Teraz pytanie po co nam dogmy, treki, focusy i inne super maszyny.
Mój Dzisiejszy Trening
Napisano 11 listopad 2015 - 23:32
Wszyscy jesteśmy ofiarami marketingu. Kupujemy karbonowe rowery z najbardziej znanymi markami na ramach (sam mam takie ciągotki, ale jeszcze resztkami sił się im opieram), a zapominamy, że w rowerze, jak w samochodzie - najważniejszy jest dobry silnik... A "karoserię" do takiego silnika można znaleźć nawet na śmietniku!
Dobrej kondycji, wytrwałości, zdrowia, talentu nie da się kupić. Ale na tym forum, jak w peletonie, dzięki Wam lepiej, łatwiej i szybciej się jeździ nawet samemu - przynajmniej tak jest ze mną.
Siła dobrego przykładu jest większa, niż wysłuchanie nawet najlepiej wygłoszonego wykładu.
- sts lubi to
Napisano 11 listopad 2015 - 23:50
Wymęczyłem się solidnie, ale nie zajechałem w trupa - i tylko siniak na pół łydki, którego przyczyny nie umiem wyjaśnić, nie daje mi spokoju
Po takich treningach jeszcze bardziej kocham rower!
- piotrkol, kubens, impa i 2 innych osób lubią to
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 12 listopad 2015 - 00:26
Podjazd jest w okolicach Leśna Górnego - sporo niższy niż np. w Puszczy Bukowej, ale zaraz po dość trudnym odcinku, więc daje w kość.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 12 listopad 2015 - 10:48
Dziś taka bardziej niechęć do kręcenia z rana była, ale 37.5 km na trekkingu zrobione, średnia 24.4 km/h.
- hqvkamil lubi to
#7328 Gosc_grzesiek32_*
Napisano 12 listopad 2015 - 15:05
- piotrkol, Tornadotwister, pangumas i 2 innych osób lubią to
Napisano 12 listopad 2015 - 15:05
DST 75,75 km
TM 2:24:32
AVG 31,33 km/h
Vmax 49,3 km/h
AVHR 146 bpm
HRmax 168 bpm
AVCAD 70 rpm
Kcal 1417
↑ 188 m
ODO 12466 km
Godz.11 - 13, temp. 13°C
https://www.strava.c...ities/431295861
- piotrkol, pangumas, impa i 1 inna osoba lubią to
Napisano 12 listopad 2015 - 15:41
Ciąg dalszy przedsezonowego "baja-bongo", czyli jechać tak żeby się nie zmęczyć. Dziś całkiem ładna pogoda (poza wiatrem, który tradycyjnie piździł jak w kieleckim). Wybrałem się do Czchowa zrobić fajny podjazd. Od połowy bez nogawek bo tak ciepło było
Wpadły 3 komy na zjazdach bo akurat zawiało korzystnie.
80,1km, 1011m w pionie i średnio 26,0km/h.
https://www.strava.c...283660/overview
odo: 14809km
- mikroos, impa i hqvkamil lubią to
Napisano 12 listopad 2015 - 15:55
Średnie speed tylko 17 km/h
Z tym ze trasa miodzio, kilka wzniesień 12% do tego na sam koniec coś co mtb-ki lubią najbardziej czyli..... 150 schodów do góry ,rower na plecy i wio .
W taka listopadowa pogodę można śmiało powiedzieć ze sezon 2016 uznaje za otwarty 😂😂😂😂😂😂
Pozdro jednośladowe wariaty.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano 12 listopad 2015 - 18:39
Wszyscy jesteśmy ofiarami marketingu. Kupujemy karbonowe rowery z najbardziej znanymi markami na ramach (sam mam takie ciągotki, ale jeszcze resztkami sił się im opieram), a zapominamy, że w rowerze, jak w samochodzie - najważniejszy jest dobry silnik... A "karoserię" do takiego silnika można znaleźć nawet na śmietniku!
Dobrej kondycji, wytrwałości, zdrowia, talentu nie da się kupić. Ale na tym forum, jak w peletonie, dzięki Wam lepiej, łatwiej i szybciej się jeździ nawet samemu - przynajmniej tak jest ze mną.
Siła dobrego przykładu jest większa, niż wysłuchanie nawet najlepiej wygłoszonego wykładu.
Niestety, ale każdy chce zarobić, a żeby kasa szla to trzeba co rusz coś do środowiska dobrą gadką wprowadzać choć: Dobrze wystopniowane 11s, lekki rower na dobrych kołach na którym konkretnie można się zebrać też robi swoje zwłaszcza na zawodach, jednak porąbanego łba, predyspozycji i nogi raczej sprzętem się nie przeskoczy, sprzęt ma co jedynie umożliwić osiąganie jeszcze lepszych wyników i nie jest powiedziane, że ten stary jest w czymś gorszy od nowego. Spokojnie na moich gratach jeżeli już pojawię się na zbiórce jestem w stanie pobawić się, poćwiczyć nawet z najszybszymi
Proszę nie odbierać tego wszystkiego jako przechwałki, a jako ukazanie możliwości.
Wracając do tematu :
Wreszcie się udało z szosy popykać, jednak bez problemów się nie obeszło, bo w moim blaszaku:
znów rozleciał się onecuch i po usunięciu usterki niestety nie starczyło już czasu na 100-te i trzeba było skrócić rundę Trochę wiało, jednak nie to było straszne...., a onecuch, by znów mu się nie zachciało dup...ć Kontrolnie, spokojnie i chyba już będzie okey..
- pangumas i raf lubią to
CykloOpole !!!
Napisano 12 listopad 2015 - 18:43
Samotnie bo tubylcy w pracy, pogoda fenomenalna, choć jezdnia miejscami mokra, więc na zjazdach trzeba było uważać.
141km, śr. 26,7 km/h, w górę. 1579m, w dół 1569m, śr. tętno 156, śr. rytm 78, v-max 71.2 km/h.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
- astronom, Tornadotwister i impa lubią to
Napisano 12 listopad 2015 - 19:13
Czyżby na filmiku słychać specyficzny odgłos dysku???
Co do Twojego komentarza, ja mam 10s i bardzo sobie cenię stopniowanie co 1 ząbek. I oczywiście chciałoby się mieć 11s, ale teraz dla mnie priorytetem jest wytrzymałość, technika, trening, poznawanie własnych możliwości... I widzę, jak wiele mi brakuje, kiedy porównuję swoje wyniki i np. Twoje na "ukrainie" ze śmietnika...
Dopóki nic mi nie padnie w szosie, to jedyne moje plany zakupowe przez min. kilka latek, to ubranka...
Niestety, ale każdy chce zarobić, a żeby kasa szla to trzeba co rusz coś do środowiska dobrą gadką wprowadzać choć: Dobrze wystopniowane 11s, lekki rower na dobrych kołach na którym konkretnie można się zebrać też robi swoje zwłaszcza na zawodach, jednak porąbanego łba, predyspozycji i nogi raczej sprzętem się nie przeskoczy, sprzęt ma co jedynie umożliwić osiąganie jeszcze lepszych wyników i nie jest powiedziane, że ten stary jest w czymś gorszy od nowego. Spokojnie na moich gratach jeżeli już pojawię się na zbiórce jestem w stanie pobawić się, poćwiczyć nawet z najszybszymi
Proszę nie odbierać tego wszystkiego jako przechwałki, a jako ukazanie możliwości.
Wracając do tematu :
Wreszcie się udało z szosy popykać, jednak bez problemów się nie obeszło, bo w moim blaszaku:
znów rozleciał się onecuch i po usunięciu usterki niestety nie starczyło już czasu na 100-te i trzeba było skrócić rundę Trochę wiało, jednak nie to było straszne...., a onecuch, by znów mu się nie zachciało dup...ć Kontrolnie, spokojnie i chyba już będzie okey..
#7336 Gosc_grzesiek32_*
Napisano 12 listopad 2015 - 20:03
- raf lubi to
Napisano 12 listopad 2015 - 20:43
- raf lubi to
CykloOpole !!!
Napisano 12 listopad 2015 - 20:55
luźne 90min kręcenia po Warszawie z kolegą
MTB 37km / 25.3kmh @ 71% 87kad
https://www.strava.c...ities/431509880
- impa lubi to
Napisano 12 listopad 2015 - 22:17
Byście widzieli jakie u mnie stopniowanie kaseta 8s, dwie ostatnie koronki zejście o 4 i 3, na stromych odcinkach przy agresywnym wdepnieciu jest takie szarpniecie że patrząc na licznik jest chwilowy spadek prędkości o 4km
Może i spadek prędkości, ale Twój silnik, jak czytam, sobie i z tym poradzi!!! Ty też masz niesamowite średnie, a słuchając na jakim sprzęcie wykręcane, tym bardziej mój podziw się budzi. I tym bardziej ZNIECHĘCA do zakupów sprzętowych, a zachęca do trenowania.
Choć z drugiej strony czytałem, że teren pagórkowaty sprzyja szybkości, bo zjeżdżając z góry mamy tyle rozpędu, że do połowy następnej górki tym rozpędem dojeżdżamy... A u nas to raczej same równiny. Oj zapomniałbym - na mtb fajnie się podjeżdża pod wały nad Odrą... Ale ja nadal zafascynowany szosóweczką - mtb jeszcze od wakacji się kurzy...