Chińskie koła karbonowe
Napisano 09 listopad 2015 - 21:27
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 10 listopad 2015 - 09:32
Przecież tam normalnie nyple wystają, trzeba mieć tylko klucz do trzymania płaskich szprych. Jaka jest tego wytrzymałość? Jeżeli chińczyk nie podał maksymalnego naciągu to nikt tego nie wie...
yyy ja wiem ....narobiłem sie juz tyle karbonów w życiu że w trakcie montażu widac ile mozna , ale max spoke tension jest ważną informacja , bo np Hong fu podawało do któregoś modelu max 100 kgf i faktycznie nie wolno było tego przekroczyc w trakcie prac to było widać , a niektore inne chińczykli 130 łykały elegancko , takze , praktyka .........sie przydaje i tensometr
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 29 marzec 2016 - 12:21
Czy ktoś ostatnio zamawiał koła z Chin ?
Przymierzam się do tych:
http://www.ebay.pl/i...ZYAAOSwewJTmsFy
lub tych:
http://www.ebay.pl/i...Ddveb_mLq59K71g
Ogólnie szukam kół 80/80mm ew 60/80mm , full carbon pod szytkę, raczej U-shape, bębenek shimano 11s, myślałem o szprychach Pillar, i piastach straight pull power way r36. Będę wdzięczny za ewentualne sugestię i uwagi co do wyboru.
Koła potrzebuje do czasówki, tylko na wyścigi i wybrane treningi.
Przeczytałem poprzednie posty jeżeli chodzi o cło antydumpingowe i sprzedawcy zgadzają się na podzielenie płatności na dwie części: pierwszą <150eur i resztę. Czy na coś jeszcze trzeba zwrócić uwagę/dopisac ? Nawiasem mówiąc nawet w przypadku wpadki i dodania ok1200 zl cena wydaję się atrakcyjna (podobnie kosztują brandowane JAGU po promocji) więc myślę że warto zaryzykować
Napisano 30 marzec 2016 - 08:40
Napisano 18 kwiecień 2016 - 18:21
Zamówiłem z Light-Bicycle.com(Chiny) same obręcze. Dostałem dzisiaj polecony w celu wyjaśnienia(potwierdzenie płatności, specyfikacja towaru, itp). Ktoś podpowie jak tę sprawę najlepiej rozwiązać? Z tego co widzę to zadeklarowano wartość przesyłki na 150$.
Napisano 19 kwiecień 2016 - 06:55
Skoro już zatrzymali Twoją paczkę, to nie masz dużej szansy na udowodnienie, że wartość obręczy jest mniejsza.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 19 kwiecień 2016 - 09:16
Napisano 20 kwiecień 2016 - 09:44
Musisz wyslac skan/zdjecie potwierdzenia kupna badz platnosci za obrecze. Jesli kwota jestcwyzsza niz 150Euro to masz problem, dolicza ci oplaty celno-podatkowe od wartosci zakupu. Aby uniknac oplat podatkowych lub przynajmniej ich czesci, robi sie to oplate na dwa przelewy; jede ponizej 150£, a drugi za pozostala czesc. W takim przypadku wysyla sie Urzedowi Celnemu potwierdzenie pierwszego przelewu do 150£.
Robiłeś kiedyś coś takiego? UC nie chciał skanu z aukcji?
Napisano 21 kwiecień 2016 - 07:51
Napisano 21 kwiecień 2016 - 14:43
A jak coś nie 'pyknie' tj. np. sprawdzą rzeczywistą zawartość i wartość towaru i poproszą o dodatkowe dokumenty to pójdziesz siedzieć. Gratuluję pomysłowości.
Sprowadzając z Chin polecam liczyć się po prostu z cłem i vatem bo kontrole coraz dokładniejsze i coraz ciężej tego uniknąć. + do niektórych rzeczy trzeba mieć także na uwadze cło antydumpingowe (48%).
Z mojego doświadczenia wynika, że drobne przedmioty o niskiej wadze na ogół 'przejdą' bez proszenia o dokumenty, a jak poproszą to lepiej nie kombinować. Z 'grubszymi' przedmiotami typu rama, koła trzeba się liczyć z Vat-em (obecnie z 70% takich przesyłek dostanie cło i vat) + bardzo rzadko cło antydumpingowe (słyszałem o 2 przypadkach na koła).
Napisano 23 kwiecień 2016 - 18:56
Dokładnie - oszustwo podatkowe. Całkiem ładny wyrok można za to wyłapać a jak za coś takiego siedzisz to w więzieniu ponoć też nie masz ciekawie ;P
Ja tam wolę wszystko legalnie i spokojnie, zapłacić co trzeba i tyle. Chociaż jak doliczyć cło antydumpingowe to rzeczy takich jak ramy i koła i inne na które jest antydumpingowe się nie opłaca sprowadzać. Chyba, że liczymy na szczęście że nam antydumpingowego nie nabiją. I że chińczyk nie wyśle badziewia (nie mówię, że chińskie produkty są złe, bo to mit, tylko że po prostu to co możemy kupić na ebay itp. to często 'najgorszy sort' i z tego co słyszałem naprawdę mocno niedopracowane elementy potrafią przyjść).
Napisano 23 kwiecień 2016 - 19:00