Jump to content

Photo

Powrót Mistrza

479 replies to this topic

#221 gr3gory

gr3gory
  • Użytkownik
  • 434 posts
  • SkądDzierżoniów

Posted 19 January 2009 - 17:12

ŁowcaKlasyków, sadzisz ze Landis zostal zwerbowany przez Armstronga, bo byl jego groznym przeciwnikiem? Jesli oceniasz to po tym, ze 'wygral' Tour to sie mylisz. Byl obiecujacym kolarzem, a jego pierwszy Tour z Armstrongiem jako domestique byl dla niego katorga i meczarnia, ledwo sie trzymal. To u Armstronga nauczyl jak jezdzic podczas Touru.

#222 MartinezW

MartinezW
  • Użytkownik
  • 44 posts
  • SkądNowogród Bobrzański

Posted 19 January 2009 - 17:15

ŁowcaKlasyków, :-( Poczytaj troszkę książek o Armstrongu to wszystko będzie jasne.
Pozdro

#223 Gosc_felipe_*

Gosc_felipe_*
  • Gość

Posted 19 January 2009 - 19:10

ŁowcaKlasyków, jaki jest Twój cel w uczestnictwie w tej dyskusji? Jak na razie nic ciekawego do niej nie wniosłeś.

#224 Gosc_ŁowcaKlasyków_*

Gosc_ŁowcaKlasyków_*
  • Gość

Posted 19 January 2009 - 19:31

Przeczytałem wszystkie ksiażki o Armstrongu jakie są wydane na polskim rynku.

Ale Landis mógł trafić do innej drużyny, a z tego co pamiętam to dość mocno pomagał "Sir Lancelotowi" , a gdyby Armstrong go nie zwerbował to mógł komuś innemu pomagać np. Ullrichowi lub Basso czy innym.

Walezy: Jeśli wierzysz, że inni wtedy nie stosowali dopingu to sie mylisz. Lance znowu powracając robi burze wokół dopingu, powracając... znów pojawią sie domysły i cała ta otoczka zwiazana z tym niby legendarnym Panem.

Jeśli uważacie, że Lance jest w 100 % czysty i nigdy nie stosował niedozwolonych środków wspomagających to was podziwiam. Zobaczcie, że cała ekipa tzn. Najwięksi rywale Armstronga jechali i scigali sie z nim na wspomagaczach, czyżby tylko Lance był tym jedynym czystym w peletonie ? Wierzycie w to ? Ja nie...

Poczytajcie sobie jak wygląda zycie ludzi chorych na podobna odmiane raka co miał Lance... ich kondycja fizyczna jest o wiele slabsza niz przed choroba i nigdy nie wracaja do tej samej formy przed chorobą ... to samo tyczy sie sportowców ktorzy chorowali na podobny lub prawie identyczny rodzaj raka jak Lance.

Wedlug myslenia niektorych z was Lance jest CYBORGIEM.

Widze, że ten temat zostal stworzony TYLKO dla wiernych fanow tej postaci... bo ja spojrzalem na tego faceta racjonalnym okiem ...

#225 MartinezW

MartinezW
  • Użytkownik
  • 44 posts

Posted 19 January 2009 - 19:48

Ok znamy juz Twoja opinię na temat Lanca. To teraz proszę napisz komu Ty kibicujesz bądź kto wzbudza Twój szacunek. Zauważ że temat nosi tytuł "Powrót mistrza", co za tym idzie dotyczy powrotu Lanca do peletonu, a nie opowieści na temat kto ile koksował bądź koksuje... Co do wypowiedzi na temat nowotworu to rozumiem, że masz duże rozeznanie co do leczenia tego typu schorzeń (no offence)? ;-) O ile pamiętam to nikt niczego Lancowi nie udowodnił więc... Z tego co piszesz wcześniej widzę że lubisz braci Schleków bądź Marka Cavendisha. Zauważ że nikt tu nie napisał niczego o koksowaniu mając na myśli tych zawodików więc Ty też sobie daruj opowieści o dopingu.
Pozdro

#226 Gosc_ŁowcaKlasyków_*

Gosc_ŁowcaKlasyków_*
  • Gość

Posted 19 January 2009 - 20:22

Wzbudzaja we mnie szacunek bracia Schleck, Mark, Cadel Evans, Jens Voight.

