Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wyścig Kolarski "Tour de RYBNIK"

270 odpowiedzi w tym temacie

#121 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 20 wrzesień 2009 - 20:17

Cytat

Z tego co widziałem to wyścig był od 16 lat za zgodą rodziców? Na liście znam z nazwiska i widzenia pare osób i nie mają one 16 lat? Jakbym wiedział, że takich też puszczają to też bym przyjechał, ale w przyszłym roku za to będę. ;-)

Z tego co wiem to nie dopuszczno osób poniżej 16 lat, a to że ktoś podał inny rocznik to inna sprawa, czasem trzeba kombinować.

#122 Gosc_senjiro_*

Gosc_senjiro_*
  • Gość

Napisano 20 wrzesień 2009 - 20:29

a ja tam z wyścigu zadowolony jestem bardzo, wprawdzie pierwszy raz na szosie tak płaska trasa, ale poza tym wszystko było super, komentator wymiatał, pogoda dopisała, kraksa była na szczęscie tylko (albo i niestety bo nie wyglądała ciekawie) jedna, trasa całkiem fajna (ale niestety było kilka niebezpiecznych momentów). poza tym 30zł to kwota nie za bardzo wygórowana w porównaniu z złodziejskimi maratonami mtb:( z uwag to mogę tylko dodać że nie powinni startować ludzie z licencjami (chociaż fajnie się było z nimi pościgać i mi osobiście to nie przeszkadza), poza tym fajnie jakby trasa była trochę dłuższa 80-90km i była na niej jakaś mała górka, (np, taka pod jaką był finisz do mety), a tak poza tym to wszystko super i gratuluje bardzo dobrze zorganizowanej imprezy:)
ps. i żałuje ze w naszym mieście mimo ze kolarzy jest dużo więcej niż u was ( w tym jedna grupa kolarska) nie da się zorganizować takiej imprezy

#123 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 20 wrzesień 2009 - 21:30

fck... że też nie mogłem być... w tamtym roku raz miałem przyjemność kręcić z Adrzejem Śledzioną i mimo jego tempa utrzymałem się z nim 90km...

gratuluje zwycięzcom i organizatorom bo słyszałem od obecnych, że wszystko dopisało :)

#124 saint

saint
  • Użytkownik
  • 160 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 wrzesień 2009 - 06:14

dla mnie wyścig się skończył zanim się zaczął...

trochę do kitu było miejsce startu, tak wąsko, że Ci co strzelili na początku skutecznie zablokowali możliwość przejścia do czołówki... a potem wiadomo, samemu się peletonu nie dogoni, a pomagać nie ma komu.

powinniście pomyśleć nad zrobieniem startu, może lotnego na jakimś szerokim fragmencie drogi, żeby było choć troche sprawiedliwie na początku ;-)

#125 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 21 wrzesień 2009 - 06:56

Cytat

Sławomir Kohut jako zwycięzca tego wyścigu to dla mnie jak najbardziej reklama. Za kilka lat organizatorzy na tyle rozkręcą imprezę, że będzie można puścić dwa oddzielne wyścigi dla osób z licencjami i dla tych bez...

tylko niech Rybnik nie reklamuje tego wyścigu jako wyścigu dla amatorów.

Tompoz

#126 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 21 wrzesień 2009 - 07:27

Cytat

Cytat

Sławomir Kohut jako zwycięzca tego wyścigu to dla mnie jak najbardziej reklama. Za kilka lat organizatorzy na tyle rozkręcą imprezę, że będzie można puścić dwa oddzielne wyścigi dla osób z licencjami i dla tych bez...

tylko niech Rybnik nie reklamuje tego wyścigu jako wyścigu dla amatorów.

