Jump to content

Photo

Jakie wybrać buty?

• This topic is locked This topic is locked
1220 replies to this topic

#341 Gosc_kot szosowiec_*

Gosc_kot szosowiec_*
  • Gość

Posted 31 March 2009 - 22:33

Wszystko gra.
Forum jest przecież po to, żeby dyskutować i wymieniać poglądy.

#342 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2,567 posts
  • SkądOpolskie

Posted 02 April 2009 - 11:20

co sądzicie o tych butkach?
http://www.allegro.p...rozmiar_44.html

#343 Gosc_@ndy_*

Gosc_@ndy_*
  • Gość

Posted 02 April 2009 - 11:30

ale festyn Oo

#344 wunderfaust

wunderfaust
  • Użytkownik
  • 459 posts
  • Skądz neta

Posted 02 April 2009 - 12:03

co sądzicie o tych butkach?
http://www.allegro.p...rozmiar_44.html

a to nie są buty do triathlonu przypadkem? niby to nie przeszkadza ale ponoć triathlonowe słabiej stopę trzymają i mają inne wykończenie wnętrza bo przecież z wody wsiadasz boso na rower... no chyba że ktoś pływa w skarpetach

#345 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2,567 posts
  • SkądOpolskie

Posted 02 April 2009 - 12:58

możliwe, że są - no to szukamy dalej ;)

#346 Gosc_wonka2805_*

Gosc_wonka2805_*
  • Gość

Posted 17 April 2009 - 15:55

A jak to jest z butami o typowo kobiecej konstrukcji?? Zastawiałam się nad kupnem na chainreactioncycles.com modelu damskiego, ale są one zdecydowanie droższe :shock: Do tego z doświadczenia z damskimi butami sportowymi wiem, że mam dość szerokie podbicie. W sklepach nie umiałam dorwać żadnego typowo kobiecego modelu więc nie wiem czym różnie się faktycznie konstrukcja i dopasowanie do kobiecej stopy. Większość tutaj to faceci - ale może ktoś zna się na konstrukcji buta szosowego w wersji damskiej i może poradzić.

#347 Bruce

Bruce
  • Użytkownik
  • 260 posts
  • SkądToruń

Posted 17 April 2009 - 16:00

Damskie mają większy obcas z tyłu :mrgreen: A tak już całkiem serio, to najważniejszym elementem w damskich modelach jest kolor, koniecznie musi być biały :mrgreen: Np. takie śliczniusie: http://www.allegro.p..._wyprzedaz.html

Sam planuję kupić podobne: http://www.allegro.p...iasport_pl.html

#348 thorian

thorian
  • Użytkownik
  • 858 posts
  • SkądRoztocze

Posted 17 April 2009 - 16:03

Buty szosowe powinny być raczej dobrze dopasowane do stopy i dlatego miałbym obawy co do kupna butów bez ich wcześniejszego przymierzenia. Jeśli masz taką możliwość to zobacz czy but dobrze leży na stopie w jakimś sklepie i wtedy ewentualnie można kupić przez internet jeśli jest sporo taniej. Jedynie co mogę Ci polecić to wybieraj buty z klamrą, o wiele lepiej trzymają nogę i regulacja podczas jazdy też jest łatwiejsza.

#349 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2,567 posts
  • SkądOpolskie

Posted 17 April 2009 - 18:56

Diadora, Shimano, SIDI, Adidas, Nike...

Która z tych firm produkuję najlepsze buty? oczywiście mam na mysli poszczególne modele adekwatne do ceny...

#350 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1,876 posts
  • SkądŁódź

Posted 17 April 2009 - 21:41

A jak jest z rozmiarami poszczególnych marek? Pasują mi buty w rozmiarze 43 firm Scott i Shimano. Sidi też pewnie takie. Na szczęście Ergo-2 posiada na stanie Krzysiek Sujka w Łodzi. Trochę drożej mogę mu zapłacić niż mogę je załatwić za to, że będę mógł je przymierzyć.

#351 cyryl3000

cyryl3000
  • Użytkownik
  • 159 posts
  • SkądZłotów

Posted 17 April 2009 - 21:43

Moje doświadczenie:
- Scott 42
- Shimano 43
- Sidi 43.5

#352 thorian

thorian
  • Użytkownik
  • 858 posts
  • SkądRoztocze

Posted 17 April 2009 - 21:52

Ja mam doświadczenie z diadorą, rozmiar raczej standardowy 43 i taki też nosze w cywilnych, natomiast niektóre modele są dosyć wąskie. Jeden model o danym rozmiarze potrafi cisnąć inny o tym samym rozmiarze idealnie leży

#353 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2,567 posts
  • SkądOpolskie

Posted 17 April 2009 - 22:05

Dlatego proszę Wrocławiaków, by podali mi sklepy we Wrocku w których jest dośc ciekawy wybór i ciekawe ceny :)

