Skocz do zawartości

Zdjęcie

Powrót Mistrza

479 odpowiedzi w tym temacie

#261 cyryl3000

cyryl3000
  • Użytkownik
  • 159 postów
  • SkądZłotów

Napisano 20 styczeń 2009 - 23:05

Kto tam się przyzna do czegokolwiek. Cofnijmy się wstecz kilkannaście kilkadziesiąt lat. Koks na koksie rosnął Merckxy i inne gady, wszyscy jak dziki nakoksowane do granic możliwości, a nawet i dalej. I co? Przyznał się kiedyś jeden z drugim? Jak debile w żywe oczy kłamią. :"Nie nigdy nie brałem"

#262 dabdee

dabdee
  • Użytkownik
  • 40 postów
  • SkądPoznań City

Napisano 21 styczeń 2009 - 03:03

opinia mojej skromnej osoby sprowadza sie do ogolnie pozytywnej oceny Lance'a Armstronga jako kolarza i jako człowieka.
Jego dokonania zainspirowały ludzi z wielu krajów do uprawiania kolarstwa, do interesowania się nim...
To, że dokonał tak wiele i zrobił to w niepowtarzalny sposób, spowodowało ogólny wzrost zainteresowania kolarstwem i wyścigami UCI...
Gdy pyta się przeciętnego człowieka o nazwisko jakiegokolwiek kolarza, pada właśnie jego nazwisko - Armstrong.
Jest showmenem - takim amerykańskim 'cwaniaczkiem', który pewnie kręci na tym szmal... ale taki jest dzisiejszy świat.
Mało osób zna Pantaniego, LeMonda czy nawet Ullricha.. za to prawie wszyscy L.A.

Fajnie, że komuś udało się zostać ikoną kolarstwa ... nawet jeśli kontrowersyjna postać, to mimo wszystko godne podziwu.
Dobry biznesmen i kolarz :)

#263 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 styczeń 2009 - 13:53

http://www.cyclingne...ek_livestrong09
Rower LA od strony technicznej.

#264 Gosc_Qba_*

Gosc_Qba_*
  • Gość

Napisano 21 styczeń 2009 - 14:20

BTW, chyba faktycznie korby Srama Red muszą być jakieś kijowe bo u Lance'a wszędzie Red tylko korby inne- Power Meter Pro... a Już z kilku źródeł słyszałem, że Właśnie korby to najsłabsze ogniwo grupy Red, ciekawe... Sory za OT.
Pozdro!

#265 Gosc_ŁowcaKlasyków_*

Gosc_ŁowcaKlasyków_*
  • Gość

Napisano 21 styczeń 2009 - 16:00

No to Panowie... szybkuje sie grubsza sprawa :mrgreen:
L.A. chyba powraca na dluzej...

http://forums.rowery...l.php?article=3

Zaciekawila mnie rowniez jego wypowiedz na temat braku zgody do wykonania kontranalizy
probek pobranych w 1999 r. :lol: Ciekawe, Ciekawe.... przynajmniej dla mnie :-P

#266 Gosc_Anonymous_*

Gosc_Anonymous_*
  • Gość

Napisano 21 styczeń 2009 - 17:10

Może by tak co niektórzy zaczęli używać polskich znaków - no chyba, że brakuje palców lub innych części ciała.

#267 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 21 styczeń 2009 - 17:48

BTW, chyba faktycznie korby Srama Red muszą być jakieś kijowe bo u Lance'a wszędzie Red tylko korby inne- Power Meter Pro... a Już z kilku źródeł słyszałem, że Właśnie korby to najsłabsze ogniwo grupy Red, ciekawe... Sory za OT.
Pozdro!

To jest korba SRM... z takim fajniusim systemem do pomiaru mocy... I wykonana jest za zgodą SRAM'a ... do nabycia również inne korby SRM wykonane pod okiem shimano fsa itd...

#268 Gosc_Qba_*

Gosc_Qba_*
  • Gość

Napisano 21 styczeń 2009 - 21:01

Tak się później domyśliłem bo trafiając na tą stronę
http://www.repartoco...-pro-cranks.htm
zobaczyłem na zdjęciu korbę z tym komputerkiem- a taki sam widziałem na kierownicy Lance'a. Domyślam się, że to na pewno pomiar kadencji, produkowanej mocy i diabli wiedzą czego jeszcze 8-)
Pozdro!

#269 Pacek

Pacek
  • Użytkownik
  • 180 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 21 styczeń 2009 - 21:59

O Armstrongu czy też jak wolą niektórzy Amstrongu można powiedziec wiele ale jeden fakt jest niezaprzeczalny. Ludzie jego pokroju potrzebni bądą zawsze w każdym sporcie aby dyscyplina (jakakolwiek) wyszła poza wąskie grono pasjonatów. Ludzi którzy rozpalają wyobraźnie, tych jedynych najlepszych do ktorych reszta równa. Każda dyscyplina potrzebuje takich Armstrongów, O'sullivanów, Ole Einar Biorndalenów, Collinów mcRea, morisów Greenów i wielu wielu innych osobowości własnej dyscypliny, szacunek dla nich za to że potrafią sprzedac to co robią

#270 dabdee

dabdee
  • Użytkownik
  • 40 postów
  • SkądPoznań City

Napisano 22 styczeń 2009 - 00:08

Armstrongów, O'sullivanów, Ole Einar Biorndalenów, Collinów mcRea, morisów Greenów

... Adamów Małyszów, Mariuszów Pudzianowskich :mrgreen:

#271 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 22 styczeń 2009 - 10:10

Nas, biednych szaraczków też- bo kto by ich oglądał. pozdr

#272 Gosc_felipe_*

Gosc_felipe_*
  • Gość

Napisano 22 styczeń 2009 - 14:14

Zaciekawila mnie rowniez jego wypowiedz na temat braku zgody do wykonania kontranalizy

Co to ma wspólnego z Armstrongiem?!

#273 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 postów
  • SkądGOP - Będzin

Napisano 22 styczeń 2009 - 14:20

Co to ma wspólnego z Armstrongiem?!

Pod tym samym linkiem był wcześniej artykuł o LA. Chyba o to chodzi..

#274 Gosc_felipe_*

Gosc_felipe_*
  • Gość

Napisano 22 styczeń 2009 - 14:25

Pewnie jakieś kolejne pierdzenie o niczym, domniemania nie popartem żadnymi faktami rodem od chorych Francuzów.

#275 Gosc_ŁowcaKlasyków_*

Gosc_ŁowcaKlasyków_*
  • Gość

Napisano 22 styczeń 2009 - 16:02

Nie wiem felipe czy Ty masz jakiś kompleks, że musisz wszystkich obrażać (?) ... tym razem się musiałeś doczepić Francuzów... inaczej byś był "chory". Opanuj się człowieku i wprowadz wiecej kultury do swoich wypowiedzi... i na temat (TEMAT) jak sam wcześniej mówiłeś, a nie o "chorobach Francuzów".

Moje obecne słowa są tak samo bez potwierdzenia jak Ty oskarżałeś mnie o to, że piszę nie na temat.

Tak... pod tym linkiem był artykuł o Armstrongu, nie wiem czemu już go tam nie ma.... :?:

#276 Gosc_felipe_*

Gosc_felipe_*
  • Gość

Napisano 22 styczeń 2009 - 17:03

Nie wiem co mają kompleksy do pisania na temat Francuzów, którzy dostają białej gorączki, gdy słyszą "Armstrong". Nie mam tym bardziej pojęcia kogo obrażam, Francuzów nie widzę na forum.
O czym był ten artykuł?

#277 dabdee

dabdee
  • Użytkownik
  • 40 postów
  • SkądPoznań City

Napisano 23 styczeń 2009 - 12:10

artykul m.in. przytaczal wypowiedz samego lance'a, ktory zapowiadal skromnie i niepewnie, że w przyszłym sezonie może się zdecyduje na wystąpienie w Tourz'e ...

dodatkowo przypomniana została sytuacja, w ktorej Lance odmowil wykonania powtornego testu w roku bodajze 1999 gdy wykryto slady Erytropoetyny w jego krwi na Tour w 1999 (sorry jesli sie myle z datami:)

no i faktycznie gdzies w oddali widac lance'a jak probuje dogonic swiatowy peleton, kto wie co z tego bedzie :?:

#278 Gosc_felipe_*

Gosc_felipe_*
  • Gość

Napisano 23 styczeń 2009 - 12:20

Niech goni. Większość kolarzy się wypala po killku latach, on jest cały czas na topie, już od kilkunastu lat.
Ktoś wspomniał we wcześniejszych postach zdolnego Ullricha. Dla mnie był to największy talent i za razem największy leń w peletonie. Przegrywał z Amerykaninem dlatego, że nie był w stanie tak ciężko pracować jak on.
Armstrongowi można zarzucić jedynie to, że przez długotrwałe przygotowania do treningów rozpadło się jego małżeństwo z Kik, ale to już prywata...

#279 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 10 luty 2009 - 23:32

Wiadomo już w jakich wyścigach/tourach LA wystąpi na pewno i kiedy? Jakiś oficjalny kalendarz jego startów ...

#280 Gosc_kosai_*

Gosc_kosai_*
  • Gość

Napisano 11 luty 2009 - 00:20

Już Tour Down Under ma za sobą, dziwne że nikt o tym nie wspomniał :-?

Dodaj odpowiedź