Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wyścig Kolarski "Tour de RYBNIK"

270 odpowiedzi w tym temacie

#61 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 05 sierpień 2009 - 13:52

:arrow: http://kolarstwo.mar...tour-de-rybnik/

Kilka newsów i przypomnienie TdR 2008 ;)

Wkrótce regulamin i zapisy ;-)

Pozdrower
Robert

#62 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 03 wrzesień 2009 - 12:19

Już jest REGULAMIN Tour de Rybnik 2009

Więcej na :arrow: http://kolarstwo.maroszek.org/

Zapraszam

#63 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 03 wrzesień 2009 - 15:19

Bardzo uważnie sobie przeczytam regulamin................ jestem ciekawy czy padnie słowo że to wyścig dla amatorów dopuszczający start zawodników z licencjami UCI U-23.

Tompoz

#64 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 03 wrzesień 2009 - 15:34

Cytat

Bardzo uważnie sobie przeczytam regulamin................ jestem ciekawy czy padnie słowo że to wyścig dla amatorów dopuszczający start zawodników z licencjami UCI U-23.

Tompoz

Tompoz znowu to samo co rok temu...? :-/ :-| :-( :-?
Do czego zmierzasz...? :roll:

#65 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 03 wrzesień 2009 - 15:46

Pisze wyraźnie kto może startować i koniec. Zresztą prawie wszystkie wyścigi w Polsce i zagranicą które są dla "amatorów" dopuszczaja start zawodników posiadających licencje.

Może trzeba powiedzieć wyścig dla wszystkich. Ja posiadam licencje i uważam się za amatora, nie mam podpisanego kontraktu i nie dostaje kasy za jeżdżenie. Zresztą takich jak ja jest w Polskim peletonie większość. Licencja nie zrobi z nikogo zawodowca bo każdy może ją posiadać.

#66 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 03 wrzesień 2009 - 22:17

bo takie est moje zdanie i dla mnie jak ktoś ma licencj e UCI u-23 to nie jest amator.

Tompoz

#67 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 03 wrzesień 2009 - 22:44

Cytat

bo takie est moje zdanie i dla mnie jak ktoś ma licencj e UCI u-23 to nie jest amator.

Tompoz

Chłopie, czepiasz się i masz zły, fatalny tok myślenia...
Ktoś kto robi 100 km rocznie a se kupi licencje to już nie jest amator... :shock:

TOUR de RYBNIK jest imprezą dla wszystkich... Dla tych z licencją i bez licencji ale przede wszystkim dla KIBICÓW :!: Takze proszę Cie nie stawiaj GRUBEJ krechy i nie twórz CHORYCH podziałów... Bo wszyscy jesteśmy jedna RODZINĄ.. Nie chcesz startować OK..
Tylko nie krytykuj i nie czepiaj się... OK Tompoz... :?:

Pozdrower
Robert

#68 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 04 wrzesień 2009 - 04:20

zaczynasz sie podniecać jak rok temu..................... dlaczego mam nie krytykować co wasz wyścig i wy to "świete krowy".......................... nie mozna słowa poiedzieć. Nie przesadzaj widzę że od roku niczego sie nie nauczyłes.

Będę krytykował czy to ci sie podoba czy nie. I nie pień się tak.

Tompoz

#69 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 04 wrzesień 2009 - 07:25

Sorki Tompoz, ale stanę po stronie Roberta... Uważam, że jeśli oni organizują wyścig to oni ustalają zasady, a że jeśli oni ustalają zasady to tak ma być...

Organizacja wyścigu to nie jest 15min błazenady przed władzami tylko kupa roboty. W ostatni weekend byłem sobie w Rybniku i powiem tak: jeśli pogoda dopisze to chciałbym tam być, co prawda nie jako zawodnik bo w tym roku sezon zacząłem dopiero w lipcu, a forma dopiero zaczyna rosnąć, ale to, że ktokolwiek z UCI U23 jechałby koło mnie... coż - mógłbym się zmierzyć z nim... a Rybnik to super piękne miasto, które ma co pokazać...

W peletonie amatorskim nie zawsze chodzi o wygrywanie... często wystarczającą nagrodą jest sam udział, przyjazd w peletonie... wygrana z kimś tam z tego peletonu...

Zacznij się od razu czepiać, że Panie startują z panami...