#354 Gosc_wonka2805_*

Gosc_wonka2805_*
  • Gość

Posted 17 April 2009 - 22:31

Damskie mają większy obcas z tyłu :mrgreen: A tak już całkiem serio, to najważniejszym elementem w damskich modelach jest kolor, koniecznie musi być biały :mrgreen:

idąc tropem Twojego rozumowania to ja stawiam na to cudo: http://www.velo.com....&pk=174&id=2085

buty w kwiatuszki?? :shock: się uśmiałam

#355 Bruce

Bruce
  • Użytkownik
  • 260 posts
  • SkądToruń

Posted 17 April 2009 - 22:41

i kask do kompletu :-)
Dołączona grafika

#356 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2,567 posts
  • SkądOpolskie

Posted 30 April 2009 - 22:50

Króka piłka: mam 400 zł na pedały plus pedały, pedały 110, wiec 300 zł na buty.
Co mam wybrać i jesli mam dopłacic to dlaczego i czy warto :D (ceny beda maleć)

OPCJA NR 1

OPCJA NR 2

OPCJA NR 3

OPCJA NR 4
czy te ostanie duża się róznią od tych droższych?

#357 thorian

thorian
  • Użytkownik
  • 858 posts
  • SkądRoztocze

Posted 01 May 2009 - 09:10

A może te ? Szukaj takich z klamrą. Z tych co podałeś to stawiał bym na R086W.
Jak chcesz coś bliżej 200 zł to są jeszcze takie

#358 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1,876 posts
  • SkądŁódź

Posted 01 May 2009 - 22:50

OdPIMPowałem się białymi Sidi Ergo-2.
Najpierw przymierzałem Adidasy AdiStar Ultra SL - bardzo rozczarowały mnie. Buty za 1100 zł a wykonane średnio i dwa dolne zapięcia na paski ściągane "listkami" z rzepem - strasznie prymitywne rozwiązanie. Poza tym były na mnie za szerokie.
AdiStar Ultra - ze 150 zł tańsze, w białej wersji kolorystycznej. Czubek buta pokryty białą gumą, która już na sklepowej półce zżółkła!!
Jeszcze były jakieś Mavic'i (Adidas dziwka sprzedał się Mavic'owi).
Jak tylko przymierzyłem Sidi Ergo-2 to wiedziałem, że buty tej marki są jak dla mnie szyte. Dopasowały mi się do ciała tak jak dopasowuje sie prezerwatywa mimo, że były za duże (44). Odpowiada mi idealnie rozmiar 43.
Wygląd super, cena niezła - 1000 zł. Mogłem je zamówić taniej w "swoim" sklepie, czyli po cenie 860 zł, ale w zamian za możliwość przymierzenia butów (jedyny sklep w Łodzi chyba posiadający na stanie wysokie modele Sidi - Sprint na Kopernika 62) zapłaciłem trochę więcej.
Ergo-2 to najwygodniejsze buty jakie kiedykolwiek przymierzałem.

#359 Mika

Mika
  • Użytkownik
  • 298 posts
  • SkądGliwice

Posted 02 May 2009 - 06:58

Karbon, jako użytkowniczka tych butów dam Ci 2 rady; uważaj z obrotową klamrą bo łatwo nią za mocno ściągnąć buty i później stopa cierpi ;p wydaje się,że jest ok, ale po paru km okazuje się,że boli, a wtedy luzowanie mało pomaga ;)
a poza tym w tej samej klamrze jest taki metalowy bolec - wysuwa się i może się zgubić więc radzę sprawdzać przy każdym zapinaniu ;]
poza tym buty świetne, z sytuacji ekstremalnych nawet pranie w pralce zniosły bez najmniejszego uszczerbku ;p

#360 Bizon77

Bizon77
  • Użytkownik
  • 75 posts
  • SkądŻory

Posted 02 May 2009 - 16:47

Deadhorse mogę się tylko wypowiedzieć na temat Specialized Sport Road .Największą zaletą tych butów jest niesamowita wygoda pod tym względnym są rewelacyjne. Mam dwie pary innych butów daleko im do Specialized.Miałem je rok (ok 5000 km zrobiłem na nich)i o dziwo po roku użytkowania nie było na nich widać zbytnio tego okresu.Klej , szycia jak i materiał z którego je zrobione bez jakichkolwiek uszczerbków.Wbrew pozorom białe buty znowu się aż tak nie brudzą.Co prawda zrobiły mi się dwa ślady których nie mogę domyć ,ale próbowałem to tylko zmyć ludwikiem.Pewno czymś puści.Poza tym rzepy trzymają jak nowe .Podeszwa jest w miarę sztywna.Jeśli miałbym kupować znowu buty szosowe to znów by to były Specialized.