Tzn chodzi mi o bidony speca z 2017 roku, elite custom race mam z miesiąc czasu więc raczej bym nie wymieniał, miałem brać Camelbacka dwa bidony ale po przeczytaniu opinii ratek trochę się zakłopotałem i teraz nie wiem czy nie brać tego Purist watergate
Bidon
Posted 16 June 2017 - 08:50
Mam Elite Custom Race i mam bidony Camelbak Podium (24oz/710ml). Nie ma żadnych problemów ze spasowaniem - trzymają się OK, z wkładaniem do koszyka nie ma problemów. Zdecydowanie gorzej było z bidonami Elite Crystal Ombra (btw. nakrętka/ustnik to totalna porażka).
Swoją drogą, Camelbak Podium jest super. Nie wiem dlaczego tyle czasu zwlekałem z zakupem i trzymałem się bidonów Elite. Ustnik jest wygodny i dobrze trzyma płyny, przepływ bardzo dobry, a czyszczenie jest banalnie proste. Najlepsze z tego wszystkiego jest to, że nie ma problemów z dokupieniem nakrętki (przy bidonach Elite niestety nie udało mi się ich znaleźć)
- macior likes this
Posted 24 June 2017 - 08:31
http://www.specializ...urist-insulated
Posted 24 June 2017 - 19:16
Czy ktoś ma Elite Custom Race i bidon Camelbacka Podium lub Specialized Purist i też ma taką opinie jak ratek co do spasowania koszyka z bidonem ?
......................
Miałem taki zestaw i stwierdzam, że Elite Custom Race, to jedne z mniej poręcznych koszyków - jeśli chodzi o łatwość obsługi, tzn. wkładanie i wyjmowanie bidonu. Pozbyłem się ich z moich rowerów. Wg mnie najlepsze są takie z otwartą konstrukcją, tzn. dwa ramiona obejmujące bidon, nie połączone ze sobą.
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Posted 24 June 2017 - 20:09
http://www.erowery.p...i-koszyki/m/354
Idealnie do nich pasują bidony Specialized Purist Insulated.
Posted 26 July 2017 - 11:20
Ja wymieniłem w końcu te Elite Ombra Crystal 750ml na Camelbaki Podium 710ml koszyki mam Elite Custom Race, z wkładaniem nie mam problemów, chociaż siedzą ciasno, ale wkładanie i wyciąganie podczas jazdy mi nie sprawia problemów ... co do samych Camelbaków to żałuję że nie kupiłem ich przed Elite, zaoszczędzone by było kilkadziesiąt złotych
Posted 26 July 2017 - 20:18
zastosowanie takiego bidonu jest jednorazowe
Serio wierzysz, że to robi różnicę, kiedy przez 5 godzin treningu prowadzisz małe zoo na własnej skórze, a pot ścieka z twarzy Tobie m.in. do ust?
Od razu na myśli przychodzą mi znajome czyścioszki, które za Chiny nie zjedzą jabłka prosto z drzewa, ale sklepowe jabłko chętnie zjedzą je przed... klawiaturą komputera, na której jest więcej bakterii niż na desce klozetowej
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 02 August 2018 - 07:29
Kupiłem bidon BMC (cena ok . 20zł) i schodzi mi farba z napisów.
Zakup przez net w polskim sklepie ( i raczej nie są to Chiny) i nie wiem czy sens reklamować (czyli wysyłka bidonu itd.), bo pewnie sklep odpisze, że to wina koszyka na bidon.
Bidon bardzo ładny, ale nie polecam ze względu na powyższe.
Posted 02 August 2018 - 10:27
A ile chciałbyś dać za Elite Corsa?
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?