Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jakie okulary?

1400 odpowiedzi w tym temacie

#661 Gosc_MagnaBike_*

Gosc_MagnaBike_*
  • Gość

Napisano 12 marzec 2013 - 14:08

Również mam Uvexy, ale przymierzam się do zmiany.

#662 erico329

erico329
  • Użytkownik
  • 419 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 12 marzec 2013 - 14:47

Rudego nie podrabiają tak jak oakleya. Nie spotkałem się jeszcze z pojebkami rudego , a to ze nie ma nic więcej w zestawie , dość czesto się zdarza , bo nieraz wychodzi jakas seria okularów , ktore nie wiem , nie do konca są domalowane w ktoryms miejscu albo jest jeszcze jakas inna małą wada , i całą serie się wysprzedaje taniej , bez zadnych akcesoriów. Kiedys na allegro tez ktos mial kilkanascie sztuk oksow rudego na przedaż i pisał właśnie o czymś takim jak wyżej ja pisałem.

#663 lesny12

lesny12
  • Użytkownik
  • 24 postów
  • SkądPolska

Napisano 14 marzec 2013 - 07:41

W takim razie według was opłaca się je kupić, czy lepiej rozglądać się za jakimiś Alpinami albo czymś innym?

#664 erico329

erico329
  • Użytkownik
  • 419 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 14 marzec 2013 - 08:48

Rudy project , to zawsze rudy project . Ja też się teraz rozglądam za okularami rudego , ale szukam noyzów , albo genetyków białe oprawki albo zielone fluo , niebieskie szkła lustrzane i lotki .A co do tych exowindów , ktore ci proponowałem , to cena do drobnej negocjacji , myslę , ze białe z czarwonym akcentem prezentuja się wiele lepiej niż czarne .

#665 lesny12

lesny12
  • Użytkownik
  • 24 postów
  • SkądPolska

Napisano 14 marzec 2013 - 09:51

Z pewnością białe prezentują się lepiej, w szczególności z czerwonymi szkłami. A tak przy okazji to czym się różnią takie modele jak np. exowind, genetyk czy noyz prócz wyglądem i ceną, bo opisy maja prawie identyczne (exowindy nie mają tylko regulowanych zauszników).

#666 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 14 marzec 2013 - 10:13

Podstawowa roznica, to genetyk ma jedne pelne szklo, w przeciwienstwie do pozostalych 2 modeli. Przed oczami nie ma nic, co ograniczaloby widzialnosc. Z tego co widze na stronie RP, exowind nie ma juz w kolejcji.

#667 erico329

erico329
  • Użytkownik
  • 419 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 14 marzec 2013 - 11:30

Genetyki od noyzów się jakoś strasznie nie różnią , tylko szyba. A exowind to roche starszy model noyzów? Praktycznie niczym się od nich nie różniący , jeżeli chodzi napewno o szkła , różni się pod względem stylówy , bo wiadomo noyz fluo i lotki <3

#668 netta1987

netta1987
  • Użytkownik
  • 301 postów
  • SkądAugustow/ Białystok

Napisano 14 marzec 2013 - 19:43

a co myślicie o goggle e877-3 jako średnio budżetowym rozwiązaniem

#669 rodman

rodman
  • Użytkownik
  • 255 postów
  • SkądSomewhere In Poland

Napisano 14 marzec 2013 - 21:47

myślę, że spokojnie przejeździsz kilka sezonów (ja jeżdżę), aż Ci się znudzą ;-)
w wypadku przypadkowego kraszu - mniej boli ;-)

#670 xcracer

xcracer
  • Użytkownik
  • 391 postów
  • SkądMyszków

Napisano 16 maj 2013 - 07:23

Napiszę krótką recenzję, może komuś się przyda...

Od jakiegoś czasu nosiłem się z zamiarem kupna nowych okularów z uwagi na to, że obecne 2 pary Rudego są już mocno sfatygowane.
Wybór padł na Oakley Radarlock w wersji Path Silver ze szkłami Ice Iridium Vented:

http://www.oakley.co...ucts/6961/26232

Kupiłem oryginalne, nie żadne Okeye ani tym podobne ;-) W zestawie otrzymujemy dodatkowo sztywne etui, drugą parę szkieł, woreczek na okulary oraz zapasowy nosek.
Jakość okularów oraz spasowanie poszczególnych elementów jest doskonałe. Wymiana szkieł banalnie prosta, świetnie przemyślana do tego zajmuje dosłownie kilka sekund.
Z okularami jak z kaskiem, trzeba przymierzyć... W moim przypadku po założeniu w ogóle nie czuję, że mam okulary. Optyka oraz jakość widzenia na najwyższym poziomie. Największym minusem jest spora cena, w tym przypadku raczej adekwatna do jakości...

Na temat użytkowania napiszę coś więcej jak trochę pojeżdżę.

