Jump to content

Photo

Katowice lub okolice początkujący ! Ktos powalczy wspólnie ?

817 replies to this topic

#461 shmoo

shmoo
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądBrzeg, Wrocław, Bytom

Posted 03 August 2014 - 14:48

Spokojnie, Wojtek coś wspominał, że zrobi mapki poglądowe i wrzuci w folie. Mogę sobie spokojnie na lemondce rozłozyc na stałe taką mapkę, nie przeskadza mi to.

Jeździsz z lemondką w grupie? w dodatku mało znanych ludzi. Gratuluję! Tylko czekać aż z kogoś kalekę zrobisz.

logo1pp-64x64.pngmedium.jpgbadge_new.png

#462 Zawrom

Zawrom
  • Użytkownik
  • 324 posts
  • SkądRacibórz

Posted 03 August 2014 - 15:19

Dzięki za wspólna jazdę (spacerek)  ;-)  ;-)  ;-)

#463 chamsin

chamsin
  • Użytkownik
  • 223 posts
  • Skądkatowice

Posted 03 August 2014 - 19:42

Jeździsz z lemondką w grupie? w dodatku mało znanych ludzi. Gratuluję! Tylko czekać aż z kogoś kalekę zrobisz.

Dlaczego?Nie pytam zlosliwie.Po prostu mnie to ciekawi.Myslisz ,ze brak hamulcy na lemondce moze byc przyczyna?

#464 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 03 August 2014 - 20:12

Shmoo , aby wydawać Takie skrajne opinie ,trzeba mieć wiedzę na temat techniki jazdy Arka !!!  można np spytać na pw a nie walić kogoś z kopyta na forum !!!

Arek nigdy nie jeździe na kole poprzedzającej go osoby i zawsze trzyma się z lewej strony osi jezdni równolegle do jadącej grupy .

Na pierwszej naszej przejdzce - na moje pytanie dla czego tak jedzie z boczku .... właśnie odpowiedział mi czym grozi spotkanie z lemondką w czasie ostrego hamowania ,kolizji etc.., ( ja też dopiero uczę się kolarstwa i od Arka sporo się dowiedziałem nad bezpieczeństwem jazdy w grupie  )

#465 ar3cky

ar3cky
  • Użytkownik
  • 98 posts
  • SkądKattowitz

Posted 03 August 2014 - 20:28

Na dodatek z przyjemnością dodam…całkowicie mi znanych ludzi:)
Reszty nie będę komentowac, bo w sieci każdy może być w ułamku sekundy i adwokatem, i pilotem myśliwców.
Mnie wystarczy to, co wiem i jak w zyciu postępuję.

Zawrom jesteście MEGA. Nauczony czasówek na dosyć płaskim terenie jestem zaskoczony techniką jazdy tak wytrawnych "górali".
Szacun Panowie:) Oczywiście przed Opavą nie omieszkałem odbić sobie na prostej i "pokonać" Adriana…ale jestem w 100% przekonany, że w całym naszym wypadzie byłby ból porażki z mojej strony :(

Daliście mi osobiście super kopa do tego by wprowadzić w swój trening nie podjazdy po kilka % na róznych długościach ale walczyć pod naprawdę spore wzniesienia.
To, co wyprawialiście jest jak dla mnie kosmos. Raz jeszcze - szacun!
Jednak jazda na czas po prawie płaskim nie zabija tak, jak góry :)

Obiecuję do nastepnego razu podciągnąć się w terenie górzystym.

Był czad, te podjazdy Panowie - masakra:) 12% i "deptanie" w górę…jazda bez trzymanki :)
Poznanie czegoś nowego przyniosło fajne doświadczenia na przyszłość :)
Zawrom i Adrian wielkie DZIĘKI za lekcje gór :)

Chłopaki dostalismy w "kulki", cieszy mnie osobiście, że nie spękałem pod ten wielki 12% podjazd :)
Towarzystwo jak zawsze przednie, trasy wyśmienite…Zawrom licze na następne i wyrozumiałość w naszym przypadku.

To coś więcej niż takie "osiedlowe" umawianie się "od czasu" na spacerek wokół lotniska ;)
Pogoda dopisała, Pizza pyszna…polecam się na wspólny kolejny wypad!

p.s.

Zdjęcie ekipy wyslę na maila. Proszę o info PW z Waszymi adresami mailowymi :)

#466 shmoo

shmoo
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądBrzeg, Wrocław, Bytom

Posted 03 August 2014 - 20:44

Shmoo , aby wydawać Takie skrajne opinie ,trzeba mieć wiedzę na temat techniki jazdy Arka !!!  można np spytać na pw a nie walić kogoś z kopyta na forum !!!

Arek nigdy nie jeździe na kole poprzedzającej go osoby i zawsze trzyma się z lewej strony osi jezdni równolegle do jadącej grupy .

Na pierwszej naszej przejdzce - na moje pytanie dla czego tak jedzie z boczku .... właśnie odpowiedział mi czym grozi spotkanie z lemondką w czasie ostrego hamowania ,kolizji etc.., ( ja też dopiero uczę się kolarstwa i od Arka sporo się dowiedziałem nad bezpieczeństwem jazdy w grupie  )

Nie uważam tego za skrajną opinię. Po prostu jak ktoś taki jedzie w grupie to często się przytrafi coś niedobrego i technika jazdy nie ma tu nic do tego. Nie jest to wyłącznie moja opinia. W klubach czy na wyścigach są regulaminy ograniczające stosowanie takich rozwiązań.

Uważam że mam jak każdy prawo do piętnowania niebezpiecznych zachowań. 

Wyjaśniliście że jedzie z boku to ok. Zwracam honor!

Czy ar3cki ma czasem czarnego specjalizeda do TT?

logo1pp-64x64.pngmedium.jpgbadge_new.png

#467 ar3cky

ar3cky
  • Użytkownik
  • 98 posts
  • SkądKattowitz

Posted 03 August 2014 - 20:53

Shmoo nie, mam/korzystam ze sprzetu firmy Cube
I tak jak już dowiedziałeś się, nigdy nie jeżdzę w grupie "na kole", a jeśli wchodzę w grupę to z zasadą "wielkie kilka metrów za, a najlepiej wcale lub przed grupą.
Twoje piętnowanie nie jest dobrym jednak przykładem, pietnowac należy zachowanie które widzimy i znamy. Opinie na zasadzie "bo mi się wydaje" są nie piętnowaniem, a pisaniem bzdur.
Dla dobra Forum i budowania pozytywnych relacji grupy odpuszczamy sobie temat "bezpieczna jazda z lemondką
Jak zapewne wiesz jest prosta zasada i technika wyprzedzania na zawodach Tri innych. Stosując się do tej zasady minimalizujemy ryzyko uszkodzenia ciała innych. Jadąc 99% czasu trasy obok grupy (co dziwne…takie zachowanie wymusza na prowadzących auta do wymijania mnie i grupy w sposób całkowicie po drugim pasie jezdni).

Mam nadzieję, że zamknęliśmy kompletnie ten temat.
Pozdrawiam serdecznie i…może się spotkamy gdzieś na wypadzie lub trasie celem poznania :)
ar3cky

Travolta pomyśl o przyszłym roku i zawodach. Wspólnie możemy kilka treningów "przeskoczyć" :)

#468 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 03 August 2014 - 21:35

Jeszcze więcej takich wycieczek :!: :!: :!:

Ekipa z Raciborza pokazała jak się jeździ po górkach !!!  i wielkie dzięki że czekaliście na nas na szczytach !!!

Adrian !  masz chłopie "kowadło" w nogach - kilka razy na podjazdach próbowałem Ci utrzymać koło - to w moim przypadku była walka z wiatrakami :-(  Masz MOC !!!  śmigasz jak Majka !

Romek !  napiszę tylko tyle MEGA SZACUN !!!  wiem ile jeszcze treningów mnie czeka ... aby spróbować Ci dorównać !

Na szczęście zjazdy wszyscy szczęśliwie przetrwali ... choć czasami było groźnie ( pamiętasz Adrian hardkorowcu  :-D  )

Najważniejsze , że atmosfera była zajefajna dużo śmiechu żartów , ale  i płacz pod górki np te 12% ! i wzajemna motywacja , aby nie odpuszczać !

ja w sumie wykręciłem  147km więc 200km już niebawem , ale jazdy pod górkę trzeba się nauczyć !

Romek dobra rada jak przejdziesz 150km to czemu nie 200km , a jak pykniesz 200km to już 250km na horyzoncie - zmotywowałeś mnie na maksa i pod koniec naszej eskapady dostałem mega mocy ( mam nadzieję że koledzy potwierdzą ).

Jeszcze raz wielkie dzięki za naukę jazdy po górkach !

Serdecznie Pozdrawiam

Wojtek

#469 Zawrom

Zawrom
  • Użytkownik
  • 324 posts
  • SkądRacibórz

Posted 03 August 2014 - 21:51

O jakich to górkach Wojtek opowiadasz toż to małe wzniesienia były. :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen: . No może to jedno 12% to była poważniejsza "górka". Dzięki za wspólna jazdę jeszcze raz i do następnego ....

#470 Holden Caulfield

Holden Caulfield
  • Użytkownik
  • 129 posts

Posted 04 August 2014 - 16:14

No dzięki Panowie za wyjazd!

Ja tym razem postanowiłem pilnować, żebyśmy za wcześnie nie byli w Raciborzu. No bo co? W deszczu mieliśmy siedzieć na dworcu? Bez sensu!!

A tak na poważnie, to nie mam słów jak chłopaki zasuwały w górę. Rewelacja!

#471 ar3cky

ar3cky
  • Użytkownik
  • 98 posts
  • SkądKattowitz

Posted 04 August 2014 - 16:16

Piotrek to było…zagranie taktyczne ;) Pilnowałeś tyły i monitorowałeś czas. Faktycznie…planowany był przyjazd na 17:00. A bylismy…no właśnie ;)

#472 Holden Caulfield

Holden Caulfield
  • Użytkownik
  • 129 posts

Posted 04 August 2014 - 16:26

Swoją drogą niezłe okienko pogodowe nam się trafiło. W Katowicach ulewa, koło Cieszyna grad, w Brzegu koło Opola drzewa wyrywało, a my w słoneczku pełna kulturka.

#473 brachol

brachol
  • Użytkownik
  • 113 posts

Posted 04 August 2014 - 21:32

Sorry, ze dopiero teraz, ale musialem troche odpoczac po tej niedzieli ;)

Wypad jak najbardziej udany, Romek z Adrianem ladnie pokazali nam namiastke tego jak sie jezdzi po terenach w ich okolicy :)

Trasa wypadla bardzo ciekawie, dosyc zroznicowana, z wieloma podjazdami i zjazdami w srodkowej czesci, ktora to mnie zniszczyla przed postojem w Opawie... Kofola raczej srednia, za to pizza byla bardzo dobra. Powrot do Raciborza szedl juz znacznie sprawniej.

Podsumowujac, jak dla mnie swietnie spedzony dzien w siodle z bardzo fajnym towarzystwem :) Dzieki jeszcze raz, Panowie!

#474 Travolta

Travolta
  • Użytkownik
  • 26 posts

Posted 05 August 2014 - 18:13

Panowie,

Dzięki za wspólny wyjazd. Traska bardzo ciekawa, trochę górek, trochę płaskiego, trochę zakrętów. Tylko czeski asfalt nie najlepszy (lub żwir na nim na zjazdach) bo w domu zobaczyłem że zdarłem oponę prawie do dętki... 

Towarzystwo przednie, mam nadzieję ze to początek wspólnych wypadów. ;-)

Arek - co do wspólnych treningów bardzo chętnie - przez wypadek odpuściłem 1/2 IM w tym roku, więc muszę nadrobić w 2015.

P.S. - jest ktoś chętny na 60-70km w niedzielę (raczej po płaskim)?

#475 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 05 August 2014 - 19:17

Travolta :)

ja już będę w sobotę rano w domku - więc na 1000%  jestem .. tradycyjnie zbiórka na placu papieskim ok ?

skoczymy w Jurę moją traską  :)  wyjdzie troszkę więcej niż 70km , ale jak co najwyżej zmodyfikujemy trasę ... i zobaczymy ile osób dołączy z jaką mocą  !

a i pytanko ?  w sobotę dasz radę ?  jak co niedziela może też być ( tylko jak będzie niedziela to po wypadzie będę musiał śmignąć jeszcze 500km ale samochodzikiem , ale dam radę tak , że nie problem ... ale sobota była by dla mnie w 100% trafiona )

decyduj  finalnie z terminem i jedziemy :)

ps

na mazurkach średnio z słoneczkiem , ale ważne że nie pada :)

#476 s2power

s2power
  • Użytkownik
  • 285 posts
  • SkądSilesia

Posted 05 August 2014 - 20:15

Kto mnie gonil w sobote z Kuzni Raciborskiej w strone Kedziezyna? Przyznac sie :)

Giant TCR Advanced 0 Modified
V max 102 km/h Dst max 297 km

#477 zorba

zorba
  • Użytkownik
  • 289 posts
  • Skądz Będzina

Posted 05 August 2014 - 21:05

...........................................................

P.S. - jest ktoś chętny na 60-70km w niedzielę (raczej po płaskim)?

...............................................

.............w sobotę .................

Jestem chętny   :-P i na sobotę i na niedzielę  :roll:  :-D

Podawać trasy  ;-) bo .......... jak zwykle dołączę gdzieś po drodze  :-P

Pozdrawiam !!

ZORBA pozdrawia !!

#478 ar3cky

ar3cky
  • Użytkownik
  • 98 posts
  • SkądKattowitz

Posted 05 August 2014 - 22:08

Zorba wpadnie w trakcie na trasę, machnie kilka razy korbą i… zniknie. Cały Zorba :) Ale jak to mówią "lepiej tyle niż wcale" :) Ja mam Panowie treningi od wtorku luźne :) nad morzem pośmigam sobie na MTB. Przy okazji mam zamiar zrobić w tydzień 100 km na nogach.

#479 zorba

zorba
  • Użytkownik
  • 289 posts
  • Skądz Będzina

Posted 05 August 2014 - 22:13

Zorba wpadnie w trakcie na trasę, machnie kilka razy korbą i… zniknie. Cały Zorba :) ........................

Arek  :-D .............. nie kpij proszę z "dziadka"  :-P  ;-)  :-D

ZORBA pozdrawia !!

#480 ar3cky

ar3cky
  • Użytkownik
  • 98 posts
  • SkądKattowitz

Posted 05 August 2014 - 23:13

Zawsze z szacunkiem i z czystej sympatii :) Ale patrząc na Twoje przejazdy i spotkania naszej grupy jesteś bardziej samotnym strzelcem, niż jeździsz w większej grupie. I absolutnie nie neguję tego! Jednak usilnie namawiam do spotkań w grupie Katowicko-Sosnowieckiej!

Reply to this topic