Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mój Dzisiejszy Trening

15531 odpowiedzi w tym temacie

#8061 Tornadotwister

Tornadotwister
  • Użytkownik
  • 596 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 08 styczeń 2016 - 20:07

Każdy pisał w temacie o swoim treningu post pod postem mniej lub bardziej kolarskim ale bez żadnej jazdy jeden na drugiego  a teraz kolego haligówka zrobiłeś jeden wielki burdel z tematu. Szkoda.....niestety jest zima więc kolarskich statystyk z pełnymi danymi nikt Ci nie będzie wklejał bo ich nie ma albo i tak nic nie dają jak chcesz poczytać pełne dane z treningów to wróć do postów z sezonu dużo fajnie opisanych.

Siłownia i trenażer 1,5h dzisiaj , jutro wcześnie rano zaplanowane mtb po szosie ale trochę te przymrozki nad ranem martwią czy szklanki nie będzie....

BodyiCoach Cycling Team, Follow me on Strava

#8062 Adalbert31

Adalbert31
  • Użytkownik
  • 55 postów
  • SkądMałopolska

Napisano 08 styczeń 2016 - 21:18

po srodowej siłowni i wczorajszych interwałach dziś nie miałem siły na nic innego jak na spokojną jazdę przez godzinkę i 20 min. Całość odbyła się w 3 strefie. Jutro robie wolne :)

https://flow.polar.c...lysis/351858360

#8063 zales

zales
  • Użytkownik
  • 295 postów
  • SkądGrójec

Napisano 08 styczeń 2016 - 22:47

znowu rower spinningowy w domu

75min z czego 50min trening "właściwy", a reszta to odpoczynki, rozgrzewka i rozjazd.

HR max - 190

Czy taki wpis się nadaje do tego tematu?

Pytam bo nie mam wykresów/statystyk, a mój prosty pulsometr SIGMA nie pokazuje nawet średniego HR....

Małymi krokami uparcie do celu...

Dd 7 lutego 2017r szczęśliwy tatuś

#8064 kaido2

kaido2
  • Użytkownik
  • 837 postów

Napisano 08 styczeń 2016 - 23:00

Kaido, stary, po czym się ma taką wenę? :D

MTB:

DST 31,45 km

TM 2:08:41

AVG 14,66 km/h

Vmax 32,25 km/h

57m

ODO 55,62 km

Godz. 12 - 14, temp. 3°C

https://www.strava.c...ities/465721257

Kochany, po dobrej jeździe ;)

Wczoraj jak i dziś podobnie, 40 z rusa z tymże spokojniej, bo już nie cisło i na obadanie asfaltów poszło. Wczorajszy trening został usunięty, no jak to?

Chłopy dajcie spokój, pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć. Szkoda energi i czasu na to, lepiej to wykorzystać w inny sposób, wiadomy sposób.

CykloOpole !!! :)

#8065 renton

renton
  • Użytkownik
  • 441 postów

Napisano 08 styczeń 2016 - 23:28

U mnie dzisiaj 5 razy 50 ml ze szwagrem. Potem szybki sprint do Biedronki po 4x500 ml Warki Strong w promocji za 9,90 pln ,żeby zdążyć przed zamknięciem. Jutro odpoczynek,bo pewnie będą "zakwasy" na mózgu , ale czego się nie robi żeby złapać formę.
Pozdrowienia dla wszystkich.
Żeby noga podawała!!!!

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

#8066 Greek

Greek
  • Użytkownik
  • 2090 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 styczeń 2016 - 23:39

Kochany, po dobrej jeździe ;)

To wychodzi na to, że wynalazłeś perpetuum mobile ;)

"Najgorsze koło czyni najwięcej hałasu", Antoine de Rivarol

Ragazza Ravennesa

#8067 lukasz318

lukasz318
  • Użytkownik
  • 883 postów

Napisano 09 styczeń 2016 - 00:06

Personalny - zajazd
Najcięższe były przeskoki
Czas 1h av hr 129 max 174
To zupełnie co innego niż 174 na rowerze :)

#8068 raf

raf
  • Użytkownik
  • 140 postów
  • Skądwracasz?

Napisano 09 styczeń 2016 - 09:07

U mnie dzisiaj 5 razy 50 ml ze szwagrem. Potem szybki sprint do Biedronki po 4x500 ml Warki Strong w promocji za 9,90 pln ,żeby zdążyć przed zamknięciem. Jutro odpoczynek,bo pewnie będą "zakwasy" na mózgu , ale czego się nie robi żeby złapać formę.
Pozdrowienia dla wszystkich.
Żeby noga podawała!!!!

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

To chyba o takie właśnie treningi chodziło naszemu nowemu samozwańczemu moderatorowi. Nie zdziw się Kolego, jak zostaniesz zmoderowany! Teraz już nie znamy ani dnia, ani godziny! A było tak fajnie...

• kubens lubi to

#8069 Tornadotwister

Tornadotwister
  • Użytkownik
  • 596 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 09 styczeń 2016 - 09:38

Mtb po szosie. Temp -4 , 30.1 km , 1:24:46, hr 138/155 , cad 86/106 , 21,3 avs.

#8070 raf

raf
  • Użytkownik
  • 140 postów
  • Skądwracasz?

Napisano 09 styczeń 2016 - 09:42

Mtb po szosie. Temp -4 , 30.1 km , 1:24:46, hr 138/155 , cad 86/106 , 21,3 avs.

Z tempa mogę wnioskować, że to bardziej taka przejażdżka turystyczno-krajoznawcza. Napisz, proszę, jakie warunki panowały na drodze - było ślisko? Pytam, bo sam myślę dziś o mtb...

#8071 Grzesiekkry

Grzesiekkry
  • Użytkownik
  • 200 postów
  • SkądSułkowice/Chynów

Napisano 09 styczeń 2016 - 09:53

To mam rozumieć że od dzisiaj przestajemy łaskotać się po jajcach tylko jedziemy po całości :P

Opary absurdu dotarły tutaj, mgła ...

Nigdy bym nie pomyślał że zgodzę się w jakiejkolwiek kwestii z kolegą  raf, a jednak stało się!

Kolego renton, Twoje osiągnięcia są mizerne ale nie poddawaj się , buduj bazę, jak coś to służę radą :)

Ja osobiście teraz nic nie robię konkretnego bo liczę kalorię i inne badziewie oraz wymachuję kulasami na wszystkie strony :) ale otwarcie sezonu będzie mocne :)

• Prozor i raf lubią to

#8072 raf

raf
  • Użytkownik
  • 140 postów
  • Skądwracasz?

Napisano 09 styczeń 2016 - 10:05

Kolego Grzesiekkry

Nie strofuj rentona! On ma prawo trenować SWOIM tempem. Oczywiście, doceniam Twoją chęć pomocy, więc PEACE!!! :D :D :D

• kubens lubi to

#8073 kaido2

kaido2
  • Użytkownik
  • 837 postów

Napisano 09 styczeń 2016 - 10:23

To wychodzi na to, że wynalazłeś perpetuum mobile ;)

Ooooooo!, Chyba tak, bo dobre samopoczucie jak i rogal z twarzy nie złazi, a i wq%$#&^*@) mnie też już nie jest tak łatwo.

Z tempa mogę wnioskować, że to bardziej taka przejażdżka turystyczno-krajoznawcza. Napisz, proszę, jakie warunki panowały na drodze - było ślisko? Pytam, bo sam myślę dziś o mtb...

Na to jest chyba  jedyna słuszna recepta, bo to, że ktoś gdzieś napisze że jest ok nie oznacza , iż  na wyjściu z progu się nie zabijesz. Ja to robię tak: - Sprawdzam czy drogi są solone, jak są słone, a próbować językiem nie trzeba, bo to ładnie widać, szczególnie na mrozie, to ładuje z szosy, - no dobra z ruskiego, ale ten ma założone obecnie 700x23, więc niebezpiecznie jak z kolarki. Zakręty można brać normalnie, jednak aby było to całkowicie bez żadnego ryzyka, gumy powinny być dobrane odpowiednio do warunków. Krajówki jako pierwsze są doprawiane, później wojewódzkie, a na końcuuuu.... ten koniec rządzi się własnymi prawami.

Obecnie zapewne większość wojewódzkich wokół Wrocka będzie nadawała się do normalnego śmigania zatem nie ma się nad czym specjalnie zastanawiać tylko choduuu... ;)

• kubens, raf i Adalbert31 lubią to

#8074 Tornadotwister

Tornadotwister
  • Użytkownik
  • 596 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 09 styczeń 2016 - 11:05

O 6 rano przy -4 po wczorajszych roztopach prawdopodobnie było trochę ślisko :) Ale da się jechać choć na zjazdach czy rondach ja zwalniałem bardzo.

