Jump to content

Photo

Katowice lub okolice początkujący ! Ktos powalczy wspólnie ?

817 replies to this topic

#481 zorba

zorba
  • Użytkownik
  • 289 posts
  • Skądz Będzina

Posted 06 August 2014 - 06:07

............................................................ jesteś bardziej samotnym strzelcem, niż jeździsz w większej grupie. ................................

Zapewniam Cię, że nie lubię jeździć samotnie  :-P Gdy tylko mi się uda, zapraszam "współtowarzyszy niedoli"  ;-) i jeździmy razem.

A co do spotkań grupy K-S to ......... najzwyczajniej w świecie nie pasował mi termin (Czechy)

lub godzina (Ogrodzieniec)  ;-)

Zresztą z tego co widzę w wątku odbyły się trzy spotkania a ja byłem na jednym  :-D i jest to udział w 33,3(3)%  ;-)

Pozdrawiam !!

ZORBA pozdrawia !!

#482 Travolta

Travolta
  • Użytkownik
  • 26 posts

Posted 07 August 2014 - 09:19

Seneka, ja w niedzielę mogę tradycyjnie po 12.00. Jak Ci koliduje z wyjazdem, może być sobota, ale wolałbym po płaskim bo chyba wybiorę się na TDP do Bukowiny jutro  ;-) .

#483 Holden Caulfield

Holden Caulfield
  • Użytkownik
  • 129 posts

Posted 07 August 2014 - 17:41

Pojechałbym, ale dałem koła do serwisu, a serwis nabrał wody w usta i możliwe, że zobaczę je dopiero w poniedziałek. Jeśli jednak to w razie czego pojeździłbym w niedzielę.

No i powoli można planować kolejny weekend 16-17 VIII. Może okolice Chrzanowa, albo Pszczyny?

#484 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 07 August 2014 - 17:59

Seneka, ja w niedzielę mogę tradycyjnie po 12.00. Jak Ci koliduje z wyjazdem, może być sobota, ale wolałbym po płaskim bo chyba wybiorę się na TDP do Bukowiny jutro  ;-) .

No to jak może być Sobota , to umawiamy się wstępnie Plac papieski Sosnowiec godzina 11:00 !!!

Myślę , że pojedziemy sobie do Ogrodzieńca ( jedna znacząca górka tylko podjazd jakieś 2km przy średnim nachyelniu 6% - po Czechach to bułka z masłem , nawet tego niezauważymy :-D )  a potem zobaczymy coi jak ...

- Krzychu będzie , więc zmiany szykują się naprawdę bardzo mocne  :-D  pisał sms , że mu pasuje sobota więc super !!!

- Zorba też się melduje - więc już nas jest czterech :)   ( Zorba daj sms znać w sobotę rano gdzie się do nas podłączysz )

- może pojawi się też "młody" przyszłość Polskiego kolarstwa ( 20 lat i noga masakra )

i zapraszam wszystkich , którzy to czytają a się wachają !

chodzi o to , aby wspólnie pojeżdzić a się nie zajeździć :-P 

ps

Holden - mam drugi rower dla Ciebie ale musiałbyś do mie w Sobotę podskoczyć i się wcześniej "karnąć" czy Ci pasuje - daj cynka ?

Zerknę w piątek wieczorem na chwilę na forum i przed wyjazdem w Sobotę - mamy wakacje :P

#485 Holden Caulfield

Holden Caulfield
  • Użytkownik
  • 129 posts

Posted 07 August 2014 - 18:09

Dzięki Wojtku za chęci. Ale chyba więcej zamieszania będzie z niż pożytku. Zobaczymy, może serwis się jednak jutro odezwie i będę mógł w weekend gdzieś ruszyć.

#486 Travolta

Travolta
  • Użytkownik
  • 26 posts

Posted 08 August 2014 - 15:46

Panowie,

Podsumowując:

Start - sobota, 12.00 (zmiana, żeby uniknąć porannego natężenia ruchu)

Miejsce zbiórki - Sosnowiec Plac Papieski

Trasa - Ogrodzieniec lub gdzie Grupa poprowadzi (plan ok 80 km) 

Nie pić dzisiaj wieczorem, żeby nie było problemu z utrzymaniem koła i postojami po nadprogramowe napoje  :->

Na razie potwierdziło 5-6 osób.

Holden - liczymy na Twój serwis.

#487 Holden Caulfield

Holden Caulfield
  • Użytkownik
  • 129 posts

Posted 08 August 2014 - 16:24

Odbieram koła dopiero jutro rano. Jeśli zdążę się ogarnąć z wszystkim do 11 to ruszę na plac papieski. Zadzwonię do Wojtka z informacją.

#488 zorba

zorba
  • Użytkownik
  • 289 posts
  • Skądz Będzina

Posted 08 August 2014 - 16:29

................................................

Start - sobota, 12.00 (zmiana, żeby uniknąć porannego natężenia ruchu)

................................................

