Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wyścig Kolarski "Tour de RYBNIK"

270 odpowiedzi w tym temacie

#101 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 18 wrzesień 2009 - 10:07

Widzeże kolega Qhome mnie chodz troche rozumie oco mi chodzi.

Tompoz

#102 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 18 wrzesień 2009 - 10:33

Cytat

Cytat

Dokładnie Robert, to co udało się osiągnąć Tobie i Twojej ekipie to bardzo dużo!!! Może za 10lat pojawi się jakiś polski kolarz w zawodowym peletonie, który powie że kolarstwem zainteresował się bo niedaleko jego domu był rozgrywany co roku taki wyścig dla amatorów... ciekawe co wtedy powiedzą Ci co teraz narzekają!!!

Nikt nie narzeka tylko piszemy jak jest...
Przecież wystarczy puścić dwie grupy, osobno z licencja i bez...

i można dwa razy więcej kasy zarobić :mrgreen: :mrgreen:

Robercie, skoro juz sie tak postarałes, to naprawde szkoda zeby to zmarnować. Jeden króki wyścig, 2h zabawy i pozamiatane - cała praca poszła w dym. ;-)

#103 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 18 wrzesień 2009 - 17:39

Cytat

Nikt nie narzeka tylko piszemy jak jest...
Przecież wystarczy puścić dwie grupy, osobno z licencja i bez...

Tylko że puszczenie 2 grup to zdecydowanie większy problem. Ulice są prawie w centrum i nie tak prosto je zmaknąć na puł dnia. A chyba na rundzie 5km nie puścicie 2 wyścigów na zakładke. Ogólnie Polska to chory kraj i ciężko cokolwiek zrobić. A że ten amator jest bardziej amatorski od tamtego to dajcie spokój. Może zaraz będziemy pytać zawodników ile mają kilometrów w sezonie zrobione kto ma ponad 5 tys nie wystartuje. A co to za amator co ma licencje masters, też nie amator. Normalni amatorzy to tacy co jeżdżą turystycznie i nie myślą o ściganiu. A jak ktoś chce się ścigać to musi się liczyć z tym że ktoś inny więcej trenuje, jest mocniejszy. W innych krajach są wyścigi dla wszystkich i nikt nie narzeka. Pojedźcie sobie na Tatry Tour albo na L'etape de Tour etc.

Jak potraficie tak narzekać to spróbujcie sami coś zorganizować, ale nie maraton w formie drużynowej jazdy na czas, bo wtedy nie trzeba zamykać ulic ani załatwiać pozwoleń. Chętnie przyjade jako gość honorowy rozdawać autografy bo przecięż jestem zawodowcem ;-) .

#104 Adonis

Adonis
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 18 wrzesień 2009 - 18:58

Cytat

Poprostu szukają "chłopców do bicia" którzy zrzucą się jeszcze na z góry przegraną dla nich impreze...:P
mam nadzieje że jakiś torowiec amator - patrząc na profil trasy - ich tam objedzie:)

Wszystkim którzy się tam wybierają od razu radzę zmienić korby na 170tki :)

A ja na przykład chętnie bym tam pojechał i przejechał ten Tour i z tego bym się cieszył, z dobrej zabawy i dojechania do mety:-). Na pewno bym nie myślał, że jestem chłopcem do bicia bo znam swoje możliwości. I właśnie wydaje mi się, że też taki jest sens tych zawodów, rozrywka rekreacja promocja itd. a nie, że od razu organizatorzy zapraszają chłopców do bicia żeby wygrać i się pokazać w swoim mieście i dodatkowo jeszcze na nich zarobić. Kolarstwo to akurat moim zdaniem uczciwy sport (nie licząc dopingu), startują i wygrywa ten kto najszybciej przejedzie dany odcinek, więc nie wiem jak można w ogóle ustawiać taki wyścig. A krytykować najłatwiej oczywiście. Rozumiem, że kolega nie jedzie bo się boi,że nie wygra :-)

#105 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 wrzesień 2009 - 12:13

mariusz k zaszczytem dla mnie było przejechać się z zawodowcem:) mam nadzieje, że w najbliższym czasie nadarzy się kolejna okazja... Przecież mogą jechać wszyscy razem a można zrobić dwie klasyfikacje. Tompoz jak czasem czytam Twoje posty to mi młode ziemniaki w piwnicy gniją...
Nie łamcie się tylko dalej promujcie nasz sport!!! Pozdrower!!!!

Deadhorse a Ty to tylko kasę wszędzie widzisz....

#106 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 19 wrzesień 2009 - 13:04

Cytat

Deadhorse a Ty to tylko kasę wszędzie widzisz....

bo w gruncie rzeczy każdemu organizatorowi czego kolwiek chodzi o pieniądze, bo przecież na świecie nie może być tak, żeby coś dla kogoś zrobić i nie chcieć na tym zarobić...

#107 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 wrzesień 2009 - 13:16

No może są jednak ludzie, którzy robią coś dla idei... czy wpisowe 30zł to dużo??? Według mnie nie...

#108 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 19 wrzesień 2009 - 13:26

Obstawiam, że z tych 30zł od kolarza to oni mało zobaczą...

Deadhorse - zdziwiłbyś się tym, że czasem jednak robi się coś dla ludzi...

#109 Adonis

Adonis
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 19 wrzesień 2009 - 13:49

Ale przeciez nawet jesli mieliby na tym duzo zarobic, to co nie nalezy im sie? Moim zdaniem jak najbardziej im się należy. Tylko niektorzy to by woleli wlasnie, zeby wszystko bylo za darmo, bo jesli maja placic to nie pojada w wyscigu nie zaplaca nawet nie dlatego ze nie maja, ale dlatego żeby czasem nie dać zarobić komuś. Paranoja! Uważam że jak ktoś robi coś dobrego i robi to dobrze to jak najbardziej należy mu się wynagrodzenie.

#110 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 wrzesień 2009 - 14:26

Dokładnie, tym bardziej że nagrody są konkretniejsze...

#111 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 19 wrzesień 2009 - 21:36

ale chopaki nie rzucajcie sie na mnie jak tygrysy, bo ja żadnych negatywnych odczuć nie mam co do JAKIEGO KOLWIEK wyścigu, tylko po prostu snuje swoje wnioski na jakies tam konkretne problemy. Gdybym miał lepsze ołączenie PKP z rybnikiem to na 90% bym sie wybrał jesli nawet wpisowe było 50zł. Chwała wszystkim, że mają checi działac - ja nie mówie, że nie, ale krytyka musi być, bo zmusza do działania i ulepszania czego kolwiek.

#112 Adonis

Adonis
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 19 wrzesień 2009 - 23:19

Spoko, nikt sie na ciebie nie rzuca;]

Co do krytyki to to chyba indywidualna sprawa, bo mnie np jakby tak ludzie krytykowali to chyba odechcialoby mi sie wszystkiego. Wole pochwały zdecydowanie jako czynnik motywujący :-)

#113 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 wrzesień 2009 - 09:35

To jeśli krytyka to co by organizatorzy powiedzieli na jazdę indywidualną na czas, albo parami?? Dodatkowy wyścig w sezonie?? Co sądzi o tym organizator??

#114 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 20 wrzesień 2009 - 16:46

Cytat

To jeśli krytyka to co by organizatorzy powiedzieli na jazdę indywidualną na czas, albo parami?? Dodatkowy wyścig w sezonie?? Co sądzi o tym organizator??

Jazda na czas organizowana jako osobny wyścig to jednak nie to samo. Owszem na pewno jest łatwiej to zorganizować. Ale wyścig ze startu wspólnego jest zdecydowanie lepszy jeśli chodzi o kibiców no i zawodnicy troche inaczej do tego podchodzą.

#115 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 wrzesień 2009 - 17:55

Zgadza się, ale taka jazda na czas na dystansie 10-15km na początku sezonu byłaby ciekawym przetarciem i sprawdzianem.

#116 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 20 wrzesień 2009 - 18:14

Jazdy na czas są ciekawsze pod koniec sezonu, końcówka sierpnia, wszyscy w gazie, dobre czasy.

#117 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 20 wrzesień 2009 - 18:19

Wyniki TdR http://www.online.da...lts78/index.php poziom wysoki, kilku znanych zawodników się zjawiło. Śr prędkość zwycięzcy 43,9km/h.

#118 kuman7

kuman7
  • Użytkownik
  • 221 postów
  • Skądwałcz

Napisano 20 wrzesień 2009 - 19:17

:shock: :mrgreen: heheh wyscig dla amatorów wygrał Sławomir Kohut LOL LOL :mrgreen: :lol: :lol:

#119 petrus94

petrus94
  • Użytkownik
  • 147 postów
  • SkądTychy

Napisano 20 wrzesień 2009 - 19:23

Z tego co widziałem to wyścig był od 16 lat za zgodą rodziców? Na liście znam z nazwiska i widzenia pare osób i nie mają one 16 lat? Jakbym wiedział, że takich też puszczają to też bym przyjechał, ale w przyszłym roku za to będę. ;-)

Pozdrower

Piotr

www.piotrjaromin.pl

#120 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 wrzesień 2009 - 19:42

Sławomir Kohut jako zwycięzca tego wyścigu to dla mnie jak najbardziej reklama. Za kilka lat organizatorzy na tyle rozkręcą imprezę, że będzie można puścić dwa oddzielne wyścigi dla osób z licencjami i dla tych bez...

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy