Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wyścig Kolarski "Tour de RYBNIK"

270 odpowiedzi w tym temacie

#141 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 22 wrzesień 2009 - 08:27

Robert zakumaj wreszcie chłopie że 90 % waszych problemów z wyścigiem wynika że nie przemyśleliście jak wam od 2 lat mówię dla kogo robicie ten wyścig. Pojedzcie w przyszłym roku w czerwscu do Psar i zobaczycie jak się robi wyścig dla amatorów.
A jesli Robert dla wad ważne jest by zrobić wyścig dla wszyskich i dla U-23 i amatora......................... to pomyślcie o czasówce przykłady

czasówki gminy Żmigród
Rakietowa Jazda
Mocni w wierze na Rowerze
Czasówki Łódzkiego Dystansu

itd. itd.

Tompoz

#142 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 22 wrzesień 2009 - 08:28

Cytat

Oj Robert... Ja już napisałem, że zdaję sobie sprawę, ile organizacja takiego wyścigu musi kosztować pracy, zdrowia, nerwów itp. Ale musisz liczyć się z tym, że organizując imprezę na taką skalę, biorąc za to opłatę startową musi to być zrobione profesjonalnie, a nie że na 8 czy 9 okrążeniu gościu z białego forda krzyczy na kolarzy żeby zjechali i nie przeszkadzali... To tak jakby powiedzieli: fajnie, że przyjechaliście na wyścig i zapłaciliście wpisowe, ale wam już podziękujemy, jedźcie sobie do domu... To NIE JEST promowanie kolarstwa i zdania nie zmienię...
Chciałeś PLUSY? To powiem tak: wszystko było super, ale to, że puściliście zawodowców razem z amatorami wszystko popsuło... To jest jedyna moja uwaga i jeśli zmienicie to na przyszły rok, to będzie wszystko OK. Albo amatorzy, albo zawodowcy, musicie zdecydować.
Pozdrawiam i nie oburzaj się tak.

dziekuje ci Łukaszu nie za to że mnie poparłeś ............... tylko za to że wyraziłeś głos rozsądku w dyskusji

Tompoz

#143 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 22 wrzesień 2009 - 08:28

Cytat

Oj Robert... Ja już napisałem, że zdaję sobie sprawę, ile organizacja takiego wyścigu musi kosztować pracy, zdrowia, nerwów itp. Ale musisz liczyć się z tym, że organizując imprezę na taką skalę, biorąc za to opłatę startową musi to być zrobione profesjonalnie, a nie że na 8 czy 9 okrążeniu gościu z białego forda krzyczy na kolarzy żeby zjechali i nie przeszkadzali... To tak jakby powiedzieli: fajnie, że przyjechaliście na wyścig i zapłaciliście wpisowe, ale wam już podziękujemy, jedźcie sobie do domu... To NIE JEST promowanie kolarstwa i zdania nie zmienię...
Chciałeś PLUSY? To powiem tak: wszystko było super, ale to, że puściliście zawodowców razem z amatorami wszystko popsuło... To jest jedyna moja uwaga i jeśli zmienicie to na przyszły rok, to będzie wszystko OK. Albo amatorzy, albo zawodowcy, musicie zdecydować.
Pozdrawiam i nie oburzaj się tak.

W regulaminie wszystko było rozpisane, kto może startować, na forach ludzie się pytali czy startować można BEZ LICENCJI, BEZ BADAŃ, itd...

Jak STARTOWAĆ może KAŻDY to znaczy KAŻDY... a że przyjechał S. Kohut to co ja mogę za to...? JA go ZAPRASZAŁEM...? Na SUPERMARATONIE w Istebnej startował A. Brzózka JBG2 PROFFESIONAL MTB TEAM - formuła zezwala na to... tak samo jak nasza...

Ten gościu z białego BUSA to sędzia zawodów (łącznie było ich 4! 3 na trasie w samochodach + 1 na starcie / premiach / mecie)

Jak ktoś chce to może napisać napisać OFICJALNY PROTEST do sędziego .. :-|
Zadać oficjalne pytanie dlaczego TAK a nie INACZEJ...

Co ma do tego wszystkiego OPŁATA startowa - za wysoka...? :-|
Mało było w pakiecie i potem...?

