Elite SUPER JOSSANOVA to najlepszy bidon jakiego do tej pory używałem (a było ich dużo) ;-) Polecam.
Bidon
Napisano 31 marzec 2015 - 10:42
Ja używam. Dzióbek jest całkiem fajny - taki silikonowy, dość miękki. Bidon nie nie wydziela zapachu. Jedyna wada jest taka, że pokrywka jest wyprofilowana w łuk i wklęsła przez co krawędź pokrywki na części jej obwodu jest wyżej i przynajmniej ja muszę tak ustawić bidon przy chwytaniu zębami dzióbka, aby trafić w tę cześć pokrywki, której krawędzie są niżej. Jest to trochę upierdliwe, bo nie raz muszę bidon przekręcić w ręce, co podczas jazdy nie jest wygodne. Jak źle trafię, to ta wyższa część krawędzi pokrywki przeszkadza mi w uchwyceniu dzióbka zębami:)
- sts lubi to
Napisano 31 marzec 2015 - 19:05
Ja używam. Dzióbek jest całkiem fajny - taki silikonowy, dość miękki. Bidon nie nie wydziela zapachu. Jedyna wada jest taka, że pokrywka jest wyprofilowana w łuk i wklęsła przez co krawędź pokrywki na części jej obwodu jest wyżej i przynajmniej ja muszę tak ustawić bidon przy chwytaniu zębami dzióbka, aby trafić w tę cześć pokrywki, której krawędzie są niżej. Jest to trochę upierdliwe, bo nie raz muszę bidon przekręcić w ręce, co podczas jazdy nie jest wygodne. Jak źle trafię, to ta wyższa część krawędzi pokrywki przeszkadza mi w uchwyceniu dzióbka zębami:)
Dzięki kolego za opinie.
Czy dziubek działa na zasadzie smoczka? NIc samoistnie nie cieknie? (nie licząc gazowanych napoi).
Nie liczy się sprzęt tylko serce.
Napisano 01 kwiecień 2015 - 19:41
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 20 luty 2016 - 12:35
Napisano 20 luty 2016 - 12:40
Isostary wyróżniają się jedynie ceną bo paskudne strasznie i losowe modele przeciekają.
Elite Corsa niewiele droższe, a według mnie dużo lepsze. Zrobione z innego materiału, łatwiej można je "ścisnąć" co pomaga przy korzystaniu. Przyjemniejsza końcówka z której się pije. Wiele wzorów do wybrania więc można kolorystycznie przypasować do reszty jeśli patrzysz na takie rzeczy.
Podobnie Tacx Shiva, też je bardzo lubię.
Ciekawostka - Elite Corsa i Tacx Shiva to wiodące modele w kolarstwie zawodowym.
Podsumowując - koszty takiego bidonu są niemal zerowe w skali roku więc szkoda się paprać z isostarem skoro są możliwości dostania lepszego , wygodniejszego i ładniejszego
Napisano 20 luty 2016 - 12:46
Wybrałem taki zestaw:
http://rowertour.com...idon-550ml.html
http://rowertour.com...idon-750ml.html
Może lepiej wziąć 2x550? Wcześniej miałem Kellys czy coś takiego i po dwóch miesiącach zaczęły przeciekać i zalewać ramę, a co gorsza suport..
Napisano 06 kwiecień 2016 - 17:06
Rozumiem że nie ma problemu z przykrym zapachem plastiku?
Ja mam takie 3 sztuki już 2 sezon - zalewam różnymi płynami, myje w zmywarce i nic się z nimi nie dzieje, nie śmierdzą, nie ciekną. Zmieniam, bo nowa szosa wjechała, a kolor musi się zgadzać ;-)
Napisano 06 kwiecień 2016 - 19:42
Myjecie w zmywarce bidony Elite? Mają napisane, że max dla nich to 40 st C, więc sporo poniżej tego co w zmywarce.
Ja mam program Eco 45 stopni - nic się nie dzieje z bidonami.