Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chińskie koła karbonowe

965 odpowiedzi w tym temacie

#541 er_te

er_te
  • Użytkownik
  • 710 postów

Napisano 19 wrzesień 2015 - 19:37

google.com -> Planet X CT45 -> włala.

#542 haligówka

haligówka
  • Moderator
  • 853 postów
  • SkądRzeszów/Kraków

Napisano 26 wrzesień 2015 - 22:24

Hej,
Pewnie niektorzy z Was maja doswiadczenie przy zamawianiu obręczy z Chin, wlasnie do Was mam pytanie. Co powinien bapisac Chinczyk na paczce, aby ta miala najwieksze szanse unikniecia zaplaty cła. Podac wartosc mniejsza niz 150EUR? CZY moze napisac, że jest to "gift"? Jak to bylo u Was? :)
Strava
Instagram
Z blatu po świecie- zapraszam na mój fotoblog!

#543 mdrag11

mdrag11
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 26 wrzesień 2015 - 23:03

Gift i wartość 45$. Jeśli poda więcej to możliwe że dostaniesz list z urzędu celnego o przesłanie jakiegoś dokumentu wpłaty i wtedy musisz podać wartość od której doliczą Ci VAT i ewentualnie Cło. 

#544 haligówka

haligówka
  • Moderator
  • 853 postów
  • SkądRzeszów/Kraków

Napisano 27 wrzesień 2015 - 08:07

Czyli jesli poda gift i 45$ to będzie pewniak do przejscia bez cla?
Zeby potem sie nie okazalo ze zanizyli wartosc 10 krotnie
Strava
Instagram

#545 mdrag11

mdrag11
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 27 wrzesień 2015 - 11:40

Pewności nigdy nie będziesz miał, zależy na jakiego celnika trafisz. Przesyłki do wartości 45€ są zwolnione z podatku, jednak celnik może otworzyć paczkę i stwierdzić że ta wartość jest jednak zaniżona i poprosić Cię o przesłanie dokumentu wpłaty. Wszytko zależy od szczęścia i tego pod jaki WER przynależysz.

#546 haligówka

haligówka
  • Moderator
  • 853 postów
  • SkądRzeszów/Kraków

Napisano 27 wrzesień 2015 - 13:03

Okej, dzięki za informacje

Strava
Instagram

#547 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4693 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 wrzesień 2015 - 06:21

piszecie do mnie i wkólko pytacie o jakieś dobre obręcze karbonowe .....

http://www.light-bic...arbon-road-bike

to jest firma , robie sporo kół na ich produktach , nie mam żadnych zastrzeżeń , jakość  mozna powiedzieć prima balerina .

w tym tygodniu robie 3 komplety różnych kół na ich felgach, szosowe, przełajowe pod oponki i mtb hooklesy .

to oczywiscie przykład  nie przymus , ogólnie do montażu przysyłaja klienci takze produkty z innych firm , ale tych jak najwięcej .

Polecając nie biere na siebie odpowiedzialnoćści  za ich produkty , żeby nie było ......

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#548 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4693 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 wrzesień 2015 - 22:03

Ale ... jutro startuje  na kołach własnie z Light Bicycle, złozyłem jedne komplet tak na szybko  aby dobrać dł szprych pod zamówienie płaskich aero  i polece na okrągłych cieniowanych z tyłu a płaskie z przodu .

Przetestuje te kola w zasadzie jak sie to prowadzi z ciekawosci aż tak szerokie ( !!!!! ) .

Komplet zrobiłem na piastach dt350  i całe koła pod oponke  wychodzą ok 1500 g ... dużo nie dużo , można spokop zejść wagowowo i 150 g nawet stosując lzejsze piasty , ale docelowy klient ma 90 kg i nie będe sie rozdrabniał w robocie .

felgi takie  http://www.light-bic...ml#.Vgr67eztlBc  stożek 45 mm  taki posredni , wsadziłem do nich oponki Duro Stingery 25 i po napompowaniu wyszło ....28 mm ,  hehehehe , no troche sporo , ale ... czego to sie nie robi aby zdobywać wiedze ....

co do jakości obręczy - perfect , nie mam zastrzeżeń , po naciagnieciu na max  nie wykazuje zadnych wad , powierzchnia hamujaca nie szarpie , gładko hamuje i mocno z tanimi klockami Ashimy mnawet .

porobie fotki w trasie 

aha , obrecz jest bardzo szeroka , hamulce muusza być dostosowane do takich wymiarów , niestety musiałem wymienić tektro topowy model na shimano ultegre  bo jej ramiona rozchodziły sie szerzej .

Tak samo rama musi mieć prześwity wieksze , moja akurat ma , próbowałem pasować do drugiej i tam było za malo miejsca .

#549 thomasz

thomasz
  • Użytkownik
  • 365 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 wrzesień 2015 - 22:52

Jaki jest koszt takiego kompletu?

45636079942_17651449fe_m.jpg

CarbonOne.pl - koła na szprychach karbonowych

Blackcatwheels.pl - Koła na zamówienie

Sklep - obręcze, piasty, szprychy

Wrocław

Kontakt na priv, @ lub tel: 604 40 95 04

#550 kr1s1983

kr1s1983
  • Użytkownik
  • 830 postów
  • SkądNowy Sacz

Napisano 07 październik 2015 - 19:31

heja 

znajomy kupil w chinach kopie kół FFWD.ALuminiowy rant,reszta w oslonie karbonowej http://www.aliexpres...72_73_74_75,0_0

Widze ze mam ta nyple w tej czesci karbonowej.Zastanaiwam sie jaka jest wytrzymalosc tego i jak to centrowac?

#551 grzegosz.

grzegosz.
  • Użytkownik
  • 623 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 07 październik 2015 - 19:40

trzeba specjalnego klucza do nypli wewnętrznych, który wsadza się od strony opony czy tam szytki.

#552 radomir82

radomir82
  • Użytkownik
  • 879 postów
  • SkądBergen

Napisano 07 październik 2015 - 23:13

Przecież tam normalnie nyple wystają, trzeba mieć tylko klucz do trzymania płaskich szprych. Jaka jest tego wytrzymałość? Jeżeli chińczyk nie podał maksymalnego naciągu to nikt tego nie wie...

#553 kr1s1983

kr1s1983
  • Użytkownik
  • 830 postów
  • SkądNowy Sacz

Napisano 08 październik 2015 - 07:08

ja wiem ze wystaja tylko zdzwiony bylem ze to w tym miejscu jest i trzyma sie to na karbonie.Zawsze myslalem ze nyple siedza w czesci aluminiowej tego typu kół

#554 radomir82

radomir82
  • Użytkownik
  • 879 postów
  • SkądBergen

Napisano 08 październik 2015 - 10:03

Zipp też tak miał, i pewnie kilku innych producentów też by się znalazło.

#555 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8635 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 08 październik 2015 - 10:39

U Enve jest to samo (oczywiście mówię o modelach w 100% karbonowych), żadnych wkładek z metalu tam nie ma. Zresztą Enve szczycą się, że otwory na szprychy są u nich tworzone na etapie układania laminatu, a nie wiercone, jak np. u Zippa.

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#556 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4693 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 październik 2015 - 10:04

ja wiem ze wystaja tylko zdzwiony bylem ze to w tym miejscu jest i trzyma sie to na karbonie.Zawsze myslalem ze nyple siedza w czesci aluminiowej tego typu kół

tam felga jest tak cienka że nypel rozwalił by ją od razu przy małym naciagu , , jest ona cienka i lekka  dlatego ciagnie sie karbon .

Mavic robił koła z rantem alu i nypel ciagnal alu felge  i nieświadomy mechanik spokojnie uszkadzała przy centrowaniu tą felge jak przeciągał  a tego nioe widać  normalnie 

#557 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2523 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 28 październik 2015 - 16:25

Jeden komplet na flyxii 3k mam już zrobiony, wyszedł całkiem fajnie. Obręcz idealnie prosta,zero problemów. 

Dzisiaj natomiast skończyłem składać wersje flyxii matt + bazalt. I juz nie jest tak kolorowo. W wielu miejscach obręcz ma za dużo materiału, trzeba było górę obręczy w kilku miejscach zeszlifować. Generalnie góra/dół udało się ogarnąć, natomiast w kilku miejscach obręcz ma różną szerokość. Od 20,0 do 20.6. 

Ciekawe jak mocno będzie szarpać podczas hamowania ;)

#558 dugi

dugi
  • Użytkownik
  • 41 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 listopad 2015 - 18:24

http://podatki.gazet...ndel-chiny.html ostatni gwizdek na tanie zakupy.Unia zbyt dużo traci na limicie wartości sprowadzanych towarów, poniżej którego nie płaci się VAT. I próg ten zlikwiduje.

#559 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8626 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 09 listopad 2015 - 18:45

Raczej kół to nie dotyczy :D żaden celnik nie przełknie bajeczki, że koła mają wartość €10

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#560 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8635 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 listopad 2015 - 21:11

Bzduuuura. Jak zlikwidują limit i zaczną kontrolować każdą paczkę, a potem przeprowadzać pełną procedurę celną, dodatkowe koszty kontroli będą większe niż dodatkowe przychody.

Netto UE byłaby na tym stratna. Ale z drugiej strony pamiętajmy, że wpadł na to urzędnik, więc celem jest w pierwszej kolejności pokazanie, że prikazem można kreować rzeczywistość ;)

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

Dodaj odpowiedź