Co to znaczy zrobione profesjonalnie - jak jak Ty sobie to WYOBRAŻASZ - poracha...;/ To była DECYZJA SĘDZIÓW - także nie do mnie z tym.. Sędziowie byli ze ŚlZKol (Śląskie Centrum Kolarskie) - Obstawiają inne wyścigi, także chyba dla Ciebie byli MAŁO PROFESJONALNI... :-/

Co do całej tej dyskusji, z tego co mi się wydaje...
Każdy ma swoje UTARTE zdanie i nie zmieni go.. tym bardziej Ty czy tompoz...
No, ale cóż już nie chce mi się z WAMI ścierać bo to i tak BEZ SENSU, tłumaczyć.. ZERO zrozumienia, wyrozumiałości... PRZYKRE.. i to BARDZO...

Bo racja jest jak dziura w dupie... Każdy ma swoją :-|

KOŃCZĘ pisać w tym temacie.. Blee..

Także sie zastanowię czy robić kolejny TdR, skoro co bym nie zrobił i TAK BĘDZIE nieprofesjonalnie, tandetnie, do dupy, źle, nie tak jakby sobie tego FRAKCJA TOMPOZA wymarzyła... No nic tylko POGRATULOWAĆ... Jak WY promujecie kolarstwo i budujecie je... takimi docinkami... PRZYKRE..

Pozdrower
Robert

#144 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 22 wrzesień 2009 - 08:40

Ty mi Robert zarzucasz że mam w dupie kolarstwo......................... przyjedz chłopie do naszej Łodzi na tydzień zobaczysz jaka u nas jest atmosfera do robienia kolarstwa amatroskiego włączając w to środowisko Masters. Takich wyścigów jak wasz to u nas samych ustawek jest w tygodniu kilka w Łodzi gdzie bywa po 50-60 chłopa na każdej.

Tompoz

#145 prescot

prescot
  • Użytkownik
  • 255 postów
  • SkądToruń

Napisano 22 wrzesień 2009 - 09:18

po co ten cały dym

co do narzekających: proponuję trochę sie poscigać i zobaczyć co sie dzieje na innych wyscigach np organizowanych przez PTC

do orga - Roberta - po co sie tłumaczysz, zrobiłes imprezę i gra, a jak sie komus nie podoba to niech nie przyjezdża na przyszła edycję

#146 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 22 wrzesień 2009 - 10:57

Hmmm.... Czytając wrażenia uczestnika - Łukasza W. chyba jednak nie można powiedzieć, że wyścig był zajebiście ZORGANIZOWANY.

Robercie, nie nerwuj się, bo wiem co czujesz gdy czytasz krytyczne posty, ale nie oszukuj samego siebie, że nie masz nic sobie do zarzucenia, jeżeli wyścig był taki, a nie inny. Ty jestes jeden, a wyścig obsługiwało dziesiątki innych, wiec Ty nie możesz nad każdym czuwać i mówić co ma robić.

Jeżeli kolega Łukasz pisze, że dublerzy byli usuwani z trasy, to wierz mi, że gdybym ja tam pojechał prawie 300 km, byłbym w kiepskiej dyspozycji i po 20km złapałbym dubla to po wyścigu kogoś powiesiłbym za jaja. I nie mówie tego na złość tylko całkiem serio, a to, że najgorszych nie sklasyfikowano to już w ogóle woła o pomste do nieba.

Kolejna sprawa: powiedz mi Robercie, jaki sens ma puszczanie zawodowców i amatorów razem? Przyjeżdża przez poł polski taki amator jak ja, z ambicjami by powalczyc z innymi amatorami o jak najlepszą lokatę. Nagle okazuje sie, że kolesie, z którymi przyszło mi się ścigać to wymiatacze, które odsadzą mnie po parunastu kilometrach, po czym sędziowe powiedzą wprost: wypierdalaj z trasy.

Odpowiedz mi wprost gdzie tu jest sens takiego rozwiązania?

ani nie ma z kim powalczyć
ani nie ma co pooglądać bo jazda po mieście
ani nie ma jak się pobawić, bo za chwile sciągną Cie strasy
czy jakieś pozytywy sie znajdą? ja osobiście choćbym chciał to nie potrafie.

Dlatego Robercie, przyjmuj to jako podpowiedź, a nie złosliwe komentarze, bo niedość, że wyścig był na swój sposób uwalony, to jeszcze wyzywasz innych od trollów, gdzie trollem jest ten kto kazał kolarzowi zjechać z trasy.

#147 Gosc_Łukasz W._*

Gosc_Łukasz W._*
  • Gość

Napisano 22 wrzesień 2009 - 12:10

Dokładnie, ja się dzielę po prostu swoimi spostrzeżeniami i nie życzę sobie, aby ktoś nazywał mnie trollem tylko dlatego że skrytykowałem to i owo, tym bardziej, że moje uwagi są uzasadnione. Prawda jest taka, że jadąc na tym wyścigu ze średnią ok. 35 już po paru okrążeniach sędziowie "wypraszaliby" z trasy... To nie był wyścig dla amatorów, tam kolarz amator był piątym kołem u wozu. Mnie zwycięzca Kohut wyprzedził jak kończyłem przedostatnie okrążeniem zjechałem mu na bok i spokojnie mógł przejechać, tak samo jak kilkuosobowa grupa ścigająca go. Przejechałem regulaminowo po wyznaczonej trasie wszystkie 11 okrążeń, więc dlaczego ostatnie nie zostało mi zaliczone?? Tylko dlatego, że pare zawodowców mnie zdublowało?? A gdzie z regulaminie pisze, że dublowani zawodnicy będą bezpardonowo usuwani z trasy i nieklasyfikowani??

#148 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 22 wrzesień 2009 - 12:26

Łukasz jka będziesz startował w przyszłym roku to sie przypomnij pomogę ci znaleśc prawdziwe zawody dla amatorów bys mógł się sensownie pościgać. A nie być dodatkiem do kolegi Kohuta.
Niechcę dolewac juz oliwy do ognia i kolegów zRybnika zamęczać............... ale trasa to się nadaje na kryterium a nie wyścig kolarski. Jest nieciekawa bezsensowna.

Zadam koledze Robertowi z Rybnika pytanie ........... ilu było ślaskich Mastersów na tym wyścigu................... Ślask jest jednym zsilnioejszych środowisk Masters wPolsce............. ilu ślaskich mastersów wystartowało w waszym wyścigu........................... ???

Tompoz

#149 kubano

kubano
  • Użytkownik
  • 936 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 22 wrzesień 2009 - 13:05

Robert_Rybnik, Mam takie pytanie do Ciebie. Czy jeśli byś robił kolejny TDR to nie mógł byś go zoorganizować poza centrum tak aby zamknąć całą trasę na powiedzmy 6h i puścić amatorów i zawodowych osobno :?: Nie wiem jakie tam drogi są w Rybniku ale może dało by się tak zrobić. Ja nic negatywnego nie piszę bo nie byłem i nie organizowałem. Powiem tylko tyle że na np. taki maraton w Istebnej to wpisowe 50zł mnie zniechęca. (mam 16 lat i nie pracuje) więc 30 to spoko.

#150 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 22 wrzesień 2009 - 13:22

Kubano, czasem warto zapłacić pare złotówek więcej, ale czuć radość z obecności na wyścigu, choć ponoć drogi maratonu w Istebnej nie zachwycały, więc sam nie wiem ;)

#151 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 22 wrzesień 2009 - 14:41

ja tam Panowie nie wiem...
ale obwinianie Roberta o to, że Łukasz W. zaspał start i jeszcze się przyznaje, że to był jego pierwszy start w życiu... nie no sorki... ale to już trochę przesada...
Tompoz jak ty go chcesz wcisnąć na wyścig... okaże się chłopak za słaby żeby ŚCIGAĆ to co? też pojedziecie na organizatorów za to, że zjebali wyścig...
Co do klasyfikacji, że nie został uwzględniony to już nie moja sprawa - nikogo nie obwiniam, ale też nikogo nie rozgrzeszam bo nie wiem..

Btw.
Tompoz, wiesz, że krowa która dużo ryczy mało mleka daje?

Aaa Tompoz - który Ty wyścig organizujesz bo zapomniałem?

#152 luki10

luki10
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • SkądTurza Śląska

Napisano 22 wrzesień 2009 - 15:32

Witam wszystkich. Czytając forum musiałem się wypowiedzieć:
1. wyścig zorganizowany dobrze (w zeszłym roku było gorzej)
2. zabolało mnie to że panowie sędziowie w białym sprinterze zajechali mi drogę po 8 okrążeniu i kazali mi zejść z trasy bo dubla dostałem (peleton przejechał a ja jechałem dalej 2 okrążenia)
3. po wjeździe na metę powitano mnie (panowie z wozu technicznego) w końcu przyjechał po co tam startował jak od razu wiedział że nie wygra. zapłaciłem za cały wyścig a nie za 8 kółek.
4. tego roku nie było przekrętów typu z 5.2km zrobił 2.5km (trasa dobrze obstawiona), albo przejechał 8 kółek i pojechał na metę i w ołpenie był np.10
5. jedzenie super (leprze niż przesolony bigos w zeszłym roku)
6. za rok proponuje zrobić podział na kolarzy z i bez licęcji. Mam 17 lat i za rok już nie startuje bo jak będzie olimpijczyk to jasne że nawet na miejsce w pierwszej 100 nie mam szans (takie mieszanie amatora z zawodowcem tylko zraża ludzi-amatorów bo jaki ma szanse amator)

pozdrawiam Łukasz

#153 kuman7

kuman7
  • Użytkownik
  • 221 postów
  • Skądwałcz

Napisano 22 wrzesień 2009 - 16:04

Cytat

Ale musisz liczyć się z tym, że organizując imprezę na taką skalę, biorąc za to opłatę startową musi to być zrobione profesjonalnie, a nie że na 8 czy 9 okrążeniu gościu z białego forda krzyczy na kolarzy żeby zjechali i nie przeszkadzali...

Trzeba było temu z forda pokazac palca krzyknac goń sie facet i jechac dalej a nie zjezdzać :evil:. Bo co na policje zadzwoni ?? Ja raz byłem tez na takim kryterium 2 km runda 3 duble dostałem ale nawet zaprzegiem by mnie z trasy nie sciagneli :mrgreen:

#154 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 22 wrzesień 2009 - 16:46

Przesadzacie z tym narzekaniem. Jak ktoś jest słaby to narzeka że peleton za szybko jedzie. Regulamin jest regulaminem, pisało że każdy może startować więc o co ta kłutnia. Nie raz miałem sytuacje że sędziowie ściągneli mnie z trasy bo był limit, ale nie narzekałem bo jest regulamin. A kolarstwo to nie sport dla lalusiów. A to że ktoś staruje z końca stawki to normalna rzecz, przecież ktoś musi startować z ostatniego rzędu, a to że z tego powodu peleton odjedzie to już nie wina organizatora, tylko braku doświadczenia i objeżdżenia w wyścigach. Duble to już inna sprawa, tą sytuacje niestety sędziowie sobie rozwiązywali po swojemu.

Odnośnie trasy, tu jest spory problem bo w okolicy nie ma za bardzo możliwości wyznaczenia dłuższej i ciekawszej pętli, jakby była taka możliwość na pewno by tak było.

No i jeszcze odnośnie Śląskich mastersów to było ich całkiem sporo.

A i jeszcze odnośnie waszych zawodowców. Nie doszukałem się takich wielu, na pewno szło by ich zliczyć na palcach jednej ręki. A to że ktoś jest mocniejszy, czy posiada licencję, nie oznacza tego że nie pracuje/uczy się i do tego trenuje tak jak Wy amatorzy więc nie przesadzajcie.

#155 karolm92

karolm92
  • Użytkownik
  • 94 postów
  • SkądWola

Napisano 22 wrzesień 2009 - 18:33

Ja nie startowałem w tym roku (żałuję) ale z pozycji kibica było wszystko ekstra do momentu kiedy sędzia zaczął dreć się przez megafon żeby dublerzy zjechali z trasy... trochę mi ich było szkoda... A tych narzekających na zawodowców chciałbym cofnąć w czasie do Kryterium o puchar burmistrza Pszczyny w Studzionce... będąc cienkim bolkiem startowałem z Adrianem Honkiszem (świeżo po MŚ w Varese) i Patrykiem Ratajczykiem w jednej kategorii... dostałem 2 duble a kiedy dojechałem do mety oni odbierali nagrody :-/ Panowie nie płaczcie :-P A wracając do TDR 2009 poza wyścigiem rozmawiałem z waszym Speedrower'owcem (Szymonem) i wreszcie dowiedziałem się o co loto w tym wszystkim :-D szkoda że wyścig na tym torze nie doszedł do skutku :cry:

#156 Gosc_Łukasz W._*

Gosc_Łukasz W._*
  • Gość

Napisano 22 wrzesień 2009 - 21:24

Proszę mi pokazać, gdzie w regulaminie TdR jest wzmianka o tym, że zdublowani zawodnicy są zobowiązani do zjechania z trasy i że nie będą klasyfikowani. Powtarzam jeszcze raz, takich kolarzy było łącznie ok. 40, a więc praktycznie połowa. Jest to przykre, że nawet nie mogą się dowiedzieć jaki uzyskali czas końcowy.

Cytat

ale obwinianie Roberta o to, że Łukasz W. zaspał start i jeszcze się przyznaje, że to był jego pierwszy start w życiu... nie no sorki... ale to już trochę przesada...

Gościu czytaj uważnie... Ja nie obwiniam nikogo, że zaspałem start i straciłem do peletonu, to jest tylko i wyłącznie moja wina, chodziło mi o to, że prawie połowa uczestników nie miała możliwości ukończenia tego wyścigu bo kazano im zjechać żeby nie przeszkadzali "wymiataczom". Ja nie zjechałem i jechałem do końca, ale jak widać i tak nie zostałem sklasyfikowany.

#157 Gosc_senjiro_*

Gosc_senjiro_*
  • Gość

Napisano 22 wrzesień 2009 - 22:04

ja pierdykam, mam nadzieje ze Robert_Rybnik sobie nie weźmie do serca tego biadolenia i za rok wyścig się odbedzie bo moim zdaniem wszystko bylo w porzadku. ja tez jakos stałem z tyłu i mimo ze byl to moj pierwszy wyscig szosowy to załapałem sie do głownej grupy, trzeba sie bylo bardziej sprezyc, wiec taki "loser talk" to mozna sobie miedzy bajki wlozyc. co do dubli to sie zgodze ze nawet jak dojechali z -1 lub -2 okrazeniami to powinni byc sklasyfikowani bo kazdy ma prawo powalczyc nawet o 100tne miejsce i miec z tego frajde. ale to juz pretensje mozna miec do datasport, a nie do organizatorow;]

#158 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 23 wrzesień 2009 - 08:24

Zaprzeczasz sam sobie

#159 750519

750519
  • Użytkownik
  • 147 postów
  • SkądKraśnik

Napisano 23 wrzesień 2009 - 08:38

Witam
Apeluję do kolegi Robert_Rybnik. Nie ustawaj w promocji kolarstwa. Nie zarzucaj organizacji wyścigu.
Co do krytykujących - macie do tego prawo, ale trzymajcie poziom. Czyms innym jest udzielanie konstruktywnej krytyki, a czymś innym jest uszczypliwe czepianie się i szukanie dziury w całym.
Pozdrawiam Brać Szosową.

#160 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 25 wrzesień 2009 - 07:27

Widzę że do cześci osób i organizatorów oraz osób tu sie wypowiadających nie dociera informacja prosta jak drut........................................... cały problem tego wyścigu polega na tym że organizotarzy sami nie więdzą dla kogo go zrobić.
Jak ktoś tej informacji nie rozumie, albo uważa że ktoś atakuje organizatorów to im robi wielką krzywdę.
Organizatorzy sami na tym forum rok temu i teraz rozpowszechniali swój wyścig............................. więc winni przewidywać że wystapią uwagi.

Szkoda że tylko kilka osób widzi że stało sie to co przewidziałem ................................ czyli że sa to zawody nie wiadomo dla kogo i stąd wszelkie problemy.

Odnoszę wrażenie że kilka osób na tym forum to tak naprawdę jest bez osobowości i nie potrafi mieć własnego zdania i idzie naprostszą drogą chwalić chwalic i chwalic wszystko wokół.

To że towarzystwo z Rybnika robi wyścig to wielka im chwała.................................... ciezko pracują by wyścig był super.................................. a więc podwójnie zasługuja na krytykę.

Wiem że tym co teraz powiem to daleje oliwy do ognia......................... myśle że w Rybniku bardzo duzó do powiedzienia ma nasz kolega Mariusz z forum......................... Mariusz moim zdaniem pomysł na ten wyścig jest idelanym odzwierciedleniem twojej prywatnej rzeczywistosci kolarskiej............ czyli mas zlicencje U-23 ale jestes praktycznie amatorem łaczysz z tego co pamiętma studia z tym jeżdzeniem U-23 .................. jesteś za słaby by mieć wyniki w U-23 ale jesteś za mocny by byś zwykłym amatorem i jednoczesnie jesteś za młody by być mastersem...................... i ten wasz wyścig jest taki zawieszony w rzeczywistości................... taki nie wiadomo dla kogo.
Mam Mariusz dla ciebie pomysł rozganizuj stałą ustawkę u was taka na 30-50 osób ustawkę ścigana jka u nas wŁodzi na ktora przyjezdza kazdy kto chce i jest walka. I tak tydzień wtydzień. Będzie to lepsze dla rozwoju koalrstwa w Rybiku niż was wyścig nie wiadomo dla kogo. Potęga Łódzkiego kolarstwa szosowego amatroskiego wynika.................... z ustawek gdzie bywa duzó ludzi gdzie mozna sie uczyć rantów reagowania na zrywy itd. itd.

porządna stała cotygodniowa ustawka zrobi więcej dla kolarstwa matroskiewgo niż wyścig nie wiadomo dla kogo.

Tompoz

P.s. aktulanie w Łodzi we wrzesniu trwają mistrzostwa Łódzkich ustawek

http://www.cyklomani...ame=Mistrzostwa Świata Kasztanów 2009

http://toskania2008.tiddlyspot.com/

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy