Mój Dzisiejszy Trening
Posted 29 December 2015 - 15:16
Wczoraj basenik i sauna a dzisiaj powrót na siłke po 2 sezonach przerwy o ja ale człowiek jest słaby mimo uprawiania prawie wyczynowo sportu No nic pogoda idzie w dół jest trochę czasu aby tam popracować też.
- pangumas, giec, hqvkamil and 1 other like this
BodyiCoach Cycling Team, Follow me on Strava
#7925 Gosc_grzesiek32_*
Posted 29 December 2015 - 15:51
No, w końcu mi spadło poniżej 30km/h ale pion też nie byle jaki
102 km,1531m w górę, avg 29.5 km/h
https://www.strava.c...ities/458671917
No i to byłoby chyba na tyle w tym roku, odo 17480km
I jeszcze statsy z grudnia
Całość 1641km ,10316 pionu,avg 34.48
w tym
bardziej płaskie 967km ,3824 w górę,avg 35.43 km/h
mniej płaskie 674km ,6484 w górę,avg 33.4 km/h
- pangumas, impa, Ratonek and 2 others like this
Posted 29 December 2015 - 15:58
Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
#7927 Gosc_grzesiek32_*
Posted 29 December 2015 - 16:03
Przewyzszenie większe to i w końcu normalna średnia
Zgadza.się ,w niektórych miejscach troszkę nie ryzykowałem zjazdów bo zaczęło robić się slisko, ale generalnie te ~30 km/h na takim pionie to chyba granica moich możliwości
Posted 29 December 2015 - 16:38
No i plan festive wykonany https://www.strava.c...ities/458628214
Założenie było żeby zrobić czelendża w ciągu 5 jazd i zostało wypełnione. Jak się okazuje słusznie, bo jeżeli będzie jakaś wilgoć najbliższych dwóch nocy to na drogach może być miejscami ślizgawka. Zresztą takie temperatury to nie dla mnie - choćbym się ubrał komfortowo jeśli chodzi o temperaturę to i tak po trzech godzinach ogólne wychłodzenie organizmu robi się mocno nieprzyjemne (jeszcze ta lodowata woda z bidonu, brrrr). Nie mówiąc już o regularnym rozmrażaniu moich notorycznie zimnych dłoni.
Zresztą jak mam na sobie więcej niż trzy warstwy to czuję się beznadziejnie i jazda jest nieefektywna
- astronom, Tornadotwister, impa and 4 others like this
#7929 Gosc_grzesiek32_*
Posted 29 December 2015 - 16:39
niektórzy na płaskich tyle nie mają.Czyli moje srednie w okolicach 27-29 przy pionie 1800-2000 na 100 km nie sa w takim raZie takie zle
dziś w połowie dystansu miałem podobnie ok 1000m na 50km i właśnie te 28km/h a po 20 km 450 pionu i 27 km/h tylko tak jak mówie nie ryzykowałem mocnych zjazdów,u mnie są takie krótkie ścianki ale strome po 10-11% no i trochę traciłem na nawrotach, jak się po 10 razy wjeżdża jedną ściankę to wiadomo ,no a razem z wczoraj łącznie 207 km ,2763 w góre ,avg 31 km/h
Posted 29 December 2015 - 16:42
No i plan festive wykonany https://www.strava.c...ities/458628214
Założenie było żeby zrobić czelendża w ciągu 5 jazd i zostało wypełnione. Jak się okazuje słusznie, bo jeżeli będzie jakaś wilgoć najbliższych dwóch nocy to na drogach może być miejscami ślizgawka. Zresztą takie temperatury to nie dla mnie - choćbym się ubrał komfortowo jeśli chodzi o temperaturę to i tak po trzech godzinach ogólne wychłodzenie organizmu robi się mocno nieprzyjemne (jeszcze ta lodowata woda z bidonu, brrrr). Nie mówiąc już o regularnym rozmrażaniu moich notorycznie zimnych dłoni.
Zresztą jak mam na sobie więcej niż trzy warstwy to czuję się beznadziejnie i jazda jest nieefektywna
Od połowy listopada biorę w kieszenie tylko jabłka zamiast bidonu. Na 60-100 km wystarczają 3-4. Gaszą pragnienie i przy okazji zapychają żołądek. Polecam.
A dziś 0 km. Od wczoraj rower rozebrany w drobny mak. Olałem Festive z uwagi na pogodę...
Podsumowałem rok, wyszło 10236 km i 140 300 m w pionie.
- Greek, impa, Ratonek and 3 others like this
www.youtube.com/user/AstronomzBurzyna
"Myślę też, że podatek paliwowy powinien być też od rowerów pobierany. Bo jak jedziesz rowerem, to nie jedziesz autem. A jakbyś jechał autem, to byś go zapłacił, czyli oszukujesz państwo nie jadąc autem. Czyli ergo powinieneś płacić na rowerze ekwiwalent mediany spalanego paliwa na 100km po cenach PKN Orlen..."
Posted 29 December 2015 - 16:51
Olałem Festive z uwagi na pogodę...
No właśnie - sądzę, że to jest trochę bez sensu. Powinno być 1000km do przejechania przez ten sam czas, ale przy bardziej sprzyjającej porze roku. Samo przejechanie pięciuset kilometrów w osiem dni to żadna sztuka (np. przy tak dobrej pogodzie jak tych świąt), a w przypadku gdy pogoda byłaby kiepska przejechanie ich wynikałoby albo z bogactwa ("stać mnie żeby tyrać rower"), albo nieszanowania sprzętu
- astronom and Adalbert31 like this
Posted 29 December 2015 - 20:21
Dziś u mnie już na minusie, drogi śliskie, pozostał trenażer. 1h zaliczone płyta oś.
https://flow.polar.c...lysis/337001538
Powiedzcie mi proszę czy do waszego ODO zaliczacie też trenażer? Bo nie wiem jak na to patrzeć. 8 tygodni miałem rękę w ortezie i kręciłem jak szalony w domu później kolejne 4 tygodnie też jeździłem mało ze względu na bark który bolał jak oszalały. Kiedy bark wyzdrowiał nastała jesień i też nie byłem w stanie jeździć za dużo na zewnątrz bo po 16 już jest ciemno . Jeśli jednak wziąć pod uwagę te 12 tygodni przerwy i to, że tak na dobrą sprawę to mój pierwszy kolarski sezon to nie wliczając trenażera moje odo będzie koło 4200km. Z trenażerem jakieś 7300-7600
- pangumas and hqvkamil like this
Posted 29 December 2015 - 20:28
- pangumas and impa like this
#7934 Gosc_grzesiek32_*
Posted 29 December 2015 - 20:33
Dziś u mnie już na minusie, drogi śliskie, pozostał trenażer. 1h zaliczone płyta oś.
https://flow.polar.c...lysis/337001538
Powiedzcie mi proszę czy do waszego ODO zaliczacie też trenażer? Bo nie wiem jak na to patrzeć. 8 tygodni miałem rękę w ortezie i kręciłem jak szalony w domu później kolejne 4 tygodnie też jeździłem mało ze względu na bark który bolał jak oszalały. Kiedy bark wyzdrowiał nastała jesień i też nie byłem w stanie jeździć za dużo na zewnątrz bo po 16 już jest ciemno . Jeśli jednak wziąć pod uwagę te 12 tygodni przerwy i to, że tak na dobrą sprawę to mój pierwszy kolarski sezon to nie wliczając trenażera moje odo będzie koło 4200km. Z trenażerem jakieś 7300-7600
Ja podaje tylko sam rower:) co prawda na stravie widać mniej ale konto mam dopiero od 1 września i od tamtej pory 7200 a ogólnie jak napisałem wyżej prawie 17500.Nie mam nigdzie aktywności na trenażerze gdyż go nie posiadam
- raf likes this
Posted 30 December 2015 - 09:11
Wczoraj 45 minut trenażer.
Posted 30 December 2015 - 11:17
Niestety, w Wigilię, po drodze z Wrocławia do Chodzieży, w miejscowości Krobia pewien kierowca golfa, jak twierdzi, się zagapił, i wjechał w nasze auto stojące przed chyba jedynym w tym miasteczku rondem. Wpadł na nas chyba bez hamowania - aż znak VW odcisnął się na naszym tylnym zderzaku. Na szczęście szybko się przyznał do winy, podał swoje dane i pojechaliśmy do celu. Niestety, całe święta spędziłem na środkach przeciwbólowych i serii zastrzyków (od dzieciństwa nikt mnie w tyłek nie kłuł!!!), wczoraj doszedł jeszcze kołnierz i 3 tygodnie zwolnienia lekarskiego... Nie będzie ani zabawy sylwestrowej, ani nawet jednego wyjścia treningowego przez wiele tygodni...
Jak ja Wam zazdroszczę kręcenia!!! Jak mnie wewnętrznie skręca, że ja kręcić nie mogę!!! I nawet na temat mojego treningu nic napisać nie mogę, i pewnie przez dłuższy czas móc nie będę...
- Jackk3, kubens, giec and 1 other like this
Posted 30 December 2015 - 13:22
Przez święta pojezdzilem po Śląsku i sporo pobiegałem. Teraz byczę się w Targanicach.
Pozdr
- astronom, Grzesiekkry, Tornadotwister and 2 others like this
Posted 30 December 2015 - 13:31
To się porobiło, a gdzie moderatorzy?
Właściwie, grzesiek32, skoro mówisz, że nie trenujesz to ciągle robisz w tym temacie offtopic
Zawsze mnie uczono, by bez względu na racje, stawać po stronie zaatakowanego, a nie atakującego. A tu dodatkowo racja jest po stronie atakowanego. Moim zdaniem grzesiek32 nawet, gdyby miał swoje wpisy nazywać jako przejażdżki albo wyścigi, to i tak MA PRAWO podawać w tym temacie dane, które CHCE podać. Ma też prawo bronić się, i moim zdaniem nie przekroczył tu granic tzw. obrony koniecznej.
Jedyne zastrzeżenie mogłoby być wtedy, gdyby podawał dane nieprawdziwe - tylko to byłoby godne potępienia.
A w zasadzie, to my obaj piszemy tu offtopic... peace!
- kubens and Cube like this
Posted 30 December 2015 - 13:34
@Raf,
po pierwsze mogłeś napisać jeden post zamiast dwóch, a po drugie z mojej strony to był mały żarcik na rozładowanie dość napiętej atmosfery
Peace joł
żeby nie powielać offtopa to napiszę, że w weekend sobie przejechałem jakieś 85km ze słabą średnią 27.5km/h i była to moja ostatnia jazda w tym roku.
Wszystkim tutaj życzę przyjemnej jazdy i odkrywania nowych tras i własnych granic w nowym roku!
- giec likes this