Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kolarska etykieta

192 odpowiedzi w tym temacie

#141 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 22 lipiec 2012 - 15:54

Cytat

Mijały mnie 3 grupy zawodników i tak głupio się poczułem, że nikt nawet nie zaproponował pomocy widząc jak pcham rower "pod prąd". Nie chodzi o to, że zaraz powinni się zatrzymywać, pomagać, ale liczyłem na przynajmniej minimalne zainteresowanie "kolega po fachu".

Nom przykre co napisales bo kazdemu to sie moze zdarzyc, szkoda ze mnie nie spotkales ja bym ci dal nawet 2 detki wiecej zyczliwosci na trasie ;-)

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#142 grzybu_blaz

grzybu_blaz
  • Użytkownik
  • 118 postów
  • SkądRzeszów k. Błażowej

Napisano 22 lipiec 2012 - 17:01

Ja dziś też złapałem gumę, na DK 9 za Domaradzem leżało jakieś żelaztwo na drodze. Pchając rower na najbliższą stację, zatrzymał się pierwszy napotkany kolarz i poratował łatką za co mu bardzo dziękuję (szkoda że pompki nie miał).

#143 severall

severall
  • Użytkownik
  • 690 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 22 lipiec 2012 - 19:54

Cytat

Ja dziś też złapałem gumę, na DK 9 za Domaradzem leżało jakieś żelaztwo na drodze.

Jechałem tam dzisiaj koło 16-17 godziny, ale w sumie żadnych kolarzy nie spotkałem. Nie miałem łatki ani pompki przy sobie to bym nie wspomógł.

#144 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 22 lipiec 2012 - 20:50

Ja się przyznaję, że nie wożę, anie dętki, ani łatek, ani pompki. Jak będzie guma wracam busem, albo dzwonie po wóz techniczny. Nic innego nie wymyślę.

Co do pomocy to kiedy pomagalem pchac auto panu do najblizszego zjazdu - parkingu (jakies 400m). Rower oparłem o drzewo i chwile pozniej wrocilem, caly czas mialem na oku. Trasa w lesie. Zaden z kierowcow nie raczyl sie zatrzymac.

#145 Riddick

Riddick
  • Użytkownik
  • 402 postów
  • Skądmałopolska

Napisano 22 lipiec 2012 - 22:06

Cytat

pomagalem pchac auto panu do najblizszego zjazdu

w butach szosowych?? :shock:

#146 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 23 lipiec 2012 - 10:14

Cytat

w butach szosowych?? :shock:

Nie miałem wtedy jeszcze SPD, a zwykłe platformy, było to w zeszłym sezonie. SL kupiłem jakiś miesiąc temu.

#147 Troi87

Troi87
  • Użytkownik
  • 114 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 24 lipiec 2012 - 18:48

Cytat

iotr, zauważ że fakt posiadania kapcia na oponie szosowej dość trudno zauważyć gdy się przejeżdża z boku, dla nich pewnie byłeś kolarzem który sobie podziwia widoczki lub szuka zgubionego batonika. Gdybyś krzyknął że potrzebujesz np pompkę myślę że by ktoś poratował.

A mnie akurat zauważył :)
Jechałem cholernie dziurawą drogą, troche było ładnej, troche złej. No i całym pędem wjechałem w dziure :D no to myśle bedzie kapeć jak nic, no i jest. Zsiadam, chce zmienić, a tu kapeć z przodu i z tyłu a mam jedną dętke... i pcham rower poboczem, miałem jakies 15 km do domu. Miałem dużo szczęscia bo Pan nadjeżdzający zatrzymał się i zaproponował pomoc, miał łatki :)
Od tamtej chwili zawsze mam ze sobą dwie dętki :P

#148 ioannahh

ioannahh
  • Użytkownik
  • 104 postów
  • Skądwawa

Napisano 24 lipiec 2012 - 18:55

Cytat

No widzisz, problem w tym, że jeśli wyglądasz jak jeżdżąca po przysłowiowe bułki (no ten minus tysiąc do lansu, kto patrzy na spd?)

:lol: 8) no, az tak zle to moze nie jest. w piżamie ani w powyciąganym dresie nie jeżdżę ;) ale w koszulkach teamowych tez nie, niestety! ;)

a tak poza tym to masz racje :)

#149 dastin4

dastin4
  • Użytkownik
  • 170 postów
  • SkądŚląskie/Małopolska

Napisano 24 lipiec 2012 - 19:48

Ja dzisiaj mijałem dwóch trekingowców poważnie ubranych. Pierwszy ledwo co zdążył odmachać, bo go chyba zaskoczyłem, ale to znaczy, że nie udawał, że nie widzi. Drugi większy amator całkowicie zszokowany ale odmachał.
Szkoda bo jak się toczyłem z córą to wyprzedzało mnie dwóch chłopaków i ani me ani bee.

