Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jakie okulary?

1400 odpowiedzi w tym temacie

#641 xcracer

xcracer
  • Użytkownik
  • 391 postów
  • SkądMyszków

Napisano 15 luty 2013 - 14:33

Poprawiłem link, teraz jest ok.

Tak, trzeba się zarejestrować. Dlatego napisałem, że jeśli ktoś będzie zainteresowany mogę dodać jego zamówienie. Od tych cen na stronie obowiązuje rabat przy większych zamówieniach.

#642 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 luty 2013 - 14:38

OK, a czy ktoś się orientuje czy w Poznaniu gdziekolwiek mogę przymierzyć Oakleye?

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#643 willy

willy
  • Użytkownik
  • 87 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 luty 2013 - 16:11

Cześć,

Co myślicie o Rudy Project Genetyk Frozen Ash Frame z soczewkami laser black?
http://www.rudyproje...0987_detail.jpg

Powinny dobrze pasowac do kasku, w którym jeżdżę
http://www.formicki-...orte_yellow.jpg

Trochę martwi mnie czy nie będą zbyt ciemne na bardziej pochmurne warunki.

Ma ktoś jakieś doświadczenia z tymi soczewkami?

Pozdrawiam
-willy-

#644 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 15 luty 2013 - 17:01

Szkla Laser: Black, Brown, Blue 8-20%
Przypuszczam ze 8% jest dla Black. Szkla na sloneczne dni. W pochmurne, imo, bedzie ciemno.
Porownaj sobie, jakie szkla jaka maja przepuszczalnosc swiatla:
http://www.rudyproje...colllection.jpg

#645 Gosc_Rafalek_*

Gosc_Rafalek_*
  • Gość

Napisano 16 luty 2013 - 08:43

OK, a czy ktoś się orientuje czy w Poznaniu gdziekolwiek mogę przymierzyć Oakleye?

Pare sztuk widzialem w Salomonie w Malcie.

#646 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 16 luty 2013 - 11:34

Przyjedż do Krakowa w lecie, na stoisku ulicznym przed domem handlowym "Jubilat", sprzedają po 15z :-P pozdr

#647 lesny12

lesny12
  • Użytkownik
  • 24 postów
  • SkądPolska

Napisano 26 luty 2013 - 08:03

Ja z zakupem okularów borykam się od końca zeszłego sezonu i może byście mi doradzili co jest warte uwagi w kwocie 300-400 zł. Chciałbym aby miały szkła fotochromatyczne, ale wiem, że w tym przedziale cenowym jest mało takich okularów. Zastanawiałem się nad shimano, ale teraz zaczynam rozumieć, że nie bez powodu są aż tak mało popularne i w gruncie rzeczy przez innych odradzane.

#648 kryniu

kryniu
  • Użytkownik
  • 415 postów
  • SkądKórnik

Napisano 26 luty 2013 - 10:32

może zainteresuj się uvexem - używam już trzeciej pary i generalnie jestem zadowolony ,jeśli chodzi o fotochromy to chwalone są Uvex Crow Pro

#649 erico329

erico329
  • Użytkownik
  • 419 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 26 luty 2013 - 14:47

Z tego co wiem , to oksy rudego jakiś z modeli ma fotochromy . A dokłądnie ten http://www.rudyproje...ary/exowind.php , szkła Photochromic Red mój znajomy ma i sobie chwali ;)

#650 kryniu

kryniu
  • Użytkownik
  • 415 postów
  • SkądKórnik

Napisano 26 luty 2013 - 15:12

Watpię aby przedział 300-400 PLN-ów wystarczył na fotochromy od rudego...

#651 erico329

erico329
  • Użytkownik
  • 419 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 26 luty 2013 - 18:46

Ostatnio widziałem na allegro gdzieś za 3 stówki chyba . A chcesz używki to ci załątwie od kumpla ? ;)

#652 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 26 luty 2013 - 19:35

Takie okulary warto sprawdzic 10x zanim podejmnie sie decyzje. Mowie tu o potencjalnych podrobach.
Aczkolwiek widzialem takowe w sprawdzonych sklepach, w podobnych cenach. Z tym ze nie z fotochromami. Takowe ok 500zl.

#653 erico329

erico329
  • Użytkownik
  • 419 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 26 luty 2013 - 21:10

Podróbek rudego jeszcze nie spotkałem , za to oakley to już masówa idzie jeżeli chodzi o podróbki ..