Tompoz

Ten "Rybnik" reklamuje to jako Międzynarodowy Wyścig Kolarski, w którym może startować każdy kto ma
=> rower szosowy
=> kask
=> min 16 lat

I taka jest prawda...
Pierwsza edycja była organizowana pod nazwą "Amatorski Wyścig Kolarski"

Dużo łatwiej by było zorganizować wyścig dla ludzi z LINEACJĄ, bo wszystkie zasady określa PZKol.. Tylko, że człowiek chce wyjść na przeciw ludziom BEZ licencji, zorganizować dla WAS wyścig, w którym może startować KAŻDY!!! Dużo trudniejsze zadanie, ale widać, że niektórym to siew życiu nie dogodzi ani troszkę... a tylko czekają na czyjeś POTKNIĘCIE.. :-/ a potem wytykać palcami...

No szkoda, szkoda...
Szkoda, że to taka POLSKA przypadłość, krytykowanie...
Z pochwałami to się tak ludzie nie śpieszą...

No, ale najbardziej czepiają się ci co najmniej mają o tym pojęcia, sami by NIC nie zdziałali i nic by nie zorganizowali... bo łatwiej krytykować...

Także jak KRYTYKA to TAK, ale KONSTRUKTYWNA, SENSOWNA...
Masz uwagę to podrzuć pomysł na rozwiązanie danej sytuacji...
Jeśli nie jesteś pewien, ZAPYTAJ jak jest, co można było zrobić..

Np.

1) starszy pan zarzucał mi jeszcze w trakcie wyścigu, ę NIE PUŚCILIŚMY tego na zakładkę... Tylko pyt. gdzie wyścig na zakładkę na pętli 5,2 km :-/

2) ktoś zarzucał, że pętla była za krótka, że powinna być trasa o dł. 10-15 km... Ok fajnie, tylko, że to nie tak łatwo wyznaczyć taką trasę... NIE nazywam się CZESŁAW LANG i nie ma tak, zę przychodzę, rzucam papiery na stół i droga jest już zajętą na potrzeby wyścigu.. w tym wszystkim uczestniczą: Urząd Miasta (wydz. Dróg oraz Komunikacji), Komenda Wojewódzka oraz Miejska Policji... Także to nie tak łatwo.. jak się wszystkim wydaje...

3) że wyniki były nie takie... Ja rozumiem jesteśmy ORGAMI.. ale nie CYBORGAMI... Za wyniki odpowiadała firma DATASPORT, za porządek na trasie SĘDZIOWIE ŚlZKol, za organizację Fundacja ER, AGK Rybnik i Agencja Reklamy PRO100...

Także niech każdy TROL, MALKONTENT przemyśli sobie dobrze co chce tutaj napisać...

Pozdrawiam
Robert

#127 esdopedoen

esdopedoen
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • Skądkatowice

Napisano 21 wrzesień 2009 - 07:59

Mi się wyścig bardzo podobał. Pierwszy raz uczestniczyłem w wyścigu szosowym i całkiem fajnie to wyglądało.
Wydaje mi sie ,że dość dobrze wyścig był zorganizowany i wpisowe 30 zł nie było wysokie ( w porównaniu do np maratonów MTB).
Szkoda, że znak na jednym z zakrętów nie był zakryty(np jakimś snopem siana) , bo mało brakowało a mogło się to skończyć tragedią.

#128 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 21 wrzesień 2009 - 09:42

Ludzie lekka przesada ............... za wyrażona krytykę.................... zostałem nazwany Trollem........................ i sam nie wiem czy sie gniewać ....................................... czy nie, czy potraktować Trolla basniowo czy w slangu młodzieżowym.

Tompoz

#129 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 21 wrzesień 2009 - 09:46

Tompoz - krytyka jest wskazana... przywiązanie się do drzewa i krzyczenie przez rok swoich prawd jakoby miałby być jedyne i prawidłowe to już lekka przesada...
Tyle razy czytałem twoje zdanie już w tym temacie, że Twój pogląd znam na pamięć, ale nie znam ani jednego innego... pełna dominacja (ale czy jest się z czego w tym wypadku cieszyć?)

#130 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 wrzesień 2009 - 10:13

Ja bym to podciągnął pod Trolla Forumowego, czyt. zakała społeczeństwa, element niereformowalny społecznie i Ty bardzo dobrze wiesz co mam na myśli...

#131 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 21 wrzesień 2009 - 14:34

PROSZĘ WSZYSTKICH uczestników Tour de Rybnik 2009 o zapoznanie się z TYMCZASOWYMI wynikami oraz sprawdzenie poprawności wszelkich danych (nazwisko, imię, miejscowość, klub, wiek, etc.) Wszelkie poprawki proszę przesyłać na adres email:
Robert@kolarstwo.maroszek.org

:arrow: Wyniki tymczasowe
:arrow: Wyniki DATASPORT

No niestety wkradło się wiele błędów, niektóre z nich już wychwyciliśmy (te poprawione na CZERWONO) jednak domniemamy, że może ich być więcej... Pragniemy aby Wszystko było tak jak być powinno dlatego prosimy Was o pomoc i współpracę.

Pozdrawiam
Robert

#132 Gosc_Łukasz W._*

Gosc_Łukasz W._*
  • Gość

Napisano 22 wrzesień 2009 - 06:30

A ja jestem poważnie zawiedziony... W sumie był to pierwszy wyścig szosowy w jakim brałem udział i zabrakło doświadczenia, już na starcie ustawiłem się daleko, co poskutkowało tym że wszyscy uciekli do przodu i nie było szans żeby dogonić czołówkę. Wyszło tak, że z jechałem z jednym gościem praktycznie przez cały wyścig, dawaliśmy sobie zmiany trzymająć średnią ok. 40, ale we 2 dużo się nie zdziała.
Wydaje mi się, że Tompoz miał jednak dużo racji. Wyścig na małej pętli 5-cio km, gdzie jadą zarówno amatorzy jak i zawodowcy był totalnym nieporozumieniem. Przez to, że ta pętla była taka krótka, ponad 40-tu zawodników zostało zdublowanych (wcześniej czy później, mnie wzięli dopiero na ostatnim kółku) i teraz nawet nie są sklasyfikowani! Tzn. nie ma podanych ani miejsc ani końcowych czasów jakie uzyskali. Ja dałem z siebie wszystko, pracując sam przez dużą część wyścigu, osiągają łączną średnią prawie 40 km/h, a czuję, jakby mnie w tym wyścigu nie było i nikt mnie nie sklasyfikował. Ja się pytam: po co zapraszacie amatorów skoro w czasie wyścigu mówicie im żeby zjechali z trasy i nie przeszkadzali???!!! To jest chamstwo jak dla mnie, można się nieźle zrazić do kolarstwa... Moja rada: w przyszłym roku zróbcie albo wyścig tylko dla amatorów, albo tylko dla zawodowców... Albo dla wszystkich, ale nie na takiej krótkiej pętli!!
O agrafkach już nie wspomnę... Tak dużo było tych kolarzy żeby zabrakło agrafek dla kilkunastu? Ja swoj numer musiałem przypinać spinaczem niszcząc sobie przy okazji koszulkę... Rozumiem starania, rozumiem, że włożyliście dużo pracy, ale szczerze mówiąc na żadnych zawodach BIEGOWYCH (a byłem na wielu), nie było tak fatalnej organizacji...

#133 Gosc_Łukasz W._*

Gosc_Łukasz W._*
  • Gość

Napisano 22 wrzesień 2009 - 06:40

Po wyscigu jade do biura zawodow a tak pustki... pytam sie ochroniarza gdzie mozna zwrocic chip, a on nie wie... no to ja wracam i widze jak na ulicy jakas dzieweczka no name rozdaje dowody za chipy... zero profesjonalizmu... zmiencie cele wysigu i zamiast popularyzacje kolarstwa wsrod amatorow zmiencie na zrazanie ludzi do szosy.

