Bidon
Napisano 03 czerwiec 2013 - 22:13
Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade
Napisano 04 czerwiec 2013 - 00:48
Napisano 24 czerwiec 2013 - 12:21
a co myslicie o bidonach z power rade??? Mi się podoba ich pomysł
Pomysł jak najbardziej ok, ale nie pasuja one do koszyków rowerowych niestety Do moich Elite Custom Race bidony Powerade są zdecydowanie za szerokie.
Oglądałem już ten bidon a w tym tygodniu do mnie przyjdzie ale nie przymierzałem go do koszyków Elite więc szkoda że nie pasuje :-/
Napisano 24 czerwiec 2013 - 16:41
Napisano 24 czerwiec 2013 - 16:55
Co do zapachu - jak prawie każdy bidon wymaga przepłukania ciepłą wodą z płynem do naczyń i kwaskiem cytrynowym, ale później nie "puszcza" własnego zapachu ani nie łapie zapachu napojów.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 25 czerwiec 2013 - 21:13
Napisano 25 czerwiec 2013 - 21:24
Tworzywa szkodliwe? Zależy jakie. Owszem, poliwęglany (utwardzane za pomocą BPA) mogą być szkodliwe, ale już w poprawnie wytwarzanym polietylenie nie masz czym się zatruć.
Za to ufanie na oślep Specowi, że akurat ich produkt jest dobry... Cóż, ten ich magiczny superśliski silikon też sam się nie przykleił do ścianek i czymś trzeba go było przytwierdzić, a żeby uczynić go elastycznym, czegoś trzeba było do niego dodać - chyba masz to na uwadze? ;-)
Nie zapominajmy też, że aluminium (a dokładniej: glin, którego tlenkiem jest aluminium) również jest niebezpieczny dla zdrowia człowieka przy długotrwałej ekspozycji, tak więc wcale nie jest tak kolorowo, jak może się wydawać. Jeżeli już chcesz maksymalnie dbać o zdrowie, polecam stal - prawdopodobnie najzdrowszą w tym towarzystwie, oczywiście zaraz po szkle ;-)
#256 Gosc_RafalPolo_*
Napisano 25 czerwiec 2013 - 22:26
http://www.signs.pl/...rzow-Sportu.jpg
ściągam etykietę i zmieniam różnie, raz na dwa miesiące jak się już wybrudzi, porysuje etc. Do sklepu koło 3zł i jest super
Wcześniej dostałem jakieś super-aluminim-dizajn Head'a i po 3 miesiącach mechanizm ustnika się zacinał, że sobie usta przyczasłem. Jak widzę też ludzi co mają bidony bez osłony na ustniku to też się dziwię i staram się tłumaczyć, że przecież wilgotny ustnik zbiera cały syf oraz pył podczas jazdy, a później to do buzi.
Napisano 26 czerwiec 2013 - 06:37
Nie żebym miał jakąś głupawkę na tym punkcie bo jak nie mam wyjścia to i coś podgrzewanego z mikrofalówki zjem ale czytałem o badaniach które mówią że jest to niezdrowe (źródła nie pamiętam). Co byś nie mówił to samo odgrzane w piekarniku smakuje znacznie lepiej niż odgrzane w mikrofalówce i jest to z pewnością bardziej naturalny proces.Mikrofalówka szkodliwa? To ciekawe, bo badania pokazują, że z wszystkich metod obróbki termicznej żywności mikrofale powodują najmniejszy przyrost poziomu szkodliwych substancji w żywności.
Tworzywa szkodliwe? Zależy jakie. Owszem, poliwęglany (utwardzane za pomocą BPA) mogą być szkodliwe, ale już w poprawnie wytwarzanym polietylenie nie masz czym się zatruć.
Marketing Specowy mnie nie interesuje. Wierzę nie w niego ale w to co organoleptycznie sam sprawdzam. Fakty są takie że bidon nie smierdzi tak jak plastikowe (plastikowe Speca też używałem i też były śmierdzące), nie osiada na ściankach a ustnik jest znacznie łatwiejszy w utrzymaniu w czystości niż inne które używałem. Większość tych z malutki ustniczkiem nie sposób było domyć.Za to ufanie na oślep Specowi, że akurat ich produkt jest dobry... Cóż, ten ich magiczny superśliski silikon też sam się nie przykleił do ścianek i czymś trzeba go było przytwierdzić, a żeby uczynić go elastycznym, czegoś trzeba było do niego dodać - chyba masz to na uwadze? ;-)
Być może masz rację ale płyny z bidonów aluminiowych nie śmierdzą co mnie przekonuje. Zimą/jesienią do ocieplonych płynów używam na zmianę aluminiowego Zefala i stalowego termoso-bidonu Barbieri Tankita Inox który bardzo polecam.Nie zapominajmy też, że aluminium (a dokładniej: glin, którego tlenkiem jest aluminium) również jest niebezpieczny dla zdrowia człowieka przy długotrwałej ekspozycji, tak więc wcale nie jest tak kolorowo, jak może się wydawać. Jeżeli już chcesz maksymalnie dbać o zdrowie, polecam stal - prawdopodobnie najzdrowszą w tym towarzystwie, oczywiście zaraz po szkle ;-)
A z tym dbaniem o zdrowie to niestety w codziennym życiu ciężko to zrealizować. Wszystkie warzywa/owoce są sypane chemikaliami, sklepy eko to oszustwo, wędliny plastik. Trzeba by być zupełnym ascetą a ja lubię pojeść Lepiej się skupić na pedałowaniu
Napisano 26 czerwiec 2013 - 07:10
Pozdrawiam! :-)