"Powrót Mistrza", mówie o koksie Pana Lanca, nie o poszczegolnych przypadkach wykrywanych w peletonie.

Jeśli chodzi o nowotwór, dużo się znajdzie na ten temat np. w Internecie. Lecz jeśli kogoś interesuje konkretny rodzaj raka na który byl chory Lance jest doskonale to opisane w książce "Tajemnice L.A." - Polecam. Książka daje do myslenia oraz sa świadkowie na to, że Lance bral niedozwolone środki.

Tak... więc piszmy ciagle, że Lance jest jedyny w swoim rodzaju, że go podziwiamy itd

Owszem... podziwiam go za to, że wygrał z rakiem, że wogole wrocil na rower.... ale nic wiecej, poniewaz przeczytalem wystarczajaco duzo by byc pewnym ze czysty ten zawodnik nie jest. Coz z tego ze bedzie mial teraz pobierana krew co 3 dni... zwykla propaganda...

Każdy ma prawo miec swoje zdanie na temat tego Goscia.

#227 gr3gory

gr3gory
  • Użytkownik
  • 434 posts
  • SkądDzierżoniów

Posted 19 January 2009 - 20:33

ŁowcaKlasyków, napisales, ze przeczytales wszystkie ksiazki o Armstrongu. Troche ich bylo. Zastanawia mnie, w ktorym momencie doszedles do wniosku, ze tego kolarza nie lubisz? Po przeczytaniu ksiazek czy przed ? A moze sugerujesz sie "Tajemnica L.A." ? Ksiazka oparta na pogloskach, przypuszczeniach, nieudokumentowanych informacjach. Jesli ktos pisze, ze Armstrong byl na dopingu to niech poda FAKT a nie POGLOSKI !! Czy Armstrong robi teraz burze wokol dopingu ? Oprocz programu antydopingowego UCI oraz wewnetrznego w Astanie zdecydowal wdrozyc swoj indywidualny program pobierania probek co 3 dni.

Jesli chodzi o sprawe choroby jaka przeszedl Lance. Czy w medycynie wszystko jest oczywiste i powiedziane, ze jesli stu sportowcow nie wrocilo do swojej dawnej formy to ten JEDEN takze nie moze ? Kazdy organizm jest inny i nie mozna powiedziec, ze czegos takiego nie mozna dokonac. Jesli mozesz to podaj jakies przyklady sportowcow, ktorzy przeszli tego typu choroby. Teraz mnie to zaciekawilo jak bylo w innych przypadkach.

#228 Gosc_ŁowcaKlasyków_*

Gosc_ŁowcaKlasyków_*
  • Gość

Posted 19 January 2009 - 20:38

Podziwiam was że wierzycie w to.

Doszedłem do wniosku, że go nie lubie po przeczytaniu wszystkich książek.

Panowie, nie lepiej żeby przyszedl czas na nowe pokolenie w kolarstwie ?

#229 MartinezW

MartinezW
  • Użytkownik
  • 44 posts

Posted 19 January 2009 - 20:40

gr3gory, Mam wrażenie kolego, że szkoda prądu na wymianę poglądów z naszym przekonanym o własnej nieomylnośći kolegą.
Pozdro

LIVESTRONG :-)

#230 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 posts
  • SkądGOP - Będzin

Posted 19 January 2009 - 20:43

Podziwiam was że wierzycie w to.

Doszedłem do wniosku, że go nie lubie po przeczytaniu wszystkich książek.

Panowie, nie lepiej żeby przyszedl czas na nowe pokolenie w kolarstwie ?

A nie przyszedł? Chyba nie oglądasz Eurosportu. :-P Najbardziej to widać, przynajmniej moim zdaniem, w różnicach czasowych w KG wielkich tourów. Lance wraca, ale nie na wieki, a jego priorytetem jest popularyzacja walki z rakiem.

#231 gr3gory

gr3gory
  • Użytkownik
  • 434 posts
  • SkądDzierżoniów

Posted 19 January 2009 - 20:45

My tez cie podziwiamy, ze wierzysz w "Tajemnice L.A.". A moze ludzie, ktorzy tam sie wypowiadaja ( byly jego pomocnik, masazysta ) dostali pieniadze za wypowiedzenie tych paru zdan przeciwko Armstrongowi?! Nie pomyslales o tym ?!

#232 Gosc_ŁowcaKlasyków_*

Gosc_ŁowcaKlasyków_*
  • Gość

Posted 19 January 2009 - 20:47

Ja nie mowie ze jestem nieomylny... ale nie macie 100 % pewnosci ze on nigdy nic nie bral, a ja nie mam 100 % pewnosci ze mial. Ale moze czasem warto porozmawiac zanim kogos sie wyniesie na "oltarze"

Livestrong - czy pieniadze z zakupionych w naszym kraju opasek ida na leczenie Polakow czy Amerykanow ?

#233 MartinezW

MartinezW
  • Użytkownik
  • 44 posts

Posted 19 January 2009 - 20:52

Idą na leczenie LUDZI przyjacielu.
Pozdro

#234 Gosc_ŁowcaKlasyków_*

Gosc_ŁowcaKlasyków_*
  • Gość

Posted 19 January 2009 - 20:53

Ja wiem, że ludzi, a nie psów.... ale się pytam czy na Polaków czy Amerykanów (?)

#235 gr3gory

gr3gory
  • Użytkownik
  • 434 posts
  • SkądDzierżoniów

Posted 19 January 2009 - 20:55

Nie wiem czy zauwazyles, ale poprzednicy juz napisali, ze Armstrong wraca by zwrocic uwage na problem z ta choroba na szersza skale! Moze dzieki temu znajda sie osoby, ktore zaloza podobna fundacje.

#236 Gosc_ŁowcaKlasyków_*

Gosc_ŁowcaKlasyków_*
  • Gość

Posted 19 January 2009 - 20:56

Szczytny cel...

#237 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2,254 posts
  • Skądkrakow

Posted 19 January 2009 - 21:09

Chyba nie oczekujesz, że Lance będzie zbierał na leczenie Polaków. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby nasi mistrzowie zorganizowali taką fundację dla Polaków. Ja osobiście się cieszę z jego powrotu - powinno być ciekawie. pozdr

#238 Gosc_ŁowcaKlasyków_*

Gosc_ŁowcaKlasyków_*
  • Gość

Posted 19 January 2009 - 21:16

Bedzie ciekawie bo on lubi show :lol:

#239 MartinezW

MartinezW
  • Użytkownik
  • 44 posts

Posted 19 January 2009 - 21:23

Jednak jesteś ograniczony do granic możliwości.... Przekonanie do swoich chorych poglądów masz tak wielkie że w jednej z rozgłośni radiowych byłbyś gwiazdą zaraz po Ojcu Dyrektorze!!! A do tego cube'a którego zamierzasz kupić, proponuję moherowy beret. No i jeszcze patrząc na Twoje lekko nocjonalistyczne poglądy proponuję czerwoną koszulkę z czarnym śmigiełkiem na białym tle.......
Sorry ale wkur...... mnie takie gadki

#240 emixnt

emixnt
  • Użytkownik
  • 28 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 19 January 2009 - 21:25

Ja wiem, że ludzi, a nie psów.... ale się pytam czy na Polaków czy Amerykanów (?)

Mógłbyś przeczytać to jeszcze raz i się zastanowić?

Abstrahując od kolarstwa, czytając tę dyskusję coraz bardziej dziwiłem się temu, co pisze kolega. Teraz tylko utwierdziłem się w przekonaniu ze jest z tych co to przychodzą, zasypują postami, na wszystkim znają się najlepiej i nie widzą niczego poza czubkiem swojego nosa.

Sorry za offtop.
Pozdrawiam!

Reply to this topic