Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wyścig Kolarski "Tour de RYBNIK"

270 odpowiedzi w tym temacie

#81 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 04 wrzesień 2009 - 10:38

Cóż byłem w ubiegły weekend w Rybniku jak wspominałem na weselu przyjaciela i w niedzielę rano z racji braku kaca poszedłem sobie pochodzić i mniej więcej oglądałem jak to wygląda bo wcześniej odrobiłem pracę domową z ubiegłego roku... i faktycznie płaska... mój moduł do map google mówi o różnicy wzniesień na poziomie 5m :P

Kurde takie 37km/h chyba bym utrzymał z peletonem, a że na wygranej nie zależy tak bardzo... hmm jak Czerwin będzie jechał do rodziny na weekend z Krk to może się zabiorę z nim i się spotkamy na starcie... zobaczymy jak moja forma i praca przez najbliższe 2tyg... to o tym zdecyduje...

Pozdrawiam

#82 Gosc_Łukasz W._*

Gosc_Łukasz W._*
  • Gość

Napisano 04 wrzesień 2009 - 11:18

Ja się chyba zjawię... Mam do Rybnika jakieś 50 km, więc będzie porządna rozgrzewka :P
Nie wiem na co mnie stać bo to będzie mój pierwszy wyścig kolarski w życiu więc podchodzę do tego z dystansem i na luzie. Jeżdżąc samemu osiągam zazwyczaj średnie rzędu 33-35 a w grupie jak wiadomo jest szybciej i łatwiej więc powinno być ok... Szkoda tylko, że taki krótki dystans, ale i tak wielki szacunek dla organizatorów.

#83 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 10 wrzesień 2009 - 15:45

Cytat

2. Międzynarodowy Wyścig Kolarski TOUR de RYBNIK 2009 jest kolejną edycją rybnickiej imprezy sportowej, której organizatorami są Fundacja Elektrowni Rybnik, Amatorska Grupa Kolarska RYBNIK, a także Agencja Reklamy PRO100. Taka różnorodność daje możliwości stworzenia czegoś innego, czegoś nowego, a wszystko po to, by jeszcze skuteczniej promować kolarstwo szosowe, zdrowy styl życia, a także nasz region i miasto Rybnik.

Przy organizacji pomaga nam szereg osób oraz instytucji. Współpraca m.in. z UM Rybnika, Komenda Miejska Policji w Rybniku jest bardzo ważną częścią przygotowań do imprezy. Dzięki owocnej współpracy, chęci niesienia pomocy nam możliwe było zorganizowanie tegorocznej edycji kolarskiego wydarzenia w naszym mieście. Centrum Promocji Sport ACTIV oraz liczni wolontariusze także przyczynili się w znaczący sposób do organizacji imprezy.

Honorowy patronat nad naszym wyścigiem objęli Prezydent Miasta Rybnika – pan Adam Fudali oraz Starosta Rybnicki – pan Damian Mrowiec.

Specjalnymi gośćmi będą Sławomir Chrzanowski (ur. 1969 w Dzierzoniowie) – b. kolarz zawodowy, olimpijczyk z Atlanty, mistrz Polski w wyścigu górskim oraz tryumfator wielu innych imprez kolarskich; Józef Gawliczek (ur. 1939 w Mszanie) – b. kolarz szosowy, zwycięzca Tour de Pologne w 1966 r., uczestnik MŚ, wielokrotny Mistrz Polski w wyścigu górskim, triumfator wielu innych imprez kolarskich.

Sam wyścig rozpocznie się ok. godz. 11:00, trasa będzie liczyła ok. 57 km
(11 okrążeń). Pierwsze, z całej serii okrążeń, będzie rundą honorową, na której kolarze nie ścigają się, a jedynie zapoznają się z trasą, podziwiają widoki, rozmawiają… Od drugiej rundy następuje start ostry, od którego kolarze rywalizują już między sobą. Zarówno przed jak i po wyścigu kibice będą mogli skorzystać z szeregu przygotowanych przez nas atrakcji.

Kładziemy ogromny nacisk na promocję wyścigu, czego efektem jest współpraca z mediami z naszego regionu. Patronat medialny nad naszą imprezą objęli: Region po godzinach, Sport po godzinach, Rybnik.com.pl, Radio 90, Naszosie.pl, Zalew Kultury.

2. Międzynarodowy Wyścig Kolarski TOUR de RYBNIK 2009 jest imprezą, która ma za zadanie zbliżenie kolarstwa do ludzi i ludzi do kolarstwa. Wyścig charakteryzuje się tym, że organizowany jest na wzór zarówno zawodowych wyścigów a jak również tych amatorskich, które rozgrywane są u naszych południowych sąsiadów. Wszystko to próbujemy przełożyć na nasze realia i możliwości. Z roku na rok nabywamy doświadczenia i staramy się organizować coraz to lepsze imprezy. W tym roku nowością będą elektroniczny pomiar czasu, profesjonalna obsługa sędziowska, lotne finisze, patronat honorowy, gość specjalny, a także szereg atrakcji towarzyszących.
Trasa wyścigu jest taka sama jak w zeszłym roku, jednak START oraz META będą usytuowane w innych miejscach. Dodatkową atrakcją dla przybyłych kibiców będą, już wspomniane, lotne premie, a zarazem dla kolarzy będzie to okazja do pokazania się przed rybnicka publiką.
Liczymy, że wyścig odbije się szerokim echem w regionie oraz środowisku, a także, że przyczyni się w znaczący sposób do wzrostu popularności kolarstwa, a co za tym idzie zwiększy liczbę osób czynnie uprawiających tą dyscyplinę sportu.

Z kolarskim pozdrowieniem
Słupik Robert

Zapraszam serdecznie na www.kolarstwo.maroszek.org

a za niedługo... :mrgreen: ... ale o tym później.. ;-)

#84 Gosc_Arek_*

Gosc_Arek_*
  • Gość

Napisano 10 wrzesień 2009 - 18:15

Świetną robotę robicie chłopaki, oby tak dalej! Więcej nam potrzeba takich pasjonatów w Polsce, może wtedy ten sport by nieco ruszył. Życzę powodzenia!

#85 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 11 wrzesień 2009 - 07:02

Pana Józefa pozdruwcie odemnie pamiętma jka mi mój Tata opowiadał jak chyba w 1964 czy 1965 roku Pan Józef wygrywał górskie 2 etapy na Tour de La venire z samym Gimondim.

Tompoz

#86 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 15 wrzesień 2009 - 14:59

:arrow: http://www.tourderybnik.pl/

Dziś wystartowała oficjalna strona Tour de Rybnik :mrgreen:

Chciałbym zwrócić Wam uwagę, prawo startu w wyścigu mają kolarze, którzy:

=> Posiadają ROWER SZOSOWY
=> Posiadają KASK SZTYWNY
=> Posiadają PISEMNĄ ZGODĘ RODZICÓW (dot. nieletnich)

NIE wymagamy
=> Licencji
=> badań lekarskich

Każdy podpisując LISTĘ STARTOWĄ wyraża zgodę na przetwarzanie danych osobowych oraz wizerunku (foto. galeria, itp), a także oświadcza że zapoznał się z regulaminem i startuje na własną odpowiedzialność.

PROSZĘ nie pytać się o sprawy, które zawarte są w regulaminie lub na stronach AGK Rybnik oraz TOUR de RYBNIK

#87 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 15 wrzesień 2009 - 15:52

zapisy w dniu imprezy - maksymalna ilosc 120 osób. A jak bedzie 130? odeslecie go z kwitkiem?

#88 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 15 wrzesień 2009 - 19:38

Cytat

zapisy w dniu imprezy - maksymalna ilosc 120 osób. A jak bedzie 130? odeslecie go z kwitkiem?

Organizując tego typu imprezy, w dokumentach podaje się liczbę uczestników.
a dwa, że na tyle osób szykujemy wszystko...

Druga strona medalu jest taka, że ta TRASA ma swoją "pojemność" pętla ma TYLKO 5,2 km i żeby NIE BYŁO wielkiego zamieszania to NIESTETY liczba startujących MUSI być w jakimś stopniu ograniczona... :-|

Rok temu było 51 uczestników, w tym roku nie wiem ilu będzie...
Wielu osobom się wydaje CO TO JEST ZORGANIZOWAĆ TAKI WYŚCIG, a w gruncie rzeczy to KAWAŁ ciężkiej roboty...

Proszę o wyrozumiałość...
Docencie to co jest, a nie wytykajcie, ze nie ma tego czy owego...
Bo krytykować to każdy potrafi... a wszystkiego od razu PERFEKT nie da się zrobić :!:
Nie da się wszystkich na raz zadowolić...

Pozdrawiam
Robert

#89 750519

750519
  • Użytkownik
  • 147 postów
  • SkądKraśnik

Napisano 15 wrzesień 2009 - 21:56

Witam
Zgadzam się Robert z Tobą. Nasze stowarzyszenie Bike Team Kraśnik, organizuje wyścig dla amatorów. Tour de Krasnik. W tym roku była druga edycja. Na I - było 27 kolarzy, teraz 71. Mimo, że organizacyjnie bylismy lepsi to i tak nie wyszło wszystko perfect, jak zakładaliśmy. Za rok będzie lepiej.
Potwierdzam Twoje słowa, organizacja imprezy kolarskiej to ciężka robota. Nawet w wydaniu amatorskim.
Pozdrawiam Brać Szosową.

#90 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 16 wrzesień 2009 - 06:49

Robercie, ależ ja nie mówie, że coś źle robicie, tylko zastanawiam się jak poczuje sie 121 kolarz, który jechać do Rybnika bedzie z Gdańska i okaże się, że brakło dla niego miejsca ;-)

#91 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 16 wrzesień 2009 - 07:03

Problem tej imprezy jest taki że sami organizatorzy nie więdzą dla kogo ją organizują.

