Dyskusja o zbędnych tematach
Started By
Gosc_Anonymous_*
, 08 paź 2008 16:58
65 odpowiedzi w tym temacie
Gosc_tozik_*
Napisano 29 październik 2008 - 11:30
A czy jest taka techniczna możliwość - że twórca tematu (albo admin na jego prośbę) zamyka temat - ale posty są dalej dostępne do czytania, natomiast nie mam możliwości kontynuacji wątku? Może to by było lepsze rozwiązanie?
W sumie to się nie powinienem odzywać... bo sam se trochę robiłem jaja w rzeczonym wątku,
ale, bijąc się w pierś, takie zamykanie wątku - zamyka dyskusję biegnącą w niebezpiecznym kierunku, natomiast nie uniemożliwia przeczytania wartościowych uwag o ile takowe padły.
Tak czy owak, mimo takich wpadek, nasze forum stawia wysoko poprzeczkę dla poziomu dyskusji w innych miejscach w necie i tego należy się trzymać :-)
W sumie to się nie powinienem odzywać... bo sam se trochę robiłem jaja w rzeczonym wątku,
ale, bijąc się w pierś, takie zamykanie wątku - zamyka dyskusję biegnącą w niebezpiecznym kierunku, natomiast nie uniemożliwia przeczytania wartościowych uwag o ile takowe padły.
Tak czy owak, mimo takich wpadek, nasze forum stawia wysoko poprzeczkę dla poziomu dyskusji w innych miejscach w necie i tego należy się trzymać :-)
Napisano 29 październik 2008 - 11:41
Można zamknąć temat, oczywiście. I będzie on nadal dostępny. Dyki zawiódł się kulturą niektórych wypowiedzi i poprosił mnie o usunięcie tematu.
Temat był specyficzny, ale jak widać na przykładzie wypowiedzi SN można pomóc koledze bez dopatrywania się w jego pytaniu "negatywnych chęci".
Pozdrawiam Panów zainteresowanych.
Temat był specyficzny, ale jak widać na przykładzie wypowiedzi SN można pomóc koledze bez dopatrywania się w jego pytaniu "negatywnych chęci".
Pozdrawiam Panów zainteresowanych.
Gosc_Anonymous_*
Napisano 29 październik 2008 - 22:07
Cytat
Czyżby też Arnoldzikowi coś zarzucano, bowiem uderzając w stół nożyce się odezwą.Dyki zawiódł się kulturą niektórych wypowiedzi
A w damskiej ubikacji ktoś napisał głupi KaOwiec.
Myślę, (i nie znikam) że taka jest już specyfika forum iż pomimo starań adminów zawsze będzie dyskusja czasem głupia a czasem mądra inaczej. Wprowadzenie jakiś rygorów nic tu nie da bowiem zawsze znajdzie się ktoś kto myśli inaczej.
Napisano 30 październik 2008 - 22:02
ta dyskusja toczy sie w odpowiednim czasie, poniewaz nadchodzi zima! posprzatanie forum to dobry pomysl.
prosze nie robcie hierarchi w stylu innego duzego forum o rowerach. tam uzytkownicy dziela sie na:
-administrator
-moderator
-elita
-vip
-zasluzony user
i chyba cos tam jeszcze
w moim odczuciu takie emblematy pod zdjeciem to paranoja. jakosc podawanej informacji powinna stanowic o uzytkowniku, a nie przyklejony znaczek.
karbon,
nie wiedzialem o tym, ze przy kasowaniu tematu, automatycznie znika punkt "pomogl"?!
prosze nie robcie hierarchi w stylu innego duzego forum o rowerach. tam uzytkownicy dziela sie na:
-administrator
-moderator
-elita
-vip
-zasluzony user
i chyba cos tam jeszcze
w moim odczuciu takie emblematy pod zdjeciem to paranoja. jakosc podawanej informacji powinna stanowic o uzytkowniku, a nie przyklejony znaczek.
karbon,
nie wiedzialem o tym, ze przy kasowaniu tematu, automatycznie znika punkt "pomogl"?!
Napisano 08 listopad 2008 - 23:51
Co do sprzątana to mam propozycje, może odrobinę kontrowersyjną co dla niektórych ale ja zrobił bym też porządek z użytkownikami. Mam na myśli takie osoby, które nie pisały żadnych postów i nie logowały się za forum od dawna. Przeglądając kiedyś listę zauważyłem, że sporo jest osób które na forum były rok czy nawet dwa lata temu i nie mają żadnych lub 1 posta.
Gosc_cigane_*
Napisano 09 listopad 2008 - 07:21
Jestem tu nowicjuszem, ale uważam że zamykanie tematów jest błędem, dlatego że odcinamy możliwość takim jak ja,uzupełniania wiedzy na tematy jazdy rowerowej, nawet jeśli temat jest potraktowany z przymrużeniem oka i ironiczny, w końcu można czytać między wierszami...
To forum jest kopalnią wiedzy dla zaczynających swą przygodę z kolarstwem amatorów, a trochę luzu po ciężkim dniu treningowym nikomu nie zaszkodzi, ważne by nikogo nie obrażać i być w stosunku do kolegów po kółku fair tak jak na szosie... ;-)
To forum jest kopalnią wiedzy dla zaczynających swą przygodę z kolarstwem amatorów, a trochę luzu po ciężkim dniu treningowym nikomu nie zaszkodzi, ważne by nikogo nie obrażać i być w stosunku do kolegów po kółku fair tak jak na szosie... ;-)
Napisano 09 listopad 2008 - 13:06
Zamykane sa tylko tematu nie mające żadnej wartości merytorycznej. Jeśli widzimy, że ktoś się stara mieścić w obrębie tematu to usuwamy tylko zbędne posty. Co innego gdy ktoś po raz kolejny zakłada temat wielokrotnie maglowany i świeży bo ciągle dyskutowany - takie dublowanie jest usuwane bo nie lubimy jak ktoś idzie na łatwiznę i nie zadaje sobie trudu i nie szuka samodzielnie.
Jesli już rozmawiamy o głupich postach - po co temat "Twój dzisiejszy trening" i już ponad 200 stron? Czy wpisy "XX km w Xh XXminut, średnia prękość XX km/h" komuś do czegoś są potrzebne?
Jesli już rozmawiamy o głupich postach - po co temat "Twój dzisiejszy trening" i już ponad 200 stron? Czy wpisy "XX km w Xh XXminut, średnia prękość XX km/h" komuś do czegoś są potrzebne?
Napisano 16 listopad 2008 - 15:18
Karbon [']
Co to za polityka w ogóle? Jak na moim byłym forum uczelnianym. Posty trafiały do moderacji i ci dopiero je akceptowali. 75% szło się kichać, bo mogłyby się rektorowi nie spodobać... Napiszcie ładny regulamin o czym możemy tu pisać, a o czym nie...
Co to za polityka w ogóle? Jak na moim byłym forum uczelnianym. Posty trafiały do moderacji i ci dopiero je akceptowali. 75% szło się kichać, bo mogłyby się rektorowi nie spodobać... Napiszcie ładny regulamin o czym możemy tu pisać, a o czym nie...
Dodaj odpowiedź