Kolarska etykieta
Napisano 08 sierpień 2012 - 22:16
a propo machania, po dwóch miesiącach jazdy stwierdzam że nie macham do nikogo , chyba że znajomy jedzie.
NA xxxxx jadących z naprzeciwka może pare osób machnęło, wiec jak ktoś , to tak , jak nie to asfalt i sru dalej , szkoda błazna robić, najgorsi są Ci w ciuchach frimowych i na wypasach ,,ooooo
ostatnio laska nawet jedzie , ja nie wiem ile sie można gapić na innego rowerzyste , takie zboczenie , czy aby on nie ma lepszego rowera ??
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, velotech@vp.pl
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 09 sierpień 2012 - 07:30
Tak więc Spike jak przypadkiem zajedziesz w moje strony, to nie zdziw się, że kompletnie nieznajome typki salutują gestem pozdrowienia dyktatora

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 09 sierpień 2012 - 08:18
Cytat
ak się ma kolarska etykieta do głośnego bekania podczas jazdy, szczególnie po sięgnięciu po bidon?
Pytam serio.
Zależy co wcześniej jadłeś i w którą stronę wiatr wieje

Swoją drogą, jak już mi się zacnie beknie (niekoniecznie sięgając po bidon) robi mi się tak jakoś błogo i lżej na żołądku, a w myślach pojawia się soczyste uffff. Zaraz po tym rzut oka do tyłu czy nie zabiłem kogoś kto przypadkiem wsiadł na koło.

Napisano 09 sierpień 2012 - 11:54
To tak jak czasem jade gdzieś w górach , czy po wsiach, dzieci przy drodze mówią "dzień dobry " , gdzie tam w mieście takie nawyki , a nóż widelec zboczeniec w obcisłych gaciach.
Napisano 09 sierpień 2012 - 12:16
Cytat
Po wioskach to w ogóle jest przyjemnie - zwłaszcza w biedniejszych rejonach, jak dzieciaki się zbiegają i mają jakąs atrakcję bo ktoś ubrany przejedzie : )Prozor, nie ma sprawy , jedyne co mnie wq to jak ktoś sie gapi z naprzeciwka i...nic , ale wiem że rowerzyści niedoceniani tak mają, bo lustrują przeciwnika, czy ma lepszy sprzęt , noge w udzie itd i czemu on ma lepszy niż ja , niesmak pozostaje na dalszą droge zamiast sie pozdrowić, a zwłaszcza że jest sie młodszym, bo to widać z daleka.
To tak jak czasem jade gdzieś w górach , czy po wsiach, dzieci przy drodze mówią "dzień dobry " , gdzie tam w mieście takie nawyki , a nóż widelec zboczeniec w obcisłych gaciach.
Napisano 09 sierpień 2012 - 20:50
Napisano 10 sierpień 2012 - 10:37
Cytat
- no macie, a ja myślałem że tylko u nas takie grzeczne dzieciaki są? Radośnie pozdrowią, pomachają łapką "dzień dobry" powiedzą. Pierwszy raz to byłem nawet zdziwiony, prędzej się spodziewałem jakiejś głupiej odzywki od marginesu okupującego ławeczkę przy wiejskim sklepie, ale o dziwo i tu obyło się bez ekscesów, co najwyżej "dawaj, dawaj" albo innego typu doping.po wsiach, dzieci przy drodze mówią "dzień dobry "
A parę lat temu to człowiek w kasku na rowerze sensację robił, teraz widać pozytywniejsze nastawienie ludzi.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Gosc_solid_crank_*
Napisano 10 sierpień 2012 - 17:02
Chcę przy okazji powiedzieć Wam, jak fajnie reagują szosowcy, kiedy ich pozdrawiam jadąc samochodem ;-) Jak spokojnie wyprzedzam, to zauważają mój kciuk uniesiony w górę, zaś już po chwili, gdy zauważą nalepkę na klapie mojego auta, to we wstecznym lusterku widzę roześmianą gębę i sympatyczne gesty

Napisano 15 sierpień 2012 - 11:08

rozbawił mnie natomiast dzieciak siedzący w tyle samochodu, który mnie wyprzedzał, przylepił calutki nos do szyby i roztwarł usta jakby ufo zobaczył i mierzył mnie wzrokiem dopóki nie odjechał dalej. Nie wiedziałem, że człowiek jadący na rowerze, może takie zdziwienie wywołać

Napisano 15 sierpień 2012 - 11:44
Dodaj odpowiedź