#654 lesny12

lesny12
  • Użytkownik
  • 24 postów
  • SkądPolska

Napisano 27 luty 2013 - 07:18

Czyli mam rozumieć że najlepszym rozwiązaniem jest dodanie do przedziału kilka stówek. Chociaż bym nie chciał wydawać więcej niż te podane wcześniej 400 zł to jakie byście polecali okularki w trochę większym przedziale cenowym (oczywiście w granicach rozsądku)? Zastanawiam się co z innymi markami, bo jak do tej pory to prawie wszyscy pisali o rudym albo oakley-u
Jeżeli chodzi o Uvexy crow pro vario to podobno nie mają wymiennych szkiełek...

#655 xcracer

xcracer
  • Użytkownik
  • 391 postów
  • SkądMyszków

Napisano 27 luty 2013 - 08:48

Ja z zakupem okularów borykam się od końca zeszłego sezonu i może byście mi doradzili co jest warte uwagi w kwocie 300-400 zł. Chciałbym aby miały szkła fotochromatyczne, ale wiem, że w tym przedziale cenowym jest mało takich okularów. Zastanawiałem się nad shimano, ale teraz zaczynam rozumieć, że nie bez powodu są aż tak mało popularne i w gruncie rzeczy przez innych odradzane.

Powiem szczerze, że nigdy nie miał do czynienia z okularami Shimano. Tzn. widziałem je ale nie znam nikogo, kto by ich używał. Możesz rozwinąć dlaczego oksy tej marki są odradzane??

#656 lesny12

lesny12
  • Użytkownik
  • 24 postów
  • SkądPolska

Napisano 27 luty 2013 - 10:24

Można to wywnioskować z tych wypowiedzi i małej popularności tej marki. Oczywiście moje wnioski mogą być błędne i możliwe że są rewelacyjne w tej klasie, ale wole zasięgnąć opinii

Panowie i Panie Oakley'e warte są swojej ceny, czy lepiej zainwestować np w jakieś shimano z wyższej półki?
muszę kopić jakieś bryle bo stare bbb umarły tamtej jesieni.
pozdr.

Amon, są warte, ja bym nie zamienił na żaden model Shimano.

#657 lesny12

lesny12
  • Użytkownik
  • 24 postów
  • SkądPolska

Napisano 05 marzec 2013 - 11:41

Znalazłem ostatnio na Allegro ciekawą aukcję z okularami rudego model exowind (niby z fotochromem) za 270 zł. Sprzedawca twierdzi że są nowe i 100% oryginalne. Czy jest to możliwe żeby takie okulary były w tak niskiej cenie bez żadnych haczyków?http://allegro.pl/ru...3048458658.html
W opisie aukcji jest ponoć błąd w modelu (w to jestem skłonny uwierzyć) ale nie ma wzmianki o szkiełkach. Zastanawiam się czy sprzedawca nie chce po prostu wcisnąć jakiemuś napaleńcowi samych oprawek.

Edit. Po kontakcie telefonicznym dowiedziałem się, że cena jest jak niska z powodu braku gwarancji na okulary, kartonika oraz dodatkowych gadżetów typu szmatki, etui itp.
Waszym zdaniem opłaca się kupić takie okulary?

#658 kryniu

kryniu
  • Użytkownik
  • 415 postów
  • SkądKórnik

Napisano 05 marzec 2013 - 13:38

Nie wydałbym takiej kasy na okulary co do których nie ma pewności ,że są oryginalne - a w tym konkretnym przypadku mam wątpliwości -nowe,oryginalne i bez akcesoriów? :?: Zalatuje trochę...i cena...co on ? Caritas? :mrgreen:

#659 lesny12

lesny12
  • Użytkownik
  • 24 postów
  • SkądPolska

Napisano 05 marzec 2013 - 14:22

Sprzedawca twierdzi, że kupił tego ileś tam (mówił przybliżoną wartość, ale nie pamiętam ile) sztuk i dostał to w walizce poukładane w przegródkach jedne przy drugich. Po rozmowie i po danych z profilu wywnioskowałem, że sprzedaje to osoba prywatna a nie firma (pewnie dlatego nie daje gwarancji na produkt). Dlatego też wole się zapytać osób bardziej doświadczonych czy kiedykolwiek się spotkali z takimi podróbkami rudego i czy byście zaryzykowali zakup z takiego trochę niepewnego źródła?

#660 rkk33

rkk33
  • Użytkownik
  • 48 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 05 marzec 2013 - 16:54

Może są "powystawowe" :-P A tak serio to miałem kiedys Rudego i bardzo milo je wspominam. Teraz mam Uvex Crow i też dają radę choć następnymi chyba jednak bedzie Rudy.

Dodaj odpowiedź