;-)  a ja chciałem Was namawiać na start przynajmniej godzinę wcześniej ;-) czyli o 10  :-D

(żeby uniknąć południowego upału, jutro "lampa" i 29 st.) 

Cóż, w takim razie ja zmieniam prawdopodobieństwo mojego udziału do 40%  :roll:

Pozdrawiam !!

ZORBA pozdrawia !!

#489 s2power

s2power
  • Użytkownik
  • 285 posts
  • SkądSilesia

Posted 08 August 2014 - 17:25

zorba, jakiego upalu?? Toz to ledwie cieplo bedzie.

Giant TCR Advanced 0 Modified
V max 102 km/h Dst max 297 km

#490 zorba

zorba
  • Użytkownik
  • 289 posts
  • Skądz Będzina

Posted 08 August 2014 - 17:39

zorba, jakiego upalu?? Toz to ledwie cieplo bedzie.

S2power  :-P dołączasz do grupy ??

ZORBA pozdrawia !!

#491 Holden Caulfield

Holden Caulfield
  • Użytkownik
  • 129 posts

Posted 08 August 2014 - 19:01

Na mnie jutro nie czekajcie. Za dużo spraw do załatwienia z rana.

W niedzielę samotnie pokręcę w kierunku Oświęcimia.

#492 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 08 August 2014 - 19:08

oki

więc stoi !!!

samo południe jutro startujemy punktualnie proszę 12:00 plac papieski !!!

temperatura - zawsze jest gorąca ...  ostatnio śmigaliśmy w 35 w cieniu  i dało radę kręcić więc i teraz damy radę :-D

ps

Zorba czekam jutro na sms gdzie się spotykamy i proszę bądź !  bo wpadnę do Ciebie i popsuje Ci kolarzówkę :-D :-P

Holden , mam nadzieję  że problemy techniczne to już przeszłość i dołączyszcz do wyprawy , a spróbuj nie he :-D

Do zobaczenia jutro !

Travolta !

co do alko przed  mhhh  trzeba by moich wszystkich znajomych zamknąć :-D    :shock: 

#493 zorba

zorba
  • Użytkownik
  • 289 posts
  • Skądz Będzina

Posted 08 August 2014 - 19:14

........................................................ bo wpadnę do Ciebie i popsuje Ci kolarzówkę :-D :-P

......................................................................................

Może mnie dorwiesz gdzieś na trasie  :-P  ;-)  :-D

ZORBA pozdrawia !!

#494 Gosc_feuerland_*

Gosc_feuerland_*
  • Gość

Posted 10 August 2014 - 16:37

Witam, i jak się udał sobotni wypad? Ja narazie kręcę sam, dwa tygodnie temu kupiłem nową szosę i po 8 latach nieróbstwa wróciłem na rower więc narazie odbudowuję formę. Ja doprowadzę się do rowerowego ładu i składu to dołączę do Was.

Zeby nie było off topic to w sobotę zrobiłem trasę 102 km ze średnią 25,66km/h. Trasa to Sosnowiec Jaworzno Chrzanów Libiąż Chełm Śląski Imielin Mysłowice Jaworzno Sosnowiec. Myślę, że jak na 8 lat przerwy i ledwie siódmy wyjazd to nie jest źle:-)

#495 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 10 August 2014 - 16:39

Pojechałbym, ale dałem koła do serwisu, a serwis nabrał wody w usta i możliwe, że zobaczę je dopiero w poniedziałek. Jeśli jednak to w razie czego pojeździłbym w niedzielę.

No i powoli można planować kolejny weekend 16-17 VIII. Może okolice Chrzanowa, albo Pszczyny?

No właśnie :)  kolejny weekned przed nami - działamy ludziska !!!

i Zeniu sorry nie dałem rady dzisiaj wróciłem w okolicach południa i spałem do teraz :( dałem Ci priv jak musiałem lecieć  sorry że o północy : :-( ) 

Krzychu z Maćkiem mnie w sobotę i tak zjechali na MAKSA ! mnie wyszło ponad 93km i ta średnia po górkacch 30 km  masakra dla mnie !!!

Niestety moja "forma" pozwoli przechejać ze średnią 32-33km w terenie pagórkowatym , ale maks 50km potem - jestem "grupetto"

zresztą nasze ostatnie podjazdy niestety tak wyglądały !

KRZSZTOF !!!  JESTEŚĆ MEGA GOŚĆ !!!  Nie mogę się nadziwić Twojemu równemu pedałowaniu !  czy górka czy z ... czy ciężki podjazd ... Ty se  kręcisz zawsze bez oporu !  jak Ty to robisz ! ???  pod górką w Niegonowicach odjechałeś jak schumaher ...  ale masz MOC !  a ten ostatni lekki ale długi podjazd zamordawał mnie ....  a Ty mimo , że czekałeś z Maćkiem na mnie wyglądałeś zajebiście świeżo !!!

Musisz mnie tego nauczyć !  z niecierpliwością czekam na następne spotkanie i lanie od Ciebie  :-D

Serdecznie Pozdrawiam i do następnego !

ad:

Krzychu przyjechał na "pedałkach" do Sosnowca z Tych na miejsce zbiórki i ruszył z nami  (2x36km bo trzeba do domku po pętli wrócić )  przejechał z nami 93km i ponad połowę tego dystansu nadawał Mega ostre tempo ( czyli ponad 170km w nogach )  a ja czasami to bokami ładowalem , aby utrzymać mu koła ... aż puściłem pod ostatnim podjazdem ...

reszta niech zostanie naszą tajemnicą ...i.. już bez komentarza... ja się cieszę że mogę się uczyć od najlepszych !!!

Serdecznie Pozdrawiam i zapraszam na naszą walkę samych z sobą !!!

#496 Zeniu

Zeniu
  • Użytkownik
  • 32 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 10 August 2014 - 17:33

i Zeniu sorry nie dałem rady dzisiaj wróciłem w okolicach południa i spałem do teraz :( dałem Ci priv jak musiałem lecieć  sorry że o północy : :-( ) 

Krzychu z Maćkiem mnie w sobotę i tak zjechali na MAKSA ! mnie wyszło ponad 93km i ta średnia po górkacch 30 km  masakra dla mnie !!!

niema problemu, różne sytuacje się zdarzają, niema się co spinać

a ja wstałem rano pełen zapału, wpadłem w prysznic i zacząłem się martwić, nadal katar, kaszel, noga  boli... no nic trzeba będzie jakoś to zrobić, patrze forum a tutaj zmiana planów, aż mi ulżyło :) w tygodniu coś pokręcę coby nogę rozruszać i na następny weekend trzeba się dołączyć do grupy w końcu :) (ktoś musi zabezpieczać tyły ;d)

Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły...

#497 Holden Caulfield

Holden Caulfield
  • Użytkownik
  • 129 posts

Posted 10 August 2014 - 17:39

Witam, i jak się udał sobotni wypad? Ja narazie kręcę sam, dwa tygodnie temu kupiłem nową szosę i po 8 latach nieróbstwa wróciłem na rower więc narazie odbudowuję formę. Ja doprowadzę się do rowerowego ładu i składu to dołączę do Was.

Zeby nie było off topic to w sobotę zrobiłem trasę 102 km ze średnią 25,66km/h. Trasa to Sosnowiec Jaworzno Chrzanów Libiąż Chełm Śląski Imielin Mysłowice Jaworzno Sosnowiec. Myślę, że jak na 8 lat przerwy i ledwie siódmy wyjazd to nie jest źle:-)

Śmiało zapraszamy, to mniej więcej moje tempo. Szczególnie, że...

Niestety moja "forma" pozwoli przechejać ze średnią 32-33km w terenie pagórkowatym

chłopaki planują ostre jazdy  ;-)  Wkrótce będę tworzył jednoosobowe grupetto grupetta.  :-|

PS Ja dziś do Oświęcimia 80 km ze średnia 28. Jak na mnie rewelacja  :-)

Fajne okolice wokół Bojszów, jakoś wcześniej ich nie odkryłem.

PS Najbliższy weekend jest z wolnym piątkiem, tak dla przypomnienia

#498 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 10 August 2014 - 19:06

ja od piątku do soboty - jestem zwarty i gotowy   :-D czekam na info co gdzie i kiedy he

niestety niedzial u mnie jest ciężka a poniedzielnik jeszcze bardzie j- real mnie skasuje :-(  zmasakruje :-(

#499 Zeniu

Zeniu
  • Użytkownik
  • 32 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 11 August 2014 - 10:21

Mi piątek odpada, bardziej sobota, niedziela

Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły...

#500 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 13 August 2014 - 19:10

W sobotę będę na placu papieskim w Sosnowcu równo 10:00  !!!

Więc jak się nie urodzi nic nowego na weekend z miłą chęcią zapraszam do  wspólnego treningu !

trasa naszego wypadu to pełna improwizacja :-D  może zachaczymy o "słynną już górke w Niegonowicach :-D "  generalnie nie mniej niż 80km , ale nie więcej niż 100km !  a jedziemy tam gdzie będziemy chcieli jechać ... ale na bank trasa będzie lekko pagórkowata ;-)

zapraszam !!!

ps

fajnie by było gdyby udało nam się już cyklicznie ustawiać co dwa tygodnie wypady z 2 miejsc (raz zbiórka Katowice Spodek  , dwa Sosnowiec Zagórze plac papieski ) i na maksa  rozleklamować to w śród naszych jeżdzrzących znajomych !!!  można też zrobić  konto na face... z tym tematem ! Myślę że po jakimś czasie fajna sprawa by wyszła może konkurecja dla "IC" hihi  , ale na pewno po pewnym czasie na miejscu zbiórek , kolarzy na bank będzie przybywać !  co myślicie ???

Temat oczywiście kierowany dla początkujących Kolarzy - mega amatorstwo !!!

Reply to this topic