Maraton Pętla Beskidzka 07.07.2012
Napisano 07 lipiec 2012 - 20:12
Napisano 07 lipiec 2012 - 20:32
Jakiego trzeba mieć pecha żeby złapać trzy kapcie w ciągu jednego wyścigu ? :evil:
Taki sport, ja urwałem łańcuch i tylną przerzutkę :-/ . A była szansa na zwycięstwo bo tempo jakieś niemrawe było. Za tydzień na Beskid Tourze w Czechach już nie będzie tak łatwo.
Napisano 07 lipiec 2012 - 20:41
Jakiego trzeba mieć pecha żeby złapać trzy kapcie w ciągu jednego wyścigu ? :evil:
Taki sport, ja urwałem łańcuch i tylną przerzutkę :-/ . A była szansa na zwycięstwo bo tempo jakieś niemrawe było. Za tydzień na Beskid Tourze w Czechach już nie będzie tak łatwo.
To ciebie pytałem co się stało jak schodziłeś koło Radziechowy ? Jechałem z gościem na mtb.
Napisano 07 lipiec 2012 - 21:12
Napisano 07 lipiec 2012 - 21:30
traska fajna, nawierzchnia w porównaniu ze Srebrną Górą - genialna, nigdzie nie trzeba było zwalniać :-)
szczególnie jarały mnie zjazdy, których się obawiałem :-P
bufety wzorcowe !
Zameczek chyba najbardziej "wrył mi się" w mózg i z wielkim trudem skręcałem na 2-gą pętlę ;-)
Nie było jakichś strasznych ścianek i wszystko udało się wjechać w sposób "kontrolowany" na 39/25.
W sumie zrobiłem ponad 160 km więc jestem kolarsko nasycony :mrgreen:
Pozdrawiam znajomych ziomali ;-) !
Organizacja - super ! gratki !
p.s. chociaż tak jak przypuszczałem na Zameczku była ogólna zadyma z autobusami, śmieciarą, wszystko pozornie się mieszało mega na giga, ci pierwsza pętla, inni druga ...
Napisano 07 lipiec 2012 - 22:22
inna kwestia jest bezpieczenstwo - to co sie dzialo na zjezdzie do Wisly to byl istny mordor, ja wiem ze ruch otwarty, wlasna odpowiedzialnosc, tylko ze to jest proszenie o to zeby sie ktos tam zabil. i wcale nie przesadzam w tym momencie. ostatni zjazd, koncowka wyscigu, adrenalina, i 80kmh na 3-go po zakretach miedzy samochodami (a ruch byl conajmniej jakby byly ms w skokach w wisle ;p) - smialem sie na mecie ze gdyby widzial to komendant miejscowej policji to petla ad 2012 bylaby ostatnia
zeby nie bylo ze tylko narzekam - trasa fajna, choc nie zgodze sie z kolga ze asfalty rewelacyjne, bo momentami pieknie wytluklo, ujechalem sie grubo, druzynowo bylo nas 3 w pierwszej 6-ce open mega, wiec w sumie jestesmy zadowoleni.
Napisano 07 lipiec 2012 - 22:27
Napisano 08 lipiec 2012 - 06:25
zdjecia z petli beskidzkiej
pierwszy podjazd na salmopol
wszyscy świeży, uśmiechnięci
https://www.dropbox....1uxf/j56EIgcaP4
do tego jeszcze filmik z przejazdu, wartka akcja
Napisano 08 lipiec 2012 - 08:21
inna kwestia jest bezpieczenstwo - to co sie dzialo na zjezdzie do Wisly to byl istny mordor, ja wiem ze ruch otwarty, wlasna odpowiedzialnosc, tylko ze to jest proszenie o to zeby sie ktos tam zabil. i wcale nie przesadzam w tym momencie. ostatni zjazd, koncowka wyscigu, adrenalina, i 80kmh na 3-go po zakretach miedzy samochodami (a ruch byl conajmniej jakby byly ms w skokach w wisle ;p) - smialem sie na mecie ze gdyby widzial to komendant miejscowej policji to petla ad 2012 bylaby ostatnia
Natężenie ruchu toż to jakaś masakra była. Nie bywam w tych okolicach zbyt często, ale jeśli chodzi o takie wyścigi to niestety ten ruch samochodowy jest straszny. Wyprzedzanie aut w Szczyrku, przebijanie się przez jakieś korki, normalnie straszne. Nie ma co winić za to organizatora bo nie ma na to wpływu, ale okolice do takiego ścigania niestety trochę kiepskie. Jeśli chodzi o nawierzchnie to po opisie na stronie spodziewałem się nieco więcej, a długimi odcinkami było kiepsko niestety, ale co zrobić taki kraj.
Wspomnę jeszcze o tym że w kat. A na giga 3 zawodników odjechało na bufecie, nie znam waszych zwyczajów, ale na normalnym wyścigu mieliby przeje...... . Jest przerwa na siku to nikt nie odjeżdża, na bufecie to samo, tym bardziej że nikt nas nie gonił.
Zapraszam za tydzień do Czech na Beskid Tour http://www.beskydbik...ropozice-8.html
Napisano 08 lipiec 2012 - 08:50
w kat B było to samo na 1 bufecie,trzeba sie przyzwyczaić do buractwa niestetyinna kwestia jest bezpieczenstwo - to co sie dzialo na zjezdzie do Wisly to byl istny mordor, ja wiem ze ruch otwarty, wlasna odpowiedzialnosc, tylko ze to jest proszenie o to zeby sie ktos tam zabil. i wcale nie przesadzam w tym momencie. ostatni zjazd, koncowka wyscigu, adrenalina, i 80kmh na 3-go po zakretach miedzy samochodami (a ruch byl conajmniej jakby byly ms w skokach w wisle ;p) - smialem sie na mecie ze gdyby widzial to komendant miejscowej policji to petla ad 2012 bylaby ostatnia
Natężenie ruchu toż to jakaś masakra była. Nie bywam w tych okolicach zbyt często, ale jeśli chodzi o takie wyścigi to niestety ten ruch samochodowy jest straszny. Wyprzedzanie aut w Szczyrku, przebijanie się przez jakieś korki, normalnie straszne. Nie ma co winić za to organizatora bo nie ma na to wpływu, ale okolice do takiego ścigania niestety trochę kiepskie. Jeśli chodzi o nawierzchnie to po opisie na stronie spodziewałem się nieco więcej, a długimi odcinkami było kiepsko niestety, ale co zrobić taki kraj.
Wspomnę jeszcze o tym że w kat. A na giga 3 zawodników odjechało na bufecie, nie znam waszych zwyczajów, ale na normalnym wyścigu mieliby przeje...... . Jest przerwa na siku to nikt nie odjeżdża, na bufecie to samo, tym bardziej że nikt nas nie gonił.
Zapraszam za tydzień do Czech na Beskid Tour http://www.beskydbik...ropozice-8.html
Napisano 08 lipiec 2012 - 09:03
ps sorry za brak polskich liter.
Napisano 08 lipiec 2012 - 11:33
#155 Gosc_jarus_*
Napisano 08 lipiec 2012 - 12:08
Napisano 08 lipiec 2012 - 13:42
Ja również gratuluję organizatorom. W końcu trasa do ścigania. Tegoroczna edycja moim zdaniem pobiła edycję z zeszłego roku. Żadnego przepychania siłowego na ściankach, tylko jazda w górę i w dół. Meta na Samopolu - trafione w 10.
Trasa super do ścigania, nie jestem zwolennikiem mega stromizn w wyścigach szosowych, a na takich górkach jak Salmopol czy Zameczek idzie ładnie zaatakować i zrobić selekcję. Szkoda tylko że obsada trochę kiepska, liczyłem na większą rywalizację. Wjechaliśmy na Salmopol tempem średnim żeby nie powiedzieć spokojnym, a na górze zostało raptem
10 ludzi. Dobrym rozwiązaniem byłoby połączenie poszczególnych kat. wiekowych, co by na pewno podniosło poziom sportowy.
Napisano 08 lipiec 2012 - 13:54
Napisano 08 lipiec 2012 - 18:44
Napisano 08 lipiec 2012 - 19:17
przed drugim bufetem na gorze stecowki zdaje sie szedl juz taki ogien ze nikt nie myslal o bufecie (znaczy ja myslalem o lotnym, ale nie bylo o czyms takim mowy bo juz cala masa ludzi z giga okupowala tenze) - przed tym bufetem zreszta rozerwalo ostatecznie grupe (potem do salmopolu no2 szla juz ekipa ktora walczyla o pudlo).
anyway, aluzje o mtb odbieram osobiscie, ale - patrz wyzej. chyba ze mowa o innej grupie z katB.
Napisano 08 lipiec 2012 - 20:09
PS
Jakby się udało wrzucić wyniki wraz z międzyczasem na pierwszym Salmopolu to byłbym wdzięczny