była workowata, bez fasonu. Ale to było dawno, do biegania i inny materiał. Zobaczymy.

- co do pompki. Jakby sie dobrzy przyjrzeć to nie różni się ona specjalnie od tej poprzedniej podłogowej. Tylko kolor zmienili z nijakiego na czarny. Kształt, plastiki, uchwyty itd są takie same. Wielu się już żaliło, że pękła, że puszcza, że ją rozjeb@ło...tu jest loteria. Moja na początku też była jakaś lewa. Tego samego dnia wymieniłem i od (chyba) roku pompuje po 9barów w oponach i szytkach. Nie jest to żaden cud, ale za 30zł nie ma co narzekać.

- coś od siebie. Wiele osób tutaj na forum narzeka/ło na drętwienie palców u nóg w spd ...warto moim zdaniem przyjrzeć się również tym wkładkom z aktualnej oferty. Być może również zarzucą uszczelniaczem - mam już 2 spray i polecam - raptem jakies 12zł.

edit: ładne wkładki wyświetlają się nad opisem siodełka. Te wkładki za 8zł to szajs...

Reply to this topic