Tompoz

#92 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 16 wrzesień 2009 - 07:30

Cytat

Problem tej imprezy jest taki że sami organizatorzy nie więdzą dla kogo ją organizują.

Tompoz

Drogi TOMPOZiku :] :-| :-/

Bardzo dobrze wiemy, dla kogo. tylko jak to ZAWSZE bywa... POTRZEBY są NIEOGRANICZONE, a MOŻLIWOŚCI TAK. Gdybym zaś wpuścił na trasę np. 200 kolarzy, to byś się rzucał, dlaczego nie wprowadziłem limitów, żeby uniknąć zamieszania na trasie wyścigu.

Jakbyś sam coś takiego organizował, to byś się przekonał ile w to trzeba pracy włożyć i ile oraz jakie napotyka się po drodze trudności.. a potem przychodzi taki jeden z drugim i wybrzydza, marudzi, narzeka, krytykuje... :-/ Dlaczego to takie typowo POLSKIE hobby...?

Jest coś innego, coś nowego, coś fajnego... ale NIE bo TOMPOZ pierwszy MALKONTENT forumszosowego musi wrzucić swoje 3 grosze... a co ja mówię, całe 1,5 zł albo i więcej..

Zainteresowanych zapraszam na www.tourderybnik.pl/

Pozdrawiam
Robert

#93 Gosc_Łukasz W._*

Gosc_Łukasz W._*
  • Gość

Napisano 16 wrzesień 2009 - 10:58

Ja mam do Rybnika ok. 50 km, więc zrobię sobie fajną rozgrzewkę na rowerze, a jak się nie załapię bo będę 121-szy to trudno... Wrócę do domu, ale trening zawsze będzie zrobiony :P

#94 Jarek-LT

Jarek-LT
  • Użytkownik
  • 413 postów
  • SkądKolberg

Napisano 16 wrzesień 2009 - 15:03

Robert Rybnik --gratulacje za organizacje i możliwość ścigania się , gdyby były potknięcia i małe wpadki .....doświadczenia przybywa - za rok będzie jeszcze lepiej .
NA TROLI z tego forum nie ZWRACAJ UWAGI ....olej go.
Jarek-LT
:lol: :mrgreen: :lol:

#95 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 wrzesień 2009 - 18:40

Dokładnie Robert, to co udało się osiągnąć Tobie i Twojej ekipie to bardzo dużo!!! Może za 10lat pojawi się jakiś polski kolarz w zawodowym peletonie, który powie że kolarstwem zainteresował się bo niedaleko jego domu był rozgrywany co roku taki wyścig dla amatorów... ciekawe co wtedy powiedzą Ci co teraz narzekają!!!

#96 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 17 wrzesień 2009 - 08:05

Dołączona grafika

www.TOURdeRYBNIK.pl

#97 Gosc_qhome_*

Gosc_qhome_*
  • Gość

Napisano 17 wrzesień 2009 - 21:47

...jest lista wydanych licencji przez Gęszke i jemu podobnych na 2009 rok więc nie ma problemu żeby ich nie dopuścić, ale wtedy "zawodnicy" AKG nie mogli by się pokazać u siebie w mieście:P

Mam nadzieje że przyjedzie ekipa z Grodźca i okolic... :)

#98 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 18 wrzesień 2009 - 07:03

Cytat

Dokładnie Robert, to co udało się osiągnąć Tobie i Twojej ekipie to bardzo dużo!!! Może za 10lat pojawi się jakiś polski kolarz w zawodowym peletonie, który powie że kolarstwem zainteresował się bo niedaleko jego domu był rozgrywany co roku taki wyścig dla amatorów... ciekawe co wtedy powiedzą Ci co teraz narzekają!!!

i dla ciebie zawodnicy U-23 to amatorzy ??????

W Polsce nie licząc dziwnego regulaminu tego wyścigu są na ogół 2 pomysły na wyścigi dla amatorów

1. wyścig gdzie startują tylko Mastersi zlicencjami
2. wyścigi gdzie startują zawodnicy bez licencji oraz zawodnicy zlicencjami Masters.

Tompoz

#99 Gosc_qhome_*

Gosc_qhome_*
  • Gość

Napisano 18 wrzesień 2009 - 09:54

Poprostu szukają "chłopców do bicia" którzy zrzucą się jeszcze na z góry przegraną dla nich impreze...:P
mam nadzieje że jakiś torowiec amator - patrząc na profil trasy - ich tam objedzie:)

Wszystkim którzy się tam wybierają od razu radzę zmienić korby na 170tki :)

#100 Gosc_qhome_*

Gosc_qhome_*
  • Gość

Napisano 18 wrzesień 2009 - 10:00

Cytat

Nikt nie narzeka tylko piszemy jak jest...
Przecież wystarczy puścić dwie grupy, osobno z licencja i bez...

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy