Jump to content

Photo

Katowice lub okolice początkujący ! Ktos powalczy wspólnie ?

817 replies to this topic

#421 Holden Caulfield

Holden Caulfield
  • Użytkownik
  • 129 posts

Posted 28 July 2014 - 15:55

Hej! Arkowi już przekazałem, że choć jutro nie będę na dworcu, to w niedzielę oczywiście jadę na wyprawę do Czech.

Zapraszam wszystkich niezdecydowanych, będzie naprawdę fajna trasa i rewelacyjne towarzystwo, dlatego im większy peletonik tym lepiej. Tak, że nie szukać wymówek, tylko jechać. 

#422 brachol

brachol
  • Użytkownik
  • 113 posts

Posted 28 July 2014 - 20:21

Mnie rowniez jutro nie bedzie w Katowicach po bilety, ale jak najbardziej potwierdzam swoj udzial na wyprawe do Czech. Dolaczy do nas rowniez moj kumpel (Zeniu, o Tobie mowie!), wiec grupa sie nieco powiekszy :)

@Seneka, bedziemy musieli sie zgadac odnosnie przejazdu do Katowic w niedziele rano! ;)

#423 ar3cky

ar3cky
  • Użytkownik
  • 98 posts
  • SkądKattowitz

Posted 28 July 2014 - 20:24

Mamy 5 osób…pieknie! Jak dla mnie powoli zaczynamy tworzyc idealną grupę do wzajmnej gonitwy z czasem i walki pod góry :) Czekamy na maruderów…kto jeszcze? p.s. Wojtek…wjechałes mi na ambicję:) Oj bedzie sie działo

#424 zorba

zorba
  • Użytkownik
  • 289 posts
  • Skądz Będzina

Posted 28 July 2014 - 20:41

.................... Czekamy na maruderów…kto jeszcze? .......................

Dołączę "następną razą"  ;-)

Udanego wypadu Wam życzę  8-)

Pozdrawiam !!

ZORBA pozdrawia !!

#425 Zeniu

Zeniu
  • Użytkownik
  • 32 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 28 July 2014 - 20:50

jako, że to mój pierwszy post na forum, to cześć wszystkim ;-)

tak, potwierdzam swój udział w wycieczce, mam nadzieje, że nie wypluje płuc przy Was ;-)

tradycja zapożyczona z forum o innej tematyce na którym się udzielam, stwórzmy listę obecności aby było jasno napisane kto jedzie i ile jest osób, "nowi" forumowicze jeszcze nie kojarzą zapewne wszystkich nicków etc. a i przy większej ilości uczestników łatwiej nad tym zapanować jak się ma wszystko w 1 poście ;]

co poniżej, do umieszczenie w poście przez kolejną osobę wpisującą się na listę etc.

Czechy 03.08.14r. zbiórka 07:00 Dworzec PKP w Katowicach

Lista osób:

1. ar3cky

2. brachol

3. Holden Caulfield

4. Seneka111

5. Zeniu

6. ?

Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły...

#426 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 28 July 2014 - 22:13

Mnie rowniez jutro nie bedzie w Katowicach po bilety, ale jak najbardziej potwierdzam swoj udzial na wyprawe do Czech. Dolaczy do nas rowniez moj kumpel (Zeniu, o Tobie mowie!), wiec grupa sie nieco powiekszy :)

@Seneka, bedziemy musieli sie zgadac odnosnie przejazdu do Katowic w niedziele rano! ;)

jak kupimy bilety zabiorę je Arkowi :-D jak będzie stawiał opór to naśle na niego chłopaków z japoni :ph34r:

a tak na serio Brachol jedziemy z Sosnowca ... trzeba oszczędzać siły bo coś czuję , że te górki mnie zamordują :!: mam nadzieję że mnie nie zostawicie w połowie trasy , a Arek skombinuje po drodze jakieś fajne panie dla mojej ewentualnej reanimacji :-D

ps

jak z kaską  ? mamy bufet w Opatovie więc trzeba coś wykombinować ... może ściepa po 30 dyszki i w Raciborzu kupimy korony ? 

#427 ar3cky

ar3cky
  • Użytkownik
  • 98 posts
  • SkądKattowitz

Posted 28 July 2014 - 22:18

Wojtku tak moze byc. Po 30 dyszki i kupimy korony. Pamiętajcie - zabrac duzo wody!

#428 brachol

brachol
  • Użytkownik
  • 113 posts

Posted 28 July 2014 - 22:31

@Seneka, w sumie tez myslalem dzisiaj o pociagu z Sosnowca - wyjazd o 7:00, w Katowicach jestesmy 7:11, szybka przesiadka i jedziem do Raciborza - jak dla mnie moze byc.