#150 karmelek

karmelek
  • Użytkownik
  • 46 postów
  • SkądBochnia/Kraków

Napisano 24 lipiec 2012 - 20:26

Cytat

Ja dzisiaj mijałem dwóch trekingowców poważnie ubranych. Pierwszy ledwo co zdążył odmachać, bo go chyba zaskoczyłem, ale to znaczy, że nie udawał, że nie widzi. Drugi większy amator całkowicie zszokowany ale odmachał.
Szkoda bo jak się toczyłem z córą to wyprzedzało mnie dwóch chłopaków i ani me ani bee.

U mnie dzisiaj (jechałem MTB) było różnie - odmachiwali najczęściej starsi rowerzyści na szosówkach, młodsi albo nie widzieli albo mieli takie tępo że nie odnotowałem odpowiedzi : )

#151 Anja

Anja
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 lipiec 2012 - 11:08

Jeżdżę tak samo jak Ioannah na mtb i bez spd (jeszcze :-> ) i nie w teamowych koszulkach, a panowie na szosie mi się tylko przyglądają ;-) Ale w niedzielę przed Lesznem jechało czterech szosowców w grupce i niespodziewanie wszyscy mi pomachali (oczywiście odwzajemniłam) i przyznam, że to było bardzo miłe - trochę raźniej mi się zrobiło :mrgreen:

#152 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 25 lipiec 2012 - 18:53

Puszcza kampinoska, spotkany jeden kolarz i upewnienie się czy jestem na dobrym szlaku. Miła rozmowa.

#153 maccacus

maccacus
  • Użytkownik
  • 494 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 lipiec 2012 - 19:28

Anja, to podobny gest spotkał pewną dziewczynę na "górkach" za Chojną. Jechała w przeciwnym kierunku a my w czwórkę gromkim "Allez, allez!" dodaliśmy jej skrzydeł bo z uśmiechem na ustach wyrwała jak szalona :)

#154 ioannahh

ioannahh
  • Użytkownik
  • 104 postów
  • Skądwawa

Napisano 25 lipiec 2012 - 20:35

Cytat

Anja, to podobny gest spotkał pewną dziewczynę na "górkach" za Chojną. Jechała w przeciwnym kierunku a my w czwórkę gromkim "Allez, allez!" dodaliśmy jej skrzydeł bo z uśmiechem na ustach wyrwała jak szalona :)

:mrgreen: mnie kiedyś skrzydeł dodali panowie, którzy minęli mnie z naprzeciwka, kiedy zaczynałam drugą swoją pętlę. jechałam pod wiatr i ogólnie chciałam już umrzeć 8-) a oni zawołali do mnie 'dawaj z nami! zaraz ruszamy grupą!' :lol: uśmiechnęłam się, odmachałam, ale spierniczałam ile sił w nogach. to by była dopiero wieś, jakbym się z nimi utrzymała przez pierwsze 20 sekund, a potem by mnie zostawili na kilometr.. :lol: 8-) 8-) 8-) 8-)

#155 maccacus

maccacus
  • Użytkownik
  • 494 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 lipiec 2012 - 22:04

A tam wieś, trzeba próbować a któregoś dnia utrzymasz koło ;-)

#156 ioannahh

ioannahh
  • Użytkownik
  • 104 postów
  • Skądwawa

Napisano 26 lipiec 2012 - 08:13

któregoś dnia jak najbardziej - moja szosowka juz jest 'w drodze', więc to już niedługo! :)

jednak ja (kolarskiej mocy i umiejetnosci zero) jadąc na 'góralu' (~13 kg) nie mam szans w konfrontacji z facetem-szosowcem... nie oszukujmy sie ;) 8-)

#157 Gosc_nettled_*

Gosc_nettled_*
  • Gość

Napisano 26 lipiec 2012 - 15:53

Cytat

[...] kolarskiej mocy [...] zero

ommmmmmmmmmmmmm 8-) ja już się zapisuję do kolejki po antydepresanty

#158 ioannahh

ioannahh
  • Użytkownik
  • 104 postów
  • Skądwawa

Napisano 26 lipiec 2012 - 16:59

:lol: :lol: :lol: to bardzo miłe z Twojej strony, ale może na początek spróbuję sobie z tym poradzić bez farmakologii.... 8-) ;)

#159 patolog

patolog
  • Użytkownik
  • 621 postów
  • SkądWa-wa

Napisano 27 lipiec 2012 - 07:44

Z wielomiesięcznych obserwacji zauważyłem, że na trasie Jabłonna-Nowy Dwór Maz. machanie kolarzom jest niezwykle niemile widziane. Zwłaszcza team ubraniowy Banaszek-Duda jako elita Legionowska patrzy na machającego z wyrzutem o treści " jak śmiesz"??

Kudos!

#160 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 lipiec 2012 - 10:46

no coż, może nie masz opon Vittori, albo innych produktów z firmy BDC która sposnoruje ten Team , wieć sie nie dziw.
Na drugi raz krzycz z daleka że masz .

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604velotech@vp.pl

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy