Albo dziurki się nie zgadzają.
Chińskie koła karbonowe
Napisano 25 marzec 2019 - 20:10
polecałem od 5 lat tą firmę.
Natomiast Flyxi mojemu klientowi teraz przysłali zamiast kompletu obręczy to 2 tyły . . . qwa masakra .
Mały update, aby oddać sprawiedliwość firmie Flyxii.
Obręcze okazały się być OK. Proste, przysłali przód + tył. Wstępna "panika" wynikała z nalepek informujących o kierunku napędu na obydwu obręczach.
Po złożeniu przez SPIKE'a kręcą się jak należy, bieżnia bazaltowa wygląda w porządku. Po pierwszych jazdach mogę stwierdzić, że z godnością znoszą moje 95 kg
Z minusów - mała niedoróbka estetyczna, takie "zakłócenie" struktury włókna na odcinku ok. 3 cm między szprychami.
Generalnie, jestem więcej niż zadowolony.
- Arni lubi to
Napisano 08 lipiec 2019 - 11:16
Prawdopodobnie jeszcze do końca miesiąca zamówię komplet kół z Flyxii 50mm pod oponkę.
http://www.flyxii.co...ct_id=186&brd=1
Jaką szerokość powinienem wybrać? Jeżdżę aktualnie na GP5000 700x23, wcześniej Specialized Turbo 700x24.
Rama Ribble jest bardzo niewdzięczna jeżeli chodzi o szerokość kół, na stan mojej wiedzy nie przyjmie opon 28, więc nic szerszego niż 25 i tak nigdy nie założę.
Aktualni ujeżdżam Mavic Cosmic, szczerze nie wiem jaka to szerokość.
25mm będzie bezpieczne? W razie czego przyjmie i oponę 23 i 28, jeżeli w przyszłości zmienię rower?
Ribble R872 - Octane One Gridd
Napisano 08 lipiec 2019 - 14:03
Rama R872 jest sztywna, tutaj złego słowa powiedzieć nie mogę. Nie wiem oczywiście jak koła, które zamowię
Bezpieczniej 23?
Napisano 03 sierpień 2019 - 16:56
Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka
Napisano 27 październik 2019 - 20:33
"Tylko" 4.7% cła i 23% VAT? Bez antydumpingowego?
Napisano 31 październik 2019 - 23:22
Jakich opłat spodziewać się zamawiając same obręcze z Ali za 250-300$?
"Tylko" 4.7% cła i 23% VAT? Bez antydumpingowego?
Tak. A nawet mogą przejść bez żadnych opłat. Mnie właśnie tak się udało. Ani jednej dodatkowej złotówki Mimo, iż przeszły przez celników w Przemyślu.
Napisano 29 styczeń 2020 - 09:47
Ziomki, a jak kupię takie koła:
http://www.flyxii.co...ct_id=199&brd=1
i coś rozwalę to będę to mógł w Polsce naprawić czy będą problemy z dostępnością części? Wiecie może na jakich piastach są złożone takie koła? Coś mało informacji na tej stronie, albo jestem ślepy.
Napisano 29 styczeń 2020 - 10:15
Ziomki, a jak kupię takie koła:
http://www.flyxii.co...ct_id=199&brd=1
i coś rozwalę to będę to mógł w Polsce naprawić czy będą problemy z dostępnością części? Wiecie może na jakich piastach są złożone takie koła? Coś mało informacji na tej stronie, albo jestem ślepy.
Novatec i to chyba najniższy półkowo. Same piasty mają ze 100 lat bo miałem okazję jeździć na tym ponad 8 lat temu. Najgorsze g... z możliwych
Napisano 29 styczeń 2020 - 13:31
To ten konkretny model to taki szajs czy w ogóle odpuścić zakup kół tej "firmy"? No i w sumie nie napisałeś co się działo, ze taki straszny syf. Nie oczekuje za 1300 zł nie wiadomo czego.
nie wypowiadam się o samych obręczach bo tychże konkretnych nie miałem natomiast samo uszczelnienie piast + jakość łożysk bez komentarza. Nie wspomnę o szprychach klejonych na klej i odkrecajacych się samoczynnie nyplach (być może tu tego nie ma), ale mając budżet 1300zł wolalbym pojsc w porządne alu aniżeli budżetowy karbon. Szczerze.
Napisano 29 styczeń 2020 - 13:41
Ja na obręcze z Chin złego słowa nie powiem. Natomiast nie korzystam z Novatec tylko mam Powerway R13 Ceramic. Zobaczymy jak długo pożyją. Jak umrą - dam znać.
Zapłaciłem na dzień singla ok. 1400 zł (wyszło ok. 100$ taniej z kuponami). Póki co działają znakomicie.
A koła brałem od CSC. Mają chyba najwięcej transakcji i pozytywnych opinii na Ali.
Napisano 29 styczeń 2020 - 13:46
Ciachoorsky, dzięki za odpowiedź, kupiłem w kwietniu Fulcrumy 5 i dla mnie są wystarczające, ale chciałbym, żeby koła były całe czarne wraz z powierzchnią hamowania i dlatego przypaliłem się na ten karbon. Mój rower kiedy był nowy (1.5 roku temu) kosztował 4 tys. zł, więc trochę głupio wydawać na koła więcej niż 2 tys. zł
dmxzor, dasz jakiegoś linka?
Panowie, ale naprawi mi to ktoś jak się rozleci? Na przykład dobiorę inną pasująca piastę czy szprychę?
Napisano 29 styczeń 2020 - 13:49
Ciachoorsky, dzięki za odpowiedź, kupiłem w kwietniu Fulcrumy 5 i dla mnie są wystarczające, ale chciałbym, żeby koła były całe czarne wraz z powierzchnią hamowania i dlatego przypaliłem się na ten karbon. Mój rower kiedy był nowy (1.5 roku temu) kosztował 4 tys. zł, więc trochę głupio wydawać na koła więcej niż 2 tys. zł
dmxzor, dasz jakiegoś linka?
Panowie, ale naprawi mi to ktoś jak się rozleci? Na przykład dobiorę inną pasująca piastę czy szprychę?
Jasne, trzymaj:
https://www.aliexpre....27424c4denEa1U
U mnie wagowo co do grama, 1430g komplet.
Cenowo obecnie ok. 1650 zł z przesyłką z Unii więc bez cła itd.
#edit
Na reddicie czytałem, że ludzie jak mają problem po zakupie z Chińczykami, to kupują drugi komplet, otrzymują go i robią dispute wrzucając zdjęcia poprzednich kół z defektem/uszkodzeniem (np. stopiona obręcz itd.).
Aliexpress zwraca im kasę za zakup i mają za free komplet. Wiem, oszustwo, ale tak robią jak Chińczyk nie chce pomóc po zakupie.