Jakie wybrać buty?
Napisano 06 marzec 2009 - 16:23
Napisano 09 marzec 2009 - 13:25
Gosc_MusicMan_*
Napisano 09 marzec 2009 - 22:32
chodzę troche na spining na siłowni ale tam maja tylko SPD, a mam LOOKi - wiecie o jakiejś przejściówce albo innej metodzie?
Buty to DMT na szose.
Przemek
Napisano 28 marzec 2009 - 22:39
Rozglądam się za butami od razu z najwyższej półki nie idąc na kompromis. Patrzę na testy i opinie użytkowników, ale również na stronę wizualną. O drogich butach wiem nie wiele i nie bardzo mam je gdzie obejrzeć i przymierzyć.
Shimano R300: najpierw miały być one, ale Sh nie ma rewelacyjnych butów, w dodatku ważą sporo jak na buty klasy Premium.
Scott LTD.: połowa butów wykonana z karbonu, lecz mimo tego są mało sztywne.
DMT: nic ciekawego nie mają w ofercie.
Diadora: nic ciekawego nie mają w ofercie.
Vittoria: kompletnie nic ciekawego nie mają w ofercie (nie ładne).
Gaerne: bardzo słabo wypadają w testach, nawet najwyższe modele.
Time:...nie ta bajka.
Adidas: zbyt "wyczynowe" - super lekkie, zapinane żyłką, chyba nie na codzień.
Najpoważniejsi kandydaci to Sidi Ergo-2 oraz Specialized S-Works.
Spece są chwalone za dużą sztywność i na WW dużo ludzi je poleca.
Sidi...ehhh. Wizualnie do każdej wersji kolorystycznej mam zastrzeżenia
Napisano 29 marzec 2009 - 11:00
Napisano 29 marzec 2009 - 11:10
http://www.scott.pl/...15&id_prod=646]
Żyłkowy system jest o tyle dobry, że jak kręcisz kółeczkiem to regulacja przebiega kompleksowo, a nie jeden rzep, potem drugi i jeszcze klamra.
Używałem sidi, ale wykończenie czubka buta mi nie leży, za twardy jak dla mnie.
http://www.specializ...d=39461&eid=342
Sam używam takich speców czarnych tylko, że z ubiegłego roku, ale jest to praktycznie to samo, są bardzo wygodne, ale także bardzo sztywne (model na ten rok jest jeszcze bardziej sztywny :-D ), regulacja położenia klamry jest we wszystkich płaszczyznach :shock: Na spodzie podeszwy jest z przodu wlot/wylot powietrza, więc w lato powinno być dobrze :-P .

Napisano 29 marzec 2009 - 15:14
But musi PRZEDE WSZYSTKIM byc wygodny ! Milo jest , jak jest przy tym ladny :-) i nie jest ciezki. Ja osobiscie jezdze w GEARNE ( model 2008 najwyzszy ) i trudno mi dostrzec wady . Mam tez kilkuletnie ADIDASY i tez uwazam je za rewelacyjne, ale z czasem powiekszyly sie o 2 numery ( sa z prawdziwej skory chyba ) i uzywam je w zimie do cieplych skarpet.. Mam tez GEARNE do MTB ( na ktorym ostatnio z braku gor rzadko...) i tez uwazam je za BARDZO dobre . Kilka maratonow i tysiace km katowania przetrwaly bez najmniejszych przygod.
Masz jeszce LAKE , CARNAC , LUIS GARNEAU , SPIUK , PEARL IZUMI no i NORTHWAVE
P.S Czy uwazasz , ze CADEL dalby sobie wcisnac gowno ( nawet za kupe kasy ) za cene przegrania TOURU ( ktorego i tak nigdy nie wygra ) przez niewygodne lub malo sztywne buty ??
P.S 2 TYLKO PROSZE !!! Nie Shimano... Masz przeciez Campe w rowerze :oops:
Napisano 29 marzec 2009 - 15:37
Co do wentylacji to chyba racja... Nie widac za cholere jakichs "kratek" wentylacyjnych... Moje maja siateczke na calum przodzie
Załączone pliki
Gosc_felipe_*
Napisano 30 marzec 2009 - 12:10
Ja osobiście wybrałem buty ze względu na wygląd oraz wygodę
Sidi Energy 2 HT Carbon Composite 2007
W końcu mam buty, które zapinają się sensownie, a nie na rzep, który wcześniej czy później szlag trafi. Do tego w bucie można wymienić masę elementów. Do tego dobre skarpety, idealnie ustawione bloki, białe owiewki Sidi Windtex i wio
Gosc_Stas_*
Napisano 30 marzec 2009 - 13:21
Napisano 30 marzec 2009 - 20:32
Cale lata jezdzilem w Sidi, zarowno MTB (Dragon) jak i szosa (Energy). Nie moge powiedziec o nich zlego slowa. Niedawno kupilem pierwsze buty Specialized i po prostu je uwielbiam. Sa bardzo sztywne, wygodne, dobrze wykonane i co w moim przypadku ma kolosalne znaczenie, gumowe "klocki" majace chronic podeszwe podczas chodzenia sa wykonane z bardzo trudno scieralnego materialu.
Nalezy pamietac o tym, ze buty to sprawa bardzo indywidualna. Jednakze na podstawie wlasnych doswiadczen, polecam Sidi, Specialized i Adidas (bliski kumpel uzywa od dlugiego czasu Adidas Ultra SL).
Ostatnio Mavic wypuscil serie butow! Sa dostepne w Wiggle i Chain Reaction
Napisano 30 marzec 2009 - 21:04
Napisano 31 marzec 2009 - 21:55
Ostatnio Mavic wypuscil serie butow!
MAVIC kupił dział butów kolarskich adidasa. Nie będzie już adidasów tylko MAVICi z technologią adidasa.
Zresztą nawet na oko to widać, w zakresie podobieństwa.
Gosc_kot szosowiec_*
Napisano 31 marzec 2009 - 21:59
Jeśli chodzi o kolor, to ja zastosowałem takie rozwiązanie : zamiast kupować jedną (drogą, np. za 1200 pln) parę, kupiłem dwie (tego samego modelu) po 600 pln i teraz mam czarne - na pochmurne dni i jasne - na dni słoneczne.
Napisano 31 marzec 2009 - 22:12
Gosc_kot szosowiec_*
Napisano 31 marzec 2009 - 22:14
Napisano 31 marzec 2009 - 22:16
Gosc_kot szosowiec_*
Napisano 31 marzec 2009 - 22:24
Napisano 31 marzec 2009 - 22:29
Pozdrawiam i sorry z OT

Temat jest zamknięty