Jump to content

Photo

Jakie okulary?

1400 replies to this topic

#1321 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2,895 posts

Posted 08 July 2021 - 11:38

Czy ktoś może polecić jakieś okulary do 200 zł?

Teraz mam jakieś podróbki OAKLEY Jawbreaker z przeźroczystymi szkłami więc albo z takimi albo z możliwością przełożenia na lekko przyciemniane. Trasy jeżdżę często przez jakieś lasy itp wiec bardziej przyciemnione u mnie odpadają.

Fotochromów w tej cenie nie znajdę raczej?

Siroko

https://www.siroko.com

Służą u mnie dzielnie drugi rok. Teraz też planuję wersję z fotochromami dokupić.

#1322 shiler

shiler
  • Użytkownik
  • 86 posts

Posted 19 July 2021 - 11:11

Siroko biorę pod uwagę ale jest trochę złych opinii o pękaniu oprawek i rysujących się szkłach. Wizualnie też mi jakoś średnio leżą.
Znalazłem jeszcze Ekoi na promo
https://www.ekoi.com...0000954608.html
Co prawda fotochrom tylko do cat.2 ( w Siroko do cat.3) ale wizualnie dużo lepiej. Cena z wysyłką jakieś 250 zł. Nie wiem jak z jakością.

#1323 Paput

Paput
  • Użytkownik
  • 594 posts
  • SkądGdańsk

Posted 19 July 2021 - 11:25

Jakość Ekoi jest ok. Szczególnie patrząc na cenę. Mam persoevo 9 z szybą fotochrom, i są spoko. Tylko chyba zakres do 3. Mam też Oakleye z ciemną szybą prizm i polaryzacją i faktycznie różnica lekka w wykonaniu jest, ale bez przesady. Wg mnie Ekoi ma dobry stosunek jakości do ceny.

#1324 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2,895 posts

Posted 19 July 2021 - 11:29

Siroko biorę pod uwagę ale jest trochę złych opinii o pękaniu oprawek i rysujących się szkłach. Wizualnie też mi jakoś średnio leżą.
Znalazłem jeszcze Ekoi na promo

Mnie Siroko nie pękły od 1.5 roku (zmieniam szkła raz na jakiś czas), natomiast pękła mi wkładka optyczna. Na razie tak fortunnie, że nadal się trzyma :D.

Ekoi wydają się super, a jak z wkładkami optycznymi do tego modelu?

#1325 Gorthin

Gorthin
  • Użytkownik
  • 255 posts
  • Skąd~

Posted 01 August 2021 - 10:29

Cześć

Szukam okularów na szosę, generalnie na rower. Tylko z wkładką korekcyjną.

Teraz mam takie:

Po użytkowaniu dwa lata, stwierdzam że nie są wysokie i tak wlatuje górą albo dołem dużo wiatru i owadów/brudu.

Szukam czegoś takiego:

Czegoś większego na większą część twarzy. Zna ktoś takie modele, ale żeby nie kosztowały 500zł a już na pewno nie 1000zł, bo to dla mnie cena z kosmosu za kawałek plastiku.

#1326 dmxzor

dmxzor
  • Użytkownik
  • 1,152 posts
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Posted 04 August 2021 - 12:19

Jawbreaki uciskają mi głowę. Idą do sprzedania.

Zainwestowałem w Alba Optics bo mają fajną wkładkę korekcyjną :-) Zobaczymy co z tego wyjdzie.

#1327 hi_im_krzysiu

hi_im_krzysiu
  • Użytkownik
  • 122 posts
  • SkądBiałystok

Posted 04 August 2021 - 16:30

Do osób które jeżdżą w Oakleyach Sutro: Wam też tak parują przy górnej ramce? Mnie to już zaczyna mega denerwować. Dopóki są mocno dociśnięte do twarzy to jest ok, ale jak trochę zjadą po nosie to widzę tą parę. :/ Trochę szkoda, bo szkło Prizm jest bardzo fajne, ale chyba będę musiał zmienić na jakieś z wentylacją na górze.

#1328 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2,297 posts
  • SkądGdańsk

Posted 04 August 2021 - 19:44

Są szyby do Sutro z wentylacją.

#1329 slaweuszek

slaweuszek
  • Użytkownik
  • 247 posts

Posted 04 August 2021 - 20:13

Dokładnie takie :23a8f31e2a24c736cf2560503186355f.jpg

Wysłane z Ultra dużego Note 20 ...

#1330 hi_im_krzysiu

hi_im_krzysiu
  • Użytkownik
  • 122 posts
  • SkądBiałystok

Posted 04 August 2021 - 20:22

no fajnie, tylko że ja mam Sutro S :D

#1331 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2,297 posts
  • SkądGdańsk

Posted 04 August 2021 - 21:36

Z czasem pewnie też się pojawią.

#1332 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2,570 posts

Posted 04 August 2021 - 21:49

Wczoraj mierzyłem Rudy Project Spinshield. Rewelacja są! Trzeba zamówić. 

#1333 hi_im_krzysiu

hi_im_krzysiu
  • Użytkownik
  • 122 posts
  • SkądBiałystok

Posted 04 August 2021 - 22:31

Widać mocną inspirację. Ja biorę te na test https://racing.ekoi....0001125502.html mega mi się podobają, przynajmniej na tym renderze. Jak nie będą za ciemne to zostawię, ewentualnie zwrot za free.

#1334 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2,570 posts

Posted 05 August 2021 - 04:56

Nie wiem czy to działa na takich samych zasadach jak w przypadku strony Ekoi (bez Racing), ale tam produkty z obniżoną że ceną trzeba odesłać na swój koszt do Francji. Co parę złotych kosztuje. Za kask płaciłem 50 zł.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#1335 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3,220 posts
  • SkądPoznań

Posted 05 August 2021 - 06:31

Widać mocną inspirację.  

Fakt kolejny odgrzewany kotlet z lat 80

7602ede9d85aa0ebmed.png

Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.

logo_phpBB.gif

#1336 stryjek

stryjek
  • Użytkownik
  • 819 posts
  • SkądSobótka

Posted 05 August 2021 - 07:32

Też sprawdzałem i mnie nie pasowały do facjaty;) musiałem dopłacić do cutlina, trochę mi było szkoda kasy ale po czasie uważam że było warto :)

#1337 slaweuszek

slaweuszek
  • Użytkownik
  • 247 posts

Posted 05 August 2021 - 07:40

Zastanawiam się nad jakimiś dodatkowymi szkłami do Jawbreaker, ponieważ w pochmurny wieczór, tak około 21-ej w Prizm Road nie jeździ się komfortowo - niby wszystko widać, ale rozbite szkło na drodze jest już słabo widoczne. Komfort widzenia to jedno a ochrona oczu to drugie, nie wyobrażam sobie jazdy bez żadnej ochrony oczów. I tu zagwozdka, czy iść w fotochrom czy w zwykłe przezroczyste szyby ? Przezroczyste o godzinie 18-ej nie będą komfortowe, bo lubi jeszcze świecić słońce. Nie wiem jak fotochrom Oakley się sprawdza, bo używałem długo Rudego a tam szkła miały inne parametry ściemniania.
Pytanie do użytkowników fotochromów Oakley - czy da się w nich jeździć komfortowo po zmroku ?

#1338 dmxzor

dmxzor
  • Użytkownik
  • 1,152 posts
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Posted 05 August 2021 - 08:00

Zastanawiam się nad jakimiś dodatkowymi szkłami do Jawbreaker, ponieważ w pochmurny wieczór, tak około 21-ej w Prizm Road nie jeździ się komfortowo - niby wszystko widać, ale rozbite szkło na drodze jest już słabo widoczne. Komfort widzenia to jedno a ochrona oczu to drugie, nie wyobrażam sobie jazdy bez żadnej ochrony oczów. I tu zagwozdka, czy iść w fotochrom czy w zwykłe przezroczyste szyby ? Przezroczyste o godzinie 18-ej nie będą komfortowe, bo lubi jeszcze świecić słońce. Nie wiem jak fotochrom Oakley się sprawdza, bo używałem długo Rudego a tam szkła miały inne parametry ściemniania.
Pytanie do użytkowników fotochromów Oakley - czy da się w nich jeździć komfortowo po zmroku ?

Kup te lekko różowe, nie pamiętam nazwy, ale zatrzymują tylko 20% światła więc git.

#1339 hi_im_krzysiu

hi_im_krzysiu
  • Użytkownik
  • 122 posts
  • SkądBiałystok

Posted 05 August 2021 - 08:32

Nie wiem czy to działa na takich samych zasadach jak w przypadku strony Ekoi (bez Racing), ale tam produkty z obniżoną że ceną trzeba odesłać na swój koszt do Francji. Co parę złotych kosztuje. Za kask płaciłem 50 zł.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mam buty w zamówieniach ekoi racing i z ciekawości kliknąłem zwrot i dostałem etykietę normalnie. Na ekoi.com warunki tak samo napisane, więc pewnie też na tej samej zasadzie.

#1340 Argi

Argi
  • Użytkownik
  • 494 posts

Posted 05 August 2021 - 18:28

Mam fotochromy, a na zmierzch i zimę będę zamawiał te różowe - Low Light.

Reply to this topic