Stosunek wzrostu do wagi
Started By
krzysztof1985
, 28 wrz 2008 15:36
396 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28 wrzesień 2008 - 21:01
mariusz k, ja za to przeciwnie..
mimo ze nie było mnie jeszcze na takich powaznych górach i pionowych podjazdach to na "pagórkach i górkach" radze sobie pięknie. sam trener byl pod wrazeniem ze reszta druzyny zostaje zawsze w tyle... za to juz sprint troszke gorzej idzie..ale jakos leci :oops:
mimo ze nie było mnie jeszcze na takich powaznych górach i pionowych podjazdach to na "pagórkach i górkach" radze sobie pięknie. sam trener byl pod wrazeniem ze reszta druzyny zostaje zawsze w tyle... za to juz sprint troszke gorzej idzie..ale jakos leci :oops:
Gosc_Qba_*
Napisano 28 wrzesień 2008 - 21:50
Tak troszkę poza tematem, powiem Wam co zauważyłem;
że dzisiejsza "młodsza" młodzież w wieku około 13 do 16 lat są wyżsi od starszych. I to nie pojedyńcze przypadki! Koledzy kubano_szos i Johny (obaj 15 lat) są tego przykładem. Żeby w tak młodym wieku mieć ponad 18o cm to ja tego nie rozumiem. To samo w szkole, ja będę kończył niedługo technikum a 3/4 tegorocznych kocurów jest normalnie wyższa ode mnie!! Toć to nienormalne jakieś jest. Zastanawiam się czym dzisiaj karmi się dzieci i czy to nie są jakieś genetyczne modyfikacje :!: ...
To takie moje osobiste przemyślenia i spostrzeżenia...
Pozdro!
że dzisiejsza "młodsza" młodzież w wieku około 13 do 16 lat są wyżsi od starszych. I to nie pojedyńcze przypadki! Koledzy kubano_szos i Johny (obaj 15 lat) są tego przykładem. Żeby w tak młodym wieku mieć ponad 18o cm to ja tego nie rozumiem. To samo w szkole, ja będę kończył niedługo technikum a 3/4 tegorocznych kocurów jest normalnie wyższa ode mnie!! Toć to nienormalne jakieś jest. Zastanawiam się czym dzisiaj karmi się dzieci i czy to nie są jakieś genetyczne modyfikacje :!: ...
To takie moje osobiste przemyślenia i spostrzeżenia...
Pozdro!
Gosc_Anonymous_*
Napisano 29 wrzesień 2008 - 04:25
Cytat
To samo pomyślałem.że dzisiejsza "młodsza" młodzież w wieku około 13 do 16 lat są wyżsi od starszych
Może trochę na temat nieco innego sportu ,ale myślę, że koledzy szosowcy wybaczą. Kruszwica jest miastem z wioślarskimi tradycjami i bynajmniej przez całe wakacje po mieście łazi pełno sportowców wioślarzy. Na oko wzrost ponad 185 cm a waga może 60 kg. Może i mają mięśnie, ale komicznie wyglądaja w swych lyckrowych spodenkach i z wózkami w rękach. I, że się taki nie złamie na wietrze :mrgreen: . W latach 60-tych ojciec mój trenował wioślarstwo i jak oglądam stare fotki to nie mogę wyjść z podziwu. Ta rzeźba i te widoczne mięśnie i oczywiście obowiązkowo biały podkoszulek na naramkach.
Wiadomo zmieniła się diametralnie technika, sprzęt i sposób treningu, ale naprawdę taki wioślarz dziś moim zdaniem wygląda troszkę dziwnie, żeby nie powiedzieć śmiesznie. Jednak dzisiejszy czas takiego "cherlaka" na dystansie 2000 metrów był w latach 60-tych nie do osągnięcia. Niech żyje BMI=19 :mrgreen:
Napisano 29 wrzesień 2008 - 13:49
Wygląda na to że jestem jednym z najcięższych- 196cm i 90 kg. ;-) Całe szczęście że BMI w normie 23,4. Mimo wymiarów i wagi, podjazdy to moje ulubione odcinki. Szkoda tylko, że mieszkam w Wa-wie i jedyne górki to wiadukty :mrgreen: :mrgreen: szczęśliwy mogę czuć się tylko w wakacje kiedy mogę pokonać jakieś prawdziwe podjazdy. pozdr.
Napisano 29 wrzesień 2008 - 14:56
ja mam 186cm i jakieś 60-63kg ;D. Taka ciekawostka że jak sobie robię przerwę około 2 tygodniową to waga mi spada poniżej 60, a jak w miarę regularnie jeżdżę to te 60-kilka mam ;-)
I dlatego w przyszłym tygodniu kupuję sobie 2,5kg białka ;-) żeby jakoś wyglądać
Cytat
Cytat
To samo pomyślałem.że dzisiejsza "młodsza" młodzież w wieku około 13 do 16 lat są wyżsi od starszych
Może trochę na temat nieco innego sportu ,ale myślę, że koledzy szosowcy wybaczą. Kruszwica jest miastem z wioślarskimi tradycjami i bynajmniej przez całe wakacje po mieście łazi pełno sportowców wioślarzy. Na oko wzrost ponad 185 cm a waga może 60 kg. Może i mają mięśnie, ale komicznie wyglądaja w swych lyckrowych spodenkach i z wózkami w rękach. I, że się taki nie złamie na wietrze :mrgreen:
I dlatego w przyszłym tygodniu kupuję sobie 2,5kg białka ;-) żeby jakoś wyglądać
Napisano 29 wrzesień 2008 - 16:40
samo bmi jeszcze nic nie znaczy. ważne są proporcje. Wiadomo ze kulturysta będzie miał wielkie bmi ale czy będzie miał nadwagę? w takim wieku jak większość tutaj to wlaściwie każdy jeżdżący na rowerze powinien mieć w okolicach 19bmi.
ja w wieku 18 lat miałem bmi 17.1 - po chorobie. dziś mam 25 i jeszcze trochę do zrzucenia. Planuje zejść do 69kg. inna gęstość kości, inna masa mięśniowa, no i metabolizm mocno się zmienia w okolicy 24-25 lat
co ci dadzą te 2,5 kg białka? nerki sobie tylko obciążysz. od samego białka nikt jeszcze nie urósł . Lepiej kupiłbyś 2,5 kg dobrej ryby, chudego mięsa, białego sera i przerzucił trochę ciężarów. Oblicz sobie zapotrzebowanie na białko bo jak będziesz się zapychał odżywkami nie cwicząc to odłoży ci sie w miesień piwny... tudziez białkowy
edit.. kruszwica to kojarzy mi się wyłacznie ze Stachem Przybyszewskim jako że sie gdzieś nieopodal urodził i zmarł. kumpel muncha i strindberga a poniekad przypadkowy wynalazca znieczulenia miejscowego i niezłych popijaw. Zawsze planuje tamte tereny zwiedzić ale chyba tylko raz przez inowrocław przejeżdżałem i nie miałem czasu
ja w wieku 18 lat miałem bmi 17.1 - po chorobie. dziś mam 25 i jeszcze trochę do zrzucenia. Planuje zejść do 69kg. inna gęstość kości, inna masa mięśniowa, no i metabolizm mocno się zmienia w okolicy 24-25 lat
co ci dadzą te 2,5 kg białka? nerki sobie tylko obciążysz. od samego białka nikt jeszcze nie urósł . Lepiej kupiłbyś 2,5 kg dobrej ryby, chudego mięsa, białego sera i przerzucił trochę ciężarów. Oblicz sobie zapotrzebowanie na białko bo jak będziesz się zapychał odżywkami nie cwicząc to odłoży ci sie w miesień piwny... tudziez białkowy
edit.. kruszwica to kojarzy mi się wyłacznie ze Stachem Przybyszewskim jako że sie gdzieś nieopodal urodził i zmarł. kumpel muncha i strindberga a poniekad przypadkowy wynalazca znieczulenia miejscowego i niezłych popijaw. Zawsze planuje tamte tereny zwiedzić ale chyba tylko raz przez inowrocław przejeżdżałem i nie miałem czasu
Gosc_Anonymous_*
Napisano 29 wrzesień 2008 - 17:53
Cytat
To dziwne bo Przybyszewski z Kruszwicą miał tyle wspólnego co ja z samochodami drogimi. Co prawda urodził się w niedaleko położonej wsi Łojwo i tyle.kruszwica to kojarzy mi się wyłacznie ze Stachem Przybyszewskim
A Kruszwica kojarzyć powinna się z Popielem i Mysią Wieżą w której to myszy go zjadły. ;-)
No tak i oczywiście z 9-tym co do wielkości jeziorem w Polsce.
Napisano 10 październik 2008 - 15:02
ja mam 182 cm wzrostu, waze 70 kg a moje BMI to 21,13 .....wychodzi na to ze waga idealna ^^ chociaz kazdy mowi ze jestem chudy :/ .... moze i tak ale gdy wskocze na moją kolarke to robie 100 km i czuje sie jak mlody bog... zadna górka mi nie straszna... =)
[ Dodano: 2008-10-10, 16:04 ]
najwazniejsze to zeby byc sprawnym fizycznie......
[ Dodano: 2008-10-10, 16:04 ]
najwazniejsze to zeby byc sprawnym fizycznie......
Dodaj odpowiedź