Coś słabo patrzysz, pierwsze kliknąłem
Te koła mają zew. nyple. Ja pisałem o braku kół, którą mają jednocześnie wew. nyple i brak taśmy.
Napisano 23 sierpień 2022 - 20:11
Tak poczytałem trochę o tych nowych obręczach, że jak już się w to bawić to chyba bezpieczniej( bo antydumping) by było kupić same obręcze potem ewentualnie gdzieś w już pl złożyć całe koła,
Każdy "duży" chińczyk sprzedający koła ma magazyn w EU i możesz sobie z niego zamówić bez dodatkowych opłat a paczkę dostać w 3 dni.
https://pl.aliexpres...pHead_6160974.0
Po prostu trzeba pilnować kiedy coś w europejskim magazynie się pojawi bo towar szybko wychodzi
Napisano 24 sierpień 2022 - 07:35
Te koła mają zew. nyple. Ja pisałem o braku kół, którą mają jednocześnie wew. nyple i brak taśmy.
Tutaj masz rację. Sorki ale w pracy byłem, czytałem i pisałem z doskoku . Co do kół z wewnętrznymi nyplami i braku taśmy, to nawet ciężko mi sobie wyobrazić jak by się tam miało naciągać szprychy. No ale może są jakieś patenty, aż tak rynku nie śledzę
Napisano 24 sierpień 2022 - 08:18
Niektóre mają drugi nypel przy kołnierzu piasty. Chociaż moim zdaniem to i tak jest słaby koncept - nyple mają pomijalny wpływ na aero, więc utrudnienie związane z ich ukryciem jest niewspółmierne do korzyści.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 24 sierpień 2022 - 16:24
I dlatego czasami krok naprzód okazuje się dwoma krokami wstecz Generalnie takie produkty są jak najbardziej możliwe do wykonania, ale wymagają doskonałej kontroli jakości.
Ja osobiście nie powiedziałbym, żeby taśma to był jakiś wielki problem, a przynajmniej ja osobiście nigdy nie miałem problemów na tym froncie. Nie zauważyłem też, żeby było to jakieś utrapienie dla klientów.
Z drugiej strony jeżeli ktoś się zraził, a kół samodzielnie nie serwisuje i kwestia nypli czy centrowania jest mu obojętna, to dla takiej osoby jest to produkt idealny. Co komu miłe.
Napisano 24 sierpień 2022 - 20:37
( tyle że można przeczytać że koło może być slabsze przez ten system nypli )
Z jakiego powodu miało by być słabsze? Jak już jest jakaś różnica to na zdrowy rozum taka obręcz bez dodatkowych dziur jest bardziej wytrzymała.
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Napisano 24 sierpień 2022 - 20:56
Wczoraj czytałem- tu chyba chodziło o to że te External Nyple mogą osłabiać obręcz , albo źle to poniżej zrozumiałem
https://www.superroa...ipple-holes_b18
Ale External Nipple nie koniecznie = obręcz bez dziur
Napisano 24 sierpień 2022 - 21:31
Mogą ale tak jak jest zresztą wspomniane obręcze które mają zewnętrze nyple są wzmocnione w miejscu nawierceń w których te nyple siedzą. Jest to de facto standard więc bym się raczej tym nie przejmował.
Zewnętrzne nyple same w sobie nie oznaczają obręczy w której nie trzeba używać taśmy ale za to obręcz w której nie trzeba używać taśmy na pewno oznacza zewnętrzne nyple.
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Napisano 26 sierpień 2022 - 12:46
Witam,
czy ktoś ma wiedzę i doświadczenie i podpowie mi, czy koła od ICAN będą lepsze jakościowo od CSC czy Elite? Obecnie do ściągnięcia są koła BD ze strony ICAN z kodem -100$, co przy stożku 50mm daje cenę 500$, czyli więcej niż obecnie najtańsze CSc czy Elite. ICAN były testowane przez OZ Cycle (model lepszy Aero) i miały swoje niedoskonałości, niemniej jak na cenę wyszło chyba całkiem ok. Koła pod tarczę. Jest jeszcze vinci z ceną 3500 zł z outletu za kwotę 3400, niemniej w tych pieniądzach mam co prawda ochronę wypadkową, ale tak naprawdę jest ona na takim samym poziomie cenowym, gdyby zaopatrywać się w razie konieczności u chińczyka. Z tym, że vinci jest na miejscu. Niemniej podstawowe pytani jest głównie czy warto brać ICAN.