#70 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 04 wrzesień 2009 - 08:24

W sezonie 2010 (termin do ustalenia) ZAPRASZAM Was wszystkich na WZOROWY, IDEALNY, NAJLEPSZY wyścig szosowy "Tour de Zgierz"... Wyścig organizowany rzec jasna przez GURU kolarstwa TOMPOZA :mrgreen:

Tompoz... Nie wpieniem się tylko załamuje mnie Twoja postawa MALKONTENTA

Ja to se nawet lubię pomarudzić, że w kolarstwie źle się dzieje, ale przy okazja STARAM się zrobić CONIECO, żeby odmienić naszą rzeczywistość, wypromować kolarstwo poprzez AGK Rybnik i TOUR de RYBNIK :-)

Zapraszam na TdR, nawet tylko jako KIBIC ;-)

Pozdrower
Robert

#71 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 04 wrzesień 2009 - 08:35

w zeszłym roku wyścig ten był silnie wszedzie reklamowany jako wyścig dla amatorów bez licencji dla każdego ............... a okazało się że startowali zawodnicy U-23 z licencjami UCI.
Startowałem w wielu wyścigach wcałej Polsce takich dla amatorów........................... w żadnym z nich nie dopuszczano zawodników z liecencjami Elite i U- 23. startowali tylko Mastersi i osoby be zjakiej kolwiek licencji.

Tompoz

#72 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 04 wrzesień 2009 - 08:44

TOMPOZ...

Myśl co chcesz, pisz co chcesz...
Nie podejmuje się DALSZEJ polemiki z Tobą, gdyż jest ona BEZSENSOWNA :!:
I tak Ty masz rację, i tak Twoje będzie na wierzchu...
Także Tobie Tompoz - podziękujemy

Jak ktoś będzie chciał KONSTRUKTYWNIE podyskutować to zapraszam ;-)

#73 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 04 wrzesień 2009 - 08:47

Cytat

w zeszłym roku wyścig ten był silnie wszedzie reklamowany jako wyścig dla amatorów bez licencji dla każdego ............... a okazało się że startowali zawodnicy U-23 z licencjami UCI.
Startowałem w wielu wyścigach wcałej Polsce takich dla amatorów........................... w żadnym z nich nie dopuszczano zawodników z liecencjami Elite i U- 23. startowali tylko Mastersi i osoby be zjakiej kolwiek licencji.

Tompoz

Przeszkadza Ci, że ten wyścig jest inny? Że jest inny niż wszystkie? Że nie mieści się tylko w twojej głowie?
A może boisz się stary wygo kolarstwa, że U23 by Ci skopało dupę? Bo mnie na pewno...

Po prostu Tompozie nie rozumiem już o co chodzi... czy o słowo 'amator' czy o coś innego? To, że mieszkasz w centrum kraju i łatwo wam skompletować ekipę zawsze, a chłopakom w Rybniku 10km od granicy już nie tak łatwo to cóż... ja nie mam nic przeciwko...

Rybnicki wyścig, Rybniczanie ustalają zasady - jak się nie podoba to omijaj proszę temat... pokaż mi jakiś wykaz sztywnych zasad UCI czy PZKOL, który ustala sztywne zasady... a zapomniałem to wyścig amatorski - chłopaki ustalają zasady...

#74 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 04 wrzesień 2009 - 08:58

Pewnie już ktoś natrafił na info na portalu naszosie.pl
:arrow: http://www.naszosie....de-rybnik-2009/

Już niedługo promocja w innych MEDIACH. Bo chodzi, żeby było głośno o KOLARZACH :mrgreen:

Co do wypowiedzi kobrysa

My ustalaliśmy zasady jak i cała resztę. Będą sędziowie ze Ślaskiego Związku Kolarskiego, z tym, że oni traktują naszą imprezę jako REKREACYJNĄ. Nie dotyczą nas żadne zasady, regulaminy, warunki UCI czy PZKol... Z racji tego, że to wyścig ogólnodostępny, na którym startują zawodnicy bez licencji PZKol i wobec tego żadna instancja nie jest w stanie wyciągnąć konsekwencji wobec tych zawodników (kary finansowe, dyskwalifikacje, itp). Dlatego sędziowie będą od egzekwowania naszych zasad, będą pilnować porządku, klasyfikacji, itp. Także jestem zdania, ze profesjonalna obsługa sędziowska przyczyni się do tego iż wszystko będzie pod kontrolą.

Pozdrower
Robert

#75 marceln

marceln
  • Użytkownik
  • 476 postów
  • Skąd3city

Napisano 04 wrzesień 2009 - 09:35

Fajna impreza, chętnie bym wystartował, ale mam straszliwie daleko :)

#76 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 04 wrzesień 2009 - 09:53

To powiem inaczej...................... ile soób wzeszłym roku wystartowało w tym wyścigu co nie posiadają licencji............ bo jak rozmawiałem z moim kolegom co tam startował to znaczna większośc to byli zawodnicy z licencjami U-23 UCI . A co za tym idzie wyścig traci swój sens by sprawdzali się wnim amatorzy.