• kubens, raf i Adalbert31 lubią to

#8075 bicicleta

bicicleta
  • Użytkownik
  • 364 postów
  • SkądRadom

Napisano 09 styczeń 2016 - 14:45

70 minut na przełajówce. Dzisiaj znów inne warunki, ta zmienność jest fajna. Rower cx jest moim ulubionym o tej porze roku, potem to przemija ale teraz to nr 1. Temp. tak z 0 st.,słońce i ok 2cm śniegu, miękko. Na zakrętach drifty, to dziwne odczucie na rowerze prawie szosowym, trudno się przyzwyczaić ale do wszystkiego można. Poprawiłem balans ciałem, strach przed upadkiem mniejszy.

#8076 astronom

astronom
  • Użytkownik
  • 1367 postów
  • SkądBurzyn

Napisano 09 styczeń 2016 - 19:15

4 godziny przy cyrkularce - rżnięcie drzewa ze starego dachu. Lepsze niż 100 km rowerem po górach, tylko że nadal ledwo słyszę...  ;)

www.youtube.com/user/AstronomzBurzyna

"Myślę też, że podatek paliwowy powinien być też od rowerów pobierany. Bo jak jedziesz rowerem, to nie jedziesz autem. A jakbyś jechał autem, to byś go zapłacił, czyli oszukujesz państwo nie jadąc autem. Czyli ergo powinieneś płacić na rowerze ekwiwalent mediany spalanego paliwa na 100km po cenach PKN Orlen..."

#8077 kaido2

kaido2
  • Użytkownik
  • 837 postów

Napisano 09 styczeń 2016 - 20:02

( Uwaga to jeden z zapisów - " tych dziwnych" ) ;)

2 kapcie + dętki się skończyły, i którą tu bramkę wybrać?
1) UFO - nie przyleci psy dupami szczekają
2) Wóz serwisowy - no przejedzie mnie jak mnie z takim rowerem zobaczy,pan zaś do autobusu nie wpuści, pociąg na stacji się nie zatrzyma. A jak jest wszystko fajnie to ludzie mi machajo!
3) Kurwa! - przeczekać kryzys, dętka może się zlituje, się nadyma i   nie popuści, a do tego czasu może ktoś podrzuci chociażby mały tropik i trochę chrustu na opał.
Dupa, nie ma co marzyć, trza zakasać rękawy, kompana chycić za siodło i go, go go! ;) Wiem, no jakbym był demonem prędkości to może i bym rower wyprzedzał, a tak było w parce - może to też dlatego,że nie biegam? ;)

bieg%20z%20rowerem.JPG

A tak fajnie szło rusem po robocie, - szkoda,że tylko do 19-go kilometra :(

No nic, trza iść go zreperować , co by coś jutro nim popykać.

#8078 tessio

tessio
  • Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 09 styczeń 2016 - 20:17

https://www.strava.c...nts/11208825586

700 w górę, 23 avg, 48 km i odholowany do domu przez wóz techniczny (dwie przebite dętki). Bluzy nie da się doprać (założyłem taką z białymi rękawami :lol:). Dziękuję, czekam aż będzie całkiem sucho ;) 

#8079 impa

impa
  • Użytkownik
  • 1077 postów
  • SkądŚREM

Napisano 09 styczeń 2016 - 20:19

Dziś:100,9km ze średnią 25,5 km/h

Generalnie dzisiaj było bardzo niebezpiecznie,miejscami sporo lodu który się roztapiał (2-3 stopnie na plusie) by pokryć na niektórych odcinkach cały asfalt..no i chwilę później to już było -2 stopnia i taniec na lodzie :)

Bym zapomniał,gleba też była ;)

#8080 kaido2

kaido2
  • Użytkownik
  • 837 postów

Napisano 09 styczeń 2016 - 20:46

https://www.strava.c...nts/11208825586

700 w górę, 23 avg, 48 km i odholowany do domu przez wóz techniczny (dwie przebite dętki). Bluzy nie da się doprać (założyłem taką z białymi rękawami :lol:). Dziękuję, czekam aż będzie całkiem sucho ;)

Spróbuj ją potraktować mydłem w 30 stopniach. Mnie to zawsze ratuje, no chyba, że smar, to wtedy tłustym np margaryną.

Dziś:100,9km ze średnią 25,5 km/h

Generalnie dzisiaj było bardzo niebezpiecznie,miejscami sporo lodu który się roztapiał (2-3 stopnie na plusie) by pokryć na niektórych odcinkach cały asfalt..no i chwilę później to już było -2 stopnia i taniec na lodzie :)

Bym zapomniał,gleba też była ;)

Znaczy nie solone było w ogóle. Wiem, nic śmiesznego ;)

• kubens i impa lubią to

Dodaj odpowiedź