Jezeli jutro faktycznie kupicie juz bilety, to ja i Zeniu sie z Wami rozliczymy wplatami na konto albo kasa do lapy w niedziele - do dogadania. Czekamy w takim razie na info, jak to sie jutro potoczy.

#429 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 28 July 2014 - 22:38

Arek ,

finalizując tą naszą eskapadę , proponuję zamknąć listę biletu grupowego jutro o 10:00 !!!  kto się nie zgłosi do tej pory ....

zasuwa na własną rękę ...

Przypominam !

Starujemy Racibórz dworzec PKP godzina 10:00 !

z tematów organizacyjnych :

1. za bileciki rozliczamy się w pociągu

2. ściepa w Raciborzu po 30 dyszki PLN na bufecik i pewnie zakupy wody po drodze ( ja chciałem zabrać wiaderko , ale ciężko będzie się z tym pedałować :-P ) 

3. kasę wspólną trzyma jeden człowiek : skarbnika wybierzemy w pociągu :-D

4. i nie pić w sobotę żadnego alko ...  żart ;-)

5. mam nadzieję że w Raciborzu przywita nas super pogoda i duża grupy kolarzy :)

Serdecznie Pozdrawiam już się nie mogę doczekać !!!

Wojtek

#430 Zawrom

Zawrom
  • Użytkownik
  • 324 posts
  • SkądRacibórz

Posted 29 July 2014 - 09:55

Cześć. Może do Was w niedzielę na dworcu w Raciborzu dołączę (zależy jaka traska w sobotę będzie mnie czekała) Tylko krótkie pytanko. W Raciborzu będziecie ok 9.30. Jak rozumiem zostawiacie sobie te pól godzinki  na załatwienie spraw płynno -koronnych :-P  o o 10.00 ostry start. Czy dobrze rozumiem?

#431 Zeniu

Zeniu
  • Użytkownik
  • 32 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 29 July 2014 - 10:51

2. ściepa w Raciborzu po 30 dyszki PLN na bufecik i pewnie zakupy wody po drodze ( ja chciałem zabrać wiaderko , ale ciężko będzie się z tym pedałować :-P ) 

3. kasę wspólną trzyma jeden człowiek : skarbnika wybierzemy w pociągu :-D

myślę, że wspólna kasa na Czechy raczej jest zbędną operacją, każdy ma inne nawyki nawadniania, żywienia etc., generuje to zbędny problem z rozliczaniem się później, 30zł chyba jest zbyt małą kwotą jeżeli mamy zamiar stołować się w knajpie ;-) (obiad)

@Zawrom, w Raciborzu będziemy musieli poprawić buty, wkładki w spodniach, ustalić gdzie jest północ i wymienić walutę ;-) zapewne stąd zapas przed startem

#432 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 29 July 2014 - 17:24

@Zawrom tak startujemy o 10:00 z dworca w Raciborzu ( masz do mnie tele to tak czy siak daj znać jedziesz czy nie )

@Zeniu - to była tylko propozycja dla mnie to wsjo rybka jak będzie  ,bo z doświadczenia wiem że przy wodopoju czy na bufecie zawsze jest spore zamieszanie finansowo - menu ;-) :-D  oczywiście nic na siłę nie robimy .

@ Brachol tak jak dzisiaj ustaliliśmy przez tele : ustalamy miejsce zbiórki ekipy z Sosnowca 6:10 dworzec PKP Sosnowiec i ruszamy do Katowic ( niestety brak bezpośredniego połączenia z Sosnowca , a przesiadki z rowerkami i w naszych "bucikach" mogą być zabójcze :-( ).

Więc info jeszcze dla niezdecydowanych macie szansę jeszcze dołączyć w 3 miejscach !

Serdecznie zapraszamy !!!

Sosnowiec Dworzec PKP godz. 6:10  (nie czekamy ani minutki )

Katowice przed głównym wejściem do Galeri na wprost ulicy Stawowej godz. 7:00 ( plus maks 5 minut )

Racibórz start 10:00 !!!

Pozdrawiam

Wojtek

#433 Holden Caulfield

Holden Caulfield
  • Użytkownik
  • 129 posts

Posted 29 July 2014 - 19:12

Jak tam chłopaki, udało się zakupić bilety?

Ja dziś pierwszy raz od Ogrodzieńca znalazłem 1,5 godziny okienka, żeby pokręcić. ;) Jeszcze w piątek i sobotę "potrenuję", żeby nie było "gańby" w niedzielę.

#434 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 29 July 2014 - 19:18

bileciki kupione całe 5 sztuk :-D

#435 ar3cky

ar3cky
  • Użytkownik
  • 98 posts
  • SkądKattowitz

Posted 29 July 2014 - 20:53

Bilety kupione, reszta na dole-jakiś błąd w sieci :)

#436 ar3cky

ar3cky
  • Użytkownik
  • 98 posts
  • SkądKattowitz

Posted 29 July 2014 - 20:54

Witam ALL :)
Tak jak napisał Wojtek - bilety kupione.

Informacja dla zastanawiających się - bilet "do" i "z" Raciborza wraz z opłatą za "koło" niecałe 40 "zetka". Czyli NIE JEST ŹLE.
Tak jak już zostało to napisane: "Katowice"- spotykamy się wraz z ekipą Zagłębia przy wejściu do Galerii o 7:00! Czekamy 5 minut.
W razie spóźnienia podane są nasze numery na Forum, więc mozna zadzwonić z informacją "będę 7:10".
Jednak nie czekamy dłużej niż zwyczajowe 5 minut ze względu na "ekwipunek" w postaci rowerów.
Bez pośpiechu trzeba je ustawić w "cugu".

Co do ogólnej "ściepki" na żarcie. Jeśli tworzymy grupę, fajnie wspólnie wejść do jakiejś knajpki i zamówić mega wielką pizze.
Oczywiście jeśli ktoś nie "trawi" takiego jedzenia lub preferuje własne przekąski - nie ma problemu.
Jednak z doświadczenia wiem, że w grupie głupio potem gdy 5 je, a 1 wyciągnie kawałek kanapki z rana ;)
Dlatego ja osobiscie jestem za pomyslem Wojtka, ale jak juz napisałem - nie to jest najważniejsze, że ktoś dokłada się lub nie do wspólnego posiłku. Nie to jest naszym celem.
Dlatego bez stresu przyjmujemy każdą fanaberię ;)

Holden bilet masz, nie doczytałem czy leżący, czy jak w Indiach na dachu…ale masz ;)

Namawiam szczególnie niezdecydowanych bo sezonu rowerowego już dawno za nami połowa, więc fajnie w większym gronie wyskoczyć gdzieś dalej - nie tylko kręcić się po osiedlowych dziurach.

Oczywiście w pełni ekipa będzie wyposażona w zaplecze techniczne, ja Panowie zabiorę w razie "W" z 2 bandaże, jeden uciskowy i plastry.
Tak więc kto chciał zabrać to ze sobą, niech sobie odpuści. Nie biorę natomiast pompki i nie biorę zapasowych "gumek".

#437 Zeniu

Zeniu
  • Użytkownik
  • 32 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 29 July 2014 - 23:16

hmm.. w sumie nie brałem pod uwagę pizzy, nie mam nic przeciwko, pizza jest osom, sądziłem jednak, że bardziej zdrowe żywienie będzie motywem przewodnim(jakieś filety z ryżem czy inna ryba z sałatką etc.) i stąd moje zdanie wynikało ;-)

technicznie: biorę dwie dętki + łyżki do opon + pompka + rękawiczki gumowe do ewentualnej pracy przy rowerze coby się nie ubrudzić + PowerBank

#438 zorba

zorba
  • Użytkownik
  • 289 posts
  • Skądz Będzina

Posted 30 July 2014 - 06:40

....................... nie biorę zapasowych "gumek".

Arek !! To chociaż jedną zabierz ............. Czeszki takie piękne  ;-)  :-P  :-D

Jeszcze raz życzę Wam wspaniałej przygody !!

Do zobaczenia  :-D

ZORBA pozdrawia !!

#439 Travolta

Travolta
  • Użytkownik
  • 26 posts

Posted 30 July 2014 - 19:41

Panowie, skusiłem się i dołączę, niestety ze względu na ograniczenia czasowe przyjadę autem  na 10.00 do Raciborza. Gdyby ktoś chciał zabrać do pociągu jakieś graty i normalne buty, może zostawić u mnie w samochodzie, postaram się zaparkować blisko dworca (czyli mamy prawie wóz techniczny).

#440 Zawrom

Zawrom
  • Użytkownik
  • 324 posts
  • SkądRacibórz

Posted 30 July 2014 - 19:50

Panowie, skusiłem się i dołączę, niestety ze względu na ograniczenia czasowe przyjadę autem  na 10.00 do Raciborza. Gdyby ktoś chciał zabrać do pociągu jakieś graty i normalne buty, może zostawić u mnie w samochodzie, postaram się zaparkować blisko dworca (czyli mamy prawie wóz techniczny).

Z lewej strony Dworca jest mały parking. A i jeszcze jedno nie zapomnijcie dowodów osobistych bo czechy to bardzo wstrętny naród. 

Reply to this topic