Założę osobny temat - bo to nie chińczyki lecz MADE IN POLAND.
----------------
Jeśli chodzi o wagę - bez sensu było by robić takie koła w wadze powyżej 1099g.
Jednak gdy produkcja jest ręczna, jednostkowa pod zamówienie, można koła zrobić i 950g i 1250g. Wszystko zależy od użytkownika.
Myślę, aby pokazać się na rynku muszą oscylować w granicach 1050g co było by wynikiem na poziomie LW. lub byłych MADFIBER-ów.
Firma znikła ale podejrzewam, że zastała wykupiona przez LW ponieważ jest zaadoptowana metoda łączenia szprych wymyślona przez MF.
LW miały inną metodę wyrabiania szprych, jednak doszły nowe modele kół i inne metody łączenia.
Wracając do kół - LUB ( LUXTECH ULTRA-BOR) cena jeszcze jest oczywiście nie znana, bo skąd i jak ją oszacować. Na pewno klika tysi. Ile - tego jeszcze nie wiem. Jeśli chodzi o gwarancję - przynajmniej trzy lata.To chba początek przyzwoitej normy.
Ciągle zbieram wiadomości na temat wad i zalet powyższych kół LW i MF i dostrzeżone błędy różnych modeli na samym początku próbować wyeliminować. Każda z powyższych firm miała wadę kół dotyczącą naciągu takich szprych.
Ja chcę tę problem w końcu rozwiązać i przeskoczyć co w konsekwencji powinno dać koła w super wadze o dużo większej sztywności
bocznej.
Jarek-LT