szosowykolarz, dnia 07 Sie 2018 - 09:48, napisał: 
Jeżdżę dla przyjemności, dlatego taki styl a nie inny. Będę wdzięczny za pomoc
Co muszę zmienić, żeby podnieść dość słabą moc?
Słabą mocą nazywam średnie na poziomie 25-28km/h. - dystans 20-50km.
Moc, mocą. Pr. średnia, średnią.
.
.
Moc można podnieść treningami siłowymi np na początek:
2x tyg, podjazdy zaczynając od krótkich i w miarę łągodnych 3-6%, cad ~ 90, przeł. na start 50/16-19) z czasem zrzucamy na twardsze, pełen obrót ( wymaga zatrzasków najlepiej szosowych).
szosowykolarz, dnia 07 Sie 2018 - 21:30, napisał: 
Chciałbym spróbować zatrzasków, ale to chyba jednak nie dla mnie. Jazda po mieście w 90% - za dużo postojów - światła i te sprawy. W dodatku mogę nawet w klapkach pojechać ;p W sandałach albo na bosaka nawet. Wolność pełną gębą.
A wysokości siodełka na pomiar nogi nie mogę ustawić;/ Tzn. Noga wg. pomiarów 88-89cm - jak dam siodło na .78cm to jest o wiele za wysoko. Obniżyłem do tego momentu, aż mi miednica nie tańczy i na wyprostowanej nodze lekkie ugięcie.
Mam tak, że jak podniosę o 1cm to będzie na 100% za wysoko.
To spróbuj, w szosie do platform już raczej nie wrócisz. Dodam, że korzystam z systemów platformowych jak i zatrzaskowych, a po mieście z uwagi, że szosą - w zatrzaskach. Wszystko jest kwestią wyuczenia i doświadczenia.
.
.
Wysokość siodełka:
Ludzie mają różnorako " krzywe" nogi, jedni przeprost inni max mogą wyprostować do 70 stopni, zatem upraszczając, optymalnie jest wtedy gdy d..pa się nie przemieszcza po bokach przy ściance robionej z siodełka 
szosowykolarz, dnia 14 Sie 2018 - 09:30, napisał: 
No i tego najbardziej się obawiałem - trudno mi sobie wyobrazić, rozstanie z rowerem. Pocieszyłeś mnie ogromnie.
Jeszcze raz dzięki.
Budowa trenażera i w zimę ostre treningi - zobaczymy co przyszły sezon pokażę 
Tylko outdoor.