Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wasze najgorsze chwile

• Zamknięty Temat jest zamknięty
694 odpowiedzi w tym temacie

#161 Gosc_felipe_*

Gosc_felipe_*
  • Gość

Napisano 30 marzec 2008 - 13:25

Szybkiego powrotu na rower Horny! :-)

#162 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 marzec 2008 - 14:15

Przykry przypadek, życzę szybkiego powrotu do zdrowia!!

#163 Gosc_Anonymous_*

Gosc_Anonymous_*
  • Gość

Napisano 30 marzec 2008 - 14:57

horny jeśli jesteś już w domu to będzie ok. Szybko dojdziesz do siebie.

Pozdrawiam

#164 rowerzysta

rowerzysta
  • Użytkownik
  • 100 postów
  • Skądfrombork

Napisano 30 marzec 2008 - 16:36

sprzedał samochód i kupił coś profesjonalnego
...teraz mam trochę czasu, aby to przemyśleć

Ja na Twoim miejscu bym sprzedał samochód i kupił profesjonalny rower, bo przy Twoim podejściu do ścigania wygrasz wkrótce kilka wyścigów i wtedy będziesz mógł sobie kupić taki samochód jaki zechcesz :lol: :mrgreen:

Dużo zdrowia życzę
Andrzej

#165 tomacias

tomacias
  • Użytkownik
  • 208 postów
  • Skądopolskie

Napisano 30 marzec 2008 - 17:46

Horny! Szybko wracaj do zdrowia i na rower, w końcu ciężko na to zapracowałeś zimą.

BTW masz wiele szczęścia że do wypadku doszło już przy większej prędkości, kiedyś byłem świadkiem głupiego wypadku w tym stylu. Pękła korba mniej więcej na połowie długości, prędkość była mała więc noga z pedałem i kawałkiem korby spadła na ziemię, zaś korby ułożone jeszcze były w pozycji poziomej, co doprowadziło do WBICIA się pozostałości korby w łydkę nad ścięgnami, .... niemiłe.

Jednak przy pewnym, znacznym, zaangażowaniu w jazdę należy dbać o jakość sprzętu.

#166 horny

horny
  • Użytkownik
  • 530 postów
  • Skądmazowieckie

Napisano 30 marzec 2008 - 19:00

Dzięki za miłe słowa.
Już dzisiaj czuje się lepiej. Oczywiście żeberka trochę bolą. Mam nadzieję, że "odpocznę" tylko do czasu sprowadzenia nowej korby. Ucierpiały jeszcze trochę klamkomanetki, ale chyba tylko wizualnie. Innych szkód na razie nie widzę.

wygrasz wkrótce kilka wyścigów i wtedy będziesz mógł sobie kupić taki samochód jaki zechcesz

dobre :-D
Widzę, że rowerzysta, prawie mój rówieśnik, też ma młodzieńczy temperament i wiarę w lepsze jutro. Tak trzymać :-D

pozdro horny

#167 Gosc_szudri_*

Gosc_szudri_*
  • Gość

Napisano 30 marzec 2008 - 19:10

horny życzę Tobie szybkiego powrotu do zdrowia i zmiany sprzetu na klase wyższą, powodzenia 8-)

#168 jesion

jesion
  • Użytkownik
  • 75 postów
  • SkądKruszwica

Napisano 30 marzec 2008 - 19:17

horny życzę jak najszybszego powrotu do zdrówka pzdr :)

#169 750519

750519
  • Użytkownik
  • 147 postów
  • SkądKraśnik

Napisano 30 marzec 2008 - 21:07

Witam
Szybkiego powrotu do zdrowia Horny oraz jak najszybciej na rower.
Jeśli zmienisz kiedyś sprzęt czy to dalej bedzie BH?
Pozdrawiam Brać Szosową.

#170 winiak15

winiak15
  • Użytkownik
  • 103 postów
  • SkądZrazim

Napisano 31 marzec 2008 - 08:35

A można wiedzieć Horny na jakim sprzęcie jeździłeś? głównie te korby

#171 emer

emer
  • Użytkownik
  • 582 postów
  • SkądGalicja

Napisano 31 marzec 2008 - 09:37

Kurcze ... teraz przeczytałem ...
Wracaj do zdrowia, rowerek remontuj i wracaj - wiesz, Gryfland blisko ...

No to ja może też ... swoje przygody ;-)

Listopad 2006
Standardowa trasa - Kocierz i potem zachcialo jeszcze zaliczyć Przegibek (taka fajna górka z Miedzybrodzia do Bielsko-Biała) - zjeżdżając w dół (do Bielska) nagle przy ok 50km/h przednie kolo zaczęlo mi tak wibrować (?) że nie moglem tego opanować .... Do tego jeszcze wpadlem na bialy odcinek drogi (zmrożony i sliski) i nie moglem hamować. Doszedl jeszcze lekki zakręt i ... nagle pojawil sie mostek... , wypadlem obok niego(10-30cm obok barierki) w jakieś drzewka, zamortyzowały one uderzenie - zawislem z rowerem na wys. ok 2-3m w górze (!!) na drzewkach (kierownica mi sie w nich zaklinowala i unieruchomiła rower ze mną) nad "malą" przepaścią ok 3m w dól do strumyka kamienistego ... Po ochłonięciu ... zszedłem z tego drzewka.
Jakas dobra duszyczka jadąca za mną widziała to wszystko, zatrzymała się - tez była w szoku, czegos takiego nigdy nie widziała ... Że nic mi sie stało, no i kolarz na rowerze ... wiszący na drzewie (nogi w progach i pozycja kolarska na rowerze - tylko ze w pionie :-D ) Zawieźli mnie z rowerem do domu ...
Mialem szczęście - nic mi sie stalo, choć nazajutrz prawie nie mogłem chodzić - kolana obite, piszczela tez ...
A w rowerze kolo przednie skasowane, pękla rama przy widelcu, widelec zgiety, ubranka potargane ...
Wymiana ramy (z widelcem), obręcz przednia ...

Marzec 2007
Hehe ... zacząłem zabiegi rehabilitacyjne w Oświęcimiu na kręgosłup - a ze pogada fajna, jeździłem na nie rowerem. Na około 300m przed Multimedem (tam miałem te zabiegi) jest rondo. Wjechałem na nie, a stojący samochód osobowy z bocznej drogi nagle wjechał we mnie ... Kierowca hmmm nie widział mnie ... Ewidentnie jego wina - ale zachował sie fair - wstrzymał ruch, telefonował po Policje i Pogotowie ... Ja se leżałem i plułem krwią ... ;-)
Najechał na mnie od tyłu, upadłem na twarz, nos złamany, zęby ukruszone, szycie policzka ... Kolano rozbite. Twarz wyglądala makabrycznie ... Policja, Pogotowie, Szpital ...
Rower - cudem rama nietknieta ... Klamki Record-carbon (stara 9tka) rozwalone, tylno koło skasowane, przerzutka tylna i kaseta skasowane . No i standardowo - ubranko zniszczone ...
Z jego OC dostałem kasiorke na remont i odnowienie rowerka i przejscie na 10tkę ...
No i to ok 10 dniach wznowiłem zabiegi rehabilitacyjne - doszło tylko pare nowych ... dodatkowych zabiegów ... :mrgreen:

#172 gazela93

gazela93
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 31 marzec 2008 - 10:02

Ja też miałem niezłą przygodę jechałem na pyrzowice. A tam drogi wąskie i z kolejinami.
Widze że z naprzeciwka jedzie ciężarówa ogladam sie za siebie i tam też ciężarówka to spokojnie zwalniam i zjeżdżam na bok. To był moment, idiota za mną jechał tam chyba 80km/h :evil: a ten z przecieka widze że zwalnia. Poczułem tylko jak mnie naczepą zgniótł do rowuuu :-x . Przez chwile miałem takiego dyga że strach a co by było gdybym sie zaczepił :-/ ?? Rów miał 1,5m :shock: .Ale nic mi sie nie stało, troche tylko kolana obdarde i łokcie z nadgarstkiem też coś miałem no i ciuszki rozdarte. :-? . Nawet nie umiałem spisać rejestracji tak zadupccał :-x . Miałem o tyle szczęscie że 2m dalej tam gdzie ja leżałem było błotoo i do niego nie wpadłem :lol: :shock: Teraz już nawet jak jest wąsko zchodze z bika :-P

Pozdro ;-)

#173 Gosc_tozik_*

Gosc_tozik_*
  • Gość

Napisano 31 marzec 2008 - 15:32

Z życzeniami powrotu do zdrowia - Horny - co to za korby były?
Pytam, bo jako znany łamacz korb :mrgreen: , nie chciałbym się kiedyś naciąć.

#174 Darek80

Darek80
  • Użytkownik
  • 339 postów
  • Skądokolice Łowicza

Napisano 31 marzec 2008 - 16:13

Horny życze szybkiego powrotu do zdrowia ! Nie wiem czy pamiętacie ale jak kiedyś Horny pisał , że pękła mu rama to napisałem na forum, że niedługo "ukręci" korbę. Chylę czoło przed Tobą !

#175 horny

horny
  • Użytkownik
  • 530 postów
  • Skądmazowieckie

Napisano 31 marzec 2008 - 16:29

Jeszcze raz dzięki za pozdrowionka :-D

co to za korby były?

FSA Gossamer

pozdro horny

#176 roolez

roolez
  • Użytkownik
  • 87 postów
  • SkądBrodnica

Napisano 31 marzec 2008 - 17:37

Horny, w sumie - pies ganiał rower - ważne, że jesteś cały! Kuruj się i do zobaczenia na maratonach!
Ale - swoją drogą - masz powera!

#177 ERDE

ERDE
  • Użytkownik
  • 1010 postów
  • SkądLublin

Napisano 31 marzec 2008 - 22:39

horny, witaj w klubie łamaczy korb, i pamiętaj, co nas nie zabije, to nas wzmocni!

#178 g¿eg¿ó³ka

g¿eg¿ó³ka
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • Skądbham

Napisano 01 kwiecień 2008 - 11:51

Taki power w nogach nie powinien się marnować zbyt długo na chodzeniu, więc szybkiego powrotu do zdrówka ;-)

#179 horny

horny
  • Użytkownik
  • 530 postów
  • Skądmazowieckie

Napisano 01 kwiecień 2008 - 14:08

To nie power w nogach, tylko badziewne korby były.
Zamówiłem już nowe Dura Ace, ... a co, ... a jak ;-)

pozdro horny

#180 uzurpator

uzurpator
  • Użytkownik
  • 665 postów
  • SkądKatowice

Napisano 01 kwiecień 2008 - 14:20

Horny: możesz posłac zdjęcie tych korb - tzn tych złamanych?