#671 wafel

wafel
  • Użytkownik
  • 13 postów
  • SkądMikołów

Napisano 27 maj 2013 - 16:03

Chciałem poruszyć temat okularów SH+ RG 4600, a nie chciałem zakładać nowego tematu. Dokładnie regulacja zauszników, istnieje w tym modelu coś takiego? w tym momencie są "luźne" i mogą spaść z głowy. :roll:

#672 wafel

wafel
  • Użytkownik
  • 13 postów
  • SkądMikołów

Napisano 04 czerwiec 2013 - 20:23

Chciałem poruszyć temat okularów SH+ RG 4600, a nie chciałem zakładać nowego tematu. Dokładnie regulacja zauszników, istnieje w tym modelu coś takiego? w tym momencie są "luźne" i mogą spaść z głowy. :roll:

Istnieje taka możliwość, znajomy na hardkora wziął i pokrzywił. Sam bym się bał. Działa :)

#673 comet1

comet1
  • Użytkownik
  • 215 postów
  • SkądPolska

Napisano 09 czerwiec 2013 - 22:15

Ja polecam Alpina Splinter VL. Fotochromatyczne (od S2 do S3), bardzo wygodne i lekkie (22g), mają duże idealnie wyprofilowane szkła (w ogóle nie czuć pędu powietrza), gumowe zauszniki, regulowane noski pokryte bardzo miękką gumą, system wentylacji przeciwko zaparowywaniu nie w postaci otworów w górnej części szkieł ( nie zalecane do jazdy rowerem bo powietrze dostaje się wprost na oczy) a w postaci szczeliny między oprawką a górną krawędzią szkieł. Po bardzo krótkim oswojeniu się z okularami w ogóle ich nie czuć podczas jazdy, naprawdę są bardzo komfortowe. Alpina ma w ofercie więcej okularów fotochrom (także w zakresie S1 do S3) ale również z wymiennymi szkłami lecz uważam, że fotochromy są lepsze gdyż jedna para załatwia szerszy zakres warunków oświetleniowych.

O! Widzę, że wykasowano moją sygnaturę. To znaczy, że jej treść dotarła. Bardzo mnie to cieszy.

#674 adanek

adanek
  • Użytkownik
  • 72 postów

Napisano 10 czerwiec 2013 - 10:04

Poszukuję okularów z niebieskimi szkłami w okolicach 200 zł. Czy ktoś miał do czynienia z czymś takim http://allegro.pl/bb...3303464090.html ? Czy z własnego doświadczenia polecilibyście coś innego?

#675 comet1

comet1
  • Użytkownik
  • 215 postów
  • SkądPolska

Napisano 10 czerwiec 2013 - 10:29

Dwa razy jechałem w Impactach i powiem, że dobrze chronią przed wiatrem, są wysokiej jakości, mają bardzo wygodne noski ale jednak wolę Alpiny Splintery VL bo są jeszcze wygodniejsze no i fotochromy!

O! Widzę, że wykasowano moją sygnaturę. To znaczy, że jej treść dotarła. Bardzo mnie to cieszy.

#676 woytaz

woytaz
  • Użytkownik
  • 18 postów
  • SkądMysłowice

Napisano 14 czerwiec 2013 - 20:23

Witam wszystkich.
A jak wygląda sprawa z okularami sportowymi korekcyjnymi?? Mam krótkowzrocznośc -3dioptrie. Po ostatnich jazdach oczy czerwone na maxa, musze brac krople do oczu :-( .
Ma ktos takie okulary z korektą?? Jak to wychodzi cenowo?? Kupuje sie je u zwykłego optyka czy są jakieś specjalistyczne zakłady??
Pzdr
Wojtek

#677 Bodzias94

Bodzias94
  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 14 czerwiec 2013 - 21:00

Witam wszystkich.
A jak wygląda sprawa z okularami sportowymi korekcyjnymi?? Mam krótkowzrocznośc -3dioptrie. Po ostatnich jazdach oczy czerwone na maxa, musze brac krople do oczu :-( .
Ma ktos takie okulary z korektą?? Jak to wychodzi cenowo?? Kupuje sie je u zwykłego optyka czy są jakieś specjalistyczne zakłady??
Pzdr
Wojtek

Ja mam goggle E-881 R, to wersja z ramką pod szkła korekcyjne. Cenowo wyszło 190 okulary + ok 60 za wstawienie szkieł korekcyjnych do ramki, do zrobienia u każdego optyka.

#678 BUBUs

BUBUs
  • Użytkownik
  • 335 postów
  • SkądPabianice

Napisano 15 czerwiec 2013 - 13:15

woytaz, zobacz Accent Onyx. Koszt okularów ok 90 zł + szkła ok 60. Kupując szkła warto wziąć powłokę przeciw parowaniu.

#679 woytaz

woytaz
  • Użytkownik
  • 18 postów
  • SkądMysłowice

Napisano 15 czerwiec 2013 - 17:09

Dzięki za odpowiedz.
BUBUs- teraz wiem czego szukać :)

Wojtek

#680 JJ

JJ
  • Użytkownik
  • 24 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 czerwiec 2013 - 19:11

Można jeszcze zacząć korzystać z soczewek kontaktowych. Osobiście korzystam z Acuvue Oasys - całkiem niezłe, mają małe uwodnienie oraz duża przepuszczalność tlenu do oka. Na parę godzin jazdy są ok, jednak do pracy przy komputerze nie wyobrażam sobie żadnych soczewek - problem z suchym okiem. Wcześniej próbowałem jednodniowych Dailisów - dla moich oczu tragedia, uczucie dyskomfortu po paru minutach.

Dodaj odpowiedź