Skocz do zawartości

Zdjęcie

Powrót Mistrza

479 odpowiedzi w tym temacie

#421 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1204 postów
  • SkądN. Tomyśl

Napisano 31 lipiec 2009 - 04:36

Trzeba brac to przez pryzmat tego, ze Armstrong to bardzo silna osobowosc, stary wyjadacz. Skolei Contador to Bask, jak wiadomo najbardziej zajadla i zaciekla mniejszosc narodowa w Hiszpanii.

W przyszlym roku Lance bedzie jezdzil dla Radioshack i mam nadzieje, ze jeszcze pokaze na co go stac. Ciekawe, czy zabierze ze soba sponsorow, np. Trek'a.

#422 wunderfaust

wunderfaust
  • Użytkownik
  • 459 postów
  • Skądz neta

Napisano 31 lipiec 2009 - 06:32

Contador nie jest Baskiem. Konflikt armstronga z Hiszpanem to zenujace widowisko... tyle że wina Contadora jest tylko taka ze wywleka to na forum publiczne. Armstrong natomiast jest hipokrytą bo z jednej strony domaga sie jakiegoś szacunku dla teamu a z drugiej to wiadomo było że ten team na contadora pracować nie będzie i nie pracował bo pracował na armstronga. mówi armstrong ze nie ma w teamie żadnego "ja"... chciałbym to widziec jak mówi to 5 lat temu kiedy wszystko było przygotowane pod niego i wszyscy jemu podporządkowani. Ciekaw jestem czy wtedy nie było w teamie "ja". Armstronga szanują tylko ci którzy dzieki niemu zarabiali kasę i mają dziś funkcje szefów sportowych w Astanie czy livestrong. Ci którzy ośmielili sie mieć własne zdanie maja o nim opinię zgoła inna niz wiernopoddańcze hymny które głosi Ekimov na przykład.
Nie jest tajemnicą że Savoldelli powiedział zę jego powodem odejscia z Astany jest to że przyszedł do niej Bruynell i jednocześnie armstrong. Savo do dziś nie dostał całej należnej mu kasy za wygranie giro. to samo było z vaughtersem, landisem, herasem, Andreu... jak tylko ktoś ośmielil sie mieć własne plany to wylatyał z ekipy nie dostajac zaległych pieniedzy. Więc niech Armstrong łakawie nie poucza innych jak być wielkim mistrzem bo sam ma wiele grzechów na sumieniu w tej dziedzinie. Czy wielki mistrz goni za jakimś simeonim który ośmielił sie piowiedzieć prawdę o dopingu? LOL...

#423 yasiu

yasiu
  • Użytkownik
  • 310 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 lipiec 2009 - 10:38

Cytat

Contador to Bask

o ile sie nie myle to urodzil sie w madrycie czyli raczej castylijczykiem o ile sie takiego okreslenia uzywa
i mowi zwyklym hiszpanskim a nie jakas eusquera czy czyms

#424 meaculpa

meaculpa
  • Użytkownik
  • 158 postów
  • SkądLublin

Napisano 31 lipiec 2009 - 10:42

armstrong przez ten czas gdy się nie ścigał do góry brzuchem nie leżał, więc nie ma co się dziwić że był w czołówce tdf

#425 Aleksandra

Aleksandra
  • Użytkownik
  • 34 postów
  • Skądteraz W-wa

Napisano 31 lipiec 2009 - 10:50

Cytat

Cytat

Contador to Bask

o ile sie nie myle to urodzil sie w madrycie czyli raczej castylijczykiem o ile sie takiego okreslenia uzywa
i mowi zwyklym hiszpanskim a nie jakas eusquera czy czyms

Contador urodził się w Pinto, gdzie mieszka przez całe życie. Pinto leży jakieś 20 km od Madrytu, małe miasteczko. Żaden z niego Bask...

#426 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 31 lipiec 2009 - 22:16

Cytat

armstrong przez ten czas gdy się nie ścigał do góry brzuchem nie leżał, więc nie ma co się dziwić że był w czołówce tdf

wszyscy wiedzą coś innego.. a Ty ?

#427 meaculpa

meaculpa
  • Użytkownik
  • 158 postów
  • SkądLublin

Napisano 01 sierpień 2009 - 08:10

ben stiller kiedy przyjechał odwiedzić armstronga na tdf powiedział że armstrong biegał maratony w czasie kiedy się nie ścigał

#428 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 postów
  • SkądGOP - Będzin

Napisano 01 sierpień 2009 - 11:42

Cytat

Cytat

wszyscy wiedzą coś innego.. a Ty ?

A co Ty wiesz? L.A. startował w maratonach, trenował też na rowerze i ścigał się w MTB parę razy. Oczywiście nie trenował jak wcześniej, ale był aktywny w zasadzie cały czas.

#429 Fifi

Fifi
  • Użytkownik
  • 174 postów
  • Skądtj�na pengar

Napisano 01 sierpień 2009 - 13:07

Dokładnie.
http://www.mtbnews.p...ent/view/534/3/

#430 imp

imp
  • Użytkownik
  • 178 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 16 sierpień 2009 - 14:21

Cytat

Dokładnie.
http://www.mtbnews.p...ent/view/534/3/

no i w tym roku wygral z ogromną przewagą -> http://www.sport.pl/...dville_100.html

#431 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1204 postów
  • SkądN. Tomyśl

Napisano 16 sierpień 2009 - 14:25

LOL. Niezle zalamal swoich przeciwnikow. Wygral, jeszcze na flaku.

#432 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 16 sierpień 2009 - 20:39

No to do wygrania został mu jeszcze IronMan na królewskim dystansie... parę ładnych lat i mam nadzieję że się doczekam... bo maratony biegał i kończył w czasie <3h - triathlon kiedyś trenował też... no coż - że tak powiem - zajebiście...

#433 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 17 sierpień 2009 - 06:49

Cytat

ben stiller kiedy przyjechał odwiedzić armstronga na tdf powiedział że armstrong biegał maratony w czasie kiedy się nie ścigał

ale to jest informacja która nie tylko Ben Stler wiedział ale i cały swiat bo amstrong o tym mówił pokazywał się w TV miał wywiady do gazet o bieganiu m.in. do polskiej gazety bieganie itd. itd.

Tompoz

#434 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 06 wrzesień 2009 - 22:59

http://sport.onet.pl...,wiadomosc.html

:roll: :roll: :roll:

#435 Porc

Porc
  • Użytkownik
  • 2 postów
  • SkądKalisz/Wrocław

Napisano 06 wrzesień 2009 - 23:47

Kiedy po raz pierwszy wygrywał TdF też mu zarzucali co chwila doping i co kilka etapów musiał przechodzic testy, media miały niezła pożywkę, bo przecież była taki "słaby" po przejściu choroby nowotworowej... ;/ teraz wrócił, zajął 3-cią lokatę i znowu sytuacja sie powtarza...
Hmm... nie sądzę, żeby popełniał takie głupstwo, a przecież wiadomo, że LA ma stalowe i pojemne płuca ;D

#436 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1204 postów
  • SkądN. Tomyśl

Napisano 07 wrzesień 2009 - 05:47

Lance obecnie na dopingu napewno nie jezdzi. Biorac pod uwage zaangazowanie sponsorow (Nike, Trek teraz Radio Shack) musialby byc skonczonym glupkiem aby to robic. Gdyby w TdF zdobyl nawet 20 miejsce, to i tak 30% czasu antenowego mialby spokojnie poswiecone. Umoczylby tez swoja fundacje Livestrong, w ktora jest zaangazowane kilkaset tysiecy amerykanow. Nie musi wygrywac, aby byc slawny i bogaty. To argumenty racjonalne, co wymysla ludzie, ktorzy chca aby ich nazwisko chociaz raz pojawilo sie w tabloidach (tak jak przytaczany przez onet jakis doktor) nie wiem.

Kontrole antydopingowe moze nie sa owiane tajemnica, ale nie informuje sie o nich w prasie. Wyjatkiem jest zawsze Francuska Agencja Antydopingowa oraz badania Armstrong'a. Jak to kiedys podsumowal Lance - Oni o tajnych badaniach informuja na konferencji prasowej. Lol.

#437 JOKER

JOKER
  • Użytkownik
  • 79 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 wrzesień 2009 - 11:03

Wiadomo coś już o planach na przyszły sezon Armstronga? Uciekł z Astany... czyżby planował swoją ekipę np Livestrong? Byłaby dobra reklama (podobno w tym roku fundacja zebrała 3 MILIARDY dolarów) a jeszcze lepsze alibi, żeby mieć drużynę poukładaną wyłącznie pod siebie.

#438 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 09 wrzesień 2009 - 11:04

człowieku ogarnij się...

#439 JOKER

JOKER
  • Użytkownik
  • 79 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 wrzesień 2009 - 11:15

Z całym szacunkiem... ale o co chodzi? Grzecznie spytałem, wcześniej przejrzałem ten temat nie znajdując odpowiedzi. Wstukałem w googlach "Lance Armstrong 2010") i być może jestem tępy, ale nie znalazłem informacji gdzie Armstrong będzie jeździł za rok. Taka to wielka zbrodnia?

#440 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 09 wrzesień 2009 - 11:18

Cytat

człowieku ogarnij się...

+1

Poczytaj ten wątek wstecz, potem naszosie.pl a na sam koniec cyclingnews.com
Słowo kluczowe to RadioShack

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy