Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jakie wybrać buty?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1220 odpowiedzi w tym temacie

#681 Gosc_OutsideR_*

Gosc_OutsideR_*
  • Gość

Napisano 04 styczeń 2011 - 12:54

Zwróć uwagę na:

http://fhm.pl/sklep/...road-p-199.html

Jeździłem w nich i odradzam. Niewygodne, wąskie z przodu, miękka podeszwa.

To u mnie odwrotnie:) - dużo wygodniejsze niż shimanowskie, które miałem i właśnie szersze z przodu niż shimano czy mavic (które mnie cisnęły z przodu). Podeszwa jak dla mnie b.sztywna (ale nie miałem innych carbonowych na dłużej).

#682 Xevronix

Xevronix
  • Użytkownik
  • 109 postów
  • SkądNowy Dwór Gdański

Napisano 04 styczeń 2011 - 17:03

Mam takie pytanie odnośnie butów Sh-r086. Zauważyłem przy nich oznaczenia, o których była mowa w tym temacie - W, L. Czy można dostać sam model sh-r086? No i czy duża różnica występuje pomiędzy W a L? Wiem, że chodzi o szerokość stopy...

#683 mariann

mariann
  • Użytkownik
  • 71 postów
  • Skądkrk

Napisano 05 styczeń 2011 - 21:07

Co ma podeszwa do dopasowania sie buta to ja nie wiem? Mi chodzilo o rozbicie cholewki, przeciez to ona sie dopasowywuje do stopy i podeszwa tu specjalnego znaczenia nie ma. Sprzedawcy moze chozilo o to, ze podeszwa karbonowa po prostu nie traci z czasem tak sztywnosci jak podeszwy z innych materialow.

Buty nie rozciągają się tak jak buty "cywilne" bo trzyma je sztywna podeszwa obojętnie czy plastikowa czy z carbonu ale według mnie buty i tak mogą trochę ale bardzo niedużo zwiększyć swój rozmiar z czasem. Po prostu gąbki które stanowią wyściułkę buta ubiją się.

#684 yaro1986

yaro1986
  • Użytkownik
  • 384 postów
  • SkądJózefów

Napisano 05 styczeń 2011 - 21:39

mariann chyba nie masz racji. To czy but sie rozbija zalezy od materialu wierzchniego. Mam buty gorskie po raki automaty czyli z praktycznie calkowicie sztywna podeszwa (zaden but rowerowy nie ma tak sztywnej podeszwy) i buty sie rozbily. Inna sprawa jest to ze poeszwa moze tracic sztywnosc, a inna sprawa rozbicie cholewki. Moje adidasy z karbonowa podeszwa sie rozbily, zreszta tak jak mowil sprzedawca. Buty wspinaczkowe skorzane kupuje sie o rozmiar lub dwa mniejsze bo sie robija, a syntetyczne na styk bo rozbicie jest nie duze.

#685 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 styczeń 2011 - 16:06

Mam takie pytanie odnośnie butów Sh-r086. Zauważyłem przy nich oznaczenia, o których była mowa w tym temacie - W, L. Czy można dostać sam model sh-r086? No i czy duża różnica występuje pomiędzy W a L? Wiem, że chodzi o szerokość stopy...

Po raz kolejny dementuję!!! Oznaczenie W (białe) i L (czarne) to oznaczenie wersji kolorystycznych. Oznaczenie szerszej wersji to E.

#686 Gosc_Norbikolarz_*

Gosc_Norbikolarz_*
  • Gość

Napisano 10 styczeń 2011 - 21:07

Czy buty sidi genius pro są godne uwagi czy może w tej cenie dostane cos lepszego ????

#687 rzeznik14

rzeznik14
  • Użytkownik
  • 80 postów
  • Skądpolska

Napisano 10 styczeń 2011 - 21:18

ja nie polecam tych butow, dla mnie nie wygodne, wjezdzilem sie dopiero po 4-5miesiacach ale i tak perfekcji nie ma jak za ta kase.teraz na allegro mozna wychaczyc nowki spece za 750zl i te polecam. szczegolnie jak masz szeroka stope to sidi nie dla ciebie.mojemu koledze powzynaly sie paznokcie w palce i teraz ma problem. zdecydowanie polecam spece, ale jak kto woli!!

#688 Xevronix

Xevronix
  • Użytkownik
  • 109 postów
  • SkądNowy Dwór Gdański

Napisano 11 styczeń 2011 - 13:55

Po raz kolejny dementuję!!! Oznaczenie W (białe) i L (czarne) to oznaczenie wersji kolorystycznych. Oznaczenie szerszej wersji to E.

Sprzedawca powiedział to samo. Buty już zamówione, teraz liczę na to, że kupiłem dobry rozmiar. Na dniach pewno dotrą.

#689 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 postów
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Napisano 11 styczeń 2011 - 18:02

teraz liczę na to, że kupiłem dobry rozmiar

Muszę Cię pocieszyć, bo shimano mają strasznie pokręconą numerację i ciężko utrafić, no chyba, cyrklowałeś rozmiar poprzez długość wkładki.

#690 marian38

marian38
  • Użytkownik
  • 11 postów
  • SkądOsiek

Napisano 14 styczeń 2011 - 22:30

Czy ma ktoś wiedzę o SH R310, a dokładniej o formowaniu pod wpływem temperatury wkładki. Mam okazje kupić za 400. Warto?

#691 tcp

tcp
  • Użytkownik
  • 501 postów
  • SkądZ nienacka

Napisano 15 styczeń 2011 - 11:25

Czy ma ktoś wiedzę o SH R310, a dokładniej o formowaniu pod wpływem temperatury wkładki. Mam okazje kupić za 400. Warto?

Do formatowania potrzebna jest specjalna maszyneria, raczej trudno dostępna.Chyba nie formatuje się wkładki tylko cholewkę zewnętrzną. Buty bardzo fajne i bez formatowania, zwłaszcza za 400 pln.

#692 Gosc_Grzegoez30_*

Gosc_Grzegoez30_*
  • Gość

Napisano 15 styczeń 2011 - 20:06

Co myślicie o tych butach http://www.bike-cent...le-buty-szosowe Czy będą odpowiednie do pedałów shimano 105 PD- 5700

#693 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 styczeń 2011 - 20:08

Tak, będą odpowiednie. Aczkolwiek cena nie jest super niska.

#694 Gosc_Grzegoez30_*

Gosc_Grzegoez30_*
  • Gość

Napisano 15 styczeń 2011 - 20:22

Są drozsze np. SIDI:-) maciej1986 a ty co ciekawego byś polecił?:-) :lol:

#695 PsYhOl

PsYhOl
  • Użytkownik
  • 1064 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 15 styczeń 2011 - 20:35

Grzegoez30, na Allegro masz za 224 z przesyłką, więc po co przepłacać, stąd jak myślę, taka odpowiedź Maćka..
Pewnie i jeszcze taniej by znalazł.

#696 Gosc_Grzegoez30_*

Gosc_Grzegoez30_*
  • Gość

Napisano 15 styczeń 2011 - 20:38

PsYhOl widziałem te na allegro te wcześniejsze pokazałem tak przykładowo:-) a ty masz jakieś ciekawe propozycje?

#697 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 styczeń 2011 - 20:50

Chodziło mi o cenę tych z linka. Ogólnie to w tej cenie trudno znaleźć ciekawszą propozycję.

#698 Gosc_Grzegoez30_*

Gosc_Grzegoez30_*
  • Gość

Napisano 15 styczeń 2011 - 20:54

To jak co byś polecił?

#699 PsYhOl

PsYhOl
  • Użytkownik
  • 1064 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 15 styczeń 2011 - 21:47

Grzegoez30, zgadzam się z maciej1986em. To chyba najciekawsza propozycja w niższej klasie cenowej. Dwa rzepy i klamra za 2 stówyn z hakiem. Sporo ludzi je kupuje. Kumpel ma i chwali.
Mnie się nie podoba otwór w podeszwie, ale podobno dobrze wentyluje stopę w lecie(w chłodniejszym kresie można zakleić). No i na białe buty bym się nie zdecydował ze względu na moje niechlujstwo - szybko by straciły na wyglądzie ;>

Ja kupiłem Diadory Ergo plusy za tyle samo i też z klamrą, ale to sporo czasu temu było. Jakbym miał do wydania na buty ok. 2 stów, to kupowałbym te właśnie buty. Przy dwukrotnie większych funduszach możnaby już bardziej pogrymasić ;]

Nie orientuję się za bardzo w butach. Może ktoś inny zna jeszcze modele w okolicach dwóch stów, z klamrą i ze stosunkowo sztywną podeszwą.

#700 Jakob

Jakob
  • Użytkownik
  • 118 postów
  • SkądBrzeg Dolny

Napisano 15 styczeń 2011 - 22:10

szybko by straciły na wyglądzie

Zawsze może ochraniacz narzucić :) . Ja kręcę na Shimano S0 76. Wcześniej też jeździłem, ale na SPD. Są dla mnie co najważniejsze, wygodne klamry dobrze trzymają stopę. A jak z wentylacją nie wiem, okażę się latem. A jesienią, fakt trochę chłodno było.