Wziąłem clincher, w przyszłym roku i tak pewnie kupię nowy rower, a patrząc na trendy trzeba będzie brać na tarczówkach i kupić kolejne koła... może chińskie, jeśli się sprawdzą
Chińskie koła karbonowe
Napisano 31 styczeń 2020 - 08:53
Wg najnowszych trendów, obecnie chyba najlepiej brać tubeless. Zwykłą oponę też założysz, a tubeless toczą się ponoć nawet lżej od szytek. Jedyna niezaprzeczalna przewaga obręczy pod szytki, to niższa waga.
Ja nadal zostaję przy dętkach na moje potrzeby. Widziałem pękające TL'y i cała ta maź tryska potem na Ciebie.. A tak to wymieniasz dętkę i wio dalej.
Napisano 31 styczeń 2020 - 10:38
Panowie, a mogę używać klocków do karbonu z obręczami aluminiowymi? Czy każda wymiana kół wiąże się z wymianą klocków? Pewnie i tak będę jeździł tylko na tych karbonowych kołach, ale przezorny zawsze ubezpieczony
Używać możesz, ale właściwości hamujących to raczej dobrych nie będzie.. poza tym, szkoda klocków.
Napisano 31 styczeń 2020 - 11:08
Ja nadal zostaję przy dętkach na moje potrzeby. Widziałem pękające TL'y i cała ta maź tryska potem na Ciebie.. A tak to wymieniasz dętkę i wio dalej.
Tak to jest własnie jak ktoś montuje system tubless, przy użyciu zwykłej opony i felgi xD. Widziałem sam takie przypadki, w każdym przynajmniej jeden z tych elementów nie był przeznaczony do montażu tubeless.
Canyon Aeroad CF SLX
Specialized Amira 2014 - sprzedany
Napisano 31 styczeń 2020 - 12:57
Wybaczcie moją ignorancję, ale może osoby które mają koła CSC się wypowiedzą. W opisie kół na Alli, o których wspominał Tessio, jest informacja o szerokości obręczy 23 lub 25 mm, niestety nie udało mi się skontaktować ze sprzedawcą (pewnie chiński Nowy Rok) i nie wiem czy to szerokość wewnętrzna czy zewnętrzna. Ktoś mi pomoże? Jeżdze teraz na Conti GP II 23 mm.
Napisano 31 styczeń 2020 - 12:57
Wybaczcie moją ignorancję, ale może osoby które mają koła CSC się wypowiedzą. W opisie kół na Alli, o których wspominał Tessio, jest informacja o szerokości obręczy 23 lub 25 mm, niestety nie udało mi się skontaktować ze sprzedawcą (pewnie chiński Nowy Rok) i nie wiem czy to szerokość wewnętrzna czy zewnętrzna. Ktoś mi pomoże? Jeżdze teraz na Conti GP II 23 mm.
#718 Gosc_Kuba__H_*
Napisano 02 marzec 2020 - 13:57
Możecie mi polecić która według was firma na Ali produkuje dobre carbon? Poszukuje stożków 60/88 pod szytkę, hamulec tradycyjny, jest tego tam trochę, tylko pytanie które mi się nie rozlecą.
Z tego co kiedyś się orientowałem to warto Flyxii ... ale nie działałem nic w tym temacie, często widze też CSC ....
Napisano 02 marzec 2020 - 14:46
Nie chce mi się sprawdzać czy są na Aliexpress, ale z chińskich bardzo dobre opinie mają Farsport i Lightbicycle.
Są z farsports, znalazłem takie 88, co sądzicie o tym komplecie
2 744,91 zł | Farsports FSC88-TM-23 DT240 węgla koła rowerowe 700c 88 23, węgla koła rurowe
https://s.click.alie....com/e/_dY1g6Sp