Skocz do zawartości

Zdjęcie

Katowice lub okolice początkujący ! Ktos powalczy wspólnie ?

817 odpowiedzi w tym temacie

#241 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 10 lipiec 2014 - 13:31

Myślę sobie , że w sobotę o godzinie 8:00 jak będzie z pogodą krucho - zalogujmy się na forum i ustalimy zmianę terminu .

Na teraz zostaje Sobota 10:00 .

Pozdrawiam

ps

ja dzisiaj troszkę pokręcę około 16:15 będę w okolicach targowiska w będzinie czekam 15minut  jak ktoś ma ochotę zapraszam.

#242 zorba

zorba
  • Użytkownik
  • 289 postów
  • Skądz Będzina

Napisano 10 lipiec 2014 - 16:21

...............................................................................................................................

ja dzisiaj troszkę pokręcę około 16:15 będę w okolicach targowiska w będzinie czekam 15minut  jak ktoś ma ochotę zapraszam.

Tobie machałem w okolicach będzińskiego targowiska ?? jechałeś z kolegą ??

Pzdr.

ZORBA pozdrawia !!

#243 ar3cky

ar3cky
  • Użytkownik
  • 98 postów
  • SkądKattowitz

Napisano 10 lipiec 2014 - 17:12

Potwierdzam udział Panowie :) Jestem sobota 9:55 Spodek Katowice. Przy wejściu głównym (schody) przy telebimie.
Oczywiście 2 osoby będą.
W związku z pytaniem o wiek, bo nie byłem obecny.
Obydwoje 38…tak więc staruszki ;)

#244 zorba

zorba
  • Użytkownik
  • 289 postów
  • Skądz Będzina

Napisano 10 lipiec 2014 - 17:44

........................................................................
Obydwoje 38…tak więc staruszki ;)

Najstarszy nie będziesz  ;-)

ZORBA pozdrawia !!

#245 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 10 lipiec 2014 - 17:57

Tobie machałem w okolicach będzińskiego targowiska ?? jechałeś z kolegą ??

Pzdr.

na targowisku jak obiecałem "zaparkowałem"  na parę chwil... a potem ostro ruszyłem goniłem "białego" który mnie minął jak czekałem  - generalnie  jechałem solo więc chyba to nie ja  :-( 

ale przez chwilę jechałem z tym kolesiem , którego dogoniłem ubrany na biało ja na czarno ... to może jednak mnie widziałeś ???

dzisiaj 53km - jutro o 10:00  będę ponownie w tym samym miejscu więc jak ktoś chce przybić piątala i wspólnie chwilę pokręcić zapraszam .

trzeba trenować przed sobotą :-D

ar3cky super że będziesz !   ja też już 38 :-(

Ja startuję jednak z Zorbą z będzina więc znajdziemy się w sobotę na trasie - do zobaczenia :-D

#246 ar3cky

ar3cky
  • Użytkownik
  • 98 postów
  • SkądKattowitz

Napisano 10 lipiec 2014 - 18:25

Seneka111 musimy wiec ustalic tak trase, by sie złapać na trasie.
Moze przesuniemy sobie spotkanie o 30 minut, Wy będziecie mieli luzik na dojazd. Ew. ustalamy tak trasę, by Was "złapać" po drodze. Skoro Będzin to gdzieś okolice Czeladź lub Sosnowiec Milowice, ew. wjazd do Katowic Dąbrówka Mała.
Moglibyśmy tam sie spotkać przy kościele na łuku (Dąbrówka Mała) i już spod kościoła wszyscy wyskoczyć gdzieś na trasę.

Kto będzie przy Spodku na 10:00…czekamy do 10:15. Po kwadransie ruszamy spokojnie na 10:30 w stronę Dąbrówki małej. Tam łączymy się w większą grupę i lecimy w trasę.
Przy czym skoro ustalamy średnia na 25-27 (są jakieś kontuzje jak widać) to zapalonych sprinterów uprasza się o zabranie plecaków z bagażem 25 kg! Traktujemy to jako wypad grupowy, nie prowadzenie lidera do mety i ucieczka grup ;)

#247 zorba

zorba
  • Użytkownik
  • 289 postów
  • Skądz Będzina

Napisano 10 lipiec 2014 - 18:36

ar3cky zerknij do posta 235, znajdziesz tam miejsce spotkania na trasie.

Możemy ustalić, że kto pojawi się pierwszy czeka np. do 11. 

Reszta część trasy jest na tyle długa, że zdążymy się ze sobą najeździć  ;-)

Seneka i ja ominiemy wielkomiejski, sobotni, poranny ruch  :roll:

ZORBA pozdrawia !!

#248 ar3cky

ar3cky
  • Użytkownik
  • 98 postów
  • SkądKattowitz

Napisano 10 lipiec 2014 - 18:46

Zorba dzięki za info…lecę do 235 :)

Dobieszowice…no to będzie co jechać do Was ;)
Tak więc czekam na info kto chce się spotakc pod Spodkiem lub "bliżej" Dobieszowic, wtedy ja wystartuję z jeszcze jednym "osobnikiem" ;) z okolic Telewizyjnej (Bytków).
Może być też Spodek, ale wtedy znów wracamy przez Siemianowice w stronę Dąbrówki Wielkiej.

Czekam więc na info kto "leci" w sobotę.
Oczywiście ja też odpadam jak będzie padał deszcz, już po deszczu leczyłem się prawie 3 tygodnie z krwiakiem w biodrze.

#249 zorba

zorba
  • Użytkownik
  • 289 postów
  • Skądz Będzina

Napisano 10 lipiec 2014 - 19:04

........................................................................................
Dobieszowice…no to będzie co jechać do Was ;)
........................................................................................

16,5 km  :-P

ja będę jechał 15,5 km

Jakoś przebolejesz te 1000 m  ;-) tym bardziej, że jesteś młodszy i pewnie o wiele lżejszy  ;-)

ZORBA pozdrawia !!

#250 Holden Caulfield

Holden Caulfield
  • Użytkownik
  • 129 postów

Napisano 10 lipiec 2014 - 19:21

Nic się nie zmienia. Potwierdzam godzinę 10 w sobotę.

Jeśli będzie deszcz to jestem gotowy przesunąć wyjazd na niedziele, ale to się okaże rano w sobotę.

W ekipie będę juniorem. Niewiele ponad 3 dychy ;)

#251 ar3cky

ar3cky
  • Użytkownik
  • 98 postów
  • SkądKattowitz

Napisano 10 lipiec 2014 - 19:21

Mam za to zapewne cięższy rower ;) Czekamy więc na Seneke i Holden'a z info gdzie się umawiamy ostatecznie i jesteśmy w Dobieszowicach o 11:00. Co do trasy, jeśli nic nie jest jeszcze przesądzone, to chętnie widziałbym kierunek południowy-zachód, w stronę Strzelców Opolskich. Z Dobieszowic można fajnymi drogami przeskakiwać te małe miasteczka Śląska. Ale to tylko moja sugestia. :)

#252 zorba

zorba
  • Użytkownik
  • 289 postów
  • Skądz Będzina

Napisano 10 lipiec 2014 - 19:30

..........................................Co do trasy,...............................

Zobacz w poście 214  ;-)

zastanawiałem się jeszcze nad odrobinkę dłuższą trasą:

http://bikeroutetoas...I/Course/696591

jej minusem (dla mnie) są bardziej ruchliwe drogi w porównaniu do mojej pierwszej propozycji :roll:  

aha  ;-)

Seneka jedzie ze mną z Będzina  ;-)

ZORBA pozdrawia !!

#253 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 10 lipiec 2014 - 19:32

ar3cky zerknij do posta 235, znajdziesz tam miejsce spotkania na trasie.

Możemy ustalić, że kto pojawi się pierwszy czeka np. do 11. 

Reszta część trasy jest na tyle długa, że zdążymy się ze sobą najeździć  ;-)

Seneka i ja ominiemy wielkomiejski, sobotni, poranny ruch  :roll:

Seneka zaczyna z kręcić z Zorbą :-D  więc spotkamy się Dobieszowicach .

#254 Holden Caulfield

Holden Caulfield
  • Użytkownik
  • 129 postów

Napisano 10 lipiec 2014 - 19:34

Co do trasy, jeśli nic nie jest jeszcze przesądzone, to chętnie widziałbym kierunek południowy-zachód, w stronę Strzelców Opolskich. Z Dobieszowic można fajnymi drogami przeskakiwać te małe miasteczka Śląska. Ale to tylko moja sugestia. :)

To są rzeczywiście fajne tereny, objeżdżałem je jeszcze na rowerze MTB. Do Pyskowic i z powrotem przez Tarnowskie i Zbrosławice powinno wyjść ok 100-110. Czyli tak w sam raz na pierwsze spotkanie. Więcej na razie mogę mieć problem uciągnąć.

#255 ar3cky

ar3cky
  • Użytkownik
  • 98 postów
  • SkądKattowitz

Napisano 10 lipiec 2014 - 19:41

OK. Czyli mamy jasne. Ja, kolega Holden i jeszcze jeden człowieczek na szosie ;) ruszamy do Dobieszowic o 10:00 ( z minutami), miejsce zbiórki Spodek 9:55-10:15 W Dobieszowicach mamy resztę ekipy i w trasę. Tempo przyjmujemy zgodnie z oczekiwaniami (przyjmijmy, że oczekiwań wszystkich) w okolicach 25km/h. Trasa - działka Kolegi Zorby…my jedynie mamy "pomysł" i propozycje podaną powyżej. Życze więc w szczególności sobie (czyli Wam też ;) ) pogody i dobrego samopoczucia! Holden jestesmy po Ciebie w sobotę!

#256 zorba

zorba
  • Użytkownik
  • 289 postów
  • Skądz Będzina

Napisano 10 lipiec 2014 - 20:52

Miejmy nadzieję, że prognozy na sobotę się nie sprawdzą.

Wiatr północno- zachodni ok. 25 km/h w porywach do 55 km/h - masakra  ;-)  :-P

Co do innych propozycji to ...... nic nie stoi na przeszkodzie żeby umawiać się częściej i eksplorować nieznane trasy  :-)

ZORBA pozdrawia !!

#257 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 11 lipiec 2014 - 18:49

na następny wypad - zapraszam na moją ulubioną trasę :-D  jak mam MOC :-D

Sosnowiec - strzemieszyce małe - niegonowice ( fajny podjazd ) - ogrodzieniec - pilica  ( między tymi miasteczkami pagórkowaty teren )  żarnowiec ( ciężki podjazd ) klucze - bolesław - bukowno - jaworzno - Sosnowiec .

Jak nauczę się robić te Wasze profesjonalne mapki  :-P  zapodam trasę .... 

Zajefajne widoczki ( w ogrodzieńcu można zatrzymać na zajefajną pizzę na ryneczku )

Między ogrodzieńcem , a pilicą można skręcić w prawo po jakiś 8km jest mega zjazd , a potem podjazd  :-D  wiocha nazywa się Siamoszyce kameralne jeziorko prawie jak na mazurkach :roll:

tam z górki jechałem najszybciej  w życiu na szosie 92km/h MASAKRA ! 

#258 zorba

zorba
  • Użytkownik
  • 289 postów
  • Skądz Będzina

Napisano 11 lipiec 2014 - 19:07

No, no  ;-) 150 kilosków  :roll:

z tymi podjazdami, zjazdami, pizzami, etc.....etc...... to chyba na cały dzień wypad  ;-)

Ja się piszę  :-P

a tu ta trasa na mapce:

http://bikeroutetoas...I/Course/697040

ZORBA pozdrawia !!

#259 ar3cky

ar3cky
  • Użytkownik
  • 98 postów
  • SkądKattowitz

Napisano 11 lipiec 2014 - 19:10

Ładnie 150 km, jest co "kręcić"…ja się nie chwalę, by nie wystraszyc nikogo ;)

#260 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 11 lipiec 2014 - 19:54

troszkę mniej - z pilcy śmigamy na klucze przez Kwaśniów i Złożeniec - potem można modyfikować dojazd do Sosnowca

w pierwszym poście strzeliłem literówkę  :-x  ( zamisat żarnowiec miało być Złożeniec 8-)  )

Pozdrawiam

Dodaj odpowiedź