Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jakie okulary?

1400 odpowiedzi w tym temacie

#1261 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1986 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 maj 2021 - 13:50

Ja dzisiaj też kupiłem oksy na Brylano. Już są w drodze. Kontakt top class :) 

#1262 marpol

marpol
  • Użytkownik
  • 93 postów
  • SkądKołobrzeg

Napisano 06 maj 2021 - 14:58

Dla spokojności ducha zapytałem o możliwość rabatowania, ale cena wybranego przeze mnie modelu wydaje się nienegocjowalna:)

Oto mój wybór: https://www.brylano....OO9406-08/2116#

W pierwszej chwili nawet podejrzewałem, że okulary mogą nie być oryginalne, ale po Waszych opiniach o sklepie, odrzuciłem te podejrzenia.

#1263 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 06 maj 2021 - 15:01

Ja dostałem właśnie 5%, ale kupowałem już wcześniej inne u nich. Zaraz zamawiamy :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#1264 marpol

marpol
  • Użytkownik
  • 93 postów
  • SkądKołobrzeg

Napisano 06 maj 2021 - 15:15

Zapisałem się do newslettera, czyli przy pierwszych zakupach gwarantują 2%:)

#1265 marpol

marpol
  • Użytkownik
  • 93 postów
  • SkądKołobrzeg

Napisano 06 maj 2021 - 19:46

No i dokonałem zakupu, otrzymałem 5% rabatu. Pewnie gdybym naciskał, to coś jeszcze można było ugrać, ale bez przesady, ludzie też muszą zarobić, tym bardziej, że reakcja obsługi natychmiastowa i do teraz, czyli generalnie po godzinach pracy. Jutro okulary zostaną wysłane, ale już dzisiaj wielki plus dla sklepu.

• Bzyk lubi to

#1266 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 06 maj 2021 - 20:07

To się dzisiaj obłowiła p. Anna, ode mnie też właśnie poszło zamówienie.

• marpol lubi to

#1267 marpol

marpol
  • Użytkownik
  • 93 postów
  • SkądKołobrzeg

Napisano 06 maj 2021 - 20:17

Przyjemnie takie transakcje realizować, obyśmy nie przechwalili:)

#1268 marpol

marpol
  • Użytkownik
  • 93 postów
  • SkądKołobrzeg

Napisano 10 maj 2021 - 22:36

Dzisiaj okulary dotarły i od razu przeszły pierwszy test na szosie. Jestem bardzo z nich zadowolony. Wszelkie pochlebne opinie się potwierdziły, optyka w pełnym słońcu rewelacyjna. Widać, że jest to marka premium. Po jednej przejażdżce nie znajduję nawet najmniejszego mankamentu.
  • marpol i Bzyk lubią to

#1269 Daniel131

Daniel131
  • Użytkownik
  • 106 postów

Napisano 11 maj 2021 - 06:26

Witam, mam pytanie trochę z innej beczki. Orientuje się ktoś czy jest na Podkarpaciu sklep, który sprzedaje oksy Oakley? Chciałbym kupić coś pokroju Jawbreaker lub Sutro, lecz chciałbym je przymierzyć najpierw. Ciężko ze zdjęcia wywnioskować czy podpasuje jeden lub drugi model. Z góry dziękuję za odpowiedź 

#1270 slaweuszek

slaweuszek
  • Użytkownik
  • 247 postów

Napisano 16 maj 2021 - 08:50

Do jazdy na rowerze używam kultowych Oakley Jawbreaker Prizm Road.
Chciałbym kupić dodatkowo jakieś okulary, które można by nosić również na codzień, jako okulary przeciw słoneczne. Macie dodatkowe okulary do noszenia na codzień, czy używacie tych rowerowych ?

Wysłane z Ultra dużego Note 20 ...

#1271 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 16 maj 2021 - 13:05

Nie widziałem jeszcze nikogo "w cywilu" w Jawbreakerach itp oksach. :) Jeśli chcesz zostać przy marce, to Oakley ma sporo okularów na codzień, które też się sprawdzą na rowerze. Cywilne Oakleye mają te same szyby co sportowe. Modeli jest mnóstwo, np. klasyczne Holbrook czy Frogskins. Mi osobiście pasują Oakley Latch, które kupiłem ze szkłami Prism Road, więc zdarza się nawet jest założyć na bardziej turystyczne wycieczki na rowerze.

