W czym się ośmieszylem? W tym że na 29er jeżdżą na ustawkach i dają radę ?

Napisano 29 luty 2016 - 19:59
Napisano 29 luty 2016 - 20:07
Napisano 29 luty 2016 - 20:29
Panowie,koniec dyskusji??? Tak fajnie mi się czytało
Napisano 29 luty 2016 - 20:52
grzesiek32, dnia 29 Lut 2016 - 15:14, napisał:
Gdzie macie aż tak strome zjazdy?
Grzesiu, pojechałem raz z chłopcami i było pięknie, tempo było spokojne, szliśmy sobie 40-42 km/h, aż się 2-ch nie obudziło i pierd...ło pod lekki wiatr i dłuższą łagodną hopę ( jakieś 2%) ponad 5 dych, poszli po szybkich zmiach i spokojnie to trzymali. Mnie ograniczyło przełożenie i puściłem koło, ale za parę km pozbierałem co poniektórych i niestety nie dowiozłem ich, bo nie dali rady utrzymać koła nawet na płaskim. I to jest normą jak nasza husaria jedzie przed zawodami. Cyklofan nie lepiej z tą różnicą, że oni tak co trening nap..ją,idzie zryw, za zrywem i rwanie grupy, niektórzydochodzą i poprawiają tak, że ci co przed chwilą uciekali zostają w czarnej...
Dobra, bo na dworze leje, a...
Miłego wieczoru
CykloOpole !!!
Napisano 29 luty 2016 - 21:50
sum, dnia 29 Lut 2016 - 18:30, napisał:
znów edytujesz posta po napisaniu
żal mi się już ciebie zrobiło ... proszę bardzo ...
Screenshot 2016-02-29 at 19.25.59.png
http://szosa.org/top...filmy/?p=307166
może przestaniesz się kolejny raz ośmieszać
sum to Ty ? Cały czas Cię miałem za jakiegoś 18latka
Napisano 29 luty 2016 - 22:31
Ja pitole Panowie... Wy serio myślicie, że osiągi uzyskiwane na pedałach platformowych przez gościa X versus osiągi na SPD-ach gościa Y, mówią cokolwiek o skuteczności któregokolwiek z tych rozwiązań? No "dejcie se siana", naprawdę.
Pojeździć w zatrzaskach, potem wsiąść na platformy i można ocenić czy to ma dla mnie sens czy nie ma. Tyle.
Napisano 01 marzec 2016 - 10:20
Dajcie sobie na wstrzymanie, zwłaszcza z wycieczkami osobistymi. Większość ostatnich wpisów nadaje się do usunięcia.
Wracając do tematu techniki pedałowania i wyższości (lub nie) pedałów zatrzaskowych nad platformowymi - wystarczy użyć (lub zapoznać się) systemów pomiaru mocy instalowanych w pedałach Garmin Vector (ale również Stages, choć oczywiście tylko dla jednej nogi...) - oprócz pewnych wad (nad którymi tu nie ma co się rozwodzić) posiadają pewne unikalne funkcje, pozwalające ocenić Torque effectiveness and pedal smoothness
co można określić jako efektywność/skuteczność momentu obrotowego oraz równomierność przykładania sił do obu pedałów przy pełnym ruchu korby. Zwłaszcza to pierwsze pozwala zaobserwować, że jednak wspomaganie "ciągnięcia" (jak zwał, tak zwał) ma znaczenie:
Ten sam wykres, ale z kątami - źródło: Garmin
Torque Effectiveness = (((P+) + (P-))/(P+)) x 100
Mam nadzieję, że większość jest zapoznana z podstawami matematyki i nie trzeba wszystkiego wyjaśniać.
W skrócie: P+ oznacza moment napędowy podczas naciskania pedału, P- to kierunek odwrotny. Oczywiście sumaryczna moc będzie efektem tak przede wszystkim pchania, jak i ciągnięcia.
Jak widać największy moment obrotowy na pedale zatrzaskowym Vector (ale i każdym innym!) występuje gdy korba jest w położeniu poziomym - co jest oczywiste (kąty są w obrazku pod linkiem). Jednak w punkcie 180/360* uzyskujemy również moment obrotowy - tak ze strony prostowników/zginaczy uda, ale przede wszystkim dzięki pracy łydek. To, że łydki pracują (a przynajmniej powinny) przy zatrzaskach i platformach tego nikt nie neguje, jednak efektywność ich pracy przy pedałach platformowych zdaje się być niższa z uwagi na większą możliwość utraty przyczepności i zmniejszenie jakości przeniesienia mocy.
Jak widać z wykresów,a właściwie można się domyślać, choć biorąc analizy vectorów to przy kątach średnio ok. 225* (kwestia osobnicza, u niektórych kąt większy, u innych mniejszy, niekoniecznie taki sam dla każdej z nóg!) następuje wzajemne zniesienie się momentu obrotowego pchania/podciągania. Od tego momentu jakikolwiek generowany moment obrotowy (a w efekcie moc) tej nogi będzie pochodził z podciągania. W przypadku platformy i jej maksymalnie efektywnego wykorzystania nie ma fazy oznaczonej na wykresie "P-", czyli właśnie podciągania. Nawet jeśli doda kilka procent do ogólnego bilansu mocy, to zysk tych kilkunastu W (może mniej, pewno więcej - strzelam...) dla wytrenowanego kolarza jest nie do pogardzenia.
Co powyższego, ale też do równomierności, warto zapoznać się z: DOES A SMOOTHER PEDALING STROKE MAKE YOU FASTER ON THE BIKE?
W skrócie:
Warto zapoznać się z literaturą wskazaną na końcu, są to badania naukowe, a nie dyrdymały - to, że ktoś uzyskuje dobre efekty na ukraninie z platformami, nie oznacza, że nie uzyska lepszych efektów na nowoczesnych pedałach zatrzaskowych, na dodatek poprawiając efektywność pedałowania.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 01 marzec 2016 - 12:29
W pełni zgadzam się ze zdaniem Prozora. Od siebie mogę dodać, że przez jakiś czas próbowałem jeździć na platformach na mtb (typowe xc, żadne tam karkołomne zjazdy itp.) i kupiłem jednak spd, bo noga jest stabilna (nie ślizga się, nie przestawiam jej co chwila) i na ciężkim podjeździe zawsze tej trochę mocy z ciągnięcia pedałów można wykrzesać. Być może to moje przyzwyczajenie do bloków z szosy, ale do platform w rowerach do treningów, a tym bardziej ścigania (bardzo amatorskiego) bym już nie wrócił. A co do chłopaków co mocno jeżdżą na platformach, to strach pomyśleć, co będzie jak założą spd-sl.
Napisano 01 marzec 2016 - 12:50
Cytat
W przypadku platformy i jej maksymalnie efektywnego wykorzystania nie ma fazy oznaczonej na wykresie "P-", czyli właśnie podciągania
Ale zakładasz odpowiedni but, zmieniasz kąt nachylenia stopy i już masz P- taki sam jak w zatrzaskach, dodam, że i but mi się nie ślizga, no chyba, że jest bardzo mokro i jadę ruskim w deszczu, a ten ma plastikowe platformy i niekiedy choć rzadko noga potrafi się lekko przesunąć, stąd w tym wypadku będzie ta wyższość zatrzasków. Teoryzowanie i "badania" to jedno, a praktyka zawsze będzie inna .
Wyniki przy tym samych warunkach i wysiłku, czy w platformach, czy zatrzaskach miałem te same więc tu nie ma co na siłę próbować kombinować
Cytat
A co do chłopaków co mocno jeżdżą na platformach, to strach pomyśleć, co będzie jak założą spd-sl.
Nic nie będzie, dalej po staremu.
CykloOpole !!!
Napisano 01 marzec 2016 - 13:01
kaido2, dnia 01 Marz 2016 - 11:50, napisał:
I tym samym obniżasz efektywność.zmieniasz kąt nachylenia stopy
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?