#134 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 22 wrzesień 2009 - 06:58

dziękuje Łukaszu za poparcie.....................
jak widać ztego co piszę Łukasz to co przewidywałem stało się

powtarzam jeszcze raz problem tego wyścigu jest taki że nie wiadomo dla kogo jest.

Teraz moja rada dla organizatorów.
Macei 2 wyjścia

1. albo stajecie się wyścigiem Masters z kalendarza
2. albo robicie wyścig dla amatorów gdzie startują Mastersi oraz osoby be zlicencji a nie moga zawodnicy zlicencjami Elite oraz U-23
3. albo robicie jak robia wasi sąsiedziw Psarach że robicie 2 wyścigi dla mastersów i dla bez licencji.

Startowałem w wielu wyścigach dla szerokorozumianych amatorów i takie były rozwiazania.

Tompoz

P.S. zamiast Ślązaki filozofować i nazywac mię Trollem bo raczyłem wam zwrócic uwagę ............................ to sobie przemyście pomysł na swój wyścig ............................................ bo czuję przewiduję że to moze być jedna z ostatnich jego edycji

#135 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 22 wrzesień 2009 - 07:00

Ślązacy ci co chcecie się pościgać a nie macie licencji macie w Psarach piekny wyścig bardzo dobrze rozganizowany dla amatroów. Polecam wam wyścig w Psarach.

Psary - Rybnik 10:0

Tompoz

#136 Gosc_leon_*

Gosc_leon_*
  • Gość

Napisano 22 wrzesień 2009 - 07:35

wg mnie wyścig był dobrze zorganizowany, wpisowe nie za duże, ciepły posiłek na mecie , komentator pierwsza klasa , frekwencja dopisała i mimo że nie jestem jakimś wymiatakiem to dojechałem w dużej grupie w okolicach 45 miejsca ,

wystarczyło dobrze się ustawić na starcie i nie stracić kontaktu z peletonem, bo jak Łukasz zaspałeś na starcie to potem nie dziwie się, że jechałeś samemu przez większą część wyścigu

a co do Tompoza to ja bym się nie przejmował co on mówi , widać że to typowy polaczek ze skłonnością do narzekania ,

jedyny minus dałbym za niezabezpieczenie jednego znaku , w który łatwo można wjechać przez chwilę nieuwagi

#137 Gosc_Łukasz W._*

Gosc_Łukasz W._*
  • Gość

Napisano 22 wrzesień 2009 - 07:53

Jednak niezmiennym pozostaje fakt, że ok. 40 osób nie zostało sklasyfikowanych na bądź co bądź wyścigu mimo wszystko dla amatorów (a to jest prawie połowa uczestników). A przecież oni też dojechali do mety...

#138 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 22 wrzesień 2009 - 07:58

A ja powiem TYLKO tyle...

Że ZADOWOLONY jestem z TEGO co robię :!:
Wiem ile mnie to trudu, nerwów, pracy kosztowało, żeby takie coś zorganizować, a ci którzy NIE MIELI STYCZNOŚCI z tym NIE WIEDZĄ ile spraw trzeba załatwiać, dograć, itd.

NIKT nie może mi zarzucić, ze robiłem coś na odpierd*** :!:
Nawet taki TOMPOZ albo inny jego SOJUSZNIK :-/

Impreza była, jest i mam nadzieję, zę będzie na przekór wszystkim MARUDEROM.
Jak jesteś mądry jeden z drugim to weź zorganizuj choć 1 edycje, tylko 1 - nic więcej...

Wtedy pogadamy i może wtedy DOTRZE do Was jaki to TRUD i ODPOWIEDZIALNOŚĆ, żeby zorganizować takie coś... Robi się coś fajnego dla ludzi, ale im i tak źle, nie dobrze, nie pasuje, marudzą... LEPIEJ, żeby NIE BYŁO NIC ... PRAWDA :-?

Jak nie umiesz zrozumieć, że MY się DOPIERO uczymy ORGANIZOWAĆ wyścigi, część spraw poprawiliśmy, a jeszcze mamy co dopracowywać...

Każdy patrzy na czubek WŁASNEGO KICHOLA, ale nie popatrzy na nas...
MASAKRA... No, ale co tam... MALKONTENTÓW nigdy nie brakowało...

Zamiast SENSOWNIE i KONKRETNIE podyskutować, lepiej KRYTYKOWAĆ, ATAKOWAĆ, SZYDZIĆ...

Wstyd mi za Was, że taką MAMY brać KOLARSKĄ w naszym KRAJU... Tfffuuu
Na szczęście są to wyjątki, ale jednak)

Dlatego KOLARSTWO ma się ... właśnie jak się ma...

POZDRAWIAM TROLI :-/

Serdecznie dziękuję tym, którzy potrafią pojąć to wszystko co napisałem i czego nie napisałem, ale wiedzą o co chodzi... ;-)

#139 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 22 wrzesień 2009 - 08:05

Cytat

Jednak niezmiennym pozostaje fakt, że ok. 40 osób nie zostało sklasyfikowanych na bądź co bądź wyścigu mimo wszystko dla amatorów (a to jest prawie połowa uczestników). A przecież oni też dojechali do mety...

ROZUMIEM ,że całą WINA spada na ORGANIZATORA :-?
Taki los ORGA...

Za pilnowanie porządku odpowiadali SĘDZIOWIE...
ZA KLASYFIKACJE firma DATASPORT

No niestety był mały zgrzyt, jeśli chodzi o ściąganie z trasy, bo firma nie została powiadomiona wcześniej o tym i nie zaprogramowali odp. komputerów...
Ja też nie wiedziałem, że sędziowie będą ściągać wszystkich po 1szym dublu...
No, ale wg. regulaminu Sędzia Główny miał do tego prawo...
Choć organizacyjnie wprowadziło to chaos... NIESTETY :-/

Druga strona medalu jest taka, że jak na razie w wynikach, które opublikowała firma DATASPORT znalazło się ponad 25 błędów - od ORTOGRAFICZNYCH!!! (np. RZYWIEC, RACIBÓŻ), po literówki oraz błędnie wpisane DATY URODZIN (kolega Kusidło rocznik 87 wpisany jako 67, kolega Gajewski rocznik 91 wpisany jako 81...)

Ja nie uchylam się od odpowiedzialności, ale NIE ODPOWIADAM na ZARZUTY WYSZCZEKANY CHAMSKO i ZŁOŚLIWIE...

Podyskutować mogę KONKRETNIE i RZECZOWO..
A nie wysłuchiwać czyjegoś GŁUPIEGO GDERANIA - kogoś KTO nie wie co i dlaczego GADA.. :-/ Bo myśli, że to TAKIE proste wszystko zorganizować.. :-/

#140 Gosc_Łukasz W._*

Gosc_Łukasz W._*
  • Gość

Napisano 22 wrzesień 2009 - 08:09

Oj Robert... Ja już napisałem, że zdaję sobie sprawę, ile organizacja takiego wyścigu musi kosztować pracy, zdrowia, nerwów itp. Ale musisz liczyć się z tym, że organizując imprezę na taką skalę, biorąc za to opłatę startową musi to być zrobione profesjonalnie, a nie że na 8 czy 9 okrążeniu gościu z białego forda krzyczy na kolarzy żeby zjechali i nie przeszkadzali... To tak jakby powiedzieli: fajnie, że przyjechaliście na wyścig i zapłaciliście wpisowe, ale wam już podziękujemy, jedźcie sobie do domu... To NIE JEST promowanie kolarstwa i zdania nie zmienię...
Chciałeś PLUSY? To powiem tak: wszystko było super, ale to, że puściliście zawodowców razem z amatorami wszystko popsuło... To jest jedyna moja uwaga i jeśli zmienicie to na przyszły rok, to będzie wszystko OK. Albo amatorzy, albo zawodowcy, musicie zdecydować.
Pozdrawiam i nie oburzaj się tak.

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy