Cytat
Cytat
Sławomir Kohut jako zwycięzca tego wyścigu to dla mnie jak najbardziej reklama. Za kilka lat organizatorzy na tyle rozkręcą imprezę, że będzie można puścić dwa oddzielne wyścigi dla osób z licencjami i dla tych bez...
tylko niech Rybnik nie reklamuje tego wyścigu jako wyścigu dla amatorów.
Tompoz
Ten "Rybnik" reklamuje to jako Międzynarodowy Wyścig Kolarski, w którym może startować każdy kto ma
=> rower szosowy
=> kask
=> min 16 lat
I taka jest prawda...
Pierwsza edycja była organizowana pod nazwą "Amatorski Wyścig Kolarski"
Dużo łatwiej by było zorganizować wyścig dla ludzi z LINEACJĄ, bo wszystkie zasady określa PZKol.. Tylko, że człowiek chce wyjść na przeciw ludziom BEZ licencji, zorganizować dla WAS wyścig, w którym może startować KAŻDY!!! Dużo trudniejsze zadanie, ale widać, że niektórym to siew życiu nie dogodzi ani troszkę... a tylko czekają na czyjeś POTKNIĘCIE.. :-/ a potem wytykać palcami...
No szkoda, szkoda...
Szkoda, że to taka POLSKA przypadłość, krytykowanie...
Z pochwałami to się tak ludzie nie śpieszą...
No, ale najbardziej czepiają się ci co najmniej mają o tym pojęcia, sami by NIC nie zdziałali i nic by nie zorganizowali... bo łatwiej krytykować...
Także jak KRYTYKA to TAK, ale KONSTRUKTYWNA, SENSOWNA...
Masz uwagę to podrzuć pomysł na rozwiązanie danej sytuacji...
Jeśli nie jesteś pewien, ZAPYTAJ jak jest, co można było zrobić..
Np.
1) starszy pan zarzucał mi jeszcze w trakcie wyścigu, ę NIE PUŚCILIŚMY tego na zakładkę... Tylko pyt. gdzie wyścig na zakładkę na pętli 5,2 km :-/
2) ktoś zarzucał, że pętla była za krótka, że powinna być trasa o dł. 10-15 km... Ok fajnie, tylko, że to nie tak łatwo wyznaczyć taką trasę... NIE nazywam się CZESŁAW LANG i nie ma tak, zę przychodzę, rzucam papiery na stół i droga jest już zajętą na potrzeby wyścigu.. w tym wszystkim uczestniczą: Urząd Miasta (wydz. Dróg oraz Komunikacji), Komenda Wojewódzka oraz Miejska Policji... Także to nie tak łatwo.. jak się wszystkim wydaje...
3) że wyniki były nie takie... Ja rozumiem jesteśmy ORGAMI.. ale nie CYBORGAMI... Za wyniki odpowiadała firma DATASPORT, za porządek na trasie SĘDZIOWIE ŚlZKol, za organizację Fundacja ER, AGK Rybnik i Agencja Reklamy PRO100...
Także niech każdy TROL, MALKONTENT przemyśli sobie dobrze co chce tutaj napisać...
Pozdrawiam
Robert