#1272 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 16 maj 2021 - 13:16

Moja zamówiła Holbrook i są świetne! Na rower ok i na co dzień rewelka.

#1273 KMQ

KMQ
  • Użytkownik
  • 829 postów

Napisano 16 maj 2021 - 14:43

Ja tez polecam holbrook, rewelka, sa dwa rozmiary, ja potrzebuje XL. Jest sporo wersji kolorystycznych

#1274 Argi

Argi
  • Użytkownik
  • 494 postów

Napisano 16 maj 2021 - 18:50

Mam taki dylemacik. Chciałbym sobie dokupić do Jawbreakerów szkła rozjaśniająco- rozweselające :). Nie lubię ciemnych szkieł, ani w cywilnych, ani w rowerowych. Normalnie używam fotochromów, a w bardzo pochmurny dzień lub przed zmrokiem zakładałem sobie szkła żółte, miałem już kilka różnych i dla mnie są bardzo OK. Oakley nie posiada żółtych, dostępne są albo "Low Light" lekko różowe, albo "Trail Torch" przepuszczalność 35%. Pytanie, które dadzą mi efekt podobny do żółtych, czyli jakby nieco jaśniej i zdecydowanie mniej ponuro :)

#1275 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 16 maj 2021 - 19:14

Moim zdaniem jak już to te "Low Light". "Trail" odczuwalnie przyciemniają. Żółte szkła Oakley miały przepuszczalność rzędu 90%, więc różnica jest ogromna.

#1276 Daniel131

Daniel131
  • Użytkownik
  • 106 postów

Napisano 19 maj 2021 - 05:27

Witam, chciałbym zakupić okulary do noszenia na co dzień i do jazdy samochodem. Podobają mi się oakley holbrook jednak są dosyć drogie. Znacie może okulary innych firm o takim wyglądzie ze szkłami polaryzacyjnymi, lecz trochę tańsze?

#1277 slaweuszek

slaweuszek
  • Użytkownik
  • 247 postów

Napisano 19 maj 2021 - 06:03

Dobra i znana firma + dobre szkła przekładają się na wysoką cenę okularów.
Zobacz może coś mniej firmowego, jednak nie wiadomo jak będzie z jakością samych szkieł.
Chyba że ktoś z forowiczów używa czegoś nie firmowego i będzie mógł Ci coś polecić.

Wysłane z Ultra dużego Note 20 ...

#1278 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 19 maj 2021 - 07:37

Może coś z Uvex'ów?

#1279 lukaszzsch

lukaszzsch
  • Użytkownik
  • 748 postów

Napisano 19 maj 2021 - 09:24

Mam taki dylemacik. Chciałbym sobie dokupić do Jawbreakerów szkła rozjaśniająco- rozweselające :). Nie lubię ciemnych szkieł, ani w cywilnych, ani w rowerowych. Normalnie używam fotochromów, a w bardzo pochmurny dzień lub przed zmrokiem zakładałem sobie szkła żółte, miałem już kilka różnych i dla mnie są bardzo OK. Oakley nie posiada żółtych, dostępne są albo "Low Light" lekko różowe, albo "Trail Torch" przepuszczalność 35%. Pytanie, które dadzą mi efekt podobny do żółtych, czyli jakby nieco jaśniej i zdecydowanie mniej ponuro :)

low light są świetne.afd94aecba75daec5f1fafd09e2f5401.jpg
Sąsiadowi jak dale sprawdzić od razu zamówił. Są dobre i po zmroku. Świetnie podbijają kontrast
  • Argi lubi to

#1280 Argi

Argi
  • Użytkownik
  • 494 postów

Napisano 19 maj 2021 - 10:34

Śliczne dzięki. A tak przy okazji, nie masz takiego wrażenia, że te Jawbreakery delikatnie zjeżdżają z nosa? Może nie bardzo, raczej odsuwają się delikatnie i tak pozostają. Nie mam na to sposobu i nie chcę ich uszkodzić.

Dodaj odpowiedź