Wyrokuje że wyścig upadnei śmiercią naturalną albo przeistoczy się w impreze z licencjami U-23.
Na pewno Ślask Górny i Zagłebie to pełno setki tysiące kolarzy amatorów..................................... nie widac tej rzeszy na tych zawodach. Za to widać całe liczne reprezentacje klubów MTB kategorii U-23.

Tompoz

#77 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 04 wrzesień 2009 - 10:08

Tompoz na prezydenta wszechświata...

Wyścig będzie rozgrywany 2 raz dopiero - jak chłopakom formuła zawodów nie spasuje to będą ją zmieniać i wtedy na kolanach przyjdą do Tompoza prosić o wybaczenie, łaskę i dobrą radę...

Zobaczymy jak w tym roku wyjdzie... wbrew pozorom cokolwiek w tym kraju cholernie trudno zorganizować... każdy by tylko krytykował tylko jak przyjdzie co do czego to pomóc nie ma kto... zawsze tak jest... już na bardzo młodym etapie życia mnie to zniechęciło... wszyscy na 'taaak', ale robić wszystko samemu...

ehh Tompoz... zachowujesz się czasem jakby cię z ciemnego wora wyciągnęli... organizujesz wielkie imprezy 'good for you' - nie to zamilcz... jakbyś chociaż z innymi - takim Robertem umiał inaczej porozmawiać w stylu 'ej stary wybacz, ale wydaje mi się, że nie powinni startować tu ludzie z UCI U23 bo...', 'sądzę, że', 'uważam, że' nie chcę Cię pouczać, ale to naprawdę popłaca i polepsza atmosferę...

szczerze to chciałbym zobaczyć jak rozmawiasz ze swoją mamą... czy jesteś jak mysz pod miotłą czy 'walisz' do niej tak jak do każdego z nas... a może chociaż z nią potrafisz rozmawiać jak z człowiekiem... jak się nie mylę jesteś strażakiem - tam chyba wzajemne zrozumienie i teamwork są bardzo ważne...

wracając do TdR - Robercie jaka była średnia w ubiegłym roku... bo jako amator zastanawiam się czy nie przybyć, ale szkoda by mnie dublowano... poza tym samemu trochę mi smutno by było ;)

EDIT:
Co do setek tysięcy kolarzy - do nich trzeba dotrzeć, trzeba ich zachęcić... ludzie tacy są, że niechętnie startują... te setki tysięcy - obstawiam, że 60-70% mało kiedy może trenować z drugą osobą... jak jeżdżę przez Śląsk skąd jestem zawsze widzę jednostki.. takie realia... wielu boi się rywalizacji bo nie wiedzą na co naprawdę ich stać... Taką samą historię miałem ze sobą dopóki w ubiegłym roku przypadkiem nie trafiłem na trening mastersów, a teraz w Krk z każdym napotkanym jadę jak równy z równym... ba czasem to ja ludziom daję wskazówki co do jazdy, a często słucham od innych...

#78 prescot

prescot
  • Użytkownik
  • 255 postów
  • SkądToruń

Napisano 04 wrzesień 2009 - 10:18

sam bym wystartował w tym wyścigu, bo gdzie na wyścigach masters można sprawdzić się z U23?

jednak rybnik trochę daleko od Torunia, no i w Iławie maraton jadę

powtórzę za Robertem, im więcej kolarstwa w tym kraju tym lepiej dla nas

nieważne w jakiej oprawie i z kim

ważne że coś zorganizowano - chociaż odemnie trochę daleko :)

#79 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 04 wrzesień 2009 - 10:28

Cytat

wracając do TdR - Robercie jaka była średnia w ubiegłym roku... bo jako amator zastanawiam się czy nie przybyć, ale szkoda by mnie dublowano... poza tym samemu trochę mi smutno by było ;)

Oj nie pamiętam ile to było.. Stawiam ,że było to ok 36-37 km/h.
a to z racji tego, ze było BARDZO MOKRO, a do tego niezliczona ilość ostrych zakrętów, czyli sporo wyhamowywania. Warunki był bardzo trudne :!:

Trasa ma to do siebie, e jest praktycznie płaska jak stół...
ASFALT jest bardzo dobry, momentami REWELACJA ;-) choć są drobne wyjątki :-/
Spora ilość ostrych zakrętów powoduje zwalnianie, a zaraz za zakrętem przyśpieszenie, także wyścig będzie ciekawy... :mrgreen:

Pozdrower
Robert

#80 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 04 wrzesień 2009 - 10:33

trochę kultury w dyskusji.......................................................
co już krytykować nie można...........................................

Tompoz

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy