No wiecie co :shock:.
Tydzień dyskusji o nowej projektowanej trasie: tracki profile, przełożenia.
Już sobie człek zdążył
a to prawda - namęczyłem się żeby kółka na szybszą trasę założyć, a tu trzeba będzie na lżejsze zmienić, a co za tym idzie przełożyć kasetę zmienić klocki przełożyć młynek... :-)
ten Zameczek będzie na początku 2x czy na końcu 2x ?
p.s. jeśli chodzi o dystans to mega rozczarowanie :-( ! takie rzeczy powinno się ustalać znacznie wcześniej ! nastawiam się na "kultowe 3600 w pionie" a tu d****
jeśli ktoś nie wpłacił jeszcze chętnie odsprzedam swoje startowe, zamiast tego wolę pojechać na golonkę z kumplami, też będzie 2500 w pionie na 82 km ...
A teraz ile masz przewyższenia?
Nie jest czasem tak że na MTB przewyższenie to suma podjazdów i zjazdów :?:
O , to oko mi się nie myli Swojego posta pisałem zanim pejot dał swojego
Bucz te 5.5km to będzie razem z dojazdem od Wisły gdzie jest lekko pod góre, sam zameczek ma 2.3 km tu jest profil
http://cyclingclimbs...emid=25&lang=pl
edit
chociaż jak tak przeglądam tą strone to chyba nie jest do konca wiarygodna - wychodzi na to że salmopol ma większe średnie nachylenie od zameczków a to napewno prawdą nie jest.
Przegibek od bielska ma chyba więcej km , ochodzita też jakoś mało
to dobre oko masz
salmopol nie ma większego nachylania od zameczków i na stronie też nie, jest 6,67 od Wisły i 5,87 od Szczyrku
druga rzecz, weź pod uwagę że strona jest zrobiona pod kątem porównywania czasów poszczególnych podjazdów i dlatego profile nie zawsze są z całego podjazdu tylko od jakiś charakterystycznych punktów od którego mierzy się czas, a dane wg mnie są wiarygodne, przynajmniej to co jeździłem mniej więcej zgadzało się z profilami
Ano fakt coś źle sobie popatrzyłem na zameczki. Może się zgadza, nie neguje, raczej chodziło mi oto że wg. mnie ze złych miejsc zaczynasz liczenie podjazdów. Np: przegibek od samego międzybrodzia pnie się w górę ( od drogi na żywiec) co daje w sumie coś koło 9km, a od strony bielska również od skrętu z drogi na żywiec ( wszystkie drogi prowadzą na żywca ) co daje chyba z 7km.
Ale stronka gitez.