CSC jedno połamałem, o czym pisałem na forum. :/
Napisano 29 sierpień 2022 - 13:00
Na razie jeszcze szukam. Znalazłem coś takiego:
https://www.olx.pl/d...67-IDN25FW.html
Chińczyki, składane w Polsce, z jakąś "gwarancją" i piasty dt swiss 350. Czy Waszym zdaniem warto patrzeć na tę ofertę? Tu strona osoby, która je składa https://herobikes.pl/kola/
Napisano 29 sierpień 2022 - 13:17
z jakąś "gwarancją"
Jeżeli są sprzedawane przez firmę, to "gwarancję" (a dokładniej: rękojmię, bo udzielenie gwarancji jest dobrowolne) masz zawsze, nawet jeżeli sprzedawca tego nie pisze. To wynika wprost z ustawy.
Napisano 29 sierpień 2022 - 19:45
Jeżeli są sprzedawane przez firmę, to "gwarancję" (a dokładniej: rękojmię, bo udzielenie gwarancji jest dobrowolne) masz zawsze, nawet jeżeli sprzedawca tego nie pisze. To wynika wprost z ustawy.
To ja wiem. Pytanie czy finalny produkt będzie dobry, bo cena z tymi piastami jest wydaje mi się atrakcyjna. To że ktoś z tensometrem poskłada koła to dla mnie podstawa, ale potem koła z tego co wiem powinny być poddane przeciążeniom (to jakąś prasą się ściska), a potem ponownie poprawiony naciąg. Chyba Evenlite to robi, ICAN też. Inni bardzo możliwe.
Napisano 29 sierpień 2022 - 21:03
Napisano 31 sierpień 2022 - 07:38
Wybór prawdopodobnie padł na koła Falcon. Finalnie przekonała mnie gwarancja na terenie Polski, tzw. ochrona w razie uszkodzenia (naprawa z rabatem), zebrane opinie na forum i w internecie, no i cena też powiedzmy w miarę sensowna. Koła na dt 350 to koszt 3900 (50 mm) lub 4000 zł (60 mm). Wydaje mi się, że ogarniają nieźle te koła i dbają o jakieś standardy, które mają finalnie przełożenie na zadowolenie klienta.
W tym tygodniu prawdopodobnie złożę zamówienie. Pozwolę sobie kiedyś coś więcej napisać, gdyby finalnie doszło do zakupu.
Napisano 21 marzec 2023 - 09:48
Pytanie do ekspertów w tym temacie
Jak to jest z wysyłką kól CSC , ( dalej to działa?). Trochę stron wcześniej ktoś podał link (ten na dole ) że niby to wysyłka z Hiszpani , ale gdzie to konkretnie napisane. Z tego co zrozumiałem to żeby nie płacić cła ''anty'' należy zaznaczyć opcję ''Seller Shipping method'' wtedy dopłata 282 pln ....ale czy to oznacza że na 100% nie będzie innych dodatkowych opłat?.
Tam w opisie info - jak koła będą na magazynie w Europie wtedy wyślą z Europy a co jak ich tam nie ma....kiedy ewentualnie taka informacja ( dopiero po złożeniu wiążącego zamówienia)??
https://pl.aliexpres...ayAdapt=glo2pol
Napisano 21 marzec 2023 - 10:46
Sprawdź, kto jest sprzedawcą wg regulaminu konkretnego sklepu, w którym planujesz dokonać zakupu.
Jeżeli firma jest zarejestrowana w UE, to obowiązuje prawo UE i sprzedawca nie ma prawa nałożyć na Ciebie dodatkowych opłat bez uprzedzenia, jeżeli zamówienie opiewa na konkretną kwotę.